Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)

• 271 Odgovora
  • 160679 Pregleda
*

Van mreže alea

• 160
Re: Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)
« Odgovor #210 poslato: April 09, 2013, 08:41:57 posle podne »
Neces verovati, ali kada sam upisala fakultet ( a upisala sam sa 30 godina ) sve vreme mi je zvocao, kako zapostavljam i kucu i svoje obaveze, jer samo mnogo vremena provodila u ucenju. A ja jesam takav tip, sva se predam tome sto ucim, i strasno me pokrece kada nesto istrazujem. Zavrsila sam sa najvecim prosekom, uspela da nadjem posao u roku od par meseci nakon diplomiranja...a recimo, astrologiju sam krisom izucavala. Strasno mu je smetalo sto provodim vreme na kompu, jer ko zna sta ja tamo radim, a on nije znao nista osim da pusti CD i slusa muziku!?
Krisom sam skidala astroloske tekstove i citala, da on ne zna. Mrzeo je sto mene to zanima! Neverovatno...

« Odgovor #211 poslato: April 09, 2013, 09:49:54 posle podne »
Pa da, drugaciji ste dosta i tu sve ode u propast. Tebi smeta sto je on tako pasivan, nezainteresovan za intelektualne/filozofske sfere a njemu suprotno, ne kapira tu tvoju ljubav prema knjizi i ucenju.

*

Van mreže zmaj

• 26
« Odgovor #212 poslato: April 10, 2013, 10:36:18 pre podne »
Neces verovati, ali kada sam upisala fakultet ( a upisala sam sa 30 godina ) sve vreme mi je zvocao, kako zapostavljam i kucu i svoje obaveze, jer samo mnogo vremena provodila u ucenju. A ja jesam takav tip, sva se predam tome sto ucim, i strasno me pokrece kada nesto istrazujem. Zavrsila sam sa najvecim prosekom, uspela da nadjem posao u roku od par meseci nakon diplomiranja...a recimo, astrologiju sam krisom izucavala. Strasno mu je smetalo sto provodim vreme na kompu, jer ko zna sta ja tamo radim, a on nije znao nista osim da pusti CD i slusa muziku!?
Krisom sam skidala astroloske tekstove i citala, da on ne zna. Mrzeo je sto mene to zanima! Neverovatno...
Jednom  dobarom  studentu astrologije ne bi trebalo da bude tesko da vidi da je covek dijabola i da mu harmonija nije jaca strana a sto se tice lava na scedentua nikad mi nije bilo jasna potreba da budu najbolji pa cak i u trpljenju pretpostavljam da sujeta ne dozvoljava da se prizna greska >Ali 16 god izdrzati svaka cast.

Gledamo svi ove krugove i stvarno je umetnost pravilno protumaciti ali od neke simbolike ne mozemo pobeci i za to nam niko nije kriv pa ni astrolog koji postavi pitanje?
Kako neko rece -sve sto nam je zivot spremio na to nas je i pripremio - pa svako nosi svoj horoskop

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #213 poslato: April 10, 2013, 11:36:11 pre podne »
Citat
Zašto samo na njegovo, kad nju delje neki bivši košarkaš? Nego tikava će da pukne kad jedno od njih uhvati ono drugi u kući na gomili

Ma daj bre...ne preteruj sada.
Niti nju delje, niti on delje. 
A za cega ce ti zirant?  :smiley:
Za pare ;) [/size], al mi treba jedan idealista koji blanko garantuje za druge :smiley:

*

Van mreže alea

• 160
« Odgovor #214 poslato: April 10, 2013, 01:10:26 posle podne »
Citat
Zašto samo na njegovo, kad nju delje neki bivši košarkaš? Nego tikava će da pukne kad jedno od njih uhvati ono drugi u kući na gomili

Ma daj bre...ne preteruj sada.
Niti nju delje, niti on delje. 
A za cega ce ti zirant?  :smiley:
Za pare ;) [/size], al mi treba jedan idealista koji blanko garantuje za druge :smiley:

Pa posle suze roni kad mu ti isti zariju noz u ledja...

« Odgovor #215 poslato: Jun 20, 2013, 09:57:32 pre podne »
Neko mi je napisao da je za sinastrije najbitniji kontakt svetala, kontakt POF i svetala, pa onda svetla sa planetama i td...
Po ovome sam nasla jaku povezanost u svojoj sinastriji dok je recimo u modernoj astrologiji, oslanjajuci se na neka druga pravila nisam nasla. 
Ovu teoriju potvrdjuje i tekst sa pocetka teme.
Koliko ovi aspekti-luminari i POF mogu da ublaze kontakte Saturna i Venere-kvadrate i opozicije ili oni ne sluze uopste tome vec jednostavno povezuju ljude a za kvalitet odnosa nesto drugo gledamo....
natal http://i42.tinypic.com/jsis89.gif
direkcije i progresije http://tinypic.com/view.php?pic=35k0j9c&s=5
Da bi ti potkovica donela sreću, moraš raditi kao konj.

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #216 poslato: Jun 20, 2013, 01:41:40 posle podne »
VE-SA odnos je poseban faktor koji se uzima u obzir i to pozeljan faktor u sinastriji. Trigon i sekstil su ti koji se traze, moze i konjunkcija, ali ona dalje zavisi od stanja samih planeta u natalu. Opozicija ne valja ni po jednom osnovu, ali moze biti "ublazena" snaznim vezama luminara. Sta VE i SA rade u pojedinacnim natalima je od prve vaznosti. U kojim su kucama, kojim kucama vladaju..... Prosto, sama snaga te opizicije reci ce da li ce luminari nadjacati istu ili ne.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #217 poslato: Jun 20, 2013, 02:22:03 posle podne »
Imala sam ja sa jednim bivšim Ve konjunkcija Sa..pri tome je Ve moj vladar Asc a Sa takođe vladar njegovoh Asc a to se dešava u njegovoj VII, a mojoj XI kući.
Imali smo još par dobrih aspekata, da ne gledam sada tačno..i od početka mi se nije svideo Ve/Sa kontakt ali pošto su bile upletene kuće I i VII nisam ga smatrala tako lošim.
Ali baš je taj odnos ispao loš..izvučene najgore osobine i iz njega i iz mene, a pritom nismo imali ni loše namere jednom prema drugom, upravo suprotno.
Tako da je eto iz tog primera apsolutno nepoželjan.
Videh i kod nekih još ljudi slično, ali nezahvalno je gledati samo jedan faktor..

« Odgovor #218 poslato: Jun 20, 2013, 02:59:27 posle podne »
VE-SA odnos je poseban faktor koji se uzima u obzir i to pozeljan faktor u sinastriji. Trigon i sekstil su ti koji se traze, moze i konjunkcija, ali ona dalje zavisi od stanja samih planeta u natalu. Opozicija ne valja ni po jednom osnovu, ali moze biti "ublazena" snaznim vezama luminara. Sta VE i SA rade u pojedinacnim natalima je od prve vaznosti. U kojim su kucama, kojim kucama vladaju..... Prosto, sama snaga te opizicije reci ce da li ce luminari nadjacati istu ili ne.
Hvala...
Da, u oba horoskopa postoji Ve/Sa kontakt. U mojoj aplikacioni kvadrat a u njegovoj Ve0Sa separaciono.Oboma nam je natalno Ve vladar asc. I mislim da nam to donosi cesto odvajanje. I opet spajanje kao da nista nije bilo.
Nazalost, imamo njegovu Ve0Sa 180 moj Sa i moju Ve 90 njegova Ve0Sa. + moj Ju(0 njegov Mo)120 moje So-aplikaciono.

Cesto sam vidjala da osobe koji imaju u natalu kontakt Ve i Sa privlace osobe sa tim aspektom, dobrim ili losim.
natal http://i42.tinypic.com/jsis89.gif
direkcije i progresije http://tinypic.com/view.php?pic=35k0j9c&s=5
Da bi ti potkovica donela sreću, moraš raditi kao konj.

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #219 poslato: Jun 20, 2013, 03:00:48 posle podne »
Imam slucaj sinastrijski So O Mo, Ona So, on Mo, Ona Sa 120 njegovi So, Ve, Ma, Me, Sa, Ona Ve 90 Ma, Ona Sa 0 on Ju,
On Ve 60 Ma, Ma 60 Ma, So 60 Ma, Sa 60 Ma, osa cvorova obrnuta, sve na cim cim cim...a ovako bi se reklo idila
« Poslednja izmena: Jun 20, 2013, 03:33:08 posle podne od strane mina »

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #220 poslato: Jun 20, 2013, 03:23:49 posle podne »
Hoćeš da kažeš ne slažu se i pored svih tih aspekata?
To nije uopšte čudno...jer se polazi od dva natala..sinastrijski aspekti su nešto što dolazi posle toga..mogu biti idealni ali ako ih natal i stanje natala u vremenu ne podržava ništa od toga..

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #221 poslato: Jun 20, 2013, 03:32:34 posle podne »
vruce-hladno, seks da, zivotne okolnosti da, ali ovako ne bas...
ma znam da je do natala, samo napominjem koliko se lepimo za sinastriju, ali dok nisi u situaciji da znas s kim se ima posla i kakav je zivot natusa, dzaba sve metode

« Odgovor #222 poslato: Jun 20, 2013, 03:44:29 posle podne »
Jako puno zavisi od toga sta sama osoba trazi ( odnosno sta njen natal porucuje ). Nekome uljuljkanost nikako ne prija, sklone je raspravama i toplo-hladno varijantama ali generalno ljubavi ima i obrnuto ima parvoa gde je sve kao lepo mirno i fino ali se oni sustinski ne vole. Recimo moja najveca ljubav do sada, neko sa kim sam se pogledom razumela. Onako nekako sustinska neka povezanost bez mnogo price je bila sa osobom koja ima vl. asc mesec u ribama koji je naci 90 moj merkur takodje je 90 moje sunce. njegovo sunce je u vodoliji a moj mesec u skorpiji znaci opet 90. ali je zato mesec120mesec onako na tom nekom emotivnom nivou smo bili slicni a pride sto je on mesec u ribama a meni je vl. desc jupiter u skorpiji konjukcija mesec. pritom mu je jupiter kao egzaltirani vladar asc tacno na mojoj fortuni u skorpiji. generalno losa sinastrija ali eto u realnosti to uopste nije bilo lose, odnosno mnogo bolje recimo nego momci sa vladarom podznaka u lavu. sa njima se moj vladar podznaka slaze ali mene jako vuce ta skorpija zbog meseca i kao da mora vladar podznaka da bude u skkladu pre sa tim mesecom nego merkurom. jeste da mi na nekom nivou zasmeta ta povucenost i cutljivost vodenih znakova ali se ipak sa njima sustinski razumem. tako da pitanje je ko od njih koju planetu najvise oseca, pretpostavljam da mesec svi jako osecaju i da su njegovi aspekti najbitniji mozda cak najpre mesec-mesec sinastrijski da se pogleda pa onda sve ostalo.

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #223 poslato: Jun 20, 2013, 03:55:59 posle podne »
Moja VE i MA su u konjunkciji sa SA mog supruga koji vlada casom njegovog rodjenja i nosilac je ponasanja, a moja VE vlada casom mog rodjenja i almuten je karte dok je MA nosilac ponasanja. Na prvom nivou se javljaju u mom slucaju ovi kontakti i ono sto mogu da zakljucim je da isti vezu preko trvenja, narocito ovaj MA-SA kontakt jer je gotovo pa egzaktan. Ima tu svacega, gde ja zatezem on pupusta i obratno ili gde ja vedrim, on oblaci. Nekako rade na suprotnim krajevima u svrhu neke metafizicke ravnoteze cija mi svrha izmice. Moj primer nije jedini, znam podosta odnosa sa VE-SA ili MA-SA bliskim vezama. Moj suprug je pedantniji i precizniji od mene, forma mu je vaznija nego meni, uoci stvari na koje ja pet para ne bih dala, prepoznaje vrednost gde je ja ne vidim i tome slicno. Moj MA negira svu 'zemljanost" njegovog SA jer konjunkcija stoji u Ta, vrlo je okviran, preskace detalje za razliku od njegovog preciznog i racionalnog SA. Moja VE je vedrija od njegovih skepsi i situacije se cesto manifestuju tako da me on "ohladi" u entuzijazmu. Kada vreme prodje, shvatim i zasto je to bilo dobro po mene.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

« Odgovor #224 poslato: Jun 20, 2013, 04:12:16 posle podne »
Da, tvoj suprug bese prikazan kod tebe Saturnom u Blizancima koliko se ja secam. On jeste u kvadratu sa tvojim vladarom Asc po znacima i tu je ta neka racionalnost Blizanacka u suprotnosti sa Ribama i njihovim nekim pogledom na zivot. Tako sam ja ovog mog bivseg cesto ubijala u pojam jer mu na neki nacin ne dozvoljavam da se mnogo raspline s tim da ja zbog mog Mo0Ju u Sco takodje imam te neke momente totalne rasplinutosti i sanjalastva, placljivosti i osetljivosti kojima su skloni vodeni znaci pa onda ja tu nekako prepoznajem sve to u njemu i ne smeta mi. Mozda cak njega moje ponasanje vise gusi nego mene njegovo odnosno ja sam sklonija da povredim njega nego on mene makar na recima. On je mene povredjivao svojim povlacenjem i nemogucnoscu da razgovorm resimo problem, nego se samo udalji i ode. Tako da to jeste negde neka klackalica. Valjda na kraju ispada da jacina nekih tih natalnih faktora nevezano za sinastriju presudi u smislu planetarnih perioda i mogucoh aktivacija/neaktivacija malefika. Pitanje je koliko bi neke veze izdrzale da su im se javili odredjeni zivoti problemi u kojima bi se neke njihove osobine ispoljile i nastao krah. Recimo ja sam se sa tim deckom rastala zato sto je otisao na nastavak studija u inostranstvu. To je bila eto okolnost koja nema veze sa nasim slaganjem/neslaganjem.