Vezba cini majstora

• 483 Odgovora
  • 276511 Pregleda
Re: Vezba cini majstora
« Odgovor #255 poslato: Jun 19, 2013, 05:56:19 posle podne »
Gledam bas Cherry tvoju kartu jer opisujes svog oca kao sto bih ja opisala mog. Veza moze biti cinjenica da je tebi Saturn vladar Ic-a a meni Sunce kao vlada Ic-a aspektuje Saturn ili zato sto je tebi Sunce u Devici a meni je 4. znak od Asc Devica ili cinjenica da je tebi Sunce u 12. znaku a meni u 12. kuci ( posto je ovo moje Sunce ni tamo ni vamo ). E sada koliko vidim Sunce ti je egzaltirani i tripl. vladar desc pa si lako mogla da naleces na tipove poput njega ali posto je Sunce u averziji sa znakom Ovna a i tvoj vladar asc ga ne vidi tesko da ce ti takav neki ponuditi brak odnosno tesko da veza sa takvim muskarcima moze dovesto do neceg stabilnog. Kod mene je malo drugacije jer je Sunce tripl. vladar desc i vidi ga moj vl. Asc dok se sa Jupiterom ne vidi pa ce meni moguce pre zapasti neki kao moj otac iako se ja nadam da ipak nece :).

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #256 poslato: Jun 19, 2013, 09:16:11 posle podne »
Da, ja sam za takve ljude nekako previše intenzivna, nemam bolju reč. :D Mislim da nema šanse da me neko tog tipa oženi pri čistoj svesti. Mada je moja majka tek jako bučna i svadljva pa njemu savršeno odgovara jer pristaje na šta god i nikad neće da ode, a ja sam uglavnom miroljubiva ali tražim puno..

Ali kažem eto, ja se za takve tipove vezujem (emotivno) i dobro je što sam uvidela da ne treba to da radim više, ma koliko to bio neki prvi impuls stečen iz detinjstva, i mogla sam tako ceo život..zato Mina kažem, postoje ti različiti "nivoi" i tog Merkura, da ne idemo čak ni na drugu neku planetu..ne mora bar uvek da bude lažov..ako ti promeniš stav neki o tome, automatski ti takvi partneri ne prilaze..

(eto i moj Mars je malo violentan, pošto je van sekte, u vatrenom znaku i meni nikad nije prišao nijadan kriminalac niti neko sličnih sklonosti..niko agresivan..niko preterano mišićav, prosto nemaju mene ti tipovi gde da vide, nemamo slične teme, i da me nađu negde nema šta da ih privuče kada osete da ja te njihove vrednosti ne fermam..pa će se Mars ispoljiti na neki drugi način, može da bude agresivnijeg pristupa u poslu koji radi itd..Dakle, ne moraš uvek dobiti lažova..ima taj Merkur toliko manifestacija, iako nijedna možda nije dobra ne moraš baš da padneš na najniži tip Me u Strelcu, pogotovo što si ti već kao prevodilac dostigla najbolju manifestaciju tog Me)

Da, moj otac bi bio Saturn, i Sunce..možda i može kao Venera - prvi triplicitetni vladar Ic-a, baš na stepenu moje Ve je njegovo Sunce..ali onda bi moj signifikator i njegov bili isti, tako da otpada to.
Opisuje ga i fiksna zvezda Vega koja je na Ic-u..voli umetnost, književnost, intelektualni tip, a lepo i peva..
Mada u poslednje vreme je više taj Saturn nego Sunce..počev od pasivnog pristupa životu do nekih fizičkih karakteristika..

Mada dispozicijom i ja i vladar VII idemo na to Sunce tako da ko zna šta će dalje biti..ali pre njega opisuje Sa nego Sunce, Sunce da možda njegovu profesionalnu stranu, ali njegov suštinski odnos prema životu pre Saturn.

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #257 poslato: Jun 20, 2013, 09:29:58 pre podne »
Evo npr moji kumovi
ona 16.11.1971, 07:30, Bgd
on 15.05.1973, 13:30, Bgd

ona njega vice da ne voli, on pati, dva blizanca, itd....ona dzjvanjka, on je stalno slusa, povladjuje itd...

Ma Cherry naravno da se Me moze ispoljiti ili bilo koja planeta na razne nacine, unazad par godina sve je gore to je moj zivotno prozivljeni zakljucak.
I moj otac i brat su klasican Me, pa opet muku mucim sa njima iako su daleko iznad, posebno brat, nekog okruzenja muskaraca koji je mene zadesio.

Opet mislim da su 'datosti' u pitanju, znaci okruzenje, sticaji okolnosti ako to uopste postoji, itd.

Jeste se Me kod mene ispoljio u vidu profesije, ali nije postojan, ja posla nemam uveliko, cak sam i firmu ugasila. Dakle kad god sam se 'zanela' i razmahnula, nasao se Sa 90, da sve blokira i samelje me. Toliko da sam na veresiju kupovala hleb kod nas u prodavnici. Hvala i Me i Sa. Hocu da kazem da sve te nijanse ako su nekom date da se ispolje na manje 'bolnom' nivou, odlicno, kod nekog su u najgorem i najdrasticnijem vidu. I tu je ocito jaca mundana, jer nisam ja kriva sto su npr. Grci i Kiprani bankrotirali, pa je gomila firmi otisla pod stecaj sto za posledicu ima moje kuburenje. Nije mi se dalo da npr. zavrsim i doktoriram grcki jer ga u moje vreme nije ni bilo na katedri, 2 puta upisivala magistarski, nista, surevnjivost koleginica na katedri je preovladala da ne mogu direktno da upisujem ni magistarske ni master na samoj grckoj katedri i ja sam na kraju odustala...tako da mi se nije dalo da radim sa tim jezikom iako sam pri samom otvaranju katedre 1995. imala vezu u vidu dekana da se zaposlim kao asistent i bude sta? Covek umre i zaposle nekog sa klasicnih nauka...u medjuvremenu se ja porodim posle, i sve krene drugim tokom...

I sve gore od goreg...i to je taj Sa...prepoznajem sebe kao namcora, ne druzim se puno tj. druzim ali uglavnom sam mrzovoljna pa mi nekada nije ni stalo do druzenja itd...kod kuce vecito sama...klasicna saturnovska depresija i tezina...

Krivica? Poimanje? Sve je to stvar licnog dozivljaja. Ali kad se stvari izanaliziraju do u sitna crevca tesko da moze covek sam da se izbori protiv gomile okolnosti, ljudi, situacija...

« Odgovor #258 poslato: Jun 20, 2013, 10:49:37 pre podne »
Gledam ti ovog kuma. Mesec180Sunce i Me90Ju, sta ces vise. Ovo su dva osnovna faktora koja sam primetila kod razvedenih ljudi. Cak je bolje da se vladari asc id esc ne vide cini mi se nego ovako kvadrat bez obostrane recepcije. Zanimljivo da kazes da je ona materijalista kada je u njegovm natalu on predstavljen zemeljanim znakom ne zene.
« Poslednja izmena: Jun 20, 2013, 11:41:23 pre podne od strane LadyInRed »

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #259 poslato: Jun 20, 2013, 01:36:08 posle podne »
Da stanemo sa sinastrijama i natalima na ovoj temi.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #260 poslato: Jun 22, 2013, 07:18:35 posle podne »
U inat astro-sabanima sa kojekakvih foruma, jos jedan primer iz moje prakse, ali molim Mikija da ga ne tumaci da ne ispadne da besplatno radi za mene  ;)

"Vara li me decko?" 4.6.2013. u 14.15. u Beogradu, asc 6. Li.

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #261 poslato: Jun 22, 2013, 07:56:06 posle podne »
Pa ne bi trebalo, samo je nešto trenutno ljut na nju. Pre bi se reklo da je ona njega prevarila sa ovim Merkurom iz XII..(ja sam nju gledala kroz prvu kuću)
Ali verovatno ima neka caka ovde čim je dato kao primer.

p.s. a gde je sad i Miki, samo su žene na forumu, ja i nisam u toku šta se dešava (dešavalo) ali nikog nema.
« Poslednja izmena: Jun 22, 2013, 07:58:09 posle podne od strane Cherry »

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #262 poslato: Jun 22, 2013, 08:08:25 posle podne »
Tu je Miki, ne stize. Za ove druge, ne znam, otisli su bez reci.

« Odgovor #263 poslato: Jun 22, 2013, 08:56:29 posle podne »
Hm, nije mi bas potpuno jasna slika jer ovaj Mesec moze da se tumaci kao ona a moze i kao neka druga zena koju Mars prima u svoj znak. Posto je Venera u Mesecevom znaku dodelicu ga ipak njoj odnosno kao kosignifikatora pitanja. On kao Mars u Blizancima je jelte malo brbljiv i vrlo je moguce da je bilo nekog flerta( nesto cak i na internetu sa nekom strankinjom ) ali nista ozbiljno jer Mars ne pravi separaciju sa ni jednom zenskom planetom niti nekoj aplicira tu je negde sam sa sobom. Elem separacija Meseca i Jupitera koji je vladar 3. kuce mi negde govori da je ona dobila neku informaciju o njemu i zato je krenula da sumnja. Nadam se da nece nesto ishitreno bilo ko tu da odreaguje jer je Mesec u kadinalnom Ovnu ali svakako da je ovo sve kratkog daha, mislim da je prolazna stvar. Pritom Mesec ubrzo menja znak i imace sextil sa recepcijom sa Venerom pa mislim da ce se situacija resiti ali kako ih Saturn vreba opozicijom mislim da je moguce da malo kasnije naidju na neke druge ozbiljnije probleme. A ovo mi deluje vise bezazleno.
« Poslednja izmena: Jun 22, 2013, 10:11:56 posle podne od strane LadyInRed »

« Odgovor #264 poslato: Jun 22, 2013, 09:52:24 posle podne »
U inat astro-sabanima sa kojekakvih foruma,
  :))  :applause:

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #265 poslato: Jun 22, 2013, 11:55:01 posle podne »

Ni meni ne deluje da je prevara u pitanju.
Mars je poprilično usamljen, još uvek pod sunčevim zracima, što može ukazati na neku njegovu nedavnu nedoumicu ili privremen "gubitak kompasa".
Mesec ima još dosta blisku separaciju sa Jupiterom, ali bez neke jake recepcije pa jedino ako je bilo nekog flerta, ali to je završeno. Prva Mesečeva aplikacija nakon promene znaka jeste sa vladarom Asc-a i to uz uzajamnu recepciju, tako da bi stvari trebalo da budu povoljno razrešene.
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Abyss

• 33
    • Abyss
« Odgovor #266 poslato: Jun 23, 2013, 01:11:33 pre podne »
Kardinalni uglovi, sat i dan Marsa, a Mars spaljen, pri čemu je još i vladar sedme, a spaljuje ga almuten sedme... pa sve to u Blizancima i kartom dominira Merkur.... Ja mislim da je do prevare došlo, zbog Sunca i Marsa u 9-oj, mislim da će ona za to saznati i da će je saznanje prilično šokirati (ako već nije saznala i sl) :D

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #267 poslato: Jun 23, 2013, 08:54:55 pre podne »
Mars jeste u dvotelesnom merkurovskom znaku što ga može činiti sumnjivim, ali kad sam videla da je u praznom hodu "odustala sam od optužbe".

Sad, jedino nisam sigurna tačno kako da uklavirim ovaj Merkur jer tako nakalemljen na MC verovatno hoće nešto da kaže. Možda može da znači "nameštaljku" i optužbe od strane lažnih prijatelja devojke koja pita pošto ME vlada i XII. Doduše, možemo i reći da je nešto iz tajnosti obelodanjeno i time pokrenuta cela priča oko prevare.
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #268 poslato: Jun 23, 2013, 03:41:31 posle podne »
Nije nista konkretno bilo, za sada nema dokaza o nekoj prevari i ista se ne moze izvuci iz ove karte, ali ostaje ta kardinalnost kao pokazatelj iskusenja i apliciranje SO ka JU. sad' ona je pominjala posle prepiske neku krupnu, svetlosmedju devjku iz prodavnice u blizini njegovog stana, da je veoma dobar i vedar u komunikaciji sa njom i ona, zaista, lici na taj JU u Ge, ali se zbog udaljenosti SO i JU i MA i JU ne moze reci da su u vezi i da ima icega viseg osim najpovrsnijeg flerta. Taj njen ME nisam uspela da desifrujem jer je ona ponavljala da se trenutno ne lozi ni na holivudske glumce, kamoli nekog konkretnog, iz stvarnog zivota. naravno, mozda mi je nesto precutala. MO sledeci kontakt je sa vladarem asc, a to je prvi pokazatelj da prevare nema dok kardinalnost ukazuje na to da on itekako primecuje i druge cure i da mu je neka mozda i zapala za oko.

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #269 poslato: Jun 23, 2013, 03:44:30 posle podne »
U inat astro-sabanima sa kojekakvih foruma,
  :))  :applause:

Jao ljudi bre..pa ne možemo svi biti isti, ali se bar ne moramo spuštati na taj nivo i kao se nešto inatiti..kao što postoje forumi sa populističkim sadržajima tako postoji i ovaj "elitistički" i jednostavno nisu  u koliziji..
Sadržaj koji pišemo dovoljno govori..i o tim forumima i o ovom..

Ariena, bolje bi bilo da si pokušala da rešiš horar nego što aplaudiraš...