Natalna astrologija (primeri)

• 1425 Odgovora
  • 794365 Pregleda
*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #1350 poslato: Januar 20, 2014, 01:14:14 posle podne »
Ptolomej "pravoj" braci daje 2. znak od 10. odnosno, VE i MO, ne polubraci jer majka radja, iznosi decu na svet. Njegova logika je indirektna i verovatno ima veze sa cinjenicom da se JU raduje u 11. kuci, a to je univerzalni signifikator plodnosti. Ne mora on na ovaj nacin razmisljati, ali se JU uklapa u tu cinjenicu. Iz 11. je izvedena i logika 2. znak od VE, odnosno, MO. "Prava braca" (zavisi od prevoda zaista) su prava braca, rodjena braca i sestre, ne polubraca. Nema ni logike da prvo i jedino obradjuje polubracu, a da bracu i po ocu i majci ne pominje.

Nisam ja u ovom slucaju koristila Ptolomeja, vec Doroteja. Kopiracu svoj odgovor ovoj zeni jer se iz njega vide ta kratka, efikasna pravila:

"Sto se brata tice, ovog polubrata, nazalost, ne vidim da ce biti bliski. Nece biti u neprijateljskom odnosu, vec nekako nece biti u odnosu uopste, barem ne intenzivnom. Ne vidi se Mars, signifikator brata, sa Venerom, njegovim signifikatorom. U susednim su znacima sto znaci da se ne vide bukvalno. Dakle, mislim da nece biti u bliskom odnosu i da ce se retko vidjati. Rodjenu bracu i sestre, takodje, ne vidim jer su vladari tripliciteta Marsa u znaku iza ascendenta, neplodnom znaku i losoj kuci. Takodje, nema planeta izmedju asc i donjeg meridijana. Jedno od starih pravila kaze da to znaci da nece biti rodjenih od majke posle nosioca natala..."

Dorotej za bracu i sestre gleda uobicajeno cestu 3. kucu, ali za stariju bracu SO i SA, srednju JU i MA, ME za mladju bracu, s tim sto je MA prvi univerzalni simbol muskih srodnika iste generacijske linije (pobocne linije) pa se MA uz 3. kucu prvo gleda za bracu, preko vladara tripliciteta znaka u koji pada. Za sestre MO je starija, VE je mladja. Kod ovog malenog iz mog primera, MA je u Ge, Dorotej upucuje na prva dva vladara tripliciteta, a to su ovde SA i ME. U neplodnom su znaku, odmah iza asc, ne vide ga. Ima Dorotej mnogo pravila, jedno od njih je da ako su vladari iznad horizonta, broj znakova izmedju njih, odnosno, prvog vladara tripliciteta i asc je broj onih koji ce biti rodjeni posle natusa. Ovde je SA prvi vladar tripliciteta MA i u znaku je do asc sto znaci da niko nece biti rodjen posle njega. Jos jedno pravilo kaze da se pogleda od asc do ic, da li ima planete u tom mundanom sketoru ili nema. U ovom slucaju nema. Ovaj maleni ima velikog brata po ocu koji je mnogo stariji od majke i ima brak iza sebe. MA je univerzalni signifikator brace i vladar 3. i u fleksibilnom je znaku, a ovaj kvalitet moze asocirati na neodredjenost neke vrste, mesavinu, polustvar ili situaciju, prelaz...On je stariji brat, a starija braca su SO, a SO kao ni MA ne vidi VE sto znaci da nekog bliskog odnosa sa tim bratom u zivotu nece biti.

astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1351 poslato: Januar 20, 2014, 01:32:26 posle podne »
Ako primenimo Ptolomeja, 11. znak je Le i tu imamo SO sto odgovara jedinom muskom srodniku pobocne linije, starijem bratu po ocu jer Ptolomej ne pravi distinkciju. Ovo SO je i Dorotejev prvi signifikator starije brace. Ptolomej kaze jos da ako su zlocudne planete u 11. znaku ili 2. od VE, posebno ako je SO na tom mestu, prredvidja se odsustvo brace. Dakle, SO u Le u 11. prema Ptolomeju negira rodjene posle nosioca natala. SO je u ovoj karti ujedno i u 2. znaku od VE, signifikatora majke postavljene u 10. Postoji jos i aforizam koji kaze da ako malefici nadvladavaju signifikatora brace ili ilzaze posle njega, lose je po pitanje brace. Ovde posle SO izlaze SA i ME, vladari Dorotejevog signifikatora brece, MA u Ge. Prema oba autora dolazimo do slicnih zakljucaka.
« Poslednja izmena: Januar 20, 2014, 01:34:05 posle podne od strane Natasa »

« Odgovor #1352 poslato: Januar 20, 2014, 02:25:21 posle podne »
 :read2: :thumbsup:
Natasa, toliko koncizna i razumljiva objasnjenja pises da je svaki put zabezeknem koliko mi je sve logicno poslije tvojih objasnjenja.
Za So u Xi u Le sam zaista i pomislila da moze dati jednog brata ali sam ja otisla da bi to trebao biti brat od majke ali nisam ni pomislila da ukazuje na odsustvo brace iako sam trebala. Uopste se ne gleda broj aspekata vl. III?(iskreno ne znam ni odkud mi ovo)

Edit: pitanje jedno, gdje nalazite literaturu? Nisam u mogucnosti, nadam se trenutnoj, da kupujem trenutno a skoro sve na sto sam naisla se placa?
« Poslednja izmena: Januar 20, 2014, 02:38:11 posle podne od strane Lilitu »

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1353 poslato: Januar 20, 2014, 03:51:00 posle podne »
Konkretno Ptolomeja i Doroteja sam kupila u stampanom izdanju, a ostale knjige, nesto kupim, nesto skinem sa neta. Miki ima pozamasnu arhivu. Pitaj sta ti treba, obrati mu se slobodno.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1354 poslato: Januar 20, 2014, 03:53:42 posle podne »
Uopste se ne gleda broj aspekata vl. III?(iskreno ne znam ni odkud mi ovo)

Mozes i broj veza sa planetama da gledas, ima negde i to, ima i ono o duplim znacima koji dodaju, malefici koji oduzimaju, ali Ptolomej je racionalan kada kaze "dokle god ne insistiramo na preciznosti poput tacnog broja".

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1355 poslato: Januar 24, 2014, 08:18:41 pre podne »
Da vidimo da li se moze prepoznati jedan duhovni dogadjaj iz prediktivnih ciklusa. 1989. godina je u pitanju. Sta mi se desilo? Rekoh, radi se o duhovnoj stvari. Moze li se to naslutiti iz prediktivnih ciklusa? Za vezbu.

17.3.1972. 13.45. asc 12 Le, predikcije za 1989.

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #1356 poslato: Januar 27, 2014, 02:06:00 posle podne »
Krštenje?

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1357 poslato: Januar 27, 2014, 07:30:41 posle podne »
Trt, mislim da sam ti rekla, a i da nisam sta bi drugo bilo ;) Bila sam mlada za misticne paganske inicijacije  ;) Kako se vidi moje krstenje u ciklusima?

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #1358 poslato: Januar 27, 2014, 08:34:24 posle podne »
trt, otvorio horar, minut pred odgovor pa RxJu na uglu

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1359 poslato: Februar 02, 2014, 01:34:44 posle podne »
Profesija ove zene? 6.3.1944. 2pm, Gisborn Nju Zeland, asc 22 Ge.

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #1360 poslato: Februar 02, 2014, 05:16:47 posle podne »
De nađe ovo, od fizikalca, preko varioca do inžinjera sa ovom bulumentom na ASC :D

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1361 poslato: Februar 02, 2014, 06:17:05 posle podne »
Nista slicno. Znam, MA,SA na asc, ali...Pokusaj pazljivije.

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #1362 poslato: Februar 02, 2014, 06:56:00 posle podne »
Hahahhaa,
nisam bukvalno mislio ipak je ta bulumenta 120 VE, a ME i SO pristojno visoko da bi bila prost lik.
Taj trigon mi ide na umetnost, posebno sa MO u Le....

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1363 poslato: Februar 02, 2014, 07:14:32 posle podne »
Aha,  orjentalna VE 120 ekipa na asc,  a MA dolazi iz 5. kuce. Koja umetnost sa Ge na asc i VE u vazdusnom znaku?

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #1364 poslato: Februar 02, 2014, 10:45:09 posle podne »
Umetnik?
Rekla bih pisac s obzirom na "brbljiv" Asc znak.
Mada nisam sigurna kako da uklopim ovaj SA.
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović