Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)

• 271 Odgovora
  • 160666 Pregleda
*

Van mreže Cor scorpii

• 244
  • ARS LONGA VITA BREVIS
Re: Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)
« Odgovor #120 poslato: Decembar 08, 2012, 04:48:20 posle podne »
Meni se cini da je stvar u njenoj razmeni vladara 1. i 7. Tu se sve desava. Da nije u znaku 7. MA ne bi bio takav. Jednako i ta VE u1. iz 7. Ima jedna narodna za ovakve zene, znas onu k.... joj iz o.... v... ;)

Da, mislim da je to presudno jer ona je taj MA u 7., a u 1. je VE kao predstavnik tih "drugih", oboje korumpirani i kontra sekte. Citav zivot se svodi na ping-pong mec izmedju prirodnih signifikatora seksualnosti.

On nije MA a nije ni VE, vec onaj ME u Ar koji ne vidi AC niti JU u pozudnom Ta kao vladara DC a ni citav stelijum u pozudnim Pi. Zbog MA na AC kao vladara 8., u uzajamnoj velikodusnosti sa ME u Ar, mislim da kod njega postoji opasnost od samoubistva...
https://klasicnaastrologija.wordpress.com/
https://7heavenastrology.wordpress.com/
Psalm 14:1  The fool hath said in his heart, there is no God.
Proverbs 9:10 The fear of the LORD is the beginning of wisdom

« Odgovor #121 poslato: Decembar 08, 2012, 05:10:37 posle podne »
Ja sam cak primetila da i osobe sa vl. desc u prvoj kuci ( znaci bez razmene ) su malo promiskuitetne odnosno cesto ulaze u afere.
« Poslednja izmena: Decembar 08, 2012, 05:12:34 posle podne od strane LadyInRed »

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #122 poslato: Decembar 08, 2012, 05:16:51 posle podne »
Osnova za jednu vrstu recepcije tj. dispozicije. Kada je vladar 7. u 1. osobi je veoma stalo do kontakta sa drugima i ovo se u kontekstu tumaci. Ti "drugi" najcesce jesu ljubavni partneri. I stelijum u 7. JU i MO u 7. narocito u vodenim znacima, hoce da daju sklonost ka svrljanju. MA u 7. cest kod prostitutki.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #123 poslato: Januar 21, 2013, 07:51:34 posle podne »
Zanimljivo je da sam veoma često videla punu sedmu kuću, sa sve vladarem I u VII, a neki su bili i u požudnijim znacima, kod osoba koje nisu nešto izraženog seksualnog nagona, niti imale puno partnera, ali zato imaju stalnu potrebu za ljudima, malo su i povodljivi, prosto zavise od drugih osoba. Naravno zavisi od ostalih natalnih faktora, ali ovako na prvi mah mogu da se setim nekoliko muških osoba, ili sa stelijumom u VII,. Mo ili Ju u VII,vladar I u VII, svi do reda bez nekog velikog interesovanja za žene, ali zato zavisni od društva, interakcije sa drugima.

Dok su ti skloniji švaleraciji pre imali  V kuću izraženu.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #124 poslato: Januar 21, 2013, 07:57:02 posle podne »
Jos jedna od signifikacija 7. kuce. Evo, bas pricasmo o vezi iste i pokretljivosti (daljina i putovanja) pa je i ovo moguce u slucajevima "guste" 7. kuce.

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #125 poslato: Februar 13, 2013, 01:12:47 posle podne »
Citat
Da, da...podseti me na jedan primer u kome su isto tako vladari I i VII "zamenili mesta", samo što nisu u pitanju požudne planete ni znaci pa tako da singveraj otpada, ali jaka potreba za traženjem partnera prisutna. Kod ove se sve to sklopilo u jedno.

taj sam :)

Citat
JU i MO u 7. narocito u vodenim znacima, hoce da daju sklonost ka svrljanju

U vazdusnom, ali pod stare dane ucim :)

doduse svingeraj neka hvala :-\

obrni okreni ni ova jadnica od natala nije mogla pobeci, sta ce, pominjete solarni/lunarni princip, pa kad nije dato nije dato...ostace ta lunarna i prelunarna doveka...

Ovo oko tih principa je izuzetno tacno, moze se primetiti kod nekih ranije, kod nekih kako stare, da taj solarni princip trazi svoj prostor, odnosno sve vise nevezivanje za stvari/pojave/ljude oko nas...vec ta teznja ka spoju sa Istocnikom Zivota.

No i sami monasi imaju taj lunarni princip ponekad cak izrazeniji iako na prvu loptu nije...dovoljna je vlastoljubivost pa pada u vodu sve...:)

« Odgovor #126 poslato: Februar 17, 2013, 11:39:10 pre podne »
Desava se zanimljiva stvar a nisam sigurna da li sam dobro to povezala. Od pre 10ak dana mi u zivot ulazi osoba sa podznakom Blizanci tu na mom Suncu negde, sa Marsom u Blizancima. Elem, prica se zahuktava ovih dana kada mi tranzitno Mars kvadrira Sunce a u solaru je takodje Mars u kvadratu sa Suncem. E sada nisam sigurna da li bi ta osoba kod mene u natalu bila prikazana trigonom Sunca u Blizancima i Marsa u Vagi. Meni ide na to. Problematika jeste sto i solarno a evo i tranzitno se stvari desavaju aktivacijom preko kvadrata pa ja osecam odredjenu vrstu pritiska sa njegove strane.

*

Van mreže Cor scorpii

• 244
  • ARS LONGA VITA BREVIS
« Odgovor #127 poslato: Februar 17, 2013, 11:54:32 pre podne »
A mjesecna profekcija je u Vi(11.2. - 11.3.), gdje se solarno nasao bas MA, dok su ME/MA u tranzitu ugaoni iz Pi - cak ce ME u drugu stanicu uskoro. Profekciono, ME je vladar 7. za ovu godinu u konjunkciji sa retrogradnom VE solara u 10.  :smiley: Da ga ne znas od ranije?

Samo sto se i u ovom solaru, kao i natalno, ME/JU ne vide... taj MA po prirodi stvari ne mirise na nesto stabilno.
Uostalom, taj ti donosi svoj MA na 1. ugao i svjetlo vremena, pazljivo  ;)
« Poslednja izmena: Februar 17, 2013, 12:01:03 posle podne od strane Cor scorpii »
https://klasicnaastrologija.wordpress.com/
https://7heavenastrology.wordpress.com/
Psalm 14:1  The fool hath said in his heart, there is no God.
Proverbs 9:10 The fear of the LORD is the beginning of wisdom

« Odgovor #128 poslato: Februar 17, 2013, 12:02:16 posle podne »
Da da, ni ja ne mislim da je nesto stabilno. Kontam da je mozda i simbolicka direkcija pokrenuta jer imam direkciju Mesec 60 natalni Mars i direktivni Mars na natalni Mesec a u solaru postoji aspekt Mesec60Mars. Jes napeto, malo se pribojavam njegove naravi ali ne poznajem ga dovoljno da vidim da li ima granicu u pritiskanju. Nadam se da cu uspeti da izbalansiram neke stvari. Hvala na upozorenju :) imacu u vidu mada sam inace vec u stanju pripravnosti i ne znam bas kako da delujem ali dobro, necu da dizem frku, za sada su stvari ipak pod kontrolom, samo ne znam jos koliko dugo, ipak je on nestrpljivi Mars u Blizancima ...

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #129 poslato: Februar 17, 2013, 12:21:06 posle podne »
Za kojeg od ove dvojice je udata?

Ona 15.8.1972. 13h Beograd
On 11.1.1960. 5.00 Beograd
On 25.8.1961. 9.15. Beograd

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #130 poslato: Februar 17, 2013, 02:00:33 posle podne »
Za Jarca, mnogo su blizu SA i MO, pa me vuće na u stranu

« Odgovor #131 poslato: Februar 17, 2013, 02:38:47 posle podne »
Ja nisam sasvim sigurna jer na prvu loptu ako gledamo uporedno viece sanse su da je udata za drugog ali kada uporedim sa 12inama onda mi se stvar menja i onda mi ima povezanosti i sa prvim. Nisam sigurna koliko je veza sa bilo kojim od njih dvojice stabilna i kvalitetna, mislim da postoji emotivno povredjivanje sa 1 covekom pa me to gura na to da je u braku ipak sa ovim drugim jer je manje tenzije. U svakom slucaju ima elemenata da bude i sa jednim i sa drugim a ja bih rekla da je sa drugim  ::)

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #132 poslato: Februar 17, 2013, 02:54:39 posle podne »
Ja sam pogledala samo drugog (toliko imam problem sa unošenjem podataka u programe, previše me mrzi  ::), tumačila bih sat vremena samo da ne unosim podatke:D)

Ovaj drugi negde njoj odgovara poprilično, vladar njene sedme je Ve u Raku, a on je Vaga sa Mesecom na Asc. Njih dvoje najverovatnije jesu bili bliski, vladari ascedenata u konjunkciji, osa njenih čvorova preko njegove Ic/Mc ose, ali nisam sigurna da je to muž..mogli bi da budu prijatelji..

Mada je zanimljivo da duada njegovog Marsa ide u Raka, gde je njen vladar VII..tako da sa ovim ima elemenata..
Evo dok ne pogledam ovog prvog mogu da kažem da za ovog drugog postoje elementi da joj bude bračni partner.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #133 poslato: Februar 17, 2013, 03:58:27 posle podne »
Sada cete da me ubijete :mad: Ovaj drugi je rodjen 25.7. ne 25.8. ne mogu nista osim da se izvinim. Umorna sam jer uvek paralelno vise karti imam u programu. Jos jednom izvinite pa kome se mili nanovo da gleda.

« Odgovor #134 poslato: Februar 17, 2013, 04:13:02 posle podne »
Ja i dalje mislim da je 2 :)