Sve ih gledam jer svi ce se negde, nekada, na neki nacin ispoljiti. Ovaj primer je zanimljiv samo zbog onog Ptolomejevog pravila da SO veze simbolizuju profesiju u prvoj liniji. Ne ni mc, koliko SO i ME,VE,MA na uglu, tacnije, dva ugla, asc i mc. I ovde imamo jedino VE u ugaonoj kuci i nista vise i cvrsto vezanu VE za SO. Imam ja jos primera konjunkcija SO i VE, a da osoba ne radi nista slicno venerijanskoj simbolici, ali ovde SO dolazi iz 2. kuce. Meni je, recimo, to najveca potvrda VE nacina zarade. Znak Co jeste ekspanzivna kultivacija zemlje, sve u vezi sa tim, SA je agrikultura u najsirem smislu reci, a ovde imamo VE u SA zemljanom znaku uz SO. To je negde poenta. Zaista, unapred nece se to moci tako precizno odrediti, kome bi na pamet palo. U sistemu celih znakova, zenit je u Ar, tamo je juzni cvor, MA je u 2. u SO znaku, nista od ovoga ne upucuje na VE, ali dispozicija vladara 10. da. To sam jos htela da kazem. Gledajte dispozitore vladara domicila i svasta cete dobiti. Mislim da ce ovaj covek jos menjati svoje poslove i raditi nesto sto sa VE nikakve veze nema, mozda vise sa MA jer isti vlada 10. znakom, stoji u SO znaku i 2. kuci zarade. U mom iskustvu profesionalno najistaknutije su planete koje izlaze zapadno ili istocno na 12 i vise od SO. Pouzdanije na 15 od SO, ali ne dalje od 30 stepeni od SO. Ovde to nemamo, ali imamo MA na nacin koji sam pomenula i JU koji zalazi posle MO, u istom znaku sa MO. Ovo je dnevno rodjenje, ali svetla su uvek vazna. Prvo ide VE, pa onda MA i verujem i JU u jednom zivotnom momentu. MA se javlja i po osnovu 10. i po osnovu solarnog znaka u koji pada i po osnovu konjunkcije sa tackom profesije (fortuna odbijena od mc-a). Takodje, sa kardinalnim asc i kardinalnim vladarem tacke profesije (SO) tesko da ce se on samo ovim baviti. Mislim da je i pre ovoga imao neko zanimanje, radio nesto, ne secam se, ali ovo nije prva stvar.