Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)

• 271 Odgovora
  • 160719 Pregleda
Re: Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)
« Odgovor #60 poslato: Decembar 01, 2012, 04:16:31 posle podne »
rodjena ju u satu sunca.

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #61 poslato: Decembar 01, 2012, 04:18:34 posle podne »
Dobro, to znacajno menja na stvari.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

« Odgovor #62 poslato: Decembar 01, 2012, 04:23:14 posle podne »
I ako sam ja dobro primetila vl. desc su im u egz. konjukciji i to daje trajnost ma kako uznemirujuci odnos generalno bio cini mi se.

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #63 poslato: Decembar 01, 2012, 04:26:53 posle podne »
Nisam negirala solarnu kvalitet vec ga umanjila.
Umanjen je njihov kvalitet života skroz, svakog drugog raskidaju, drastične su svađe, meni je najčudnije da nema prekida-trajnog

« Odgovor #64 poslato: Decembar 01, 2012, 04:46:05 posle podne »
Pa sa takvim natalnim postavkama tesko da bilo sa kim mogu imati mirnu i stabilnu vezu.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #65 poslato: Decembar 01, 2012, 06:26:22 posle podne »
Ima li batina? Cime se on bavi, kakav je prema temperamentu, ponasanju. Sada sam tek dosla, ne mogu da otvaram karte i racunam. Kakva je ona...

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #66 poslato: Decembar 01, 2012, 06:29:47 posle podne »
Takodje, da li je on vec imao brak, ona? Da li je sklon cestim vezama, da li se o njemu "suska", kako se manifestovao onaj MA, oppzicija luminara, spaljena VE. Nista od toga ne govori o emotivno zreloj osobi, sposobnoj za bracnu zajednicu, u pravom smislu te reci. Kod nje, takodje, katastrofa, SO zalazi (smrt vaznog muskarca), MA u 7. MO bez svetlosti (dominacija muskog principa, emocionalna zavisnost...). Ona tesko da ume da bude sama...

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #67 poslato: Decembar 01, 2012, 07:02:01 posle podne »
Pogledala sam temperamente. Kod njega struktura preteze na zemlju, kod nje balansira izmedju vazduha i vode, ali zbog goisnjeg doba i ME u toplom znaku, zakljucujem da je sangvinicna. Zemlja i vazduh, nebo i zemlja, nikako ne ide trajno prema teoriji. Ovo se uklapa u cinjenicu da jedno drugom, preko dodekatemorije asc padaju u 7. (antipodi). Nista posebno, tesko da ce da traje i ne bi valjalo da traje jer bi ovaj MA ona mogla da izvuce na vrlo nezgodan nacin iz njega. Obzirom na toliku zemlju, on moze da potiskuje, trpi, cuti, ali zbog MA u pozitivnom Le, kada pukne, bolje da nikoga nema u blizini. Ne volim da vidim ovako oprecne kvalitete izmedju dominantnog elementa i almutena karte, odnosno, vladara ponasanja (kod njega je to MA u obe uloge). Hladnoca zemlje trpi i skriva, ali vrelina almutena trazi oduska. Ovo ne valja ni za njegovo zdravlje, srce na prvom mestu jer je MA u 5. u Le i preko dodekatemorije na njega dolazi asc. MO je vec direktno vezan i to iz asc. Kako ona ima zalazece SO, bolje bi mu bilo da se izmakne iz njene sudbine da ne bi realizovao prerano ovaj napeti potencijal koji ide uz vetar. MA se nikako ne snalazi sa zemljom na asc i tu postoji ozbiljan zastoj, zakrcenje. Kao pritajeni vulkan.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #68 poslato: Decembar 01, 2012, 07:05:18 posle podne »
Covek na vrhu 8. ima Antares pa ti vidi. Ponovo marsijanska, MA simbolika i simbolika srca. Kako MA kod njega jednako boji licni faktor (asc i MO), ali dolazi iz 7. zena je ta koja ce vrlo "uspesno" pokusavati da otcepi melanholicno zapusenje i aktivira potisnuti koler. Kako i ona ima MA i MO u istom znaku, neverovatno mi je da se do sada nisu ozbiljnije pocupali. Bice da on u svoju zemlju zakopava gnev.

« Odgovor #69 poslato: Decembar 01, 2012, 07:18:47 posle podne »
naisla sam kod nekih parova da su im same dodekatemorije asc u opozitnim znacima. prema ovome sto citam to izgleda nije dobro, a ja sam mislila da je to bas znak da su jedno drugom asc/desc.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #70 poslato: Decembar 01, 2012, 07:26:08 posle podne »
Imali smo primer na astro-artu, ako se secate natala one zene koja ima sestru bliznakinju i udata je za pilota ciji sam natal, takodje, iznela. Oni imaju opizitne asc, on stelijum u 7. gde ona asc i tri planete. MA im je na istom mestu, ako se dobro secam i oni, tako, iako vec u braku i sa detetom, udaraju ceznju jedno drugom i inate se poput tinejdzera. On je poslom odvojen od nje vrlo cesto i stalno se nesto natezu, svadjaju, inate. On cak, vrlo cesto, kada dodje u Beograd na odmor, ode kod prijatelja, ne kod nje jer se pre toga, preko telefona nesto desi i tako se posvadjaju, a ni sami ne znaju zasto. Neki parovi jedino tako mogu da funkcionisu. Pune baterije kroz konflikte koje gotovo namerno iniciraju. Posle se kao mire, pa se maze, pa se ponovo cupaju i tako unedogled.

« Odgovor #71 poslato: Decembar 01, 2012, 07:38:51 posle podne »
da da, ima takvih parova. ja tako imam tog jednog sa kojim se natezem, marsovi su nam u konj, ali imamo i vl. asc u konj, i vl. desc u konj. i tako dalje. nekim ljudima uljuljkanost pravi veci problem nego ta razdvajanja jer nekome je prosto to odvajanje signal da on tog nekog ustvari voli ili sta vec. samo sto je to sve ok dok se ljudi zabavljaju, posle kada se vec vencaju pa dodju deca to je vec problematicno jer se odrzava na razvoj dece.

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #72 poslato: Decembar 01, 2012, 09:38:06 posle podne »
Ona mi po ponašanju deluje kao kolerik, a on je više flegmatik nego melanholik, nema brak iza sebe ona ima jednu dugu vezu, preko 10 g.
On je pravnik, ona lekar, ljuboran je i nesiguran, ona agresivna i sklona vređanju(tako joj se ponaša i keva pa je dobijala po pljuci)Iako sam očekivao da on agresivnije reaguje, ništa dalje od prekida, ni šamar ni ćuška, samo je verbalno uputi na mesto izlaska, dok ona izređe 7 puta više uvreda.
Imao je duge veze ali i duge periode samoće, a cilj mu je prost, hoće porodicu i dete, i nikako da ostvari.
Probleme sa pritiskom je imao, a ima i mnogo psihosomatike.

« Odgovor #73 poslato: Decembar 01, 2012, 09:52:08 posle podne »
Flegma zbog Meseca u prvoj i vl. Asc u Skorpiji ok. On ima agresivnog vl. 7 i Veneru u Marsovom znaku, a sam je pasivna sto uzasno razljucuje aktivnu zenu. Mada ovakva kombinacija partnera je jako cesta. Ja recimo poznajem dva takva para i generalno uspevaju da funkcoinisu ali njegova pasivnost nju frustrira pa on da bi se veza odrzala to kao trpi a ustvari kako vreme prolazi on pocinje polako da se udaljava i tako dalje. Zena kolerik je vrlo problematicna za svaku kombinaciju a jos gore ako je muskarac "slab" pa je trpi jer onda ona nastavlja da razvija dominaciju. Sa strane gledano ona njega ugnjetava ali sustina je da pasivan muskarac nista ne bi mogao da postigne da zena nije aktivna i obrnuto. Ne znam zasto ali stvarno je ovo jako cesta kombinacija danas.

*

Van mreže zmaj

• 26
« Odgovor #74 poslato: Decembar 01, 2012, 10:46:56 posle podne »
Koliko je ona u stanju da spontano emotivno reaguje sa ovom konjukcijom saturn venera a da pritom ne ukljuci mozak .A kad se ukljci mozak onda nista od spontanosti ali eto sponzoruse ili proracunatosti a on takve i priziva sa venerom u skorpiji
Mozda je dugo bio pod uticajem dominantne majke koja je umela sve da razjuri od njega a i sad ako je ziva pa i ako nije on ispunjava njen a ne svoj cilj dan bude ostvaren i kao porodican covek sa decom
mars i saturn u opoziciji  a i pun mesec nema tu bas neke vece srece - moguce da su oboje sa vecom emocionalnom falinkom i sad se natezu kako da se prestave svetu  dogovornom sintezom

Zapravo pojma ja nemam samo mi je zalicilo  :-[