Evo npr moji kumovi
ona 16.11.1971, 07:30, Bgd
on 15.05.1973, 13:30, Bgd
ona njega vice da ne voli, on pati, dva blizanca, itd....ona dzjvanjka, on je stalno slusa, povladjuje itd...
Ma Cherry naravno da se Me moze ispoljiti ili bilo koja planeta na razne nacine, unazad par godina sve je gore to je moj zivotno prozivljeni zakljucak.
I moj otac i brat su klasican Me, pa opet muku mucim sa njima iako su daleko iznad, posebno brat, nekog okruzenja muskaraca koji je mene zadesio.
Opet mislim da su 'datosti' u pitanju, znaci okruzenje, sticaji okolnosti ako to uopste postoji, itd.
Jeste se Me kod mene ispoljio u vidu profesije, ali nije postojan, ja posla nemam uveliko, cak sam i firmu ugasila. Dakle kad god sam se 'zanela' i razmahnula, nasao se Sa 90, da sve blokira i samelje me. Toliko da sam na veresiju kupovala hleb kod nas u prodavnici. Hvala i Me i Sa. Hocu da kazem da sve te nijanse ako su nekom date da se ispolje na manje 'bolnom' nivou, odlicno, kod nekog su u najgorem i najdrasticnijem vidu. I tu je ocito jaca mundana, jer nisam ja kriva sto su npr. Grci i Kiprani bankrotirali, pa je gomila firmi otisla pod stecaj sto za posledicu ima moje kuburenje. Nije mi se dalo da npr. zavrsim i doktoriram grcki jer ga u moje vreme nije ni bilo na katedri, 2 puta upisivala magistarski, nista, surevnjivost koleginica na katedri je preovladala da ne mogu direktno da upisujem ni magistarske ni master na samoj grckoj katedri i ja sam na kraju odustala...tako da mi se nije dalo da radim sa tim jezikom iako sam pri samom otvaranju katedre 1995. imala vezu u vidu dekana da se zaposlim kao asistent i bude sta? Covek umre i zaposle nekog sa klasicnih nauka...u medjuvremenu se ja porodim posle, i sve krene drugim tokom...
I sve gore od goreg...i to je taj Sa...prepoznajem sebe kao namcora, ne druzim se puno tj. druzim ali uglavnom sam mrzovoljna pa mi nekada nije ni stalo do druzenja itd...kod kuce vecito sama...klasicna saturnovska depresija i tezina...
Krivica? Poimanje? Sve je to stvar licnog dozivljaja. Ali kad se stvari izanaliziraju do u sitna crevca tesko da moze covek sam da se izbori protiv gomile okolnosti, ljudi, situacija...