Vezba cini majstora

• 483 Odgovora
  • 276547 Pregleda
*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
Re: Vezba cini majstora
« Odgovor #285 poslato: Jul 11, 2013, 11:31:14 posle podne »
Jbg, meni je opozicija ukazivala na nezdovoljstvo...

A količina novca? Je li u sadašnjoj vrednosti androida koji je pokvaren ili u onoj koju je imao kada je kupljen? Naravno, ako imaš taj podatak.
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #286 poslato: Jul 12, 2013, 12:21:07 pre podne »
U dinar sa fiskalnog racuna. Nesto preko 30 000 dinara. Vrlo solidno placen model. Primer je koristan zbog dve stvari iz iste kuce kao predmet pitanja.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Abyss

• 33
    • Abyss
« Odgovor #287 poslato: Jul 12, 2013, 01:36:56 pre podne »
Ako dobro vidim sa karte, sat je Merkurov... Kako po nekima on ima težinu vladara asc, on je ovde u konjunkciji sa Venerom koja je vladar druge kuće, a u četvrtoj kući, kući konačnog ishoda. To bi bio prilično jak pokazatelj pozitivnog ishoda po pitača...
I uopšteno je vladar sata u konjunkciji sa ugaonim benefikom u sekti. Valjda i to nešto znači :)
Merkur je takođe i vladar SAN...

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #288 poslato: Jul 12, 2013, 12:40:46 posle podne »
Mozda...

« Odgovor #289 poslato: Jul 12, 2013, 08:07:13 posle podne »
Kada se odredjuju vremenske jedinice,kako se tumaci kada je manje od 1° do egz.aspekta? A planete su u fiksnom znaku? Posto imam primer gde je orbis 20' da li to onda znaci tacno 20 dana/20 nedelja?

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #290 poslato: Jul 12, 2013, 09:07:00 posle podne »
Zavisi od konteksta. Kod pitanja opste vrste 'kada u zivotu", jedan fiksni stepen zaista moze znaciti jednu godinu. U drugim slucajevima je to mesec, moze cak i dan, zavisi od konteksta ponavljam. Ponekad, i ti lucni minuti imaju smisla. Recimo, ocekujes nesto u toku dana, znas da ce danas nesto stici, neko stici, 20 lucnih minuta moze znaciti 20 vremenskih minuta, nebitno sto je u fiksnom znaku odigravanje. Ako je pitanje opste vrste, onda ce se odnositi na dane najverovatnije pre nego na nedelje. Ipak, ako se signifikatori spajaju u okviru jednog stepena, opet prema kontekstu, tih 20 minuta moze znaciti vec sutra ili vec sledeceg meseca. "Samo sto nije", otprilike tako, ali koliko, jos jednom, zavisi od konteksta.

« Odgovor #291 poslato: Jul 12, 2013, 10:06:38 posle podne »
Hvala puno Natasa :applause: Prvi put nailazim bas na ovakvo objasnjenje. Ja sam pocela sa Frolijem,pa mi je to unelo malo konfuzije,znam da je on spominjao brzinu planete ,a ne orbis,vec kada dolazi do aspekta,ali nisam jos nailazila na ovakav primer recimo. Hvala puno :thumbsup:

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #292 poslato: Jul 22, 2013, 03:29:24 posle podne »
Zena ima 39. godina, bez veze i stalnog partnera i pita da li ce imati dece, da li je tako nesto moguce obzirom na okolnosti?

18.7.2013. 23.22. Beograd, asc 15. Ar.

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #293 poslato: Jul 22, 2013, 08:13:40 posle podne »
neće, bez otvaranja horara
prošlo je vreme

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #294 poslato: Jul 23, 2013, 12:19:07 pre podne »
Odlicno, a sta kaze horar?

« Odgovor #295 poslato: Jul 23, 2013, 12:05:26 posle podne »
Bas gledam taj horar, hm . Ima mi oprecne pokazatelje. Ne znam da li da uzmem 5. kucu za decu ili 10. Ako uzmem 5. vl. asc ne pravi aplikaciju sa Suncem nego ide ka Saturnu koji je prirodni malefik i nalazi se u 8. znaku. Moguce neka neuspela intervencija ili tako nesto. Inace Mars iako u losem dostojanstvu ipak je u vodenom znaku pa verujem da jos uvek postoje sanse u tom smislu. Elem, ono sto mi daje nadu jeste Meseceva aplikacija ka Veneri koja je u 5. kuci . Gde je Mesec u 9. znaku pa mi se cini da je moguce da s epodvrgne nekoj intervenciji u inostranstvu ali to verovatno nakon sto prodje ovu situaciju sa Saturnom.

Inace nevezano za horar, imam rodjaku koja ima 38 i isla je na vestacku oplodnju/donor u inostranstvu i iz prvog puta ostala trudna tako da i medicinski gledano sve dok ona prozivodi jajne celije ima sanse da ima dete , mada je rizik veliki i od pobacaja a i od odredjenih bolesti kod deteta. U svakom slucaju sanse za dete postoje.

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #296 poslato: Jul 23, 2013, 12:23:34 posle podne »
JU kao prirodni signifikator plodnosti i potomstva na uglu u egzaltaciji, a pri tome mu aplicira vladar Asc-a. Ovakva pozicija ukazuje da još nije proš'o voz i da ima šanse da se ostvari kao roditelj, ali da nema mnogo vremena na raspolaganju. Ukoliko za naredne dve godine ne ostvari neku vezu ili uleti u kakav program za veštačku oplodnju, posle toga plašim se da dece neće imati.
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #297 poslato: Jul 23, 2013, 01:25:46 posle podne »
Odlicno, a sta kaze horar?
neću da otvorim zainat  O0
nego ovi što su otvarali, jel radikalana karta?

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #298 poslato: Jul 23, 2013, 10:18:35 posle podne »
Jeste, radikalna, SO u casu. Sta majstor Lili kaze? Dosta toga. Opsta procena plodnosti je ok jer je vladar asc u vrlo plodnom znaku, uz vrlo plodnog, ugaonog, tek oslobodjenog, novog JU. Istina. SA aspektuje oba, ali opravdava njene zrele godine.  Kod ovih pravila u podnaslovu o konkretnoj predikciji iz teme, ako zena pita, a vladar asc je u 4. ili 7, uz JU u dobroj kuci, predikcija je potvrdna. MO se gleda posebno, da li je "unesrecen" sto bi majstor rekao. Moglo bi se reci da je ovde vise nesrecan nego srecan zbog 8.kuce (a i 9. prema celim znacima) mada u dugom hodu doseze do beneficne VE koja jednako moze biti u 5. i 6.  MO treba dva dana do aspekta sa VE i ovo mogu biti dve godine (moje pravilo), a ako sudimo prema poziciji JU u 4. tek za 4 godine sto je vrlo malo verovatno, ali ne i nemoguce. Ovde nam treba vise od jednog pokazatelja za potvrdan odgovor. MO preko antiscije se spaja sa SO na vrhu 5. Ova 4. i vrh 5. uz celu drustvo u Ca padaju na njen natalni asc u kome se upravo JU ostvaruje preko novog helijackog ciklusa. Natalno joj stoji u znaku mc-a u Pi i vrlo je plodan.

One nema problem sa plodnoscu, niti bilo kakve ginekoloske opstrukcije, problem je u tome sto je bez partnera pa ce morati vrlo brzo ovo racionalno da pogura. Stvar inicijative jer horoskop daje taj minimum mogucnosti. Ova veza MA i SA moze se shvatiti i na ovaj nacin, da ce brzo nekoga naci jer je SA u drugom delu 7. mada, zaista, ovaj SA deluje vise negativno zbog sprecavanja perfekcije izmedju MA/JU veze. Da je SA jak na mestu MA pa i da ga ohrabrimo, ali nije i Ca je problem za SA.

Ne mali broj zena poznajem koje su rodile posle 40. verovali ili ne i to prvo. Sve vise ih ima zbog prirode vremena i civilizacije kojoj pripadamo. Istina i nekada su zene kasno radjale, ali ne prvo. Moja prababa je rodila blizance u 49. i to zive i zdrave i dugovecne. Dakle, mala mogucnost postoji.

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #299 poslato: Jul 23, 2013, 11:51:23 posle podne »
Ako je suditi prema Bonatiju SA ne sprečava spajanje MA i JU jer je konjunkcija jača od aspekta. No, ipak ta SA upozorava, odlaže, otežava ili, kako sam ja protumačila, vremenski uokviruje akciju u pravcu ostvarenja željenog jer mi je to bila neka prva asocijacija. MO za nekih 24° stepena stiže VE što pretvaranjem u mesece dođe na isto kao i konjunkcija MA-JU, tj. 2 godine.

Jedna od mojih prijateljica je rodila prvo dete sa punih 41, ujna isto, a imam u familiji nekoliko primera "kasnih" porođaja. Dešavalo se da lekari pobrkaju "prelazno doba" sa trudnoćom i to obično uz sumnju da je u pitanju tumor, a on nakon 9 meseci zakmeči (istinita priča).

Samo treba naći đuvegiju  :D