Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)

• 271 Odgovora
  • 160596 Pregleda
*

Van mreže Cherry

• 258
Re: Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)
« Odgovor #255 poslato: Jun 22, 2013, 08:29:57 posle podne »
Slažem se sa tim da ne valja želeti nešto i tumačiti onda..
Ali možeš li na primeru možda da pojasniš..npr. evo Lady tumači sebi jer želi da nađe muža, to joj je jedina želja (iako mislim da nije nego da uzmemo npr.), ona gleda sebi te dve godine i misli šta će i kako će se izdešavati..a recimo pre toga su joj već gledali neki ljudi..
Šta ona može da pokvari hipotetički gledano?

Ili npr. kada sam se ja uplašila za dedinu operaciju koja je trebalo da bude istog dana kada i moj Sa povratak, a Sa je vladar IV..odnosno nisam gledala nego sam znala kod datuma će Sa biti na natalnom Sa i onda je on došao i rekao da ima operaciju tada (a možete misliti čovek od 80 godina kada hoće operaciju, to je kao samoubistvo). Šta sam ja tu mogla da promenim. Imala sam emociju straha npr. kada god bi se setila tog Sa povratka.
Na kraju ništa nije bilo..nisu ga pustili na operaciju..

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #256 poslato: Jun 22, 2013, 08:45:48 posle podne »
Vec sam objasnila. Mozes isto sto i sa bilo kojom vrstom magije ako upadnes u ritam mehanizma. Za kraj cu citirati Valensa tek kao uvod u tekst koji cu napisati kada mi inspiracija to bude dozvolila:

"...Preklinjem vas najpostovanija braco i sve vas uvedene u ovu sistematicnu umetnost, vas koji sticete zanje o zvezdanoj nebeskoj zdeli, zodijaku, Suncu, Mesecu i pet planeta, i o predvidjanju i svetoj Nuznosti, da sve ovo prikrijete i ne delite ga sa neupucenima, osim s onima koji su dostojni i u stanju da ga cuvaju i prihvate ispravno..."

"...Sto se tice svih ovih stvari i ove knjige, zaklinju se svi oni koji ih prihvate da ono sto procitaju zadrze za sebe kao da to pripada misterijama..."

Sa ovim Valens aktivira tu veliku temu platonistickog misticizma koji je dominirao jednim delom astroloskog sveta i na kojem je izgradjen hermeticki filozofski i religijski pokret. Arapski sledbenici Ismaili gnoze su ovu pricu obogatili i bolje objasnili. Boldirani delovi su naslovi tema za sebe. Ko su neupuceni, ko su dostojni i sta znaci ispravno prihvatanje znanja...

astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

« Odgovor #257 poslato: Jun 22, 2013, 08:48:10 posle podne »
Ne, ne valja zeleti i tumaciti sebi astrolosku kartu zbog toga jer se na taj nacin aktiviraju mehanizmi o kojima sam govorila. Divinacija funkcionise posredno, ne neposredno, nisu misli i zelje dovoljne. Ponovicu, na dva nacina funkcionise, simpaticki i telesno preko imprinta informacija. Astrologija se bazira na simpatickom principu aktivacije. Dakle, ne zelja kao zelja, misao kao misao, vez zelja i misao u kontekstu divinacijske kontemplacije.

Dogovoreno od sada mi samo vi gledate ja vise sebi necu  ;D

I da, najvecu zelju nikada ne gledam sebi niti pitam bilo koga niti pricam o tome. Stvarno ne zelim da se opterecujem potencijalnim odgovorom. A verujem da astrologija itekako moze da se koristi i u negativne svrhe i pitanje je koliko je koji astrolog moralan i uopste da li pravi selekciju kada mu dodje pitanje da li na to pitanje treba odgovoriti, cemu taj odgovor sluzi i da li je moralno ili nemoralno. Ja recimo nikada ne odgovaram na pitanja kada ce napustiti svoju zenu i tome slicno jer smatram da je diranje u porodicu jako losa stvar. I postoji jos niz drugih. Nemam nista pritv da svako radi prema svojoj savesti ali mi je kladjenje pomocu astrologije isto lose jer pridobijas licnu korist od necega sto je predvidjeno da se koristi u mnogo plemenitije svrhe itd. itd.
« Poslednja izmena: Jun 22, 2013, 09:31:56 posle podne od strane LadyInRed »

« Odgovor #258 poslato: Jun 22, 2013, 09:59:14 posle podne »

Ako je neko zaslužio,onda si to ti,najmanje si pričala o sebi,a drugima si pomagala,i ja to poštujem jako. Da znam bolje astrologiju,ja bih ti gledala.  :smiley:

« Odgovor #259 poslato: Jun 22, 2013, 10:10:09 posle podne »
Pa nije bas da nisam o sebi hehe ali dobro, sve po malo :) U svakom slucaju sto vise znam to manje sebi gledam. I vise me kopka da prokljuvim kada i zasto se nesto desava pa da onda posmatram jel sam dobro predvidela ili ne nego sto mi je potreba da precizno znam sta ce mi se desiti jer ne treba ni znati neke stvari, gubi se ona draz da ti se stvari desavaju spontano.

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #260 poslato: Jun 22, 2013, 10:27:21 posle podne »
Samo se treba pridrzavati dve stvari: ne gledati sebi ako se ne mora i ako to ima ko drugi da cini i ne obracati se astrologu ako se sumnja u njegova osecanja prema nama. Astrolog-tumac bi trebalo da je poptuno blanko u odnosu na klijenta. Kada tumacimo drugima najbolje od sebe moramo dati, ne u smislu poznavanja pravila (to se podrazumeva), vec u smislu dobrih i najboljih namera prema osobi kojoj se stvar tumaci. Svacega ima medju astrolozima danas, najvise nejasnih motiva, cesto i licnih prljavstina i zavisti koje se prebacuju (projektuju) na klijenta. Neretko jedini motiv koji ljude danas pokrece na bavljenje ovim krije se u intimnom osecanju o licnoj neadekvatnosti, neafirmisanosti i usamljenosti. Paznja je jedino sto traze, priznanja o tome kako su nesto sto su zamislili da jesu, a ne astrologiju. Motiv istina za bavljenje bilo cim moze biti i cesto jeste pogresan i nije astrologija tu izuzetak. Pravi motiv ide skupa sa talentom za nesto i najcesce se prepoznaje dosta rano u zivotu, u periodu dok jos nismo deformisani od kompleksa i intimnih nesreca.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

« Odgovor #261 poslato: Jun 22, 2013, 10:41:42 posle podne »
da, slazem se. hvala na savetu :)

« Poslednja izmena: Jun 22, 2013, 10:48:20 posle podne od strane LadyInRed »

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #262 poslato: Jun 22, 2013, 11:25:29 posle podne »
Šta ona može da pokvari hipotetički gledano?

Može mnogo toga, pa čak i celu priliku da ostvari željeno.
To se dešava neosetno, ali lako može ići geometrijskom progresijom. Ne govorim ovo bez iskustvene osnove.

Stičem utisak da je problem u celoj ovoj diskusiji osećaj da neko nekom prebacuje ako se često osvrće na svoj natal ili pitanja, a prava reč bi bila - upozorenje.
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

« Odgovor #263 poslato: Jun 22, 2013, 11:40:27 posle podne »
Pa nije bas  Tanja, vise je to sto se astrologija cesto na mnogo losije nacine eksploatise pa ne vidim da je tim ljudima nesto mnogo lose u zivotu pa mi je nelogicno da ovo cesto gledanje moze toliku stetu da nanese pogotovu ako sam sebi gledas. Zanimalo me je zasto je to toliko lose, volim da mi se pojasne stvaria pa sad kako cu ja to da procesuiram i koliko cu od toga da prihvatim je vec moje. Ja se u svakom slucaju iskreno zahvaljujem Natasi na dobroj nameri jer vidim iz ovih nekoliko postova da joj jeste namera skroz na mestu. Znas nekim ljudima treba nesto stvarno da se desi da bi u to poverovali i ja sam jedna od njih, tesko verujem tudjim recima pogotovu kada nema konkretnih dokaza ali svakako je tema za razmisljanje.

« Odgovor #264 poslato: Jun 23, 2013, 10:50:36 pre podne »
Za astrologiju kao i za neke od metoda divinacije sam se recimo ja interesovala od ranog djetinjstva, ulaskom jedne osobe u moj zivot se to interesovanje intenziviralo a nisam imala nikakvih licnih motiva u tom momentu. Tokom procesa ucenja sam se i jos uvijek se vracam uglavnom na svoj natal ili kartu nekog pitanja ali nikada nisam potpuno sigurna da li sam objektivna ili projiciram vlastite zelje pa te zakljucke i ne zadrzavam u "sistemu". Jedne prilike sam, prije nekoliko godina, dala na tumacenje natal kojim nisam bila zadovoljna. Nisam bila zadovoljna jer je tumacenje bilo nekvalitetno i zbog toga se nisam vise usudila dati nekome da mi tumaci.
I dan danas rijetko otvorim svoju kartu u smislu predikcija a izbjegavam to raditi i bliskim osobama osim kada nesto iz literature pokusavam potvrditi - najbolje mi se pokazalo tumacenje osobama sa kojima nemam nikakvih dodirnih tacaka niti ulaznih informacija.
Vanjske uticaje dozivljavam kao ometajuci faktor.

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #265 poslato: Jun 23, 2013, 04:19:43 posle podne »

Ne znam, ono što ja mislim o konkretno tvom slučaju je da ne možeš sebi nešto da pokvariš tim gledanjem. Dok kod Mine je situacija bila drastičnija i to je više nas njoj govorilo..

Ali opet moram nešto da primetim..nije stvar u tome što ti kažeš "gledajte mi vi ja neću", već u tome što ja mislim da ne treba niko više da ti gleda. Konkretno za brak čula si više mogućih odgovora, čak dobila i savet o uvlačenju vladara geniture u priču i korišćenju njegove simbolike u svakodnevnom životu.
I tu treba da staneš. Ne vidim kako bi dalje ta priča mogla još da se širi, a ti malo malo pa kao da ti nije dosta...tu možeš stvarno sebi napraviti problem, verovatno ne tog tipa da se on ni ne pojavi, ali možda tvoje vibracije mogu da se poremete i da samim tim utiču na opstanak toga..

U suštini ti se dobro držiš, jer ne gledaš samo sebi, dosta toga si naučila i napredovala, i mislim da je ovo samo jedna prolazna faza.
A mislim da je svi imaju u nekoj meri. Sećam se i ja nekih svojih očekivanja od trigona Jupitera :applause:

Nezgodna je mnogo ova profesija, toliko sujete a kao da se sve ne sazna ko je kakav. Ja lično imam poverenja samo u mali broj ljudi, i njih bi konsultovala nekad ako bude bilo potrebe i u vezi nekih stvari u koje se ne razumem dovoljno.  Što se ostalih tiče bolje mi je i sama sebi da gledam.

« Odgovor #266 poslato: Jun 23, 2013, 04:59:44 posle podne »
Nisam tom izjavom mislila na partnera nego uopsteno a i vise je sala nego sto cu stvarno da vas pitam. Nemojte da se plasite necu da vas gnjavim :)
« Poslednja izmena: Jun 23, 2013, 05:13:06 posle podne od strane LadyInRed »

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #267 poslato: Jun 23, 2013, 05:46:17 posle podne »
Citat
Dok kod Mine je situacija bila drastičnija i to je više nas njoj govorilo..

Natasa je napisala sjajan post i Tanja se nadovezala. Moje iskustvo to potvrdjuje ne sada i ne unazad par godina vec oduvek. Dakle, pitanje 'braka' je kod mene bilo aktuelno od svoje rane mladosti, u tom periodu me je i sama astrologija zainteresovala, doduse Dupor pa modernjaci, isla kod raznih na tumacenja, pocela sama da citam cak i tumacim, manje vise razne 'gatare' sto posle odlaska oca deteta, sto posle one 'operacije raka'. Dakle 2x sam najbukvalnije ponovila ISTU PRICU. (retro jel'te) i opet dosla do istog zakljucka. Cak sam sama sebi 'stelovala' sat kad cu se onda udati jer je to bio datum onomad...pa se opet razvela...a verovala...hocu reci laicki znala laicki i prosla.

Tako da i sami horarci koliko god se obistinjivali nazalost su bili plod opet istog ...hocu pa hocu...u pokusaju demantovanja samih horaraca pravila u medjuvremenu iskorake i opet nista...

Odavno ne gledam drugima, jer ne smem, to sto sebi dajem da se gleda je zbog licnog mazohizma ocito koji imam pa 'potvrdjujem' drugi ili ja - eto vidis da si maler po tom pitanju.

Sve je to greska. Skupo placena doduse. Ionako smatram da vrlo intuitivno svi mi osetimo tok dogadjaja. Sto se vise razbistrava taj nas um i racio kao i strasti i emocije ostaje unutrasnje culo koji vodi.

Npr. od silnih dobrih godina ne samo u tematici braka, pa evo i ova solarna sa silnim Marsom ...ja sam bez posla, ugasila firmu, nema puno akcije osim ako se stan konacno ne proda pa eto neka akcija. Uglavnom nista. A toliko se 'prognoziralo' ili nije prognoziralo. Zivot sam po sebi pise to sto je naumio. Retroaktivno se da objasniti mnogo toga i simbolikom i stvarnim povezivanjem. Unapred tesko. Ubosti ponesto da, ali skroz sumnjam. I zato je data samo 'upucenima'. I zbog toga i jeste okultizam kako ezoterijski tako i egzoterijski.

Sto se tice boldovanog 'nuznost' 'dostojnog' 'prihvatanja ispravnog' itd...cista teoloska postavka takodje. Logicno. Sve je poteklo od istog. Gospoda. Nema tu puno mudrosti. Zato i ne treba posto poto kao sto je moja malenkost pokusavala na silu. Nedostojna, neupucena sa dozom nepomirenja i nepomirljivosti.

« Odgovor #268 poslato: Jun 23, 2013, 09:20:34 posle podne »
Ma zene jedino sa cim sam se ja pomirila jeste to da ono sto nam se treba desiti to ce nam se i desiti i da meni 2009 informacija da cu 2013 ostati trudna nije predstavljala nikakvu utjehu jer sam ja bas tada htjela da ostanem trudna - ali je mojoj ambicioznosti i zelji da budem veca nego sto jesam mnogo pomogla slika natalne gdje ja za to nemam potencijala.

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #269 poslato: Jun 24, 2013, 01:47:12 pre podne »
Citat
ali je mojoj ambicioznosti i zelji da budem veca nego sto jesam mnogo pomogla slika natalne gdje ja za to nemam potencijala

Odlicna misao. To je ono sto ja u prevodu zovem - srozala sam kriterijume. Htela ja davno ambicioznog sposobnog ovakvog onakvog...pa zavrsavala sa sacuvaj Boze...htela ja to da priznam ili ne...sutra moze zemljotres da bude ili poginem ...saturnovsko razmisljanje i naravno krajnje objektivno ne drzimo mi uopste konce nimalo. Tako da sam svoju ne samo ambicioznost vec i gomilu normalnih ili nazovih normalnih stvari potpuno srozala ali potpuno jer ocito da bolje ne moze, ili ne moze nikada, ili ne moze sada. Kako god...to je sto je.

I bas tako sto ce se desiti desice ti, vrteli mi ne znam sta ili se borili kao ja Don Kihot protiv vetrenjaca nece biti pa nece.