Vezba cini majstora

• 483 Odgovora
  • 276509 Pregleda
Re: Vezba cini majstora
« Odgovor #150 poslato: Maj 07, 2013, 08:15:47 posle podne »
No, ne znam kako da tumačim ovu povezanost JU, ME i MO.

Malo sam čitao Lilija :D. Možda, ako Jupiter pretstavlja đedovu imovinu a Merkur njegovu pa da to označi prelazak poseda iz jednog u drugo vlasništvo. Ali debilitirani Jupiter i Mars ne ukazuju na neku veću količinu, da tako kažem. Ako i nešto nađe biće to mnogo manje od onoga što je očekivao. Merkur me asocirao na neki sitan novac-dukate, a Mars, Sunce i Venera u Biku na bakar, pa će zlato biti lošijeg kvaliteta, imaće veće primese bakra, a samim tim će i njegova cena biti niža. Strana sveta na kojoj bi trebalo da kopa je jug, ili južnije zbog tri planete na vrhu neba.
« Poslednja izmena: Maj 07, 2013, 08:24:02 posle podne od strane Miloš »

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #151 poslato: Maj 07, 2013, 09:27:24 posle podne »
Ali debilitirani Jupiter i Mars ne ukazuju na neku veću količinu, da tako kažem. Ako i nešto nađe biće to mnogo manje od onoga što je očekivao.

Od prilike isto mislim, samo ne napisah ::)
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #152 poslato: Maj 08, 2013, 02:21:12 posle podne »
Mirijevo...:)
Ovi se kupci zainteresovali...ne znam nista do posle praznika

Izgleda da sam prodala stan nesto ispod cene oglasa, sledece nedelje je kapara...i imam 60 dana od tada da nadjem sebi  i cerki nesto adekvatno...
Moje idiotsko pitanje ako je po onom prvom horarcu...gde doduse pitah za diskont i plac i kucu (tri u jedan :D :applause:) ne znam da li se tu vidi - da li cu ja kupiti vec postojecu kucu ili stvarno graditi odnosno kupiti plac pa kucu???????

Eto da obavestim desavanja :)

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #153 poslato: Maj 08, 2013, 02:42:21 posle podne »
Cestitam Mina. Gledaj prvi horarac, on je najrelevantniji, ali mozes i drugi ako je vreme izmedju njih dovoljno veliko.

Sto se mog primera tice, Lili ovo pitanje relativno detaljno obradjuje u 37. poglavlju. Obzirom da je karta  zbog poslednjeg stepena znaka neradikalna, procenila sam da on meni ne govori celu istinu. Ovo sam mu i rekla i nije me demantovao, zapravo, precutao je i platio jos jedno pitanje.

Pravila su takva da ako je stvar svesno sakrivena od strane pitaca pa je on zaboravio lokaciju, gleda se 2. i 4. kuca i to skupa pa gde zakljucak odvede. Ako blago ne pripada nikome, odnosno, ne zna se pouzdano od koga je, a pitanje je takvo da se pita da li ga uopste ima u zemlji, 4. kuca je relevatna i tu severni cvor i dva benefika daju potvrdan odgovor.

Ukoliko je priroda stvari poznata, odnosno, misli se da se trazi vrlo odredjena vrednost onda se prirodni signifikator uporedjuje sa vladarem 7. u smisli neke veze, preko aspekta ili afiniteta. Ako takva veza postoji, onda ce vladar 7. ucestvovati u ovoj proceni na prvom mestu.

Kako u ovoj slici neba severni cvor stoji u 4. necega tu ima prema Lilijevim pravilima. Takodje, SO, univerzalni signifikator zlata, aplicira ka SA, vladaru 7. u 4. kuci. Zbog ovoga mi se cini da u zemljistu postoji neka starina, neka vrednost, ali to mozda i nije zlato ili ako je zlato nema ga onoliko koliko se ocekuje jer je akcenat na simbolici SA. Njegova pozicija na pocetku znaka, prema Liliju, oznacava da nije duboko zakopano. Sc simbolizuje severo-istok, a vladar 4. MA u Ta ravno zemljiste. Evo sta sam tacno odgovorila coveku:

"Pitanje sam procitala juce, 24.4.2013. u 13.47. u Beogradu. Kako je poslednji stepen znaka na ascendentu pitanje nije radikalno sto znaci da ste, ili nesto sakrili, ili ste vec ovo pitanje nekome postavljali ili ste precutali neku vaznu cinjenicu, svesno ili nesvesno. Kako god, signifikator skrivenog blaga moze biti Sunce, kao univerzani simbol plemenitih metala, ali kako isto vlada znakom na ascendentu, okrecemo se vladaru 4. kuce i 7. i dovodimo ih u vezu sa Suncem i Mesecom. Zemljiste o kojem govorite je vrlo ravno, ali optereceno vodom, nekim izvorom vode, blizinom izvora vode, podvodnom vodom i sl. ili je zatrpano korovom i losom travom i biljem. Deluje kao vrlo zapusteno i slabije pristupacno. Vladar 7. kuce je Saturn koji je ujedno i vladar tacke fortune i kako Sunce njemu aplicira preko opozicije, za mesec dana otprilike, bi nesto zaista i mogli da nadjete, ali se bojim da to nije zlato ili ako je zlato, onda ga ima znatno manje nego sto mislite. Saturn je simbol starina i arheoloskih vrednosti, ne zlata direktno, pa mi se cini da cete nesto naci, ali ne to sto ocekujete ili ne u toj vrednosti. Mesec aplicira ka beneficnom Jupiteru sto je, takodje, znak nekog dobitka, ali ne tako velikog kako vi to prezentujete i verujete jer je Jupiter debilitiran. Zakljucak, nesto cete pronaci, ali se nemojte iznenaditi ako to nije zlato ili uz nesto manje zlata pronadjete nesto od toga i vaznije, neku starinu.

Inace, krajnje neobicna i vrlo upadljiva stvar je da je asc drugog pitanja, koje nikakve veze sa ovim nema, isto bio na 30. Le. Ja sam kartu otvarala tako da nista nije stimovano. Verovatno ovaj stepen nesto znaci u njegovom natalu.

astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #154 poslato: Maj 09, 2013, 08:52:27 pre podne »
Od prilike smo slično zaključili oko ovog skrivenog blaga.

Da neko muvanje u pitanju postoji zaista može da se sumnja jer pored kasnih stepeni ASC-a vladar sata nema nikakve ni sa izlazećim znakom, ni sa njegovim vladarom.

"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #155 poslato: Maj 09, 2013, 09:13:06 pre podne »
Meni ovo daje sasvim drugačiju sliku, MO180ME, mislim da mu je neko usadio ideju, ili je obilazio razne "vidovnjake/vračare/ i slične", na osnovu neke porodične priče postavljao pitanja a ovi njega "gasirali" što inače ta fela radi. A verujem i da je ranije postavljao gomilu pitanja što horarnih što ostalih raznim "astrolozima".

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #156 poslato: Maj 09, 2013, 06:12:38 posle podne »
Meni ovo daje sasvim drugačiju sliku, MO180ME, mislim da mu je neko usadio ideju, ili je obilazio razne "vidovnjake/vračare/ i slične", na osnovu neke porodične priče postavljao pitanja a ovi njega "gasirali" što inače ta fela radi. A verujem i da je ranije postavljao gomilu pitanja što horarnih što ostalih raznim "astrolozima".

Moram da se pozovem na ovaj citat ali moram...elem u mojim putesestvijama kojekude jedna idiotkinja mi rekla - vi imate zakopan cup zlata u porodicnoj kuci, da da imate...ahahahahaha kreten...znaci toga ima po vlaskih selima, Homolju i raznim oblastima gde jesu nekada davno pronalazili te cupove zlata u smislu sakrivao narod od Turaka, ali brateeee....

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #157 poslato: Maj 09, 2013, 07:24:38 posle podne »
Ljudi, nemate pojma ;) Mnogo je kopaca antikviteta. Eno ih valjaju po hobistickom klubu u mojoj ulici. Oduvek se to radilo. Sloze pricu o dedinoj kuci, a zapravo kopaju ono sto ne bi smeli da cine. Ima ih koji samo od toga zive.

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #158 poslato: Maj 10, 2013, 09:34:40 pre podne »
Imamo pojma ;) , imamo i neke kopače na lageru natala, postaviću ovih dana, samo da ga "iskopam".
Tek oni fantaziraju, pozivaju vidovnjake, obilaze sve žive, skuplaju svaki i realan i nerealan trag i postavljaju smutna pitanja.....

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #159 poslato: Maj 10, 2013, 01:26:39 posle podne »
"Da li je moja devojka trudna?" 27.4.2013. 13.35. Beograd

Isti pitac iz prethodnog pitanja, isti asc pitanja, na istom poslednjme stepenu Le, ja citala i "birala" momenat! Sa biste odgovorili, da ili ne?

« Odgovor #160 poslato: Maj 10, 2013, 02:36:24 posle podne »
Ja sam totalni laik sto se ove vrste pitanja tice, nisam sigurna bas kako bih gledala, pogotovu sto pita on za nju. Ali recimo da mi se cini da ova opozicija Sunca i Saturna moze da ukaze na njihov raskid :) A ona da li je trudna, pa Saturn je u Skorpiji ( uzela sam nju kao vl. desc ) koji je plodan a Mesec je upravo izasao iz Skoprije . Ako gledamo separaciju koji ima Mesec jer bi valjda separacija trebala da ukaze na to da se vec desila trudnoca onda sta ja znam. Zadnji aspekt Meseca je opozicija sa plodnom Venerom koja pak nije vezana ni za 5 ni za 11 kucu u ovom slucaju. Mozda neki hormonski disbalans samo, mislim da nije trudna.

« Odgovor #161 poslato: Maj 10, 2013, 09:27:07 posle podne »
Ascendent na kraju a Mesec na početku znaka, malo oprečni pokazatelji ali nema veze, pokušaću. Mesečev poslednji aspekt je bio opozicija sa Venerom koja je kosignifikator pete kuće. Odlično je postavljena, visoko na nebu i svom sedištu. Mesec samo što je ušao u Strelca i petu kuću, trudnoća je na samom početku. Sve je u začetku i još uvek nevidljivo, Mesec vlada radikalnom dvanaestom. Sledeći Mesečev aspekt je opozicija sa Jupiterom, vladarem pete, a koji je u jedanaestoj, što bi moglo da govori o datumu kada će saznati da li je trudna ili ne. Znaci za oko sedamnaest dana od postavljanja pitanja, što daje sredinu maja. Pretpostavljam da je to i mesec dana od koitusa koji bi mogao da bude predstavljen separacionom opozicijom Meseca i Venere. Eto! Rekao bih da je trudna.

http://i43.tinypic.com/33mblp4.gif
« Poslednja izmena: Maj 10, 2013, 09:33:36 posle podne od strane Miloš »

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #162 poslato: Maj 12, 2013, 12:44:45 posle podne »
Nije trudna. Lili ima nekolicinu izdvojenih pravila za ovu vrstu pitanja iz perspektive muskog pitaca:

Vladar 5. u aspektu i recepciji sa planetom na uglu ili vladar 5. benefik, cvor, MO, ME u 5. ali uz esencijalnu snagu; vladar 5. u 7 ili obratno.

Nije trudna ako su benefici ugrozeni na bilo koji nacin (esencijalno, aspektom sa malefikom, spori, spaljeni, kadentni); malefici u aspektu sa vladarem 5; vladar asc spojen sa malefikom ili r planetom.

Ovde upravo vladar asc se spaja preko opozicije sa r SA, vladarem 5. (Regiomontanus). VE je jos uvek preblizu SO, a spaljeni MA aplicira preko opozicije vladaru 5. i 7. MO je tek usao u novi znak i prilicno je daleko od JU, a sve i da je blizu JU je debilitiran. MO ce pre biti pokazatelj neke promene na pomolu, verovatno promene koja se tice njihove veze. Na isto upucuje SO 180 SA.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #163 poslato: Maj 20, 2013, 02:31:53 posle podne »
Jedno pitanje pomalo izvan standarda. Tice se kladjenja, ali je forma pitanja nesvakidasnja:

"Znaci  konkretno  pitanje  bi  glasilo  koji  datumi u maju mesecu su pogodni za kladjenje?"

8.5.2013. u 14.57. u Beogradu (asc 24. Vi).

« Odgovor #164 poslato: Maj 20, 2013, 08:47:41 posle podne »
ovo bi moralo elekcijom, zar ne?