Ne. Izracunas broj stepeni izmedju dva faktora, recimo, dva asc i rezultat podelis sa dva pa vrednost dodas faktoru u natalu jednog od partnera. Recimo, moja VE je na 11,5, Ta, moj Srdjan ima VE na 22 Pi, razlika iznosi 49,5. Kada to podelis na 2, izadje negde oko 25. Tih 25 mozes oduzeti od moje VE ili dodati njegovoj, svejedno. Pozicija kompozitne VE je 17 Ar i 17 Li jednako. U kompozitima postoji samo konjunkcija koja je isto sto i opozicija jer razmak mozes racunati u pravcu zodijaka ili u pravcu primarne rotacije. Dakle, dobijena pozicija 17 Ar je isto sto i 17 Li. Odredis ove pozicije za sve planete, asc i tacku fortune i gledas da li se desavaju kontakti izmedju tako dobijenih pozicija, ne i kompozitne pozicije u poredjenju sa natalnom. U principu, mozes kombinovati parove planeta, ali kod veza koje se realizuju i koje su bitne, trebalo da postoji osnovna signifikacija tipa, SO i MO su u konjunkciji (opoziciji), SO i VE, VE i asc, MA i VE, VE i SA, bilo sta od ovog sa asc...Dakle, poredis kompozit sa kompozitom (svi kompozitni faktori medjusobno), a ne kompozit sa natalnim pozicijama u pojedinacnim natalima.