Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)

• 271 Odgovora
  • 160711 Pregleda
Re: Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)
« Odgovor #225 poslato: Jun 20, 2013, 05:08:52 posle podne »
Jako puno zavisi od toga sta sama osoba trazi ( odnosno sta njen natal porucuje ). Nekome uljuljkanost nikako ne prija, sklone je raspravama i toplo-hladno varijantama ali generalno ljubavi ima i obrnuto ima parvoa gde je sve kao lepo mirno i fino ali se oni sustinski ne vole.
Apsolutno se slazem sa ovim. :smiley:

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #226 poslato: Jun 21, 2013, 12:04:01 pre podne »
Moja VE i MA su u konjunkciji sa SA mog supruga koji vlada casom njegovog rodjenja i nosilac je ponasanja, a moja VE vlada casom mog rodjenja i almuten je karte dok je MA nosilac ponasanja. Na prvom nivou se javljaju u mom slucaju ovi kontakti i ono sto mogu da zakljucim je da isti vezu preko trvenja, narocito ovaj MA-SA kontakt jer je gotovo pa egzaktan. Ima tu svacega, gde ja zatezem on pupusta i obratno ili gde ja vedrim, on oblaci. Nekako rade na suprotnim krajevima u svrhu neke metafizicke ravnoteze cija mi svrha izmice. Moj primer nije jedini, znam podosta odnosa sa VE-SA ili MA-SA bliskim vezama. Moj suprug je pedantniji i precizniji od mene, forma mu je vaznija nego meni, uoci stvari na koje ja pet para ne bih dala, prepoznaje vrednost gde je ja ne vidim i tome slicno. Moj MA negira svu 'zemljanost" njegovog SA jer konjunkcija stoji u Ta, vrlo je okviran, preskace detalje za razliku od njegovog preciznog i racionalnog SA. Moja VE je vedrija od njegovih skepsi i situacije se cesto manifestuju tako da me on "ohladi" u entuzijazmu. Kada vreme prodje, shvatim i zasto je to bilo dobro po mene.

Hm..ja sam imala jedan markantan slučaj...moj almuten Sa konjunkcija egzaktna njegov almuten Mars...(ostalo sve je u suštini bilo ok da ne nabrajam: Ve u trigonu, njegovo Sunce konjunkcija moj Ju..vladari VII u trigonskim znacima, još preko duada ima još povezivanja..)

I meni se stvarno odigralo sve kao klasična priča Ma/Sa..nekako je skupila negativna energija, samo sam ja više odreagovala kao Ma, malo eksplozivnije, što mi naravno nije išlo u prilog, a on je kulirao baš onako Sa..kada se setim njega prvo što pomislim je samokontrola.eto malo su se uloge izmešale.
A cela priča se dešava možda u 15 dana, i posle toga polako gubimo sasvim kontakt i to je to, nikakvo neko trajanje sa mučenjem
Čudno baš, nije mi pomogao ni progresivni susret Ve i Ma.. 8)

Kod mene zaista ti sinastrijski aspekti Sa, a bilo ih je podosta, ne donose ništa dobro, upravo suprotno.
A sa onima sa kojima imam dobre aspekte ne izlazim  :D :D, tako da mi je 90 posto veza imalo uticaj Sa.

« Odgovor #227 poslato: Jun 21, 2013, 01:19:59 pre podne »
Ja ni sa kim nisam imala jacu sinastriju nego sa tim mojim sto nikako da krene veza. Sve maltene egzaktne konjukcije jer je razlika u rodjenju nedelju dana, osim Meseca i Venere gde moji malefici gadjaju tu njegovu Veneru , mada i njegovi su tu pa on ima natalno opoziciju ali je orbis poveci i taj Mesec njegov sto mi kvadrira Mo0Ju180Ve. Ostalo je sve super jer su vladari Asc zajedno i vladari desc zajedno i vladari sata su nam isti i oni su zajedno i Fortune su nam u istom znaku, a eto to je jedina osoba sa kojom nije krenulo dalje od poljupca i price silne i kao simpatije i sve to super ali ni v od veze. Ja ne znam onda kakva sinastrija treba da bude da bi mi veza uspela ako ovo nije  :wtf:

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #228 poslato: Jun 21, 2013, 08:01:51 pre podne »
Doticni lazov sto se nazovi 'operisao' je imao samnom obostrano Ma 90 Sa, a sa zenom on Ma 0 Sa...mislim da je kod obe on napravio od sebe nazovi 'zrtvu', a u stvari sadisticki gledao nase suze.

Sa komsijom sam imala on Sa  0 moj Ma i moj Sa 120 njegov Ma...ali nije bilo mucenja ni greskom.

Sa ocem deteta moj Sa 120 njegov Ma...pa ja nastradah...

Tako da opet obrni okreni taj Sa (znamo gledamo mu postavku u natalu) generalno ne mislim da donosi ista dobro (iako je tzv. pozeljan sa svetlima i Ve) jer sam i te slucajeve imala pa nista.

« Odgovor #229 poslato: Jun 21, 2013, 08:23:41 pre podne »
Sta ukazuje na kasniji brak muskarca? Da li los odnos Sunca i Meseca? Ili ugrozen vladar 7.polja?
natal http://i42.tinypic.com/jsis89.gif
direkcije i progresije http://tinypic.com/view.php?pic=35k0j9c&s=5
Da bi ti potkovica donela sreću, moraš raditi kao konj.

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #230 poslato: Jun 21, 2013, 02:45:33 posle podne »
Sta ukazuje na kasniji brak muskarca? Da li los odnos Sunca i Meseca? Ili ugrozen vladar 7.polja?

MO u rastu (iza SO), VE u zapadnoj poziciji (iza SO), narocito r VE ili VE na dsc ili ic ili okcidentalni (zapadni) vladar 7. ili r vladar 7. ili vladar 7. u odgovarajucoj mundanoj poziciji (od ic do asc). Postoji jos nacina, ali su oni kontradiktorni ovim jer ako se sticaj faktora postavlja, recimo, u 5. kucu to, prema mundanim firdarima, moze biti period poznih 40-ih, oko 50 godina zivota, ali prema elementalnom sledu, deo horoskopa od dsc do ic je muski, a to uvek znaci rano. Postoji u teoriji kontradiktornost i po pitanju pravila okcidentalnosti i podele prema unutrasnjem i spoljasnjem sektoru, o tome sam pisala.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #231 poslato: Jun 21, 2013, 05:58:20 posle podne »
A one fore sa ascenzijama i godinama dodeljenim svakoj planeti igraju li neku ulogu? Npr znak u 7p vladar istog ili vec??? Pa da se odrede godine partnera i natusa...
(To se ja jos uvek nadam ;))

« Poslednja izmena: Jun 21, 2013, 06:02:47 posle podne od strane mina »

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #232 poslato: Jun 21, 2013, 06:07:58 posle podne »
Kada se gledaju dodekatometrije, da li je vazan samo znak, ili npr. i povezanost npr. vatre, vode itd...
primer: necije So padne dodekametrijom u Lava ali drugi natus ima So u Ovnu pa je to npr trigonska povezanost ili ne? (vazi za sve planete)

i jos nesto ovo sa antiscijskom povezanoscu koliko je to 'jako' npr obostrano povezane Ve antiscijski izmedju 2 natusa? (opet bilo koje planete itd...)

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #233 poslato: Jun 21, 2013, 07:04:20 posle podne »
Ascenzije su jedan u nizu prediktivnih metoda. Pogodne su jedino za brzu procenu daleke perspektive. Iskreno, nisu se nesto pokazale u praksi, ali ih koristim kada je potrebno brzo projektovati signifikacije kroz vreme. Ne rade bolje od progresija i to sekundarnih i u to sam sigurna.

Dvanaestine rade samo preko znaka, ne treba komplikovati, a antiscije u sinastriji bi trebalo da rade prema teoriji aspekata, s tim sto moguce ukazuju na neku vrstu specificnosti u odnosu, nedirektnosti, netransparentnosti i tome slicno.

« Odgovor #234 poslato: Jun 21, 2013, 08:09:43 posle podne »
Znaci iz tvoje prakse sekudarne direkcije /progresije ti daju najbolje rezultate? Da li bi onda po tome Ve0So odnosno Mo0So odnosno dolazak Ve ili Mo na Asc kod muskarca ili Ma i So kod zena moglo da se gleda kao period za brak?
I da, ovo me jako zanima da li ako recimo u sekundarima imamo Ve na So oni u solaru za tu godinu moraju makar da se vide ili ne?

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #235 poslato: Jun 21, 2013, 08:42:53 posle podne »
E, tu dolazimo do sustine prakse. U teoriji je istaknuta ta logika kada se sta dogadja prema univerzalnoj i mundanoj signifikaciji faktora, ali kada pogledamo sta se desava u ciklusima, a sta se pokazuje u stvarnom zivotu, zakljucujemo svasta nesto. Do braka i veze mozi doci i kada mc u progresiji promeni znak i kada SO dodje na bilo koji ugao, u smislu da je u horoskopu zene muskarac u prvom planu. Istina, isto ovo moze znaciti i dogadjaje u vezi sa ocem, ali primetila jesam da promene osa horizonta i meridijana, izlazak SO i VE na bilo koji ugao, mogu doneti vezu/brak. Progresija fortune, takodje, njen kontakt sa dsc ili SO, odnosno, VE. Mnogo je varijanti. Imam u praksi dva primera solarnih povrataka sa SO na asc solara egzaktno. Jedna se zaljubila i usla u vezu sa ozenjim covekom, druga se udala i zatrudnela odmah po stupanju u brak. Niti jednoj Le nije na dsc natala da bi SO bilo vladar istog. U muskim horoskopima, jednako tako, meridijan se menja ili na meridijan dolazi VE, moze i ovo MO0SO, klasican kontakt. Ima toga jos i problem je sto uvek necemo moci da prepoznamo sta ce se tacno desiti. Vidimo dogadjaj, talasanja, ali zakljucak cesto nije uopste lako izvuci. Kod mene, recimo, veze su se desavale i sa VE-SA progresivnim i direktivnim kontaktom i to konjunkcijom. Solari su cesto bukvalni u smislu da je VE na uglu ili je SO na uglu kod zena, ili je vladar 1. u 7. i obratno. Vladar tacke braka se u solaru cesto vraca blizu stepena natalne pozicije ili je u nekom egzaktnom aspektu sa nekim uglom ili je na uglu. Profekcije su moguce u svim kombinacijama. Natalna VE dolazi na asc ili mc ili profekcioni dsc dolazi na natalnu VE ili vladar 7. dolazi ne neki ugao. Tu onda nastupaju tranziti. Cesto prolaze kroz znak koji je ubuhvacen profekcionim uglom ili je profekcioni vladar 7. ili VE zahvacena tranzitom kroz neki znak. Recimo neka neko ima VE u Ge i godisnju profekciju asc u Sa cime VE dolazi na profekcioni dsc u vreme tranzita JU kroz taj znak. SA i JU tranziti su vrlo vazni za godisnja desavanja, MA i VE za mesecna pa i dvomesecna u vreme r ciklusa. Mnogo varijanti je u ponudi i zato je tesko tacno predvideti. Embolizmicke lunacije su posebna prica.

« Odgovor #236 poslato: Jun 21, 2013, 09:44:53 posle podne »
Da, dosta je varijanti moguce. Ja sam pratila sve i svasta odnosno te ljude za koje znam tacno kada su se uzeli pa sam gledala i razlicite su kombinacije s tim da ne mogu jasno da odredim da li ce biti bitna veza ili nesto prolazno. U svakom slucaju sto je bolji solar to je verovatno veza jaca, tipa da bude recepcija izmedju vl. asc i vl. desc solara i da budu ugaone planete.

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #237 poslato: Jun 22, 2013, 12:00:04 pre podne »
Veruj mi na sličan način se ocrtava i bračni partner ili neka prolazna bitna veza.
Do natala zavisi kada će da "upali" i osoba udje u brak, u smislu ako treba kasnije onda ni nekoliko dobrih solara i Ve/So čak neće doneti brak u mlađim godinama, a kasnije može neki slabiji pokazatelj da donese brak.

Ne znam, nekako mi se čini da je najbolje da se ima polazna tačna u kom je statusu osoba trenutno..od toga dosta zavisi i kako će da se ispolje loši pokazatelji i kako dobri.

Evo,  šta se npr. desilo kada je Sa nedavno krenuo retrogradno sa 11. odnosno 12 Škorpije, meni i mojoj drugarici koje imamo planete na tom stepenu, ja Ma u kvadratu sa tim, a ona Ve na tačno tom stepenu. I bukvalno isto veče, 14. februara ja se posvađam sa tim mojim, a ona biva zaprošena.
A ako se gleda kontekst, ja sam bila na zalasku neke priče (mada nisam imala u planu da je prekinem baš tada, već kasnije), a ona je bila u srećnoj vezi.
I naravno zbog Sa, ona se nimalo prijatno nije osećala mesecima posle zbog tih svih odgovornosti, pritiska rodbine..malo se to odrazilo i na njihove odnose, ali će se srediti jer se baš vole. A kod mene je taj proces rastanka bio baš naporan, neki ljudi se lakše razvedu..i sama sam eto od tada, nisam ni sa kim ni izašla, jer se prosto i moj odnos prema vezama promenio..
Isto natalno kada se gleda, meni Sa ima kvasrat po znacima sa Ma, pa verovatno neće imati neko dobro dejstvo, a kod nje su vladari I i VII u averziji i logično je da kada se pokrene pitanje braka mogu da nastupe neki problemi. A prethodno je utvrđeno da se mogući bračni partner pojavljuje 2012. kao što se i desilo, tako da Sa neće prekinuti tu vezu jer se pre njega pojavilo nešto "jače" u prediktivnom smislu.

« Odgovor #238 poslato: Jun 22, 2013, 12:47:39 pre podne »
Pa onda je bas tesko predvideti brak. Ja gledam neke moje solare kada sam ulazila u neke veze i svaki je bio jak. Vise puta Sunce na Asc, vise puta vladar Asc na desc i tome slicno. 2014,2015 i 2016 su mi vrlo sumnjive i mislim da je moguce da se tada desi stogod pametno. Taman cu moci da vam kazem da li radi sekundar Ve0So i Jupiter u Raku na desc solara odnosno So ponovo na Asc a Jupiter na Ic-u vladar desc. odnosno direkcija solarnog luka So90Sa i Le na Asc pa So0Ve180Sa u solaru. Sve su to neke vrlo specificne stvari pa ne bi bas trebalo da prodje sve to nezapazeno ali videcemo. Nekako drugima uvek mogu jasnije da vidim nego sebi, sebi obicno omasim :)

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #239 poslato: Jun 22, 2013, 01:28:44 pre podne »
Meni se nekad desi da omašim kod ljudi o kojima ne znam ništa...pa posle kada mi objasne kako reaguju i šta se tada dešavalo bude mi jasnije zašto se nije aktiviralo nešto npr...
Super mi je kada nekog pratim godinama, onda znam tačno šta je okidač..kod nekog se ulasci u veze vide recimo kroz Mc, pre nego kroz VII..ima raznih slučajeva..

Sebi volim da gledam retroaktivno, a budućnost slabije..uvek se nerviram..sad čak stvarno imam nekoliko dobrih solara i opet mi nešto nije pravo, jer ne znam koji je najbolji za to..odnosno ja bih 2017., da se ja pitam. :D A sledeći solar koliko mi je dobar za sve, toliko mi je loš za pitanja osme kuće, pa polako da preživim sledeću godinu pa ću dalje da gledam   8) 8)
A ti, ovako kako si opisala to može da bude i da u tom prvom naletu upoznaš tog dečka, a da sa So/Sa ozvaničiš., ili da budu dve veze, mislim sve varijante su moguće..