Natalna astrologija (primeri)

• 1425 Odgovora
  • 811126 Pregleda
*

Van mreže Miki

• 587
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #1320 poslato: Avgust 19, 2013, 12:46:43 posle podne »
Pa, odredili su mi neku dioptriju, jos od 7. godina. Ali, nije bila velika. Sve do srednje skole sam nosila naocare, ali nisam redovno, izbegavala sam ih. Posle se nisam ni kontrolisala, ko zna, mozda bih i sada trebalo da nosim neku dioptriju, ali nisam ni isla na kontrolu, godinama.
Vidiš, princip svetala kao primarnih signifikatora vida je kod tebe potpuno ispunjen. Ideja da li je dioptrija velika ili mala je nebitna, jer je bitno da postoji slabost koju significiraju svetla, a sreća da je ta slabost mala, pa možeš bez naočara. Određivanje visine dioptrije i slične, slobodno mogu reči zloupotrebe astrologije su manir modernističke šizofrenije dokazivanja rad dokazivanja.
U TA je to nebitno, boitno je da se vodimo primarnim principima vladarstava.

taj moj nema srece ni sa cim u zivotu, ali ko je tu kriv, to je vec za citav elaborat. Melanholik sa jakom crtom kolerika od tog spaljenog MA i ME.
SA0MO u Devici u 12. ASC Devica, MA0SO0ME u Vodoliji na vrhu 6 p...
Oba svetla napadnuta=problem sa roditeljima, a za više bi morala da se vidi karta. Iz ovoga što si iznela keva je anksiozno depresvna, profilisala ga kao edipovca, a otac je sadista, ali pre psihološki nego fizički, sklon da zlostavlja.

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #1321 poslato: Septembar 09, 2013, 08:33:18 pre podne »
Profesija ove zene, kako biste procenili, cime se bavi?

31.5.1974. 7.05 pre podne, Ljubljana, asc 18. Ca.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #1322 poslato: Septembar 09, 2013, 11:27:27 pre podne »

Uh sa ovim MA na Asc-u nisam sigurna koliko bi mogla da se bavi nekim "finim" poslovima na šta bi od prilike mogla da ukaže VE kao prva orijentalna planeta. I upravo zato što je orijentala ona je negde više pokretačka "muška", a pri tom još u muškom znaku (mada bukvalno na idisaju).
Zanimljiva mi je antiscija MO i JU pa naginjem ka ideji da bi mogla imati veze i sa nekim pravnim poslovima, tipa socijalna zaštita ili zaštita nekih prava (dece, manjina itd.)
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže zmaj

• 26
« Odgovor #1323 poslato: Septembar 09, 2013, 02:05:34 posle podne »
ako ne organizuje one koji ciste po kucama mozda to radi i sama u svojoj

« Odgovor #1324 poslato: Septembar 09, 2013, 08:40:35 posle podne »
Meni je isto palo na pamet da bi mogla da se bavi nekim zanimanjem vezano za decu. Jupiter bih uzela kao vladara zanimanja sa kojim je Sunce kao vl. 2 kuce u aspektu. Vrlo je moguce da se bavi zastitom prava dece. Na decu me je asicorala pozicija Jupiter u 5. znaku od Fortune. Vrlo je moguce da to cime se bavi radi na jedan vrlo agresivan nacin. Ubedjuje, raspravlja se i ispravlja krive drine :). I da , pitanje je koliko ona uopste zaradjuje od toga, mada Sunce i Jupiter imaju kao neku recepciju pa iako je kdvadrat moguce je da je ipak solidno. vrlo je moguce i da je neka LGTB varijanta aktivizma sa ovim Marsom :).

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1325 poslato: Septembar 10, 2013, 06:39:41 posle podne »
Priznajem da je natal negde nespicifican jer ova zena radi kao asistentn na Filoloskom fakultetu, na katedri za engleski jezik. Dakle, akademski radnik, intelektualac. JU, istina, stoji u znaku gornjeg meridijana, esencijalno kvalitetan i orjentalan, dok ME dispozituje SO, ali stoji u nemom znaku i u vezi sa debilitiranim malefikom. MA na asc u Ca, sasvim sigurno, nikakve veze nema sa filologijom kao ni Pi jer su to nemi znaci. Ipak, MA se kod nje manifestovao kroz cesta i duga putovanja i boravke u SAD-u. I ne samo tamo, dosta je aktivna i sklona kretanjima. Nije agresivna, ali ima problema u zivotu i imala je vrlo tesko detinjstvo, vrlo lose porodicno okruzenje. Nije udata, nema decu. SO aplicira ka tom JU, a MO preko antiscije stoji egzaktno na njegovom stepenu. Oba svetla u vezi sa JU.

« Odgovor #1326 poslato: Septembar 10, 2013, 08:07:02 posle podne »
hm, stvarno mi jezik nije pao na pamet ama uopste. Ok inostrastvo i zbog Marsa ali i zbog ezgaltiranog Asc prve kuce u 9. znaku. Pa jos vladar Mc-a u 9. znaku i tako se spoji posao i inostranstvo ali zasto bas jezik ne bih znala :). Imam jednu kartu isto prof. engleskog jezika sa Merkurom u Strelcu u 12.kuci jos spaljen. Pritom je i okcidentalan. Mc u Skorpiji sa Saturnom kao vl. Asc u Skorpiji. Ali ima Jupiter na Asc.
« Poslednja izmena: Septembar 10, 2013, 08:11:26 posle podne od strane LadyInRed »

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #1327 poslato: Septembar 10, 2013, 08:10:16 posle podne »
Zanimljivo...
Neme znakove sam i ja registrovala, pa zbog toga sam odbacila recimo advokaturu koja mi je zbog JU padala na pamet, a nekako u skladu sa ovim MA na asc-u koji daje pojačanu aktivnost i dozu borbenosti.
Mada, sad kada znamo zanimanje, možemo ga u određenoj meri "opravdati". JU jeste opadajuće u odnosu na MC, ali u istom je znaku i to IX od asc-a, pa je negde logično da su u pitanju strani jezici i prekookeanske zemlje gde je često putovala.

PS Lady me preduhitrila pošto sam ja pisala i vodila ozbiljan razgovor istovremeno  :D
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1328 poslato: Septembar 10, 2013, 08:13:25 posle podne »
Jedna od tacaka profesije (mc+MO-SO) je na asc, a vladar je MO u komunikativnom i intelektualnom znaku Li i u vezi sa tim JU, ali ovo je prilicno indirektno i ne asocira na jezik ekskluzivno uopste. Nisam gledala druge tacke.
« Poslednja izmena: Oktobar 10, 2013, 01:48:12 posle podne od strane Administrator »

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1329 poslato: Decembar 09, 2013, 02:13:31 posle podne »
Jedan primer sa samo jednim segmentom natala. Kako biste procenili ljubavni zivot ove zene? Da li je udata ili nije, da li ima srece i stabilnosti ili nema, bilo sta sto biste iz simbolike mogli da izvucete. Kako vam se cini, sta biste, bez da znate ikakav prethodni kontekst, rekli u vezi sa tim delom zivota?

29.4.1979. 16.15. Beograd, asc 13. Li

« Odgovor #1330 poslato: Decembar 09, 2013, 03:07:11 posle podne »
Imam drugaricu sa vrlo slicnom kartom. Vladar asc otisao u znak na desc a vladar desc u sedistu. Kod nje je samo obrnuta osa, njoj je asc u Ovnu. Isto Mesec i Sunce joj se ne vide kao i u ovoj karti. Ja mislim da je kod nje losa situacija kada je rec o ljubavi. Da ona uopste ne razume to sto njoj njeni partneri nude. Odbojni su joj. Jedino mozda muskarac Merkurovog tipa moze malo da se zadrzi. Pritom kardinalni znaci sto opet ne ukazuje na stabilnost. Mozda nekako eventualno preko egzaltiranih vladara da se povezu Saturn i Sunce preko trigona ali to bi bila neka vrlo stetna veza po nju. Ne znam da li bi Jupiter tu kao tripl. vladar desc. ovako direktan i u dobroj kuci i svom trplicitetu mogao da popravi stvari. Volela bih da cujem kako se odvijala prica jer je poprilicno neobecavajuca karta onako na prvi pogled. Eto da vidimo moze li Jupiter da pomogne. Mada iskreno vidjala sma i mnogo gore pa ljudi bili u braku i to dugo.
Dobra stvar je sto joj se vladar asc i desc vide i sto Mars vidi svoj znak. U tim slucajevima osoba ipak nekako uspe da nesto trajnije ostvari. Nekako mi se cini da oni kojima se to sve ne vidi imaju najmanje sanse a svi ostali imaju nesto, mozda losijeg kvaliteta ili se razvode ali obicno ulaze u brak.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1331 poslato: Decembar 10, 2013, 09:55:35 pre podne »
Perfektan brak ova zena ima. Suprug joj je muskarac iz primera u vezi sa cvecarskom profesijom. Intenzivno bliski jedno drugom i veoma odani, u skladnom svakodnevnom funkcionisanju. MA, vladar 7. i jedan od dva ptolomejska signifikatora muskaraca u zenskom nativitetu, je dostojanstven. VE je u 7. po Liliju uvek pokazatelj velike ljubavi, aplicira ka istom, pod njegovom dominacijom. MA tu VE prihvata. Relativno se mlada udala, na vreme. Imaju jednog sina i trenutno ocekuju, negde krajem marta, drugo dete, devojcicu. Ta devojcica je iz horarnog primera o polu deteta gde smo malo talasali zbog pogresne ultrazvucne procene prvog lekara. Njeno SO, delimicno pokazuje i tog njenog muza jer je u zemljanom, VE znaku, u vrlo slicnoj simbolici sa njegovom konjunkcijom u Co koja je pokazala njegovu profesiju, ali i njenog oca jer je rodjenje dnevno. Otac i majka su se pod stare dane razisli i cela se porodica, nekada cvrsta i vrlo tradicionalna, razisla i olabavila. Rodjena sestra zavrsila u Australiji i vise je ne vidja. MO, starija sestra u 9. MO i SO se ne vide, otac i majka se ne vide nikako. Jednostavna zakljucivanja iz prve linije signifikacija, bez komplikovanja. Interesantno je da njeno vidjenje njenog muza se ne poklapa sa njegovim natalom na prvo gledanje, ali taj MA kojeg sam procenila kao bitnog u njegovom profesionalnom zivotu, dominira njenim natalom. Ona njega percipira vrlo marsijanski. I ima istine u tome, ali ne sa nivoa lose naravi, to nikako. On je vredan i vrlo pokretan, u stalnom zujanju i dostavi sveca po gradu. Svakodnevno na motoru, u koznoj jakni. Izgleda atraktivno, mladoliko, kao da je sa piste sisao, a vrlo tradicionalan i odan svojoj porodici. Lepi ljudi, mladi, srecni i bez velikog novca. Retka prica u mom iskustvu sa ljudskim sudbinama.
« Poslednja izmena: Decembar 10, 2013, 09:57:46 pre podne od strane Natasa »

« Odgovor #1332 poslato: Decembar 10, 2013, 10:25:05 pre podne »
Meni pada na pamet Dorotej kad kaže ako je VE zajedno s ME i MA osoba neće imati stabilnosti u braku jer će prvo uživati u jednoj ženi pa onda u drugoj. ( ja bih ovo primijenio na ženu, da će uživati u muškarcima)

Venera u Marsovu znaku u njegovoj blizini mi sugerira na sklonost žene ka preljubu. I MO u GE opisuje tu dvostrukost ženskog principa.

I ovaj ME, vladar 12. u 7. mi nekako govori o tajnama u vezama, tajnim partnerima (konjunkcija MA i ME), ali tajne koje izlaze na vidjelo (7. kuća)i koje partner saznaje.

A evo sad saznam da žena živi u savršeno braku. Neka.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1333 poslato: Decembar 10, 2013, 10:43:15 pre podne »
Poentirala je Lady u poslednjoj svojoj recenici. To jeste to, prvi signifikator, prva linija. Mnogo, neizbrojivo mnogo, je aforizama u TA i danasnji interpretatori su skloni da se drze istih, izvan konteksta delineacije. Ja cu jos jednom iskreno preporuciti Ptolomeja. Mogu danas o njemu da pricaju sta zele, pricaju jedino iz potrebe da sruse njegov autoritet, ali ako zaista hocete da ocistite svoj pristup tumacenjima natala od nametljivog suviska, pocnite od njegovih uputstava. On nije nista losiji od bilo kog drugog u TA. Prvu liniju uvek pokusajte da izvucete jer nije isto sabrati aforizam iz desete sa signifikacijom iz prve. Aforizmi nece resiti stvar. Naknadno mozemo sve da opravdamo, ali u astrologiji se, uglavno, gleda unapred. Moje iskustvo je stabilno u vezi sa Ptolomejem. takodje, Al Hajat je pitak i primenljiv, takodje.

« Odgovor #1334 poslato: Decembar 10, 2013, 02:38:23 posle podne »
Evo karte koja je meni bila nalik ovoj. Losa iskustva u ljubavi, ni jedna kvalitetna veza do 30 godine. Bez braka, bez nekih konkretnih udvaraca ... NJoj sigurno menja stvari ovaj Saturn u 7oj ali ipak ima jako snaznog vladara 7. kuce koji daje recepciju vladaru asc. Sunce je isto jako fino polozeno. I sad koja je razlika u odnosu na prethodnu kartu tako velika pa da im sudbine budu u tom smislu potpuno drugacije ?

http://www.dodaj.rs/f/1e/c4/41VHJVFc/drugarica.jpg

Isto tako sam imala prilike da vidim karte gde je sve u averziji pa da osoba ima sasvim fin brak i da je dugo u njemu a onda imam sebe kao primer sa tim averzijama gde nema stabilnosti,makar ne jos uvek. Ipak su neke finese u pitnaju i nesto sto na prvi pogled ne moze da se vidi vec se treba udubiti.