Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)

• 271 Odgovora
  • 160616 Pregleda
*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
Re: Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)
« Odgovor #105 poslato: Decembar 07, 2012, 01:40:50 posle podne »
Neka zapažanja:

On: MO faza u drugoj četvrtini, što bi ukazalo na kasniji brak,
Ona: SO u prvom kvadrantu - raniji brak.
S obzirom da je među njima razlika od 8 gadina moguće je da se to uklapa, pa je on prešao 30 godina kada je u brak ušao, a ona nije.

Oboje imaju opoziciju VE-MA (gledam prema znakovima, možda nije orbisno), ali ukršteno VE i MA su u sektislima i upletene su neke pozitivne recepcije. Pojedinačno to je mnogo strasti i potrebe za takvim vezivanjem, ali spojeno to ih i povezuje.

Njegova VE u polodnom dvotelesnom znaku, između SA i SO. Ne znam da li je imao već neku vezu iza sebe koja je pukla ili je jednostavno sklon švrljanju što donosi probleme u braku i moguće je da je izvor sukoba sa Njom.

Ona ima vladara VII u I, a vladara I u VII što često donosi osobe koje naprosto ne mogu da zamisle život bez partnera, sa kojim, pak, uvek ima nekih trzavica, problema.

Njegov temperament flegamtično-melanholičan, njen flegmatično-sangvinističan, dakle, imaju nešto zajednično, ali i različito. To je vrlo često povoljna podloga za održavanje odnosa, kakav god on bio.

Flegma opet za sobom nosi sklonost ka zadovoljstvima telesne prirode, pa kako god da okrenem, mislim da ovo dvoje koliko god da se sukobljavaju imaju ono što ih miri  :P.  A i flegmatici nisu radi da remete već utabane staze, tj. teško se na tako nešto odlučuju. Ako neko "diže živac" u odnosu, mislim da je to ona.

"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #106 poslato: Decembar 08, 2012, 01:32:12 posle podne »
Vrlo utiče njen MA koji je blizu DSC-a na celu situaciju, pa da vidimo ima li neko konačni sud ili da objasnim stvar.

*

Van mreže Cor scorpii

• 244
  • ARS LONGA VITA BREVIS
« Odgovor #107 poslato: Decembar 08, 2012, 02:14:41 posle podne »
Vrlo utiče njen MA koji je blizu DSC-a na celu situaciju, pa da vidimo ima li neko konačni sud ili da objasnim stvar.
Valjda stalno izaziva svadju, sto bi bilo u skladu sa retrogradnim malefikom kontra sekte u detrimentu u 7.,pa je kontakt sa drugima/partnerom obojen korumpiranim MA principom kao vladarom AC.
Padaju mi na pamet i sudjenja u tome kontekstu, kao i vec pomenuta razdvajanja pa mirenja jer sama ne zna i ne moze, kako je prikazano izmjenom sjedista vladara AC/DC ose.
« Poslednja izmena: Decembar 08, 2012, 02:26:22 posle podne od strane Cor scorpii »
https://klasicnaastrologija.wordpress.com/
https://7heavenastrology.wordpress.com/
Psalm 14:1  The fool hath said in his heart, there is no God.
Proverbs 9:10 The fear of the LORD is the beginning of wisdom

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #108 poslato: Decembar 08, 2012, 02:43:36 posle podne »
Ne može da se uzdrži a da se ne kresne sa strane, čim sretne nekog ko je privuče+swingeraj ali bez muža

*

Van mreže Cor scorpii

• 244
  • ARS LONGA VITA BREVIS
« Odgovor #109 poslato: Decembar 08, 2012, 02:44:39 posle podne »
Ne može da se uzdrži a da se ne kresne sa strane, čim sretne nekog ko je privuče+swingeraj ali bez muža
Zanimljivo...veoma.
A dje ta zivi?  :D :D :D

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #110 poslato: Decembar 08, 2012, 02:47:28 posle podne »
sram te bilo, a ja mislio ti fin dečko :o

*

Van mreže Cor scorpii

• 244
  • ARS LONGA VITA BREVIS
« Odgovor #111 poslato: Decembar 08, 2012, 02:51:22 posle podne »
sram te bilo, a ja mislio ti fin dečko :o

Ko kaze da nisam?  :D
Ja bih samo da je detaljnije propitam, ne bi li sto vise info. izvukao iz natala  ;)
A uostalom...ko kaze da bi se ja njoj svidio?  :P

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #112 poslato: Decembar 08, 2012, 03:16:49 posle podne »
Ona šarenolika?
A on?
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #113 poslato: Decembar 08, 2012, 03:54:45 posle podne »
nosilac titule "dijamantska papuča"

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #114 poslato: Decembar 08, 2012, 04:03:37 posle podne »
Nije on papucic, on je perverzan kada ostaje sa tako promiskuitetnom zenom u vezi. Nesto ih mracno drzi na okupu. Ko ona slika djavola iz tarot spila gde ispod okova necastivog, musko i zensko se drze za ruke ispod njegovih nogu. Slikoviti opis najnizih nagona koji cementiraju integraciju licnosti. Bice da neki strastveni mrak i u njemu cuci. Pazi svingeraj. To je vec zanimljivo, ta sklonost ka grupnom opstenju. Zamislite prizor. Ne morate, ima i precice, samo kliknite na xxxx na daljinskom.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #115 poslato: Decembar 08, 2012, 04:15:01 posle podne »
Hmmm, dakle ova kombinacija SO-VE-SA u požudnom znaku u njegovoj karti je opisivala partnerku, a ne njega....
Mada, i dalje verujem da i on ima dosta toga u sebi, samo što možda ne traži sa strane.
Moguće je da mu je i ona dovoljna  ;D ;D ;D

Ovaj primer bi mogao i da potvrdi da nije dobro imati aspekt VE-MA posebno ako je u pitanju loš, a ovde ih oboje imaju, i obe karte dnevne (MA i VE van sekte). Od prilike da svako "trpi" taj aspekt na svoj način, ona kroz ovisnost od švaleracije, a on kroz prelaske preko toga jer verovatno ovisi od požude za njom.

PS
Nataša napisala sličnu misao pre mene.
Ako kad ja pišem i kuvam kafu istovremeno.... :D
« Poslednja izmena: Decembar 08, 2012, 04:17:40 posle podne od strane Tanja »

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #116 poslato: Decembar 08, 2012, 04:18:24 posle podne »
Nemoj tako Tanja. I ja imam VE uz MA u istom znaku (kod nje cak veci razmak), a VE kod mene almuten karte, vladar casa, vladar dana i gotovo egzaktno aspekt sa asc pa nista od svingeraja i saranja.

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #117 poslato: Decembar 08, 2012, 04:27:18 posle podne »
Mislim da razlika postoji u postavkama koje oni imaju i tvoje.
Konjunkcija jeste jaka, ali upravo VE u domicilu i na uglu nosi pozitivniju priču.

Kod njih je opozicija istaknuta ugaonim znacima. Kod nje obe planete u svojim izgonima, zato možda ona i jeste "inicijator" takvog ponašanja. Kod njega je VE oštećena blizinom SO i SA, ali možda zbog egzaltacije pokazuje bolje kvalitete, bar ovako prividno.

Mislim, imam i ja aspekt VE-MA, trigon, MA u izgonu, VE u padu, oboje aspektuju vladara Asc-a, pa još ne neđoh svingersku šemu  :P

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #118 poslato: Decembar 08, 2012, 04:30:00 posle podne »
Meni se cini da je stvar u njenoj razmeni vladara 1. i 7. Tu se sve desava. Da nije u znaku 7. MA ne bi bio takav. Jednako i ta VE u1. iz 7. Ima jedna narodna za ovakve zene, znas onu k.... joj iz o.... v... ;)

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #119 poslato: Decembar 08, 2012, 04:43:22 posle podne »
Da, da...podseti me na jedan primer u kome su isto tako vladari I i VII "zamenili mesta", samo što nisu u pitanju požudne planete ni znaci pa tako da singveraj otpada, ali jaka potreba za traženjem partnera prisutna. Kod ove se sve to sklopilo u jedno.