Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)

• 271 Odgovora
  • 160703 Pregleda
*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)
« Odgovor #45 poslato: Novembar 30, 2012, 08:21:51 posle podne »
Evo, moja muska polovina ima JU u Sa, Sa na asc, ali JU u 12. Ipak, u istom znaku sa asc. Ima ih izgleda. Zovijalci mogu, cini se, samodovoljnost da prevazidju.
Priznaj kojom si ga manđijom kindapovala ;)

Na ispitu iz Rimskog prava davne 93. kod pokojnog Stanojevica, a kojom mandjijom, pojma nemam. Valjda sam lepljiva pa me se nije mogao resiti na vreme. Sada je kasno.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #46 poslato: Novembar 30, 2012, 08:44:38 posle podne »
A šta će mo sa onom gomilom formalnih brakova lepo umivenih za slave i praznike, a ovamo on jurca svaku suknju a ona se postavi svakom bitnom ili koji joj se svidi
Brak traje li traje, a suština? Ja bar imam gomilu takvih u praksi, ne znam za vaša iskustva.
Šta njih održava, faza, navika, SA konjunkcije ili....

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #47 poslato: Novembar 30, 2012, 09:00:06 posle podne »
Definitivno nije lako razlučiti da li usklađene face na slavama i svadbama (pa i sahranama) isto tako funkcionišu i van sveta. Postoje brakovi koji traju, a da su oboje svako u svom svetu, ali i tako separatisano oni imaju nekakav suživot i ne može se govoriti da je to samo forma. Njihova suštena je u paralelnom, a ne ukrštenom bitisanju.

Suprotnosti se privlače, tako bar kažu, ali sličnosti opstaju. Valjalo bi da bude malo i jednog i drugog, ali opet mislim da to zavisi i od temperamenta. Ovi "življi" možda ne vide zadovoljstvo u utapkanim stazama, već imaju potrebu da nekad nešto bude drugačije, suprotno, pa ako im bračni partner ne ispunjava "dozu dinamike" to onda traže van njega.

Sličnosti mogu biti i u lošem smislu, npr. oba partnera lenja, vole da se predaju samo uživanjima, ne mareći za porebe drugih, mislim da pre ili kasnije taj brak mora zapasti u krizu (jer ko će da kuva? :D). Brak nije samo stvar ljubavi, već podrazumeva snalaženje zajednice u životu...nadam se da sam pojasnila šta sam imala na umu.

Nekada neke razlike podrazumevaju i kompatibilnost. Jedan kolega i ja to često to opisujemo kao jedenje eurokrema: jedan voli belo, drugi crno, ali oboje vole da ga jedu i svi srećni i zadovoljni...
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #48 poslato: Novembar 30, 2012, 09:12:07 posle podne »
Ja sve cesce radim sa pricama koje ne traju. Sve se promenilo pa i polna uloga. Ne znam na sta ce ovo izaci i da li ce brak izgubiti svaki drustveni smisao, ali kada stasaju sadasnji devojcurci, bojim se, decu vise niko radjati nece. Ono sto sam u praksi prepoznala kao veliku istinu jeste to da zene, uglavnom, ne razumeju sta je to brak i obicno imaju pogresnu predstavu o istom kao o prilici za kakvo intimno ushicivanje ili, kako one to nazivaju, ispunjenje. Sad' sta to ispunjenje konrektno podrazumeva, pojma nemaju, a posto nemaju vrlo lako i izlaze iz bracne price jer im se nije desio vatromet, tako nesto. Savremeni covek je intimno nekako neiskusan i nefokusiran i zaista ne razume cemu sve to sluzi vec sve nesto trazi, hoce da prozivi, da izzivi. To nije uloga braka i zivot ni malo nije playground vec teska priprema za eshatoloski put. Obzirom da ovo nikako nije eticki korektno prema savremenim merilima, tradicionalnom astrologu ne ostaje mnogo prostora za remedijalnu intervenciju. Ljudi, zene narocito, iskreno pojma nemaju o svrsi zivota, svrsi braka, svrsi radjanja. Sve dok je glad i zedj njihove licnosti u fokusu svih fokusa, brakovi nece prezivljavati. Mi se moramo duhovno bolje edukovati kako bi se centrirali. Ne postoji instant duhovna samopomoc, niti znanje koje se moze nauciti da bi se ovaj put raskrcio. To je daleko teze i zahteva ogromna odricanja od predstava o sebi i tome sta je svrha jednog ljudskog zivota. Jedna, ne bas ruzicasta, prica koju vise niko ne zeli da slusa.

Sto se tih trpeljivih i istrajnih tice, to je vec drugi kolosek i svaki se slucaj mora posebno tretirati. Natalna karta tu nije dovoljna, mora kroz razgovor kako bi se fokusirao problem iz perspektive klijenta, a onda prebacio na simbolicki plan. Svacega ima, svakakvih ljudi ima, a opsti moj utisak je da polovi lagano gube ontoloski fokus. Sve egocentrik do egocentrika cak i onda kada iskreno pate.  Oni veruju da patnja opravdava srce, a nije tako, to veze nema ni sa cim. Patnja ne mora biti dokaz da smo ne znam kakvi, ne znam sta, vec samo posledica samocentriranosti na pogresan nacin. Ne moze se izvan toga samostalno jer covek je socijalno bice i sebe stalno uklapa u neku referencu. Da bi se pojedinac promenio i kalup mora da se preoblikuje, a tu vec nastupaju vise stvari, ono sto ni mundana astrologija ne moze da desifruje. Ti tanani drustveni procesi koji ce samleti generacije tako da kroz par decenija mi vise necemo biti ista vrsta sa nasim potomcima. Uloga braka nikada nije bila manje jasna u istoriji nego sto je sada i to je direktna posledica relativizacija svih vrednosti presitog i prehranjenog postliberalnog drustva. Moze biti da smo udarili u plafon i da se dalje nema kuda. Ne znam.

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #49 poslato: Novembar 30, 2012, 11:06:03 posle podne »
Što bi rekao Džoni Štulić: "Čini mi se, rođače, da je standard pokvario ljude, jedu g**** i sanjare..."

Činjenica je da u razvijenim zemljama natalitet opada i mislim da je tu neka suštinska razlika sa onim davnašnjim brakovima. Ovo ostalo (bigamija, pederastija, nasilje, i svašta nešto) nije nova priča, ali jeste malo drugačije uklopljena.
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #50 poslato: Decembar 01, 2012, 01:25:35 posle podne »
S'teorije na praksu
ajmo po Klaudiju ali i po vama
kakav je ovde odnos
rm 11/11/1962 15:45 Bg
rw 12/7/1972   19:30 Bg
« Poslednja izmena: Decembar 01, 2012, 02:17:33 posle podne od strane Miki »

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #51 poslato: Decembar 01, 2012, 02:03:35 posle podne »
Nju si rektifikovao?

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #52 poslato: Decembar 01, 2012, 02:16:48 posle podne »
Ne nego okinuo 9 umesto 0, vreme je 19:30, evo prepravio sam i u gornjem postu

« Odgovor #53 poslato: Decembar 01, 2012, 02:29:48 posle podne »
Jel prva brojka mesec ili dan rodjenja? Ovo me podseca na aglisticke podele gde je prva brojka mesec pa da ne pogresim.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #54 poslato: Decembar 01, 2012, 02:30:00 posle podne »
Pod uslovom da se zaista poznaju i da su u vezi jer postoji preduslov poklapanja ciklusa u relevantnom trenutku vremena.

Ovde ima dosta fajterskog. U musko-zenskim odnosima fajtersko moze biti i znak velike, pocetne zaljubljenosti. Dakle, jednako animozitet i ljubav. U njenom natalu muskarac je simbolizovan lunarno-marsijanskim principom zbog dsc i SO u Ca, te MA u solarnom znaku. Ne radim sada tacke, one su veoma vazne, ne mogu, zurim da nesto zavrsim. On u natalu ima asc u znaku lunarne egzaltacije i MO 90 MA te odgovara njenom tipu muskarca, njenom muskom principu.

Ona se ssamo delimicno uklapa u njegov profil jer on ima MO u VE znaku i VE na dsc, a ona vladara asc u konjunkciji sa VE. Ipak, nedostaje joj solarni kvalitet u licnosti kako bi se do kraja uklopila u obrazac njegove anime (njegova VE je spaljena).

Dodekatemorija njenog asc pada tacno u njegovu 7. kucu, na njegovu VE i ovo je veoma vazno te pojacava prepoznavanje na polnom planu. Antiscija njegovog MO je na njenom, sve super da nema i tog MA tu, to ne valja, unosi nemir, nesklad, prepirke i svadje. Sad' detaljnije bih morala da uradim njegov natal, ali na prvu loptu on mi deluje vrlo nestabilno, da ne kazem svalerski jer mu je vladar u 7. kuci, a MO na asc 90 MA. Ovaj MA mu dodje nosilac ponasanja pa ga MA u Le dosta opisuje. Na koji se nacin taj MA manifestovao, ne znam. Mozda je sam violentan, mozda su prema njemu takvi, ali ne volim ovo da vidim, ne volim malefike u bliskoj vezi sa svetlima na uglu. U 5. kuci, kod zena, redovno pobacaji, kod muskih ko zna. To je VE kuca pa ponovo imamo znake promiskuiteta.

Sve bi mi ovde bilo ok da nema ta dva MA u vezi sa svetlima. To je negde glavni potpis ovod odnosa. MA-MO napeti odnos preko fiksnih kvaliteta. Peta kuca moze imati veze sa decom i ne mora. Mozda bi se dobro slagali da zajedno nesto preduzimaju, imaju zajednicki, eksterni cilj, ali intimno, posle pocetnog zanosa idu veliki problemi i izazovi. On je nagao ili je poslom izlozen riziku pa to moze biti izvor nestabilnosti. Antiscija njegovog asc pada na MA. Sta zakljuciti o coveku sa MA na asc u zverskom Le i MO sa ugla 90 MA. On se, zaista, uklapa u njen natal, ali sta ona moze ocekivati sa takvim aspektima. Ona ima VE na asc, dosta lepo, zenstveno i ovo ide sa njegovom konjunkcijom MA i asc. Na prvi pogled deluju idealno. Velika privlacnost, velika zaljubljenost i potom fajt, trpljenje, raskidi, napetosti, kucne bitke, njegova svaleracija...On mi je nakako problematican, a ona ima marsijansku 7. kucu.

Nemaju direktne veze licnih faktora s tim sto se asc slazu po elementu, SO se veoma lepo slazu,  MO, takodje, zbog antiscijske konjunkcije, ali problem ostaje taj i takav MA i ovog utiska ne mogu da se oslobodim. Prosto, kako ona nosi u svom zivotu tog MA uz MO u 7. ne bih rekla da je to dobra stvar za brak. Interesantno je da i njegov asc antiscijom stoji u njenoj 7. i obratno. Nisam ni fortune pogledala, neka neko drugi to uradi.

Sve ovo pod uslovom da se radi o ostvarenom musko-zenskom odnosu, a ne necem drugom. Sve se u kontekstu mora tumaciti.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #55 poslato: Decembar 01, 2012, 02:31:29 posle podne »
Ja sam zbrzila pricu i sada, sa ispravljenim vremenom rodjenja, gubimo antisciju njenog asc i njegovog dsc, ali ostavljam mogucnost da je rodjena koji minut kasnije.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #56 poslato: Decembar 01, 2012, 02:39:43 posle podne »
Covek ima pun MO i MA na sredini. Mislim, koja bi zelela za ovakvog da se uda ili, iz njegove perspektive, zar bi zeleo u brak da zna ovako nesto. Ovo su klasicni pokazatelji gubitka partnera, razvoda, restrikcija, nesreca...Fiksne zvezde, takodje, nisam gledala, mrzi me. Mozda bi neka bukvalni naslov napisala.

Njegov MO daleko od cvorova, njen blizu. Ni ovo ne valja jer pokazuje razlicitost smera emocionalne i mentalne energije. On je ekstravertniji, ona introvertnija i moguce pasivno-zavisna, ali valja to sto je njen MO mlad, njegov pun, gotovo savrseno jer njegov ima svu svetlost, a njen je bez svetlosti.
« Poslednja izmena: Decembar 01, 2012, 02:43:42 posle podne od strane Natasa »

« Odgovor #57 poslato: Decembar 01, 2012, 03:59:01 posle podne »
Ovde kada kazes da njoj nedostake solarni element da bi mu se uklopila, zar njen Mesec u lavu ne bi mogao to da prikaze jer ipak je Mesec licna planeta i nacin emotivnog dozivljaja i u aspektu je sa vl. Asc. E sada jedino sto je vec vl. 7 kuce ali zasto, mogu oni biti u sustini vrlo slicni.

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #58 poslato: Decembar 01, 2012, 04:10:45 posle podne »
Da malo razjasnim; u vezi su malo više od godine, ja nisam davao više od 3-4 meseca tome na početku, ali nekako se igra na produžetke, više puta raskidi, zajedno živeli, pa prekinuli pa opet zajedno žive, ali uz stalne sukobe.
Obratite pažnju na njihove temperamente
@Lady d/m/g je format podataka

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #59 poslato: Decembar 01, 2012, 04:11:47 posle podne »
Moze, ali zbog 7. sam rekla nedovoljno. Nisam negirala solarnu kvalitet vec ga umanjila. Takodje, dodekatemorija njenog asc i sam asc juu jesenji, odnosno, zimski znak, pocetak nesolarne hemisfere (od Li do Pi), a VE preko dodekatemorije ide na asc i, uz to, vladar asc je uz VE pa je VE ta koja je vise boji i tu su slicni, preko te VE, jer on ima VE znak na asc. Istina, cas rodjenja nisam pogledala, moze biti da bi to korigovalo solarni kapacitet, ali na prvi pogled SO nekako nije njena prica jer samo SO stoji u 7., a solarni MO vlada 7. i pod vlascu je tog SO (uzajamnu recepciju u vezi sa sektorom koji pripada drugim ljudima). Svi mi imamo sve principe u sebi, ali ne jednako rasporedjene, pa kada se kaze da nekome nedostaje neki princip, misli se samo na odnos prema drugima. Mislim da VE i SA stoje na prvom mestu, a ME u Le na drugom, kao nosilac ponasanja. Taj ME iz Le je bitan jer dispozituje vladara asc i planetu na dodekatemoriji asc. MO mu aplicira i tako pokazuje prstom u njega. Taj ME dolazi iz 5. i 8. ali ovde vec idemo dublje u natal. Dakle, njen solarni element postoji svakako, ali nije u prvom planu vec je nekako pod uslovom faktora 7. kuce i to onda nesto znaci. Videcemo sta ce Miki reci, sta znaci ta solarna dispozicija njenog ME i njenog MO, a u 7. kuci. Oboje su usredsredjeni na 7. i oboje imaju zemlju na asc i eto slicnosti. Problem je jedino u tom MA pa ne znam kako su sa njim izasli na kraj.