Vezba cini majstora

• 483 Odgovora
  • 276537 Pregleda
*

Van mreže Cherry

• 258
Re: Vezba cini majstora
« Odgovor #270 poslato: Jun 23, 2013, 03:48:18 posle podne »
Čak kako je Mesec iz X možda bi moglo da se desi i podizanje veze na viši nivo..
Onda je možda logično, neko je pomenuo da je do nje došao neki trač, pa možda to iz XII ne pokazuje neku konkretnu osobu koliko neke njene nerealne sumnje..to da je ona napravila problem gde ga nema..

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #271 poslato: Jun 23, 2013, 04:03:42 posle podne »
U inat astro-sabanima sa kojekakvih foruma,
  :))  :applause:

Jao ljudi bre..pa ne možemo svi biti isti, ali se bar ne moramo spuštati na taj nivo i kao se nešto inatiti..kao što postoje forumi sa populističkim sadržajima tako postoji i ovaj "elitistički" i jednostavno nisu  u koliziji..
Sadržaj koji pišemo dovoljno govori..i o tim forumima i o ovom..

Ariena, bolje bi bilo da si pokušala da rešiš horar nego što aplaudiraš...

Ne razumes o cemu se radi. Javno sam oklevetana na jednom forumu kako na vama, odnosno, na Mikiju zaradjujem tako sto vam dam primer iz svoje prakse pa onda vi odgovorite, a ja "papreno" naplatim tako da vi dodjete moja besplatna radna snaga. Nikada to nisam uradila jer mi je ego prevelik da bih neciji rad stavila ispred svog i da bih na taj nacin mogla da iskoristim ljude sa kojima sam bliska. Primere uvek dam posto analizu posaljem, a cesto je saljem dan-dva od prijema jer je rok za izradu horarnih usluga toliki (5 do 7 dana je rok za natalne, prediktivne cikuse, elekcione i sinastrijske usluge) Zapravo, Miki je bio prozvan da je, prakticno, ovca koja za mene besplatno radi iako Miki najmanje odgovara konkretno na bilo sta iz mojih primera. Iz toga se vidi koliko je doticna osoba zlonamerna. Takodje, nazvana sam Karalickom iako mogu biti samo Karaliceva, obzirom da taj deo prezimena nosim od oca. No i to po sebi govori o tome kakav odnos osoba ima prema meni. Kako sada pouzdano znam da revnosno prati svaku napisanu rec na ovom forumu, da joj kazem da  znam i njeno ime i prezime, verovatno i adresu na kojoj zivi.
« Poslednja izmena: Jun 23, 2013, 04:24:28 posle podne od strane Natasa »
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #272 poslato: Jun 23, 2013, 05:03:28 posle podne »
Ma znam, nažalost znam. Jedino sam u ovom slučaju u toku i obaveštena sam da se ta komunikacija obavljala preko privatnih poruka, ne u javnom delu. Nisam taj forum nikad posećivala ali je potpuno drugog tipa i ne znam šta je Miki tamo tražio. :))

Ali, hoću ti reći, eto videla sam tok te komunikacije sa Mikijem, znam šta ta osoba misli, ali i dalje evo vidiš odgovaram na horare koje ti postaviš.
Hoću ti reći svako ima pravo da misli šta hoće. Ta osoba ima to pravo, ja iako nju poštujem imam pravo da se ne slažem sa njom i tu je kraj priče.
Ne bi trebalo da se vode neki imaginarni ratovi, tamo gde ne postoje..
Shvatam da si lično pogođena, ali ne znam šta se postiže tim podacima o tome da znaš adresu te osobe, ne razumem poentu toga. :)

Treba svi da se opustimo i da svako gleda svoja posla, ovo je situacija koja bi se mogla objasniti ovako: Miki je otišao na derbi obučen u crveno-beli dres a na tribine gde su navijači Partizana..i onda je dobio to šta je jedino mogao na tom mestu..a ti si tu ispala kolateralna šteta.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #273 poslato: Jun 23, 2013, 05:14:40 posle podne »
Ma znam, nažalost znam. Jedino sam u ovom slučaju u toku i obaveštena sam da se ta komunikacija obavljala preko privatnih poruka, ne u javnom delu. Nisam taj forum nikad posećivala ali je potpuno drugog tipa i ne znam šta je Miki tamo tražio. :))
Shvatam da si lično pogođena, ali ne znam šta se postiže tim podacima o tome da znaš adresu te osobe, ne razumem poentu toga. :)

Treba svi da se opustimo i da svako gleda svoja posla, ovo je situacija koja bi se mogla objasniti ovako: Miki je otišao na derbi obučen u crveno-beli dres a na tribine gde su navijači Partizana..i onda je dobio to šta je jedino mogao na tom mestu..a ti si tu ispala kolateralna šteta.

Adresu prvo trazi advokat kada formulise tuzbu. Vrlo jednostavno. Vec sam ovo radila, a radila sam zato sto ja od ovoga zivim, a ona je jos u osnovnoj skoli bila u vreme kada sam ja javno pisala o TA na forumu koji je postojao i pre arta. Da li sam kolaterala ili ne, nije vazno jer ja trpim stetu, ne ona. Ime, prezime i adresa su joj javna opomena pred naredni korak. I njoj i drugima. Mi se ne znamo i utoliko je veci razlog da me ne uzima u usta. Ozbiljna sam. Ne pretim joj fizicki, ja sam zena, ne cinim takve stvari, pretim joj procesnim peripetijama za koje sam ubedjena da nisu potrebne ni njoj ni meni. Problem je jedino sto se kleveta sada relativizuje pa se mora preobuci u gradjanskoprocesne zavrzlame, ali i za to resenje postoji. Nemojte nikoga imenom prozivati javno koga ne poznajete i koji vam nista nazao ucinio nije. Sta ona ima sa mnom da me poteze u svojim ratovima. Ono sto moze da radi je da kritikuje moj astroloski rad, da me ispravlja gde misli da treba, a ne da me kleveta da druge iskoriscavam. Matora sam ja da poverujem da cete vi to popasti, vi i niste problem vec oni koji slabije razaznaju stvari u ovom poslu, a takvih je najvise. Ova prica je vec prosuta za jos jednog astrologa i sada mi je jasno da se stvari u istoj kuhinji kuvaju za vise adresa.
« Poslednja izmena: Jun 23, 2013, 05:16:32 posle podne od strane Natasa »

« Odgovor #274 poslato: Jun 23, 2013, 05:27:34 posle podne »
Ma Mikija je tako lako iskoristiti on je toliko recit cudo jedno :)

Elem, ovo je udar na Natasinu strucnost pre svega jer se ocigledno sumnja u njeno znanje pa smo joj mi jelte potrebni da bi dala neki odgovor. To je stvarno smesno s obzirom da mi ucimo od nje a ne obrnuto. Tako da ovo jeste kleveta i treba da se branis Natasa jer ko se ne brani njega za cas zakopaju.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #275 poslato: Jun 23, 2013, 05:35:11 posle podne »

Hoću ti reći svako ima pravo da misli šta hoće. Ta osoba ima to pravo, ja iako nju poštujem imam pravo da se ne slažem sa njom i tu je kraj priče.

Misliti i klevetati nije isto. Da misli i zadrzi za sebe ima "pravo", ali javno da siri preko drugih vec ne. Da je tako kleveta ne bi bila klasifikovana kao posebno delo. Misljenje i kleveta nisu isto. Takodje, mladje generacije danas ne umeju da razlikuju sta se moze, sta ne, sta ima smisla, sta gubi svaki smisao. Moralna vertikala ne postoji. Kritikujte astrologiju koju covek prezentuje, ne pricajte o necemu sto pretpostavljate da je istina, a za sta nemate dokaze. Ja kada govorim o nekome javno, ja otvoreno kazem da taj i taj pojma nema i navedem izvor koji to dokazuje, objasnim gresku u logici i uvek se drzim astrologije. Ne idem okolo da pricam da su prevaranti koji mazu svoje klijente jer nije na meni da to pricam vec na klijentima. Ove"finese" cine civilizaciju. Misljenje i javno iznosenje misljenja nisu ista stvar jer u drugom slucaju misljenje moze da se prekvalifikuje u klevetu. Neki moji klijenti prate sta i kada pisem na netu. Zamislite da poveruju u ovo, da mi "papreno" plate rad koji je obavio neko drugi. Postoji sreca u nesreci uvek pa ja svaki pisani dokument zakljucim sa datumom i mestom kada sam ga arhivirala. Mejlovi sami za sebe svedoce, ali sa klevetom je kao sa pocepanim perjanim jastukom. Pokusajte da vratite stvari u predjasnje stanje posle toga i pokupite svako perce na svoje mesto.
« Poslednja izmena: Jun 23, 2013, 06:23:36 posle podne od strane Natasa »

*

Van mreže alea

• 160
« Odgovor #276 poslato: Jun 25, 2013, 06:05:32 posle podne »
Nisam bas upucena o cemu se radi, ali vidim da se ovde svasta pisalo i desavalo! Zbunjena sam skroz, ali mogu da potvrdim da sam od Natase licno dobila tumacnje svog horara na pp, i to izuzetno precizno, detaljno i tacno, i sto je za mene kao ucenika najbitnije, sa objasnjenjem kako da se sama snadjem u takvoj vrsti pitanja za ubuduce!

Tako da, Natasa od mene ima sve pohvale i za strucnosti i nesebicno deljenje svog znanja!  :smiley:

( Toliko o tome, a kao i obicno, nemam pojma o cemu se radi ovde.  ??? )

Nego, sto se horarca tice...

Citat
Taj njen ME nisam uspela da desifrujem jer je ona ponavljala da se trenutno ne lozi ni na holivudske glumce, kamoli nekog konkretnog, iz stvarnog zivota. naravno, mozda mi je nesto precutala. MO sledeci kontakt je sa vladarem asc, a to je prvi pokazatelj da prevare nema dok kardinalnost ukazuje na to da on itekako primecuje i druge cure i da mu je neka mozda i zapala za oko.

Ako bismo gledali njega kroz ASC, i izuzeli nju, onda bi mozda i imao smisla, jer bi on, kao VE "jurcao" za tim ME? A ME ima dostojanstvo tripliciteta na ASC?
Do perfekcije ce doci na nekih 17* Raka, kada ME potpuno uspori svoj hod.
Medjutim, kako je aplikacija jos uvek veca od 3* reklo bi se da prevare nije bilo. Verovatno i cinjenica sto MO kao njegov signifikator u ovim pitanjima, po pravilima druge delineacije, prvi aspekt pravi sa vladarem ASC, sto govori da je ipak usmeren na nju?
« Poslednja izmena: Jun 25, 2013, 06:27:41 posle podne od strane alea »

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #277 poslato: Jun 26, 2013, 12:34:32 posle podne »
Ne dolazimo do bitno razlicitog zakljucka. Da, taj MO ka VE nas upucuje u kom pravcu i na koji nacin da gledamo.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #278 poslato: Jul 11, 2013, 03:59:06 posle podne »
Coveku je prestao da radi racunar pod garancijom od dve godine. Proslo je nesto vise od 18 meseci i on ga vraca u radnju radi reklamacije. Ostecen nije bio spolja, prosto, softver je pobrljavio i vise sa njim nista nije mogao ni sa reinstalacijama (radi se o androidu). Kako je shvatio da vise ne zeli isti uredjaj, vec bi voleo da mu vrate novac za koji bi kupio nesto drugo, drugi tip racunara, pitao me je da li ce mu dati zamenu (novi android) ili ce mu vratiti novac? Njemu je novac u tom trenutku vazan jer se nameracio na odredjen kompjuter drugacijeg operativnog sistema i potpuno druge kategorije. Pre toga ustanovljeno je da ovaj pokvareni android ne moze biti popravljen. Danas je tek stvar resena, sta mislite kako, da li je dobio zamenu ili su mu vratili novac?

22.6.2013. 00.41. Beograd, asc 2 Ar

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #279 poslato: Jul 11, 2013, 04:29:59 posle podne »

Sa južnim čvorom u II i opozicijom MA-MO, nekako mi ne ide da je dobio novac.
Generalno, za MO u IX kažu da donosi kolebanja (taman da proverimo), komplikacije zbog kojih pitač i sam odustane od željenog.
Jedino da su mu dozvolili da uz doplatu uzme nešto drugo, ali koliko sam razumela ono što bi on hteo nije kod istog prodavca, pa onda je u toj transakciji platio više nego što je trebalo.
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

« Odgovor #280 poslato: Jul 11, 2013, 04:37:12 posle podne »
I ja bih rekla da nije dobio novac zbog opozicije Meseca sa Marsom. Pritom je Mesec zadnji aspekt imao sa Venerom i Merkurom. ne znam d ali bi racunar mogli da uzmemo pod stvari 3. kuce kao sredstvo komunikacije. U svakom slucaju sa Venerom se ne vidi ali je prima u svoj znak pa je to mozda ta zelja da dobije novac ali posto ni Mesec ni Mars ne vide Veneru nema nista od povracaja novca. A ova opozicija Meseca i Marsa bez recepcije moze da ukaze na njegovo nezadovoljstvo krajnjim ishodnom. Pitanje je i d ali ce dobiti zamenu za novi racunar.

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #281 poslato: Jul 11, 2013, 04:51:43 posle podne »
Ukoliko je u garantnom roku predat računar i ako se utvrdi da nije kvar greška kupca, na nekakvu nadoknadu ima pravo kad ne može da se popravi. Uglavnom se menja za isto ili ako već nema taj model za neki drugi iz slične kategorije. No, kako su androidi trenutno veoma aktuelni, mala je verovatnoća da ga nemaju.

Ovo ja malo više iz života, manje iz astrologije  :D
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #282 poslato: Jul 11, 2013, 06:36:59 posle podne »
Vratili su novac jer je on insistirao na tome. Nudili su mu tablet slicnih preformansi, ali tri puta manje vrednog u odnosu na cenu koju je platio. Tako je to sa IT stvarima, brzo se menjaju, cene padaju, ali prema postulatima obligacionog prava, ova se stvar ne moze lako izigrati.

MA vlada 2. kucom prodavca, ali se ovde postavlja pitanje kako razlikovati novac od stvari. Obzirom da MA stoji u Ge, poveznom znaku, prva aspcijacija moze biti univerzalno sredstvo razmene, tj. novac. Dzon je imao opasku o Ge kao simbolu za $.

« Odgovor #283 poslato: Jul 11, 2013, 07:04:44 posle podne »
Hm, jedino sto je meni logicno jeste da je pitanje vise bilo usmereno ka tome da li ce povratiti svoj novac a ne ili ili pa da je Mesec bio predmet pitanja odnosno novac a da je aplikacija ka Marsu vladaru Asc ustvari pozitivan odgovor tj. da novac ce ti biti vracen iako kroz odredjene probleme posto je opozicija u pitanju. Mislim da na pitanja ili ili ne moze da se odgovori na pravi nacin, mora da bude konkretno jer ocigledno ne mogu najbolje da se postave signifikatori.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #284 poslato: Jul 11, 2013, 07:22:40 posle podne »
Nije on verovao uopste da je moguce da dobije novac. U trenutku pitanja nije jer mu je prodavac rekao da ako stvar ne moze da se popravi, ide se na adekvatnu zamenu i tek ako ista nije moguca, ide se na novac. "Adekvatno" je vec stvar tumacenja propisa jer prodavac, normalno, uvek ide logikom da stvar zameni i to jeftinijom. Dakle, njegovo pitanje je bilo formulisano kao dilema, sta ce biti, ali se moglo ici i logikom da on, zapravo, samo za novac pita. Ipak, MA je u duplom znaku, stvar prodavca je od "duple vrste". Rana astrologija je ponudila neku vrstu izlaska iz ove situacije i ona se tice vladara tripliciteta prema pravilu da prvi triplicitet uvek pripada najociglednijoj stvari iz kuce, onome sto je u prvoj liniji signifikacije. MA je triplicitetni vladar Sc i vladar domicila i cini se da sticajem tih vladarstava vise ukazuje na novac no na stvar. On je prvi vladar tripliciteta znaka 8. kuce, znaci da vlada prvim nivoom znacenja 2. kuce. Uvek pocinjemo od novca kada o njoj pricamo. Da je MO isao na VE, drugog vladara, mogli bi zakljuciti da ce dobiti nesto iz "drugog nivoa" znacenja 2. kuce. Ja sam ovako tumacila kartu, preko prvog vladara tripliciteta jer je stvar dvojne vrste.