Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)

• 271 Odgovora
  • 160690 Pregleda
*

Van mreže mina

• 192
Re: Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)
« Odgovor #135 poslato: Februar 17, 2013, 05:25:47 posle podne »
a ja opet da je prvi
ona ima Sa u 7, vladar Ve sep trigon Mo u Sco, Fortuna u Aq, a on bi imao znaci Mo u 7 konjukcija njen Sa, Sunce u istom znaku kao i njena Fortuna, on ima Ve 180 Mo sto odgovara njenoj Ve 120 Mo sep., njegove planete u Strelcu trigon njeno So, ...

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #136 poslato: Februar 17, 2013, 07:14:06 posle podne »
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #137 poslato: Februar 17, 2013, 07:36:02 posle podne »
Tanja, hvala za karte.
Odnos sa ovim drugim je svakako lakši, glasam za njega jer, između ostalog,  postoji veza između I i VII kuće..

Mada, i sa ovim prvim je mogla da bude u braku, mada bi tu bio evidentan razvod, pogotovo jer on baš ima natalni potencijal za isti, i ona sa Ve u VIII polju i Sa u Blizancima u VII.

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #138 poslato: Februar 17, 2013, 08:00:09 posle podne »
Udata je za ovog rodjenog krajem jula 61. Sasvim solidna sinastrija prema Ptolomejevom metodu. Asc moraju da se vide preko povoljnog aspekta i ovde imamo sekstil. Pored asc u igri su, na prvom nivou, jos SO,MO i fortuna, a na drugom grupacija VE,MA,SA. Dodekatemorija njegovg asc pada u isti znak gde i njeno SO, njegovo SO je u istom znaku, dvanaestina njenog asc je u Vi, gde je njegov asc. Fortune su im u istom znaku, njegov MO 120 njeno SO. Ptolomej je vrlo esencijalan, hajleg faktori moraju biti u istom znaku ili dva susedna znaka, do 17 stepeni razdaljine, ili u skladnom aspektu. Ovde su svi licni faktori u takvoj vezi.

Na drugom nivou, oboje imaju MA u istom znaku, on VE tamo gde ona SA.

Natalno, ona ima orjentalnog SA na kraju 7. i ja ga nikada nisam nesto ni racunala da je u 7. ali odgovara 11 godina starijem supruzniku, dok ona odgovara VE u Ge u njegovom natalu(mladja zena). Njegova VE je i orjentalna.

Ptolomej, iako pominje dvanaestine, ne koristi ih u preporuci jer ih smatra sumnjvom kategorijom. Dvanaestine sam ja dodala na njegovu sinastrijsku strukturu. Ovo da se zna zarad preciznosti.

Ovo dvoje su u retko srecnoj i retko mirnoj vezi. Iako nemaju dece (7 neuspelih vestackih oplodnji), srecniji su od vecine parova sa decom. Ne remete jedno drugom mir, vrlo su pokretni, putuju cesto. Verujem da uspeh ove veze lezi u jednostavnosti ovog coveka koji prilicno lako nosi zivot i onda kada vecina neke okolnosti ne bi mogla da iznese. Interesantno je da on ne izgleda starije od nje uopste. Ona je veoma religiozna. On manje, ali je verujuci.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

« Odgovor #139 poslato: Februar 17, 2013, 08:11:59 posle podne »
Pa da, pogodile smo :) Ja sam gledala kombinaciju vladara asc-desc i dodekatemorije koje su se fino isprepletale. U slucaju kada je bila greska sa datumom su me dodekatemorije zbunile jer nisam mogla da nadjem vezu dok sa prvim kao nesto tu ima iako mi ovako opste gledano nisu delovali kao par. Ali dobro, kasnije sa ovim drugim datumom se stvar promenila i dodatno isla u korist drugog kandidata.

Primetila sam da dodekatemorije jako mogu da poprave stvari i to kada se izolovano gledaju kao dve natale karte pa uporedimo sinastrijski. Recimo za tog jednog sto mi se godinama svidja mi imamo preko tih karata obrnute asc-desc ose a njihovi vladari prave medjusobno konjukciju kao i spajanje meseca i sunca preko konjukcija ili trigona . Vrlo zanimljive stvari se tu mogu naci i dodatno napraviti vezu izmedju dvoje ljude. Sa njim imam i ovako ptolomejski gledano bas dobru vezu. Ali ima parova gde na prvi pogled deluje totalno sve rastimano ali dodekatemorije popravljaju stanje i ti ljudi sasvim fino funkcionisu.

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #140 poslato: Februar 17, 2013, 11:08:04 posle podne »
ja cu da trazim preko maticnih knjiga sto rece cika Dupor :)

svakako zanimljivo...ja izgleda nikako da naidjem na nekog ko bi se nekako uklapao sa mojim svetlima, ili mi kvadriraju ili su u averziji...a ako mi se zalomi da mi se neko svidi od veze nema nista...a sinastrijski bi dalo wow povezivanje sa svetlima...verovatno zato sto je natalno toliko opozitno i kvadratno da meni ti isti to i nacnu....

a sto ti pomenu Lady da ti se zalomio taj neki sa Mars u Ge...meni se od solara na ovamo desilo da uvek ima neka fora sa Sco, ili znak ili podznak da upoznam ili naletim nekako ili se druzim svejedno...i provalim da je to zato sto mi mozda profekcijski Asc ove godine u Sco, plus aktivirana ona tacka Erosa u Sco preko Sa koji tranzitira plus pravi 180 na Fortunu...mora da ima neka fora...

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #141 poslato: Februar 17, 2013, 11:36:39 posle podne »
Citat
Mada, i sa ovim prvim je mogla da bude u braku, mada bi tu bio evidentan razvod, pogotovo jer on baš ima natalni potencijal za isti, i ona sa Ve u VIII polju i Sa u Blizancima u VII.

Ajde mi ovo sad razjasnite, ako ona ima potencijal sa VE u 8 i Sa i Ge za razvod, po cemu onda ima skladan brak sa ovim sa kojim je u braku (a da je sa ovim prvim bio bi razvod ocigledan)? Dakle pitanje je, da li je ona 'izabrala' povoljnog partnera pa razvoda (koji je natalno prisutan) nema? A da je izabrala nekog sasvim drugog odrazio bi se? Kako se nije taj aspekt razvoda ostvario?

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #142 poslato: Februar 17, 2013, 11:43:20 posle podne »
Još nešto mi je je bilo zanimljivo kod ovih karti...

Da li je muškarac br. 1 (ovaj sa SO u Co) uopšte oženjen? Nekako mi karta ne daje takve pokazatelje, sve skoncentrisano na znak Asc i drugi posle njega, osim MO koji "samuje" u VII.
I to je bio razlog zašto sam verovala da je onaj drugi pre "u igri", tj. išla sam nekim sistemom eliminacije, samo ne napisah  :D

Inače, to sa dobrim i lošim sinastrijama mene često zavara u pravcu utvrđivanja da li je neko ostvario bračnu (ili drugu stabilnu) vezu.
« Poslednja izmena: Februar 17, 2013, 11:48:32 posle podne od strane Tanja »
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #143 poslato: Februar 17, 2013, 11:52:55 posle podne »
Ozenjen je.

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #144 poslato: Februar 18, 2013, 12:14:40 pre podne »
Citat

Ajde mi ovo sad razjasnite, ako ona ima potencijal sa VE u 8 i Sa i Ge za razvod, po cemu onda ima skladan brak sa ovim sa kojim je u braku (a da je sa ovim prvim bio bi razvod ocigledan)? Dakle pitanje je, da li je ona 'izabrala' povoljnog partnera pa razvoda (koji je natalno prisutan) nema? A da je izabrala nekog sasvim drugog odrazio bi se? Kako se nije taj aspekt razvoda ostvario?

Nije nužno to morao biti razvod. Saturn u VII se ispoljio kroz starijeg muža.

Mene je nekada čudilo kako to da sa ljudima sa kojima imam super sinastrije, povezivanja Sunca i Meseca i svašta nešto, nekada ne osetim čak ni početni fluid koji me vuče da uđem u vezu.

Veoma zanimljiva stvar takođe je da u progresijama često kada se ljudi sretnu postoje odlični aspekti Meseca, Venere, ali do veze ne dođe, valjda je to samo bio znak da su se sreli u vremenu.

Nekako sam uspela da zaključim iz ličnog iskustva, a onda sam proveravala na dosta primera parova, da ako ne postoji povezanost I i VII, VII/VII ili eventualno I/V/VII, kao da ne postoji "kanal" koji osobe povezuje..Potreban je neki aspekt između vladara ovih kuća ili planeta u tim kućama.

Specifično za neke moje sinastije je da sve bitnije veze imaju uticaj Sa, a neke i južnog čvora. One koje nemaju, nisu bitne. Dosta zanimljivo jer vladari I i VII u Lavu nemaju blisku povezanost sa Sa, postoji kvadrat po znacima jedino, Sa je u Škorpiji. Ne znam zašto je to tako ali u svakom slučaju zanimljivo je, prošle godine sam tek to otkrila kada sam nanovo pogledala neke sinastrije i ono šta se ponavlja u njima.

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #145 poslato: Februar 18, 2013, 11:10:19 pre podne »

Nije nužno to morao biti razvod. Saturn u VII se ispoljio kroz starijeg muža.
Dobro postavljen SA u 7p. ne daje razvode već čvrste i duge brakove/veze. Banalnost moderne astrologije je  poistovetiti malefičnost panete sa svim njenim postavkama. Daće on i razvod ako je u , al recimo u raku, preigniran(mada bi tako pre sprečio brak) i sl.

Mene je nekada čudilo kako to da sa ljudima sa kojima imam super sinastrije, povezivanja Sunca i Meseca i svašta nešto, nekada ne osetim čak ni početni fluid koji me vuče da uđem u vezu.
Ili se ne uklapate jedno druggom u ono što nosi natalna posstavka 7.p. ili niste po temperamentu uzajamno privlačni.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #146 poslato: Februar 18, 2013, 11:12:58 pre podne »
Ili nema deljenja dispozicija personalnih faktora (odsustvo konjunkcija), ili fortune nisu povezane.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #147 poslato: Februar 18, 2013, 11:27:04 pre podne »
Verovatno ste citali Frolijeva predavanja u vezi sa ovom tematikom. Ne samo da je temperament osnova vec i ciklusi koji moraju biti sinhronizovani. Sa savrsenom sinastrijom ostacemo, ili ravnodusni prema tome nekom koga smo upoznali, ili se stvari nece sloziti u smislu okolnosti. Takodje, prema njemu, svaka sinastrija ostaje mrtvo slovo na papiru ako i kompozitni nivo ne postoji (veza nekog od personalnih faktora preko srednjih tacaka izvan prostor-vreme dimenzije). Iako nigde u TA ovu tehniku nisam nasla, duh joj je veoma platonisticki da opravda tradiconalnu primenu. Kompozit prema ideji vrlo lici na dodekatemorije za koje se pre opredeljujem zbog pomena u tradiciji. Ta projekcija pozicija iz srednje vrednosti dva natala je potpuno simbolicka jer pozicije na taj nacin dobijene ne odgovaraju realnom vremenu niti prostoru.
« Poslednja izmena: Februar 18, 2013, 11:33:36 pre podne od strane Natasa »

« Odgovor #148 poslato: Februar 18, 2013, 01:06:42 posle podne »
Mislis kada lupam pada Venera na 3* Raka u kompozitu a da neciji Asc, vl. Asc. desc ... pada natalno tu? A dozvoljeni orbis je? Ili je bitno da bude u tom znaku samo?
« Poslednja izmena: Februar 18, 2013, 01:12:01 posle podne od strane LadyInRed »

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #149 poslato: Februar 18, 2013, 01:18:06 posle podne »
Ne. Izracunas broj stepeni izmedju dva faktora, recimo, dva asc i rezultat podelis sa dva pa vrednost dodas faktoru u natalu jednog od partnera. Recimo, moja VE je na 11,5, Ta, moj Srdjan ima VE na 22 Pi, razlika iznosi 49,5. Kada to podelis na 2, izadje negde oko 25. Tih 25 mozes oduzeti od moje VE ili dodati njegovoj, svejedno. Pozicija kompozitne VE je 17 Ar i 17 Li jednako. U kompozitima postoji samo konjunkcija koja je isto sto i opozicija jer razmak mozes racunati u pravcu zodijaka ili u pravcu primarne rotacije. Dakle, dobijena pozicija 17 Ar je isto sto i 17 Li. Odredis ove pozicije za sve planete, asc i tacku fortune i gledas da li se desavaju kontakti izmedju tako dobijenih pozicija, ne i kompozitne pozicije u poredjenju sa natalnom. U principu, mozes kombinovati parove planeta, ali kod veza koje se realizuju i koje su bitne, trebalo da postoji osnovna signifikacija tipa, SO i MO su u konjunkciji (opoziciji), SO i VE, VE i asc, MA i VE, VE i SA, bilo sta od ovog sa asc...Dakle, poredis kompozit sa kompozitom (svi kompozitni faktori medjusobno), a ne kompozit sa natalnim pozicijama u pojedinacnim natalima.