Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)

• 271 Odgovora
  • 160691 Pregleda
*

Van mreže Eoja

• 32
Re: Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)
« Odgovor #180 poslato: Februar 18, 2013, 10:27:26 posle podne »
Muž i ja imamo konjukciju Mjeseca i Sunca, ali nažalost i konjukciju Venere i Saturna (Venera je moja).

Na koji način posmatrate konjukcije čvorova? Na osi mojih čvorova na istom stepenu on ima Mjesec i Veneru (Venera JMČ, Mjesec SMČ), a dječak nam ima čvorove na istom stepenu, samo obrnute (SMČ Vodolija, JMČ Lav).

*

Van mreže alea

• 160
« Odgovor #181 poslato: Mart 30, 2013, 08:17:49 pre podne »
Ja sam sa svojim bivsim suprugom u sinastriji imala bas jake pokazatelje za ulazak u brak.
Kad gledam po Ptolomeju, jaki aspekti luminara, mada oboje imamo spaljen MO0SO ( ali oboje u razlicitim znacima ) pa moje SO120MO njegov u Lavu 0 ASC njegov, a njegovo SO u Raku 120MO moj. Fakticki, SO0MO120MO0SO, zatim njegov JU iz 5. egzaktno na mom MO, a sta nas je drzalo dugo, verovatno njegov SA u Blizancima ( almuten njegove 7. ) na mom DSC pa 120 JU moj u Vodoliji ( almuten moje karte i mog ASC koji pada njemu u 7 p. ).
Njegova VE u Raku 180 VE moja ( egzaktno ).  :smiley:

Medjutim, verovatno je presudilo to sto ja imam POF0SO0ASC u Strelcu, pa je taj njegov SA pravio opoziciju na moje SO, POF i ASC, moje rodjenje je dnevno, i moje SO trazi da sija a SA kroz vreme, pokazuje veliku zavist i ljubomoru na njegov sjaj, pa ima tendenciju da ga tupka po glavi, ubija u pojam, i gazi mu po dostojanstvu, ne bi li mu umanjio znacaj, jer mu je SO najveci neprijatelj. :smiley:

Ali, isto je zanimljivo i to, da ovi nasi aspekti toliko snazno vezuju, da mi i dan danas imamo tako neku cvrstu vezu, ne samo zbog dece, vec i kada iskrsne problem, ja se uvek njemu obratim, iako od ljubavi nema vise ni traga, ali tesko je te aspekte prekinuti. Kada su toliko povezane karte, ljudi i kada nisu zajedno i dalje osecaju dusevnu bliskost, i cesto kazem da sam sigurna da vise nikada necu naci takvu povezanost duse sa nekim.  ::)

A, sto se tice SA, slicno mi se desilo i u drugoj znacajnoj vezi. Iako su nam luminari po znacima u kvadratu, duada  njegovog SO je na mom MO u Skorpiji, duada VE na mom MA, mog MO na njegovom SA0MO, njegovog SA na mojoj VE...
Ali njegov natalni SA ima aplikacionih 90POF0SO0ASC moj, i ovaj aspekt ( i toliko SA),  stvarno covek moze da dozivi kao pravo "tlacenje".
« Poslednja izmena: Mart 30, 2013, 08:40:29 pre podne od strane alea »

« Odgovor #182 poslato: Mart 30, 2013, 12:39:31 posle podne »
Mene zivo zanima kako se uopste dogodi da se zaljubis bas u osobu koja ti baca neki kvadrat na natalne planete? Ispada da se kod tebe ta simbolika Saturna u 7oj mora kroz nesto prikazati i da su ti veze uvek tog tipa. Odnosno da ti cak podsvesno i trazis takvu osobu zbog toga Saturna u 7oj a posto je on u Raku to mora biti nesto lose pa se onda to ispolji kroz kvadrat/opoziciju njihovog Saturna na tvoja svetla.
« Poslednja izmena: Mart 30, 2013, 12:41:34 posle podne od strane LadyInRed »

*

Van mreže alea

• 160
« Odgovor #183 poslato: Mart 30, 2013, 03:32:14 posle podne »
Mene zivo zanima kako se uopste dogodi da se zaljubis bas u osobu koja ti baca neki kvadrat na natalne planete? Ispada da se kod tebe ta simbolika Saturna u 7oj mora kroz nesto prikazati i da su ti veze uvek tog tipa. Odnosno da ti cak podsvesno i trazis takvu osobu zbog toga Saturna u 7oj a posto je on u Raku to mora biti nesto lose pa se onda to ispolji kroz kvadrat/opoziciju njihovog Saturna na tvoja svetla.

Pa, i ja sam o tome razmisljala, ali mislim da je problem sa tim, sto SA ne deluje odmah, niti se njegov uticaj oseti na pocetku nekog odnosa, vec kroz vreme, kako veza odmice, on ima sve dominantniji uticaj u odnosu.
Razmisljala sam o tome, taj moj SA ima i triplicitet na vrhu 7. u Blizancima, i samim tim, ne samo sto je u 7. vec i tim sto ima dostojanstvo u 7. a vidi i vladara 7. ME u Skorpiji preko trigona, i dispozitor je mog JU i moje VE, i ocigledno da njegov uticaj kroz vreme sve vise jaca. ( posle JU ima najvise bodova kao almuten karte ).

Ali, definitivno, izgleda da jesmo skloni tome da pronalazimo partnere koji ce iz nas izvuci simboliku naseg 7 p. kako god da se okrene, pa na kraju nam svi odnosi lice jedan na drugi. Zato mi i nije jasno kada ljudi kazu, kako im je recimo drugi partner susta suprotnost prvom i sl...
« Poslednja izmena: Mart 30, 2013, 03:50:36 posle podne od strane alea »

« Odgovor #184 poslato: Mart 30, 2013, 06:21:55 posle podne »
Razlika moze biti samo  u tome da se simbolika ispolji na neki drugi nacin. Npr. da taj partner ne bude sam Saturn vec da se bavi profesijom koja je u toj simbolici ili da je kroz zivot osetio Saturnove uticaje kroz roditelje, porodicu ili sta vec sve moze biti. Kao ono sto je nekom vl. asc u 12. kuci pa je on psihicki malo poljuljan, mozda se drogira, uopste uziva u nekim porocima a recimo moze i biti neko ko radi u nekoj ustanovi zatvorenog tipa. Eto u tom smislu se moze simbolika ispoljiti na razlicite nacine pa da se ta osoba u svakom slucaju uklopi u nase 7. polje.

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #185 poslato: Mart 31, 2013, 09:39:05 pre podne »
Citat
Ali, definitivno, izgleda da jesmo skloni tome da pronalazimo partnere koji ce iz nas izvuci simboliku naseg 7 p. kako god da se okrene, pa na kraju nam svi odnosi lice jedan na drugi. Zato mi i nije jasno kada ljudi kazu, kako im je recimo drugi partner susta suprotnost prvom

Meni se 'ucini' da bivaju razliciti, ali kad zagrebes ukapiras itekako da imaju mnogo slicnosti ...tako da kod mene vazi sve ono sto 'ne valja' , retro, konjukcija JMC, iskvarenost, laz, male ili velike itd...a ovamo mi taj isti Me jak ovako...ali dzaba...kad sam ja 'baksuz' pa ne dobijem elokvetnog i nacitanog merkurovsko-kvadrat saturnovskog tipa koji je npr. okrenuti knjizi/nauci/ nego sve budibogsnama :(

Tako da Alea moja slazem se sa tobom da svi odnosi lice jedan na drugi...

*

Van mreže alea

• 160
« Odgovor #186 poslato: Mart 31, 2013, 10:11:46 pre podne »
Razlika moze biti samo  u tome da se simbolika ispolji na neki drugi nacin. Npr. da taj partner ne bude sam Saturn vec da se bavi profesijom koja je u toj simbolici ili da je kroz zivot osetio Saturnove uticaje kroz roditelje, porodicu ili sta vec sve moze biti. Kao ono sto je nekom vl. asc u 12. kuci pa je on psihicki malo poljuljan, mozda se drogira, uopste uziva u nekim porocima a recimo moze i biti neko ko radi u nekoj ustanovi zatvorenog tipa. Eto u tom smislu se moze simbolika ispoljiti na razlicite nacine pa da se ta osoba u svakom slucaju uklopi u nase 7. polje.

Ne znam Lady, pisale smo vise puta o dome, i ja bih volela da je tako, ali simbolika lose postavljene planete je izlgeda, uvek losa, bilo da govori o poslu, siromastvu, ili nekim psiholoskim karakteristikama, jedno lose kao da uvek vuce i ostalo za sobom...

I ja sam tako razmisljala, ali sam onda dosla do zakljucka da nema polovicnog ispunjavanja simbolike.

Mina, i ja dodjoh do zakljucka, da kada je planeta tako losa, kao taj moj SA ( ili mozda tvoj ME ), onda ce ona pokazati svoje razorne uticaje u celosti, a ne samo u jednom segmentu.

Ako je taj partner imao Saturnovski tesko detinjstvo, onda ce po defoltu izrasti u osobu punu kompleksa i losih osobina koje ce ispoljiti kad-tad i prelivace se i bojiti njegovu licnost!
Cak, mislim da moj muz nije ni bio toliko taj SA koliko je to ova moja druga veza. Moze biti da je to zbog cinjenice da je ME u Skorpiji almuten 7. a SA dnevni vladar tripliciteta u Blizancima i posto je ipak u 8. znaku a 7. kuci, da se ispoljava kasnije u zivotu. Mada, recimo ova simbolika se kod mene najvise vidi kroz to da trazim partnere koji su na neki nacin uvek ispod mene, da mi nisu ravni, ako me razumes.
Recimo, ovaj drugi partner je ispunio svu njegovu mogucu simboliku, cak i natalno ima SA0MO u 12. u Devici koji kvadrira moje POF0SO0ASC ( znate vec, mada mi i bivsi muz ima SA60MO i ASC...).

Zakljucila sam cak i da je kvadrat SA daleko losiji i tezi od opozicije, jer se u opoziciji osecas koliko-toliko u mogucnosti da se natezes, prebacis teziste na drugu stranu, a sa kvadratom osecaj je kao da ti neko savija kicmu, tera te da se pognes ( naravno, to je psiholoski osecaj, ali ga je i Ille dobro opisao, kao mukotrpan rad, odricanje, ponizavanje...)

Zanimljivo je, citala sam i prethodne postove i opise bracnih partnera, ja sam na odredjeni nacin obojici bila opisana kroz veliki uticaj SO.
Moj bivsi muz je ASC Lav, a SA kao almuten 7. je u Bliznacima.
Ali, ima MO u Lavu u separaciji je od SO ali je jos pod njegovim zracima ( 9*), dok mu VE aplicira iz Raka ( obe planete su pod uticajem SO zraka ) a SA pravi sa MO i SO 60.

Kod drugog partnera, vrh 7. je u Ribama ali je JU u Lavu, neaspektovan, ali almuten 7. je MA u Vodoliji spaljen od SO ( koje je i dispozitor JU ), a to sve tako lici na moj ASC aspektovan od SO i JU u Vodoliji...

Pokusavam da se setim nekog dobrog primera iz svoje okoline, da ga postavim ovde.  :smiley:

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #187 poslato: Mart 31, 2013, 12:51:24 posle podne »
Ja samo cekam koje ce jos ispoljavanje ovaj moj MeR/JMC/ASC da iskaze...od lazi, prevara, muljanja, migoljenja, itd...nema sta me nije strefilo...

Ima logike da je kvadrat tezi generalno od opozicije...jer po logici stvari 1/7 su opozicija i trebalo bi u idealnom smislu da se dopunjuju, a ose 1/4, 1/10 od trebe traze ili zrtvu ili odricanje ili samostalnost i stalnu borbu, borbu da odrastes (4), kad odrastes borbu da imas neku poziciju u drustvu (10) itd...

Iskreno meni je vec odavno ironicno smesno da deja vu prozivljavam ovog Me kroz svakog, u drustvu se toliko sprdam na sopstveni racun da govorim - ajd da vidim sta ce sad da me strefi - koja laz, kakva prevara, koje muljanje...raskrinkavanje detektivsko mi postale omiljena zabava :(

I odavno pocinje da me nervira to sto ne mozemo da promenimo nista...u okviru svojih jadnih ogranicenja i tih jos gorih postavki...ta nemoc, a ovamo zivot od nas trazi borbu, a u tebi vri...pokrenuo bi nesto, izmenio bi...i evo ga cika Sa ili vec neki drugi zvezdani spoj i ode sva prica u vetar...

I ja mislim da nema polovicnog ispunjavanja simbolike...uvek prepoznam tog Me ali uvek...i onda kazem - ma daj Mina nemoguce opet, ipak nije...kad ono...brzo cak brze nego sto zelim se ispolji...i zanemim...

« Odgovor #188 poslato: Mart 31, 2013, 01:31:15 posle podne »
Ja iskreno nemam osecaj da su mi svi momci na isti kalup. Cak su dve krajnosti. Jedni su mirni, tihi, povuceniji, tromiji ( vodeni tip ) a jedni su brbljivi, aktivni, napadni (vatreni tip). Tipa jedan ima Asc u Raku sa Mesecom u Ribama a jedan je Asc Ovan sa Marsom u Vagi i Suncem na Asc. Mislim nidje veze. Od skromne porodice i finansija do ugledne porodice i ozbiljnih finansija  itd. Sa ovim prvim tipom se uklapam sa Mo0Ju180Ve ( Skorpija-Bik ) a sa ovim drugim tipom preko So0Me120Sa i Marsom kao almutenom ( Blizanci- Vaga ). I problem i jeste u tome sto ne mogu da nadjem osobu sa kojom cu se skapirati po oba osnova. Eto to im je zajednico, da ne mogu da se uklopim u smislu da mi odgovara ta osoba u potpunosti.
Poenta mi je da se kod mene bas javljaju razliciti tipovi osoba.

« Odgovor #189 poslato: Mart 31, 2013, 05:17:05 posle podne »
Mislim da je Suncevom tipu osobe najgore da ima Saturnovca pored sebe jer ce on sve vreme pokusavati da Suncu umanji vrednost. Recimo meni nije problem kada neko ima lepo misljenje o sebi, moze da mi bude smesno, ali i simpaticno zato sto sebe prepoznajem u tome ali mi jako zasmeta kada neko zeli da mene omalovazi. Iako ja sama imam aspekt sa Saturnom i jesam kriticki nastrojena nekako taj tip coveka me uzasava. Mozda ih i razumem ali mi smeta. To je tacno moje So0Me gde Sunce ne prihvata Saturn u Vagi a Merkur da pa sam onako sa takvim ljudima u faoznu razumem ih ali ipak mi smeta jer njihove reci shvatam kao uvredu. Tako i ti Alea posto ti je Sunce blizu Asc jako ti smeta taj Saturnov tip osobe a on ti je jelte vezan za 7. kucu. Otvoreni tip osobe cesto privuce taj neki zatvoreni i zelis da do njih dopres ali sa njima je stvarno tesko. Mozda neka Venerica ili Mesec moze sa njima onako da im ide uz dlaku i da trpi te njihove izjave, Sunce tesko.

edit: Setila sam se primera iste postavke a razlicite simbolike. Recimo vl. desc je u 12. kuci ili je u aspektu sa planetom u 12. kuci. U jednom slucaju ce osoba biti pijanica, narkoman i tome slicno a u drugom lazov, manipulator, prevarant a u trecem recimo problematicnog zdravlja pa ce piti saku lekova i ono maltene kao da se drogira ali ipak nije. I verovatno ce se za ovu prvu svojicu smatrati da su idioti a za ovog treceg da je ok ali eto ima zdravsteni probelem a ustvari sva trojica imaju zdravstvebi problem samo je pitanje kako mi gledamo na sve to.
« Poslednja izmena: Mart 31, 2013, 05:23:51 posle podne od strane LadyInRed »

*

Van mreže alea

• 160
« Odgovor #190 poslato: April 04, 2013, 07:22:28 posle podne »
Evo primera parova koji su u brakovima, za sada, srecnim  :smiley:

Zanimljivo je koliko se poklapanja moze videti.
On je ASC Devica, almuten ASC je ME u Strelcu u srcu SO a oba imaju jak kvadrat ka SA u Devici u njegovom 12 p.
Kada sam mu prvi put gledala kartu, prvo sto sam ga pitala je bilo, da li mu je otac tezak covek? I rekao je, DA, i to veoma, otac je pravi diktator, kaze cak i dan danas majci pridikuje, pazi gde ides, gledaj gde stajes, pazi sta radis...bukvalno ispiranje mozga. Za sebe samog kaze da ga je u mnogim stvarima sputavao, da i dan danas voli da im svima soli pamet i drzi predavanja.
Pomislila sam zbog ovog jakog kvadrata SA da je neki sadista u kuci, da je grub ili brutalan, ali, koliko ga poznajem, nije, ali trenira non-stop, fizicki je jako aktivan, i bavi se borilackim vestinama, a izmedju ostalog i boksom. Upravo je juce dosao sa sljivom na oku  8)
Posao mu je: radnik obezbedjenja.
MO mu je veoma zanimljivo postavljen, tako da ja i ne znam gde da ga smestim. Na poslednjim je sekundama Vodolije i bukvalno mu je celo telo u Ribama.
Almuten 7. je MA u Strelcu, koji ima najvise bodova prema Morinusu ( ako je njegova racunica ispravna ) a time su mu almuteni 1. i 7. u istom znaku.

Ovo je njegova zena.  :smiley:
Sve vreme on govori da mu je zena Skorpija, kad ona, dupla Vaga.
Ali, sa SO na poslednjim sekundama Vage. Ovo je zanimljivo zato, sto se ovo njeno SO nalazi u egzaktnom trigonu sa njegovim MO koji je takodje i tamo i ovamo. :) Ona ima MO na ASC koji pravi 90MA0JU u Jarcu ( njegov MA almuten 7. opisuje zenu MA sa karakteristikama Strelca ili JU, a opet, VE mu je u Skorpiji, kao egzaltirani vladar 7 p. u Ribama ).
Almuteni njenog ASC su ME u Skorpiji i VE u Strelcu. ME u Skorpiji pada egzaktno na njegovu VE.
Njena VE, kao njen drugi almuten pada u Strelca, u znak njegvih almutena 1. i 7. kuce, i ima 120JU njegov, a njen MO0ASC u Vagi prave jako lep sekstil sa njegovim ME0SO0MA u Strelcu...

Njen almuten 7. je MA0JU u Jarcu, i opisuje muskarca kao veoma grubog, cvrstog, egzaltiranog, disciplinovanog Spartanca ( on sam za sebe kaze da je takav, i da voli sto ima tu Devicu u sebi koja ga je naucila disciplini, urednosti, pedantnosti, ali i tu svoju stranu Strelca koji ga je vodio u svakave dozivljaje, doduse i u neke ne bas narocito pozitivne. Zato, kaze i voli sto je kroz vreme uspeo da pronadje balans izmedju ove dve svoje prirode.) Po meni, bas se vidi povezanost ovo dvoje ljudi.
Po Ptolomeju, obostrano SO/MO u lepom aspektu, SO i SO se vide po znacima, njen MO0ASC padaju u njegovo 1 p. i to do 17* od njegovog ASC, a i jos jedna zanimljivost, dvanaestina njenog SO pada na njegov ASC. :)

Verovatno sam nesto i propustila...
« Poslednja izmena: April 04, 2013, 07:27:26 posle podne od strane alea »

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #191 poslato: April 04, 2013, 09:25:52 posle podne »
Ovaj brak neće opstati, možemo i kladionicu da otvorimo

*

Van mreže alea

• 160
« Odgovor #192 poslato: April 04, 2013, 09:38:38 posle podne »
Dobro, a zasto to mislis?  :smiley:

*

Van mreže zmaj

• 26
« Odgovor #193 poslato: April 05, 2013, 11:04:18 pre podne »
moguce da ona ovim bracnim ugovorom zavrsava neki poso i kad to resi onda ce odleprsati

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #194 poslato: April 06, 2013, 04:12:48 posle podne »
Dobro, a zasto to mislis?  :smiley:

Za početak zbog njenog vladara 7.polja