Cherry samo da nesto ispravim jedno je iskupljenje, jedno pokajanje, verovatno si mislila na pokajanje koje je najbukvalnije dar od Boga...ostalo je forma sto bi se reklo. Jer iskupljuje samo Bog nase grehe, ne mi sami, mi mozemo umisliti mazohisticko kaznjavanje zarad toga, ali to ne znaci i da je oprosteno.
Elem, kod mene imaju generalnu crtu - sebicluka, izgubljenosti u trenutku kada ih upoznajem ili ubrzo nakon toga ih salecu 'nepremostivi zivotni problemi', vecina je lagala, muljala, itd...
Ako poredim svog oca i recimo one koje sam ja volela i bolovala, on je Su u Vi, Asc Le, samouveren (lazno), demagog tezak, slabic koji se sluzio vikom i drekom, ni prstom nije mrdnuo u vidu pomoci, voleo zene, one njega jos vise, ostavljao ih cim se zasiti, poslednjih 20 godina ga izdrzavaju, voli kafanu, pije kao smuk. Dakle prepoznaju se crte i mojih veza.
Ako pak gledam drugu musku figuru svog brata, slabic, Su i Vi, Asc Ge, racio da, ali zena kolo vodi, ne pije, ne juri zene, ali zato nema odnos sa majkom i samnom jer mu zena 'brani' pa je mlakonjski dozvolio da bude papucic. Privrzen kuci i deci.
No posto su meni svi faktori ugrozeni, deterministicki gledano, onda cu u eshatonu valjda naci ispunjenje.