Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)

• 271 Odgovora
  • 160678 Pregleda
*

Van mreže Cherry

• 258
Re: Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)
« Odgovor #150 poslato: Februar 18, 2013, 01:32:07 posle podne »

Nije nužno to morao biti razvod. Saturn u VII se ispoljio kroz starijeg muža.
Dobro postavljen SA u 7p. ne daje razvode već čvrste i duge brakove/veze. Banalnost moderne astrologije je  poistovetiti malefičnost panete sa svim njenim postavkama. Daće on i razvod ako je u , al recimo u raku, preigniran(mada bi tako pre sprečio brak) i sl.

Imam primer Sa u Blizancima u VII, koji je u trigonu sa vladarima I i VII, brak došao regularno, kao i razvod. Nije Sa ništa očuvao.

Mene je nekada čudilo kako to da sa ljudima sa kojima imam super sinastrije, povezivanja Sunca i Meseca i svašta nešto, nekada ne osetim čak ni početni fluid koji me vuče da uđem u vezu.
Ili se ne uklapate jedno druggom u ono što nosi natalna posstavka 7.p. ili niste po temperamentu uzajamno privlačni.

Da, baš to sam i rekla, nema povezivanja sa VII kućom, dok temperament je jako važna stavka, ali mislim da se oseti malo kasnije, da konjunkcije mogu da povuku ka ulasku u vezu..

Baš evo ljudi sa ezgaktno Mesecom na mom Suncu ili Suncem na mom Mesecu su mi jedva ostali u sećanju. Kao i neki sa Fortunom u istom znaku u kojoj je moja. Tako da su to lepi faktori ali ne moraju uopšte da presude čak ni za bazično neko dopadanje.

Komplikovana je sinastrija, najviše mislim da zavisi od stanja u vremenu, bez toga svaka slaganja padaju u vodu..

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #151 poslato: Februar 18, 2013, 01:45:02 posle podne »
Da li je taj SA primer dnevni ili nocni horoskop?
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #152 poslato: Februar 18, 2013, 01:49:41 posle podne »
Upravo je postavljen na natalnoj astrologiji. Ima doduše i južni čvor, a i drugi malefik je u VII znaku, iako je u Vi kući, ali ipak čudan razvoj situacije za Sa koji povezuje vladare I i VII.

« Odgovor #153 poslato: Februar 18, 2013, 01:52:57 posle podne »
Ako sam dobro razumela to je kompozitna karta koju mozemo recimo dobiti na astro.com-u pod nazivom composite chart-midpoint metod s tim da se opzicije ne uzimaju kao nesto negativno na osnovu ovoga sto si objasnila ?

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #154 poslato: Februar 18, 2013, 01:56:34 posle podne »
Nocni je. Velika je razlika izmedju triplicitetnog SA u hajzu ( u muskom znaku i dnevna varijanta) od SA u Ta, u Algolovom orbisu, sa juznim cvorom u drustvu, u nocnoj genituri. Nije dovoljan SA u 7. za zakljucak. Kvalifikacija svih slucajnih i esencijalnih preduslova dovodi do zakljucka. Ne samo da ova moja ima relativno zdravog SA u 7. vec ga ima i nas Miki  ;D

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #155 poslato: Februar 18, 2013, 01:58:27 posle podne »
Ok, nije Ta, Ge je, ali i dalje nije tamo gde treba i nema esenciju.

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #156 poslato: Februar 18, 2013, 02:01:58 posle podne »
Njen Sa je Blizancima, nije u Biku, ako mislimo na primer ove žene koji sam ja pomenula. Vrlo je specifična njena bračna situacija, objasniću, nego da vidim da li neko hoće da rastumači primer, pa ću onda.

Ja kompozit kartu računam na astro.com-u. Pravim razne kompozite, i kompozit natala i dana kada su se upoznali (to sam našla kod Frolija), čak postoji i jedna opcija, zove se Progressed charts & progressed kompozite, pogledam i nju- kompozit dve progresirane karte.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #157 poslato: Februar 18, 2013, 02:03:43 posle podne »
Skacem sa topika na topik pa  ne pamtim sliku, moram da se vracam. Ova zena svetla ima u averziji i to apsolutnoj averziji (Le i Pi nisu povezani ni na jedan nacin) i jednako nepovezane SO i VE dok je MO 180 sa vladarima ose horizonta. Prilicno problematicno. Mrzi me tacke da joj gledam.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #158 poslato: Februar 18, 2013, 02:05:17 posle podne »
Ako sam dobro razumela to je kompozitna karta koju mozemo recimo dobiti na astro.com-u pod nazivom composite chart-midpoint metod s tim da se opzicije ne uzimaju kao nesto negativno na osnovu ovoga sto si objasnila ?

Pojma nemam, sve radim rucno, cak i vladare vremena kroz sve Valensove varijante.

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #159 poslato: Februar 18, 2013, 02:09:27 posle podne »
Fortuna joj je na Algolu, iz nekog razloga ne uspevam da namestim u Morinusu da uvek računa dnevnu formulu.

tačka braka sa Sa 9 bika
a sa Ve i sedmom kućom 27 ovna

« Odgovor #160 poslato: Februar 18, 2013, 02:13:44 posle podne »
Pojma nemam, sve radim rucno, cak i vladare vremena kroz sve Valensove varijante.

Ah ok, ali to je to ja mislim. Gledam evo bas nekim bracnim parovima i nema mi bas nekih ovakvih bitnih faktora makar ne da su egzaktne konjukcije, vise pozicije u istom znaku. Ili recmo moja sestra sa njenim muzem ima Mars blizu Asc a vec su 10ak godina u braku. Tu je i Mesec blizu ali orbisno negde 10ak stepeni od ose. I fortuna je u konj. sa cvorovima. Ostalo su neki sextili , trigoni itd.
Dok recimo ja sa ovim trenutnim "deckom" imam Veneru na Asc ali ja mislim da se mi rastajemo ako ne danas onda sutra  :D

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #161 poslato: Februar 18, 2013, 02:15:08 posle podne »
Ja zato sve vaznije stvari sama racunam. Tako mi se mozak zagreva za zakljucak. Primetila sam da me gotove softverske opcije udaljavaju od smislenog zakljucka. Navikla sam da mnoge stvari radim peske. Karte sama crtam, a kompozit mogu da razumem jedino ako ga sama izracunam. Sa njim nemojte komplikovati stvari izvan osnovnog nivoa 7 parova planeta, asc i fortune. Ako tu nema nicega, velika je verovatnoca (ne i stopostotna garancija) da veza nije sudjena i da nece biti prepoznavanja.
« Poslednja izmena: Februar 18, 2013, 02:20:26 posle podne od strane Natasa »

« Odgovor #162 poslato: Februar 18, 2013, 02:19:11 posle podne »
Da jasno, on izbaci samo jednu varijantu a ova druga je njena opozitna, pa ako se nadje u tom kompozitu neka opozicija to znaci da je ona ujedno i konjukcija. U svakom slusaju provericu i pesaka ali kada je potrebno na brzinu nesto odraditi ili nesto ovlas pogledati dobro je imati neki program, makar mene cesto mrzi da racunam pesaka :)

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #163 poslato: Februar 18, 2013, 02:19:34 posle podne »

Ah ok, ali to je to ja mislim. Gledam evo bas nekim bracnim parovima i nema mi bas nekih ovakvih bitnih faktora makar ne da su egzaktne konjukcije, vise pozicije u istom znaku. Ili recmo moja sestra sa njenim muzem ima Mars blizu Asc a vec su 10ak godina u braku. Tu je i Mesec blizu ali orbisno negde 10ak stepeni od ose. I fortuna je u konj. sa cvorovima. Ostalo su neki sextili , trigoni itd.
Dok recimo ja sa ovim trenutnim "deckom" imam Veneru na Asc ali ja mislim da se mi rastajemo ako ne danas onda sutra  :D

Kada kazem konjunkcije mislim jednako na orbisne i pozicije po znacima.

« Odgovor #164 poslato: Februar 18, 2013, 02:21:53 posle podne »
Aha, ok, znaci po znacima da gledam :) Tnx