Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)

• 271 Odgovora
  • 160708 Pregleda
Re: Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)
« Odgovor #195 poslato: April 06, 2013, 05:59:27 posle podne »
Kog? Marsa ili Sunca?

*

Van mreže alea

• 160
« Odgovor #196 poslato: April 07, 2013, 10:27:01 pre podne »
Dobro, a zasto to mislis?  :smiley:

Za početak zbog njenog vladara 7.polja

Njen vladar 7 p. verovao ili ne, opisuje njega bas takvog kakv jeste.
Ako cemo simbolicki, MA u Jarcu je izuzetno disciplinovana osoba, koja ume da nadje meru u svemu.

Verujem da mislis da je problem u tome sto je MA u pozudnom znaku i aspektovan od MO, a jos je tu i JU, pa pretpostavljam da mislis na njegovo svrljanje?
Koliko znam, preljube nema, doduse, jos je rano  8) ali ne zelim da im baksuziram...tek su 5 godina u braku.
Kao sto sam napisala, mislim da ova separacija MA od JU bas opisuje lepo njegovu promenu, transformaciju o kojoj mi je sam pricao. Kaze da je kao mladic bio "lud, pust" da je bio bas ono, on the ege, ali je uspeo da uspostavi apsolutnu diciplinu nad samim sobom. Neverovatno kakvu snagu volje ima i koliko uspeva sebe samog da disciplinuje i drzi pod kontrolom, pocevsi od fizickog aspekta.
Kad kazem da je disciplinovan, onda stvarno mislim tako. Njemu je osnovno da svaki dan, redovno, bez prekida i pauze, trenira, i odrzava fizicku snagu. Pri tome covek nije "bilder" vec trci, udara u dzakove, trenira neku borilacku vestinu, prati seminare, zdravo se hrani, i najvise na svetu voli njihovu devojcicu. Nisam jos srela oca koji je toliko brizan, koji zna i prica o deci sa zenama i u sve je upucen, do te mere da proverava da li je zena sve uradila sto se deteta tice ( mene bi to smorilo recimo ). Da li je primila vakcinu, kada, da li ima kvaran zub, da li je doruckovala...oko nje mu se sve vrti u zivotu.

Imamo slicna interesovanja, zanima ga ezoterija, recimo, on mi tumaci snove, ja njemu astrologiju...nebican je dosta.

Nahvalih ga, vidim, ali imam opravdanje, Strelac je kao i ja  ::)
« Poslednja izmena: April 07, 2013, 10:31:31 pre podne od strane alea »

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #197 poslato: April 08, 2013, 10:20:35 pre podne »
Njen vladar 7 p. verovao ili ne, opisuje njega bas takvog kakv jeste.
Tim pre, znači da simbolizam ide na prvu loptu

Verujem da mislis da je problem u tome sto je MA u pozudnom znaku i aspektovan od MO, a jos je tu i JU, pa pretpostavljam da mislis na njegovo svrljanje?
Zašto samo na njegovo, kad nju delje neki bivši košarkaš? Nego tikava će da pukne kad jedno od njih uhvati ono drugi u kući na gomili

Koliko znam, preljube nema, doduse, jos je rano  ali ne zelim da im baksuziram...tek su 5 godina u braku.
A jel bi mi ti bila žirant?

« Odgovor #198 poslato: April 09, 2013, 12:13:36 pre podne »
Po ovome bi i moj eventualni muz bio neki koji svrlja. Jupiter u Sco (pozudni znak ) u konjukciji sa Mesecom i opoziciji sa Venerom  ccccc. Nadam se da ce ipak nekako da vuce vise na So120Sa inace nista od braka.

A ne znam koliko je moguce da se to ispolji kroz neke druge stvari . Simbolika je raznovrsna, da li mora biti da je svaler, mozda je samo pozudan i taj brak se dosta bazira na telesnom?

« Odgovor #199 poslato: April 09, 2013, 11:14:22 pre podne »
Po ovome bi i moj eventualni muz bio neki koji svrlja. Jupiter u Sco (pozudni znak )

Meni se ova simbolika u potpunosti ispunila iako sam bila ubjedjena da nije taj tip  ::) ;D
a ja sam njemu Ju0Ma u Vodoliji u IX  :D

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #200 poslato: April 09, 2013, 12:03:56 posle podne »
Po ovome bi i moj eventualni muz bio neki koji svrlja.
Zasto mislis da ces imati muza?

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #201 poslato: April 09, 2013, 12:37:51 posle podne »
E nemoj tako...bas sam razmisljala na Natasin post - kako se ne moze sve objasniti astrologijom,...daj da verujemo mi zanesenjaci da cemo imati...makar u pedesetoj... :king:

« Odgovor #202 poslato: April 09, 2013, 01:03:27 posle podne »
Mozda ga i ne bude, ne znam. Za sada ne mogu i ne zelim nista da tvrdim niti da sebi oduzimam nadu da ce do toga ipak jednog dana doci. Iskreno ne bih volela da mi neko oduzme to i tvrdi da braka nece biti pa bih te zamolila da se uzdrzis od takvih izjava jer me njima povredjujes.

Znas, meni je porodica najbitnija u zivotu i nesto sto najvise zelim. Ne postoji nista drugo sto mi je tako bitno a ti si mi sada u jednoj receniti to unistio. Mogao si ladno ruku da mi odseces umesto, isti bi mi osecaj bio. Mozda neki ljudi zele surovu realnost ja je ne zelim cak i da mozes da tvrdis da 100% mozes da pogodis ja je ne zelim. Jer onda bi mi se ugasila i zelja za zivotom ako mi ubijes mogucnost da ce nekada neka lepa ljubav da mi se desi. Ja verujem da moze i cekacu je celog zivota ma sta ko da kaze.

A ti, jel si siguran da nece da se desi? Mozda zelis i za to da se kladis?
« Poslednja izmena: April 09, 2013, 01:21:22 posle podne od strane LadyInRed »

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #203 poslato: April 09, 2013, 03:20:43 posle podne »
Upitnik na kraju recenice odvaja pitanje od konstatacije. Na tebi je da odgovoris na pitanje.

« Odgovor #204 poslato: April 09, 2013, 03:47:31 posle podne »
Sa kojim ciljem je bilo postavljeno to pitanje? Takav tip pitanja na kraju ima upitnik cisto radi reda a sustinski je konstatacija ili provokacija.

Zivot je ionako pun negativnosti i losih stvari zasto bismo jedni drugima delili lose vesti. Znas, drugacije je da kazes za neku tamo osobu koja ne cita sta se pise sta god i da ce umreti i da nece imati brak ni decu a drugacije kada kazes nekome ko sve to gleda i cita a pritom mu je to bolna tacka. Mislim da nema potrebe za tim jer stvarno me to povredjuje. Nadam se da ti nije bila namera da me povredis i prepostavljam da nije ali eto sada znas da mi tako nesto ne govoris pa ni ne insinuiras jer mi ubacujes crv u glavu da razmisljam o tome i tugujem. Znas, to tebi mozda deluje smesno i bezazleno ali kada je to nekom jedini cilj i maltene jedina zelja u zivotu , sve ostalo je sporedno, onda ga diras pravo u srce.

Sto se astroloskih pokazatelja tice sigurno je da preovladjuju ovi negativni ali ako postoji i 1 promil sanse da se brak ipak realizuje ja zelim da verujem u to.

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #205 poslato: April 09, 2013, 04:25:06 posle podne »
Lady svaku rec delim sa tobom, isto razmisljam...iako nagurah ovolike godine, a sva tragedija i tuga koju ljudska dusa oseca mi nije strana, ali negde u dubini duse, ako mi se ubije ona jadna i najjadnija nada da ce osvanuti taj dan...onda negde ima smisla ziveti...sve te astroloske konstatacije iako su velikom vecinom tacne me izludjuju zbog neslobode volje, a opet niko u dusu nije pronikao na osnovu crteza...tako da moramo verovati...jer nista drugo i ne mozemo jer nije do nas. Da jeste vec bi se odavno skrasile, ne ti, ne ja, nego masa ljudi koja luta trazeci sebi partnera i srodnu dusu...a zivot je dovoljno tezak jos kad si sam onda ti je duplo tezi.

*

Van mreže alea

• 160
« Odgovor #206 poslato: April 09, 2013, 05:30:37 posle podne »
Citat
Zašto samo na njegovo, kad nju delje neki bivši košarkaš? Nego tikava će da pukne kad jedno od njih uhvati ono drugi u kući na gomili

Ma daj bre...ne preteruj sada.
Niti nju delje, niti on delje. Bar za sada. A ko ce, i da li ce koga da uhvati, verovatno necemo saznati.

A za cega ce ti zirant?  :smiley:

Citat
A ti, jel si siguran da nece da se desi? Mozda zelis i za to da se kladis?

Lady, kada se bude pojavio astrolog koji sa sigurnoscu moze da kaze i tvrdi bilo sta, taj ce biti milioner, sigurno... :-*

A u svrhu nauke, postavicu karte mene i mog bivseg muza.
Pa da vidimo zasto je bivsi...

ON:

JA:

Dakle, moj almuten 1. i almuten karte je JU u Aq, a njegov je SO u Ca.
Moj almuten 7 p. je ME u Skorpiji, njegov SA u Blizancima. Njegov SA120JU moj. Moj JU u njegovom 7. njegov SA u mom 7. Moj MO, SO, ASC, POF u njegovom 5 p.
Moje SO120MO njegov i njegov ASC, njegovo SO120MO moj.
Moja POF 120 POF njegova...VE180VE, njegov JU na mom MO...ali njegov SA na mom DSC 180SO0POF moja. I ja se ohladih na kraju...
Sta je dovelo do kraha braka u takvim uporednim aspektima?

Citat
makar u pedesetoj...

Ja sebi vec izracunala, carobna godina moja je 46  :smiley:
U sekundarnim, SO0ME dolaze na natalnu VE u Jarcu, egzaktno!
« Poslednja izmena: April 09, 2013, 05:46:56 posle podne od strane alea »

« Odgovor #207 poslato: April 09, 2013, 06:33:36 posle podne »
Evo sta sam ja zapazila gledajuci vase natale odvojeno. Kod njega u natalu Saturn ne daje recepciju Mesec u Merkuru u njegovoj prvoj kuci ( koji njega verovatno ponajvise opisuju ) a u tvom natalu Jupiter ne daje recepciju Merkuru. Negde ispada da se tebi njegovo ponasanje ne dopada. Pritom kod tebe je i kvadrat u pitanju. Da ne gledamo sada averziju Merkura prema desc i sto se Mesec i Sunce ne vide. Kao da je tebi njegovo ponasanje koje je je poprilicno prizemno/nagonsko bilo nekako strano jer ti si kombinacija vazduha i vatre a on iako ima vatreni znak na asc dominira mu Mesec na Asc koji je vodena planeta i Sunce je u Raku ... mislim da je tu problme, odnosno da imate sasvim drugacije potrebe u zivotu i da tu dolazi do sudara.

*

Van mreže alea

• 160
« Odgovor #208 poslato: April 09, 2013, 07:31:35 posle podne »
Citat
Negde ispada da se tebi njegovo ponasanje ne dopada. Pritom kod tebe je i kvadrat u pitanju. Da ne gledamo sada averziju Merkura prema desc i sto se Mesec i Sunce ne vide. Kao da je tebi njegovo ponasanje koje je je poprilicno prizemno/nagonsko bilo nekako strano jer ti si kombinacija vazduha i vatre a on iako ima vatreni znak na asc dominira mu Mesec na Asc koji je vodena planeta i Sunce je u Raku .

Tacno.
A bili smo 16 godina u braku, i 2 se zabavljali!
Ali, kako je vreme prolazilo, a ja sazrevala, meni je njegovo ponasanje sve vise smetalo. Iako sam ja kombinacija vatre i vazduha, jednom mi je Ret izracunao da sam najvise melanholicnog karaktera. Mislim da ja ne volim preterano iskazivanje, dosta sam introvertna, iako ne delujem tako, i privlacim paznju, ali mislim da imam meru, i pogotovo ne volim teatralno i bahato ponasanje. Njega taj MO i ME bas u tom smislu opisuju. Ume da bude glasan, najizrazajniji gde god se pojavi, sto je mene umelo strasno da postidi. Na kraju vise nigde nismo isli zajedno i skroz smo ze otudjili. Plus voda...mislim, zna se sta ona znaci u muskoj karti.

Bravo Lady! Ovo niko do sada nije povezao, niti sam ja uspela da pohvatam!  :applause:
« Poslednja izmena: April 09, 2013, 07:35:31 posle podne od strane alea »

« Odgovor #209 poslato: April 09, 2013, 08:11:01 posle podne »
Mislim da je taj brak i uspeo zato sto ste bili jako mladi pa ti jos uvek nisi bila zrela da znas sta si i ko si i sta zelis. Jer mladoj osobi je u sustini obicno potrebno da izlazi, da se druzi, zabavlja, isprobava razne stvari. S tim da vazdusni znaci teze nekim intelektualnim stimulansima pa si ti vremenom pocela da ides na tu stranu ( fakultet, posao ) a on je ostao u tom prizmenom/porocnom. Njemu je najbitnije da lepo pojede,popije,sexualno se isprazni i toliko ( pretpostavljam ) dok si ti isla ka nekim duhovnim sferama i eto razlaza.

Mislim da je to problem i kod mene. Jer generalno mi prilazi taj neki primzen tip muskaraca a ja sam ovaj drugi iako volim i izlaske i zabavu i sve to nekako mi to nije dovoljno. I tu nastaje problem. Naci osobu koja ce te stimulisati inelektualno, sa kojom ces moci da razmenjujes svoje ideje a ne samo da se valjas po krevetu i obilazis klubove i kafane.