Vezba cini majstora

• 483 Odgovora
  • 276562 Pregleda
*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
Re: Vezba cini majstora
« Odgovor #315 poslato: Avgust 26, 2013, 07:19:55 posle podne »
MO je suština pitanja, pa tako u sebi može da "sadrži" i predmet, ali ja bih ipak tražila neku povezanost.

Kao što vidiš, u jednom primeru je bila antiscija, u drugom almuten pa još na Asc-u, u trećem će biti nešto sasvim drugo što će navesti praktikanta da donese određeni sud i ništa to nije slučajno. Hipotetički možemo tumačiti ovako ili onako, ali bez direkne slike neba sve to ostaje samo mogućnost.
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

« Odgovor #316 poslato: Avgust 27, 2013, 12:08:06 pre podne »
Hvala Tanja ;).

*

Van mreže alea

• 160
« Odgovor #317 poslato: Avgust 30, 2013, 05:59:13 posle podne »
Ja ne znam da li smem da postavim pitanje ovde, ali prosto nemam mira.

Pozvana sam na testiranje za jedan odlican posao, prosla sam prvi krug, bila sam juce ponovo na testiranju, nisam bas zadovoljna kako sam uradila, i sada ponovo sleci iscekivanje, da li ce me zvati na intervju....

Ako neko zeli da pogleda horar...Da li cu dobiti ovaj posao?  :smiley:

Feed ce biti veoma brzo, jer cu verovatno odgovor znati vec za koji dan.

Evo, Lady je procitala pitanje sa ovim vremenom, a ja cu staviti kartu:

« Poslednja izmena: Avgust 30, 2013, 08:26:44 posle podne od strane alea »

« Odgovor #318 poslato: Avgust 31, 2013, 09:04:28 posle podne »
Je l' mogu opet ja?  ;D  Kada se posmatra horarac za zdravlje,da li se iskljucivo posmatra vladar asc i kako je on postavljen ili i VI kuca?

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #319 poslato: Septembar 01, 2013, 12:24:43 posle podne »
Vladar asc, odnosno, njegov dispozitor najcesce, planeta u vrlo bliskom kvadratu ili opoziciji sa asc (na dsc) i MO poslednji aspekt. Najcesce, ponavljam, signifikator poremecaja humora je dispozitor vladara asc ili planeta u 1. odnosno, u bliskom, teskom aspektu sa asc. Sesta kuca vrlo retko ima veze sa pitanjima o bolesti, ona se javlja cesce kada se bolest javlja iz drugog plana kao remetilacki faktor za ispunjenje necega o cemu se pita. Retrogradni vladar asc, sam po sebi, moze biti direktni signifikator bolesti, a ne toliko njegov dispozitor. Ne samo r vec i vladar asc u d stanici. Neretko, sam znak na asc moze pokazati deo tela koji je pod aflikcijom poremecaja ravnoteze elemenata.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

« Odgovor #320 poslato: Septembar 01, 2013, 03:14:42 posle podne »
I mislila sam da vladar VI kuce nema dirketnog znacaja,ali sam morala da proverim. Ukoliko je vladar asc snazno postavljen,odnosno u svom sedistu da li je to onda jedan od bitnijih pokazatelja za natusovu vitalnost odnosno da zdravlje nije ugrozeno. Tako sam negde procitala.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #321 poslato: Septembar 01, 2013, 03:46:14 posle podne »
Ne bas. To nije pouzdan pokazatelj, ali jeste pokazatelja snage tela i sposobnosti ozdravljenja. Ono sto gledamo je odnos znaka i planete prema elementalnoj prirodi i trazi se poklapanje na tom nivou, ali pod uslovom da planeta nije u detrimentu ili egzilu i da nije r. Recimo, VE u Sc iako deli prirodu znaka zbog debilitacije bice pokazatelj nekog problema bas kao i VE u Pi ako je r ili je tek krenula d. Ja volim Sondersove tabele i uvek ih koristim jer su se pokazale tacnim. Gledam uglavnom dispozitora signifikatora obolele osobe sto je najcesce vladar asc.

« Odgovor #322 poslato: Septembar 01, 2013, 05:23:00 posle podne »
Ja sada iskreno prvi put cujem za Sondersovu tabelu. Je l' moze negde da se pronadje? Meni nesto google ne pronalazi

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #323 poslato: Septembar 01, 2013, 05:48:36 posle podne »
Richard Saunders "The Astrological Judgment and Practice of Physick"

Skracena verzija humoralnih stepeni dati su u transkriptu sa Frolijevih predavanja za medicinsku astrologiju i to na srpskom, naravno. U originalnom delu postoji veci broj tabela, detaljnije su, prikazuju cak i deo tela pod aflikcijom, ali Dzon je iste destilovao prema sopstvenoj proceni i dao samo humoralne stepene iz originala. I to je sasvim dovoljno i pokazalo se dobrim u mojoj praksi.

*

Van mreže alea

• 160
« Odgovor #324 poslato: Septembar 04, 2013, 09:42:23 posle podne »
Ja ne znam da li smem da postavim pitanje ovde, ali prosto nemam mira.

Pozvana sam na testiranje za jedan odlican posao, prosla sam prvi krug, bila sam juce ponovo na testiranju, nisam bas zadovoljna kako sam uradila, i sada ponovo sleci iscekivanje, da li ce me zvati na intervju....

Ako neko zeli da pogleda horar...Da li cu dobiti ovaj posao?  :smiley:

Evo da odgovorim sta se desilo sa ovim horarnim pitanjem.

Nisam pozvana u treci krug, nisam dobro uradila proveru znanja rada na racunaru.
Radili smo prakticne zadatke iz Excela, Worda i jednu prezentaciju, sa ogranicenim vremenom, i ja nisam bas dobro uradila Excel zadatak.
Uglavnom, nisam pozvana dalje, sto znaci da necu dobiti ovaj posao.
Verovatno taj uzasno los SA kao signifikator pitanja, tako ocajno polozen, i pokazuje i moju nemogucnost da se za ovaj posao izborim. Iako je MO u aplikaciji ka JU kao vladaru 10 p.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #325 poslato: Oktobar 07, 2013, 10:17:19 pre podne »
Kad ko sleti, ako sleti. Sinocnje pitanje koje se odnosilo na eventulani, dogledni, odlazak u inostranstvo iz Hrvatske (tamo zivi osoba koja je postavila pitanje), a sve to zbog straha da bi vlast mogla da im nametne restrikciju zbog posla kojim se taj bracni par bavi. Radi se o alternativi i alternativnoj duhovnosti sireg spektra, a prica pocinje da se odmotava prema tom motivu. Strah da ce im biti zabranjeno da nastave sa poslom zbog uticaja Crkve sto namece pitanje seljenja u inostranstvo. Horarna slika neba je zanimljiva zbog poznog stepena na fiksnom asc i vladarke asc na zapadu, pred promenom znaka, ali i odsustva veze sa vladarem 9. i fiksnom pozicijom lunarnog dispozitora (Dorotejevo pravilo).

6.10.2013. 19.56. Beograd.

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #326 poslato: Oktobar 07, 2013, 02:14:35 posle podne »
Karta jeste zanimljiva.

Vladarka Asc-a na samom Dsc-u ukazuje na potrebu emigracije (to bi bila bliža reč, čini mi se, s obzirom na situaciju). Zadnji stepeni bi mogli da ukažu i na to da je pitač dugo razmišljao i već na neki način doneo odluku povodom nastale situacije.
MO raste, ali naleće na ME pre nego što se spoji sa vladarom IX. ME vlada V i II znakom, te bi razlog osporavanja puta mogli tražiti u deci ili finasijama (a možda i jedno i drugo), odnosno da je to kamen spoticanja zašto do preseljenja već nije došlo.

Nisam sigurna koliko je povoljno to što je MO u konjunkciji sa SMČ iako ga neki smatraju benefičnim, posebno jer se dešava u znaku MO pada.

Sve u svemu, odlazak u inostranstvo lako može biti problematičan, ali se nadam da aspekt JU iz Ca i III znaka daje nadu da se stvari mogu rešiti povoljno po pitača.
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #327 poslato: Oktobar 07, 2013, 02:57:47 posle podne »
Karta ima osnova za zbunjivanje, zato sam je i iznela kao primer. Najpre ti pozni stepeni fksnosti na horizontu, uz VE na dsc, uglu promena i selidbi, na samom kraju fiksnog znaka, pred ulazak u promeljivi, pod dominacijom benefika. Sa druge strane, MO je u fiksnom znaku, kadentnoj kuci i ne spaja se sa vladarem 9. bez ometanja. Njegov vladar je fiksan i vezan za 4. polje. Dakle, poptuno oprecna slika koja navodi na zakljucak da ce za oko godinu i po doci do neke promene mesta zivljenja, ali da to ne mora biti inostranstvo. Mozda neka okolina, drugi grad, druga regija. Promena se nazire, ali ne pouzdano i inostranstvo.

A sta mislis o eventualnoj prohibiciji od strane drzave, a u vezi sa poslom koji rade (newage alternativa u vise pravaca i razvijenu praksu)? Ona pominje i Crkvu...

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #328 poslato: Oktobar 07, 2013, 04:34:05 posle podne »
Pazi, ima naznaka da se neke stvari odvijaju "u pozadini" zbog ove kntraantiscije MA prema MO, mada sam ja to "ukalkulisala" u problematiku preseljenja pošto MA vlada VII. No, nije isključeno da MA ima dvostruku ulogu jer kao prirodni malefik, koji predstavlja primenu sile i proganjanja, i vladar XII znaka, svakako može naneti određeno zlo, posebno jer se našao u IV koju u kontekstu pitanja signifikuje domovinu. Ali kako je MO u Marsovom znaku, a ovaj u svojoj sekti, računam da nije toliko ozbiljno da bi nanelo nepopravljivu štetu, mada fiksnost znakova ukazuje na dugotrajnost.

Crkvi možemo dodeliti i JU koji u celoj karti ne pokazuje negativne karakteristike, a usled kadentnosti mislim da ne predstavlja osnovnu pretnju. Dakle, pre bih rekla da pritisak koji trpe potiče od svetovnih vlasti, ne i od crkvenih, iako se možda crkva koristi kao paravan. 

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #329 poslato: Oktobar 08, 2013, 11:43:53 pre podne »
Jedno sa feedback-om. "Kojeg je pola beba?", pita trudnica mene 27.9.2013. u 17.50. u Beogradu ( asc, 20 Pi).