Hajz

• 77 Odgovora
  • 52655 Pregleda
*

Van mreže Abyss

• 33
    • Abyss
Re: Hajz
« Odgovor #60 poslato: Januar 24, 2013, 05:28:58 posle podne »
Nataša, proporcija koju si koristila nikako ne može biti tačna. Preciznije, u njoj se nikako ne može koristiti 360. Ukoliko bi Venerinih 47 poredili sa nečim, to može biti samo 90 stepeni, samim tim je nemoguće tražiti projekciju trigona na Venerin hod, ali je moguće naći projekciju sekstila.
90:60=47:x
gde je x= 31 stepen i 20 minuta. Po ovome se da zaključiti da je za Veneru najbolje da ne bude u istom znaku u kojem je Sunce.

EDIT: Nvm, tek sad videh da si ispravila u drugom postu :)

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #61 poslato: Januar 24, 2013, 08:42:29 posle podne »
Jesam, a rekla sam i zasto.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Tora

• 27
« Odgovor #62 poslato: Januar 24, 2013, 09:03:45 posle podne »
VE jeste pasvni princip, ali samo u okcidentalnoj poziciji. Spremam tekst upravo na ovu temu, temu VE simbolike u religijama gde se pokazuje da ona nosi jednako pasivni i aktivni princip koji ima veze sa odnosom prema SO. Ipak, ontoloski ona jeste pasivna, a aktivna postaje u manifestaciji odstupanja od ontoloskog, inicijalnog. Simbol je Lucifera u mnogim kulturama. Dakle, ona bi trebalo da bude pasivni princip, ali kada je iskvarena postaje aktivan ili barem princip koji tome tezi, pa ovde dolazimo do one Frolijeve price o razlici izmedju volje i zelje, odnosno, razlici izmedju prirodne datosti i zelje.

Kabalističko učenje nalaže isto - VE bez integriranih MO i ME principa postaje ''deformirana'', ili kako je to Castaneda sažeo : "Možeš željeti koliko te volja, ali ako tvoja razina energije nije sukladna sa značenjem onoga što znaš, možeš se oprostiti sa svojim znanjem; ono ti nikada neće biti dostupno." (Carlos Castaneda, ''Učenje Don Juana''), pri čemu se ''energija'' najzad odnosi na SO, pa se svakako veselim tekstu i daljnjoj razmjeni ideja na tu temu.
« Poslednja izmena: Januar 24, 2013, 09:06:04 posle podne od strane Tora »
''Kada preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće.'' ~ Izaija 43,2
http://www.youtube.com/watch?v=NdYWuo9OFAw

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #63 poslato: Januar 24, 2013, 09:10:52 posle podne »
Iz istog je razloga MO u rastu bolji od MO u padu. Ne zato sto mu se svetlost uvecava, jer se isto uvecava svakoj planeti kada je retrogradna, a to nije dobro, vec zato sto je MO u rastu okcidentalan od SO dok je u padu orjentalan. Nadrapao je onaj muskarac koji ima orjentalne VE i MO :D

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #64 poslato: Januar 24, 2013, 09:12:13 posle podne »
malo je Carlos nepouzdan za podupiranje hermetičkog razmišljanja......

« Odgovor #65 poslato: Januar 24, 2013, 09:22:45 posle podne »
Iz istog je razloga MO u rastu bolji od MO u padu. Ne zato sto mu se svetlost uvecava, jer se isto uvecava svakoj planeti kada je retrogradna, a to nije dobro, vec zato sto je MO u rastu okcidentalan od SO dok je u padu orjentalan. Nadrapao je onaj muskarac koji ima orjentalne VE i MO :D

Sto, dobice zenu besnulju  ;D ? Neki mozda to ba vole hehehe

*

Van mreže Tora

• 27
« Odgovor #66 poslato: Januar 24, 2013, 09:40:19 posle podne »

Može li takve postavke pogoršati njihova pozicija u orijentalnom kvadrantu, tj. I. i III., a ublažiti okcidentalni kvadrant?

Ipak, hermetizam naučava isti izvor u osnovi svega i svih stvari.
« Poslednja izmena: Januar 24, 2013, 09:42:13 posle podne od strane Tora »
''Kada preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće.'' ~ Izaija 43,2

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #67 poslato: Januar 24, 2013, 09:54:44 posle podne »

Možda u nekoj modernoj verziji. Hermetizam je vrlo restriktivan. Carlos u hermetizmu ne bi prošao sa njegovim narkoidejama nikad. Uostalom cela ta pričica oko Don Huana je samo bajka kompilirana za New Age konzumente.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #68 poslato: Januar 24, 2013, 10:01:38 posle podne »

Može li takve postavke pogoršati njihova pozicija u orijentalnom kvadrantu, tj. I. i III., a ublažiti okcidentalni kvadrant?

Naravno, sve ulazi u kvalifikovanje venericnosti. Tu je i sekta, aspekti, mundane pozicije...Pozicija prema SO je tek jedna od stvari za proceniti, s tim sto sam naisla na misljenje da je odnos prema SO najvazniji jer su i zodijacka dostojanstva, i mundane pozicije i hemisfere, u sustini, izvedeni iz solarnog principa. Zodijak nije nista drugo do na 12 delova podeljena ekliptika prema kvalitetu solarne iluminacije, mundani sektori se pozicioniraju prema prvoj tacki koja se, opet, tice SO (izlazak na istoku), esencijalne pozicije, obzirom da su zodijacke, govore o mestu planete pre manifestacije (Zodijak je apstraktna, idejna sfera) kojoj je refrenca SO (Zodijak), hemisfere su, same po sebi, luminarima srodne itd. Tako taj direktni odnos prema SO u prostoru postaje i najvazniji.

*

Van mreže Tora

• 27
« Odgovor #69 poslato: Januar 24, 2013, 10:25:17 posle podne »

Možda u nekoj modernoj verziji. Hermetizam je vrlo restriktivan. Carlos u hermetizmu ne bi prošao sa njegovim narkoidejama nikad. Uostalom cela ta pričica oko Don Huana je samo bajka kompilirana za New Age konzumente.

Zbilja mi nije bila namjera povlačiti ili implicirati paralele, niti pridavati važnost autoru citata, samo htjedoh time reći da prirodni zakoni ne mijenjaju suštinu, neovisno o tome tko ih tumači.  :-X

~

Kako se orijentalnost i okcidentalnost te srodnost generalno tumače u odnosu na temperament?

{edit} Hvala, Nataša, baš si to sjajno predočila...Astrologija, izgleda, vjerno odražava taj međuodnos mikro- i makrokozmosa na svim svojim stanicama.
« Poslednja izmena: Januar 24, 2013, 10:50:28 posle podne od strane Tora »

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #70 poslato: Januar 24, 2013, 11:11:22 posle podne »
Mozes to u vezi sa temperamentom naci kod Ptolomeja i Lilija, s tim sto ja kod superiornih planeta, kada su orjentalne, uvek uzimam njihovu osnovnu prirodu bez obzira na znak pa je SA zemljani, ali ako je u vezi sa VE aspektom ili u  VE znaku, a orjentalan, onda je vodeni. MA i JU su uvek vatra i vazduh kada su pre SO, a VE je orjentalna uvek vazdusna, ME nema definisanu prirodu, zna se i zasto (ne pripada niti jednom od dva principa u potpunosti) pa je upotpunjava prema znaku u kom se nadje. Topao kada izlazi jer ga iz pozadine greje SO, suv kada zalazi, jer je suvoca njegova osnovna osobina. MO vec prema fazama, s tim sto ja uvek, kao dodatni faktor, bez obzira na fazu, uzimam MO znak, njegovu prirodu i dodajem formuli. Ovo sa vodenim orjentalnim SA ima svoje opravdanje u prici o prevari koju je Lucifer podmetnuo Evi i hronicnom protezanju greha kroz manifestaciju dok orjentalna VE postaje muska lazno predstavljajuci se da je zena, odnosno, to je zena koja se lazno poziva na iskupljenje, a iskupljenje od greha u tradiciji ima veze sa vazduhom i vazdusnim vlagama (kisama). I to je integrisano u prici o Semirami ili je ovaj, jednako istorijski i mitski lik, otelotvorenje ovih prvih principa. Dalje ovde necu da idem jer ce to biti tema najavljenog teksta. Ovako izvan konteksta nema nikakvog smisla, a da nasiroko objasnjavam ne mogu jer nisam sredila misli. Znam sta hocu da kazem, ali zelim to da doteram. Orjentalna VE, u sustini, uzima dosta od MA manifestacija, imitira MA zbog cega nije neobicno kada se u kartama ratova, sukoba i rastava ovakva nadje na uglu. Ratova narocito. Ona se spaja sa MA jer stoji sa "druge strane ogledala" kada povezemo unutrasnju i spoljasnju sferu preko SO pozicije. ME kada je orjentalan imitira JU, a MO u fazi pada imitira SA.
« Poslednja izmena: Januar 24, 2013, 11:15:45 posle podne od strane Natasa »

*

Van mreže Ile

• 313
    • Beyond The Heaven
« Odgovor #71 poslato: Januar 25, 2013, 02:35:13 posle podne »
Citat
Nadrapao je onaj muskarac koji ima orjentalne VE i MO

E bogami nadrapao sam  :P  ;D

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #72 poslato: Januar 25, 2013, 02:57:19 posle podne »
Sto bi nasa sagovornica rekla, bice da ti bas to i treba :P Cuj, ako ta neka bude imala ispravno integrisane zenske principe, onda ova tvoja orjentalnost inferiornih zenskih principa moze da znaci da ce biti i nesto starija od tebe jer orjentalni unutrasnji sektor "podize" godine dok orjentalni superiorni smanjuje. Biraj, hoces neku mladjanu nakrivo nasadjenu ili od sebe nesto stariju, ali sredjeniju. Valjda nisi toliki baksuz da ti se ostvari sticaj "blagorodnih" kvalifikacija poput matora i bezobrazna. :D Ovo cuvamo za Cora :P
« Poslednja izmena: Januar 25, 2013, 02:59:05 posle podne od strane Natasa »

*

Van mreže Cor scorpii

• 244
  • ARS LONGA VITA BREVIS
« Odgovor #73 poslato: Januar 25, 2013, 03:00:41 posle podne »
E ne znam ko bi od nas dvoje takvih vise na*eb'o  :D
https://klasicnaastrologija.wordpress.com/
https://7heavenastrology.wordpress.com/
Psalm 14:1  The fool hath said in his heart, there is no God.
Proverbs 9:10 The fear of the LORD is the beginning of wisdom

« Odgovor #74 poslato: Januar 25, 2013, 03:08:28 posle podne »
Ja stvarno ne mogu da zamislim vas dvojicu da nastradate od neke zene. Jedino da vas ona u toj meri impresionira pa da nacisto poblantavite  :D