Natalna astrologija (primeri)

• 1425 Odgovora
  • 806385 Pregleda
*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #1170 poslato: April 21, 2013, 03:02:26 posle podne »
Ma taj licni doprinos mu je veliki plus jer zbog toga on prerasta nivo onoga ko samo prepisuje i prelazi na nivo autora. Deo u vezi sa telesnim temepramentom je narocito specifican jer on zadrzava okvir tradicije (razlikuje temeperamente na vise nivoa poput Ptolomeja i krece od dualne, prve podele na musko i zensko, dugacko i kratko, visoko i nisko, mrsavo i debelo...) na nivou predmeta i prevazilazi ga na nivou tehnike. Prica o musko-zenskom licu, musko-zenskoj anatomiji, vezi planeta i utiska koje lice ostavlja...Ja, recimo, imam licno sastavljen dokument sa 7 tipova lica prema kojima osoba mora da odredi pripadnost svog da bih zaokruzila rektifikaciju. Ili to, ii da mi posalje fotografiju kako bih ja obavila posao. Ovo sam uradila pre toliko godina i kada sam dosla do Zolerovih materijala nasmejala sam se shvativsi da on radi, prakticno, isto to, na svoj nacin.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #1171 poslato: April 21, 2013, 03:10:41 posle podne »
Stim da se Zoler samo dotakao fiziognomije, a to njegovo "doticanje" je iako malo spram fiziognomije ogromno u odnosu na ceo preostali astrološki opus i moćnije od svih tandrkanja modernizma

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1172 poslato: April 21, 2013, 03:16:02 posle podne »
Modernisti o fizikusu nemaju nista prakticno i rektifikacija im se svodi na Pl i Ur tranzite preko planeta u vreme vaznijih dogadjaja. Uopste ne kapiraju znacaj sredjivanja tih detalja u natalu. Secam se sa arta jednog modernistickog opnenta koji se pitao zasto sam ja toliko opsednuta fizikusom pa "pametno" zakljucio da je to zbog toga sto sam zensko, a zensko ko zensko, s ogledalom se druzi. Ispade da je Zoler vece zensko od mene  :D

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #1173 poslato: April 21, 2013, 03:24:48 posle podne »
Muka neznanja, još kad bi taj i ostali znali da se horoskop može pročitati jednako sa lica i dlana gde bi im bio kraj....

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1174 poslato: April 21, 2013, 03:29:54 posle podne »
Nemoj tako, pa astrohiromantiju nam je jos pokojna Vujanoviceva prezentovala, ali sve sa  transsaturnima koje su uspeli nekako da uglave u tradicionalne seme. ;)

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #1175 poslato: April 21, 2013, 04:08:09 posle podne »
Možda je kasnije ubacila Ts, ali je učila bez njih, ne znam kod Dupora, ali sam za učenje u Parizu siguran

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1176 poslato: Maj 15, 2013, 09:46:27 pre podne »
Kak0 vam se cini ovaj natal? Bez konkretnog konteksta, sta biste rekli da ste dobili ovu porudzbinu natala? Rodjenje je musko, 13.5.1931. 22h, Lin, Indijana, SAD (asc, 4 Co).

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #1177 poslato: Maj 15, 2013, 11:31:32 pre podne »
Ima nešto nasilno u njemu, bilo da je vršio ili primao.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1178 poslato: Maj 15, 2013, 11:39:00 pre podne »
Obrazlozi.

« Odgovor #1179 poslato: Maj 15, 2013, 12:36:40 posle podne »
Koji je to grad LIn? Jel Linton?

Elem, nastelovah kartu nekako. Ja bih ga pre okarakterisala kao ambicioznog poslovnog coveka melanholicno kolericnog temperamenta. Mudro i polako dolazi do zakljucaka, Jarac na Asc zajedno sa Merkurom u tromom Biku. Sigurno je da odluke ne donosi bas na precac, promisljen ali sa druge strane i poprilicno osetljiv i emocionalno reaguje na prvu zbog Meseca u Ovnu koji velikim delom opisuje i njegove partnerke/partnere. Jarac daje potrebu da se materijalno osoba obezbedi a i Saturn kao vl. Asc je u Jarcu pa mi deluje da su mu karijera i status u drustvu jako bitni ( vrlo moguce da pati od toga da bude dr. mr. :) ili ono neko i nesto zargonski receno. Pritom je Saturn egzaltirani vladar Mc-a. Sa zenama je u nekoj konstantnoj borbi jer ovaj Jupiter u Raku je isto jak a opozicijom gadja Saturn a i Mesec je u kvadratu sa Saturnom. Znaci malo problematican odnos sa zenama, stastajanja i rastajanja.

To je nesto sto meni pada na pamet.

Vrlo moguce da se bavi finansijama, neki ekonomista ili tako nesto.
« Poslednja izmena: Maj 15, 2013, 12:53:21 posle podne od strane LadyInRed »

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1180 poslato: Maj 15, 2013, 01:03:31 posle podne »
Lynn se pise, mislim.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1181 poslato: Maj 15, 2013, 01:08:11 posle podne »
Nesto jesi prepoznala, ali je stvar daleko drasticnija. Sta mislite cime se bavi, sta mu je profesija? Da li vam na pamet pada kako se ta podvojenost temperamenata izrazava kod njega? Kako tumacite SA u 1. kuci koji je, ujedno, i almuten karte? Sta mu je bitno, kako razmislja, sta je SA u Co u 1, sta je SA u osnovnoj svojoj simbolici, cemu tezi, kakve komplekse nosi... Kako bi preveli, opisali MO istovremenu vezu sa MA i JU u egzaltaciji u 7. cime i MA i JU bivaju na neki nacin u posrednoj vezi? Sta je MA u 8. u Le? Osnovna, najosnovnija simbolika, bez komplikacija.

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #1182 poslato: Maj 16, 2013, 08:38:54 pre podne »

Baš zbog takvog SA u 1. 180 Ju, mora biti nešto destruktivno, posebno uz MA u 8. 90 So, bez obzira na trigone Marsa prema steliumu u Ovnu.
Da je srednjovekovno rođenje rekao bi dželat, mada mogu će je da nešto drugo simbolički "likvidira".
Znam par patologa-forenzičara sa sličnim aspektima

« Odgovor #1183 poslato: Maj 16, 2013, 11:56:12 pre podne »
Saturn je simbol suzdrzavanja, zakidanja,oduzimanja itd. A zar ako je Saturn u 1oj in ne bi sve ovo radio sam sebi? Tipa asketa ili nesto vezano da sam sebi cini nesto u simbolici Saturna. Ne voli ljude, ne voli nista zivo. Morbidan svakako.

Odvojenost temperamenta verovatno poprilicno zbunjuje okolinu jer ima verovatno izgled hladno i nepristupacnog, promisljenog i zatvorenog a u emocionalno je sve suprotno pa lako moze da iznenadi svojim reakcijama, nepredvidiv je.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1184 poslato: Maj 16, 2013, 01:44:02 posle podne »
Morbidan, da. Ovo je natal Dzima Dzonsa, vodje i osnivaca kulta Narodni hram, poznat po tome sto je u smrt, navodjenjem na koletivno samoubistvo, oterao gotovo 1000 ljudi u prasumama Latinske Amerike. Rodjen u metodistickoj porodici rano je ostao bez oca. Majka mu nije bila sasvim tacna, verovala je da je rodila mesiju i sa takvom paranoidnom idejom odgajala je sina koji je, prema nekim svedocenjima i procenama, bolovao od manijakalno-depresivne psihoze. Ova dijagnoza veoma odgovara kontradikciji zemljano-vatrenog temperamenta. SA na pocetku r faze u 1. kuci jeste simbol kompleksa moci i kada god je istaknut (vladar asc, casa i almuten) simbolizuje zudnju ka moci i preuzimanju trona. Bio je propovednik, vrlo ubedljiv, vrlo snazan, poceo kao metodisticki svestenik i onda skrenuo u jednom trenutku. Kada se njegovo "stado" ubilo, pucao je sebi u glavu. MA u 8. je prilicno direktan pokazatelj nasilne smrti od vatrenog oruzja jer je u vrelom znaku. JU i MA su nosioca ponasanja uz SA u 1. jer ih MO objedinjuje istovremenim aspektom. U 7. kuci JU u egzaltaciji povecava popularnost i broj sledbenika, ali i sve sto MA simbolizuje u 8. zbog MO veze sa njim. ME je na uglu uz VE, a ove dve planete uz MA su prvi signifikatori profesije kada su na uglu. ME vlada 9. znakom i ovo se uklapa u pricu o svestenickom pozivu. Ipak, r SA u 1. zbog trojne svoje uloge po meni igra prvu ulogu u negovom ludilu i moci kojom je zracio. SA je simbol Demijurga, simbol revolucija, simbol pobuna i preuzimanja vlasti, simbol kompleksa moci koji ja nazivam solarnim kompleksom jer SA najcesce preuzima solarnu simboliku. U Co, sasvim sigurno, ostecuje zenski princip jer je u MO debilitaciji. U Cetilokvijumu 70. aforizam kaze da ako ME i MO nisu u vezi, a SA okupira ugao, narocito asc u nocnom rodjenju, rodjeni ce biti opednut besom, prorostvom ili ce prosto biti pod demonskom opsadom. Parafraziram, ali to je to u sustini. U ovom natalu MO i ME se ne vide, a SA kolo vodi po tri osnove. Uz MA u 8. kao nosioca ponasanja, losa sudbina i lose dusevno ustrojstvo mogu se opravdati iako je MO 120 sa benefikom i MA. Ovaj trigon objasnjava njegovu izuzetnu harizmaticnost, elokventnost i istrajnost mada i SA u 1. odgovara harizmi. Ne samo da je bio opsednut idejom da je mesija vec je dosao i u sukob sa vlastima zbog propagiranja socijalistickih ideja koje je kombinovao sa protestantskim hriscanstvom.

http://www.astro.com/astro-databank/Jones,_Jim