O bojama i ukusima neba

• 179 Odgovora
  • 100458 Pregleda
*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: O bojama i ukusima neba
« Odgovor #45 poslato: Oktobar 22, 2013, 02:51:19 posle podne »
Imam ja zastupnika, VE, almuten figuris  :smiley:
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže boki

• 64
« Odgovor #46 poslato: Oktobar 22, 2013, 02:51:32 posle podne »
Puno vi mene pitate, moram opet kaciti.  :smiley:

Непознати. Још једно питање. А шта је са судбином злих људи? Шта значи Промисао Божији у односу на њих? Бог је попустио да они почине зло. Није пресјекао њихову слободну вољу: и шта? Због чега Божија воља "није пресјекла" - ја сам схватио. Бог није хтио да људе лиши слободе и учини од њих "механичке појаве". Рецимо да је тако. Али Промисао је брига о спасењу. У чему се изражава та брига у односу на људе који чине зло?

Духовник. У истом оном, у чему се изражава она и у односу на оне којима се зло чини. Господ свима хоће спасења. И никога не лишава слободе. Не добре само, него и зле људе води Он ка спасењу, и све што сам говорио о активном значењу Божије силе у дјелу нашег спасења - односи се подједнако и на добре и на зле људе. Он и злим помаже да се ослободе од ропства гријеху, помаже и њиховом добром извољењу, уразумљујући, кажњавајући и просвјећујући, свакоме давајући потребно.

Непознати. Да, али тада се Бог претвара у некаквог "Оца", готово потпуно у земаљском смислу, само што овај има на милијарде дјеце, и као каква свезналица-закерало се петља у све детаље и ситнице њиховог свакодневног живота. А то се некако баш и не уклапа у моју представу о Богу.

Духовник. Е, па, управо због тога ти и не можеш да осјетиш величанствено значење онога што Црква назива Промисао Божији. Зато тебе и збуњују привидне противрјечности у учењима о Промислу и слободи воље. Ти опет покушаваш да све обучеш у земаљске представе, и опет инертно земаљско тако јако заклања пред тобом више Божанствено, да ти видиш само спољни, материјални живот који те окружује. Али пробај да о животу судиш духом. Погледај на све изнутра. Заборави да је свијет само материја и да је живот душе само физичко-хемијски процес. Нека све што ми преживљавамо у току нашег земаљског битија за тебе не буде само бесмислени низ између себе ничим не повезаних факата. Сјети се да се тај други свијет налази, као у некој магли, иза слике овог свијета, да је наш овдашњи душевни живот само одбљесак живота иног, да је он сав обухваћен силом Божијом. Тада ћеш схватити да онако како Божанствена воља у непромјенљиво дејствујућим законима природе учествује у сваком, па и најништавнијем процесу физичког живота, тако и сила Божија која дејствује у Промислу Божијем учествује и садржи сваки корак живота човјековог. Јер, ти не питаш на који начин земља привлачи к себи сваки камичак, мада камења на земљи има бесконачно мноштво. И не питаш на који начин се свака честица воде, када је огрије сунце, претвара у пару, мада је немогуће измјерити све у пару претворене честице воде, зато што за то нико моћи нема. Не питаш, зато што овдје воља Божија дејствује у физичким, непромјенљивим законима; не питај онда ни на који начин сила Божија у промислитељној бризи обухвата сваки покрет човјековог живота, иако људи има "на милијарде". Воља Божија све садржи и због тога у свему дејствује, а ако је "у свему" - онда за њено димензионисање нема ни броја, ни мјере.

Непознати. Да. То се може прихватити. Ја нисам тако замишљао учење о Промислу.

Духовник. То не само да се може прихватити, него се без тога не може истински живјети, јер вјера у Промисао даје истинску и тврду основу свом нешем животу. Немајући у свом срцу осјећања Божије бриге о нама, човјек се одаје власти слијепог хаоса без основе, реда и смисла. Он је обично зрнце пијеска које се врти у некаквом ковитлацу слијепих сила и које је немоћно да осмисли или промијени своје кретање. Сасвим је другачије када је срце озарено осјећањем Божијег Промисла. Човјек тада над собом осјећа тврду основу. Он зна да је живот човјеков у руци Божијој, и да га та свемоћна Рука води ка спасењу. Он иде по животном путу спокојно, радосно, са тврдом надом да милосрдни Господ види сваки корак његовог живота, да све што се дешава са њим - иде "на боље", све има виши смисао, ништа није "случајно", него разумно, јер у свему, увијек и свуда дејствује Божија воља и чува Његово Божије Промишљање.

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #47 poslato: Oktobar 22, 2013, 02:53:34 posle podne »
Boki, šta misliš da ti okačim 5 filozofskih rasprava kao odgovor na ovo, mislim kad već idemo sa demagogijom.
iz celog dijaloga izbija da Bog jeste, kao što i nije sve odredio....

*

Van mreže boki

• 64
« Odgovor #48 poslato: Oktobar 22, 2013, 02:54:55 posle podne »
kakva bravura, boki zreo si za vladiku, kad kreneš da prodaješ oprost skenjačeš i Kačavendine finansiske kombinacije

Moj prijatelju da nosis krst koji ja nosim drhteci u svakom horoskopu da ne prenaglim, a prenaglim uvijek, sjetio bi se i nemoguceg. Evo dok smo danas vodili razgovor ovdje, negdje oko 13h, ja sam ravno 21 minut (pogledah na telefon) imao konsultacije?! Ogromna odgovrnost, gledam sta cu ovdje napisati, pita me ovamo preko telefona...e to haos, ne pricam o pozivu, nego o smirenju duse i duha naseg a ogromnu odgovrnost imamo!

*

Van mreže boki

• 64
« Odgovor #49 poslato: Oktobar 22, 2013, 02:56:11 posle podne »
Boki, šta misliš da ti okačim 5 filozofskih rasprava kao odgovor na ovo, mislim kad već idemo sa demagogijom.
iz celog dijaloga izbija da Bog jeste, kao što i nije sve odredio....

E nisi ti diskutovao sa Natasom nikad izgleda..ona meni link pukne pa se ti slikaj.  :D

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #50 poslato: Oktobar 22, 2013, 02:59:31 posle podne »
Moj prijatelju da nosis krst koji ja nosim drhteci u svakom horoskopu da ne prenaglim, a prenaglim uvijek, sjetio bi se i nemoguceg. Evo dok smo danas vodili razgovor ovdje, negdje oko 13h, ja sam ravno 21 minut (pogledah na telefon) imao konsultacije?! Ogromna odgovrnost, gledam sta cu ovdje napisati, pita me ovamo preko telefona...e to haos, ne pricam o pozivu, nego o smirenju duse i duha naseg a ogromnu odgovrnost imamo!
A što ga nosiš, pa menjaj život, imaš slobodnu volju!

*

Van mreže boki

• 64
« Odgovor #51 poslato: Oktobar 22, 2013, 03:07:51 posle podne »
A što ga nosiš, pa menjaj život, imaš slobodnu volju!

Kako se toga nisam ranije samo sjetio? ...al govedo u meni se toliko obada, pa ide sporo, a i ko je zurio vrat je slomio. Al dace Bog ako budem valjan.  :smiley:

"...Krst nositi vama je sudjeno
strasne borbe s svojim i s tudjinom!
Tezak v'jenac, al' je voce slatko!
Voskresenja ne biva bez smrti..."
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2013, 03:10:41 posle podne od strane boki »

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #52 poslato: Oktobar 22, 2013, 03:11:14 posle podne »
Samo napred i drži si palčeve, jebi ga najbolje u se i u svoje kuse
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2013, 03:12:53 posle podne od strane Miki »

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #53 poslato: Oktobar 22, 2013, 03:11:47 posle podne »
Pa ti si sve resio. Ista meta, isto odstojanje i Mikijeva zlatna o subini tvoje volje.

*

Van mreže boki

• 64
« Odgovor #54 poslato: Oktobar 22, 2013, 03:25:30 posle podne »
Gore visoko, dolje tvrdo, kud bi mrdo.

Hvala ljudi, od Boga vam zdravlje!  :smiley:

A ako vam padne nesto jos napamet iz tih knjiga, ne moraju biti one ubjedljive, jos manje filosofske, nek se i djecijim naivnostima bave, vise citam izmedju redova, sve je tako dosadno ionako dje nema zivota, vec pratim misao kako redja nesto o cemu prica taj neko pa makar i o rogatom...a i djavle je pjesnik, najveci astrolog svih vremena!...zato imamo gresku u astrologiji, zato i nismo na nivou zadatka nikada, a ne samo zbog toga sto je covjek nesaglediv...pjesnik je itekako,... a tu ga mogu pratiti lakse, doskociti mu katkad...iako cu opet biti porazen, silno pregazen, njegova je teritorija.

Dakle Vavilon, otvaraju se nebesa, neko ozgo silazi i nosi nesto, a nisu samo saturnalije niti vrc iz koga znanje cisto curi, vec ko zna sta jos...sto ce sa nama astrolozima dovrsiti se.

E odok da jedem, prijatno popodne.

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #55 poslato: Oktobar 22, 2013, 03:29:59 posle podne »
Aj prijatno, pa kad povratiš snagu odgovori ono za nedelju

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #56 poslato: Oktobar 22, 2013, 03:35:55 posle podne »
 :thumbsup2:

*

Van mreže boki

• 64
« Odgovor #57 poslato: Oktobar 23, 2013, 07:23:58 pre podne »
Ne razumijem što mene pitate zašto neđelja, a ne subota? Eto vam adventista, jevreja.

Da ja kao vjernik moram to znati nužno da bi vjerovao, ili šta?

Ako nema Vaskrsa uzalud mi moja vjera. A on je u neđelju, ordenja mi.

To je isto kao da je vas pitam zašto manifestacije tako a ne ovako, zašto vi ne praznujete srijedu, jer su tada stvoreni Sunce, Mjesec i zvijezde, na četvrti dan, da se našalimo?
A šta je dan za čovjeka, a šta za Boga?  "...jedan dan pred Gospodom kao hiljada godina, i hiljada godina kao jedan dan " (2Pet. 3.8 ; Psl. 90.4).

Ili kako to da se bavite astrologijom, da ste ušli u nju, radili horoskope toliko godina, Nataša 10 godina, koliko ono bi, Modernu astrologiju radila, dok nije otkrila pravo stanje stvari? A niste znali sve o Astrologiji, kao što ne znate ni danas jer je to spekulativno znanje, manifestirano ovim ili onim ponavljanjima, a bavite se?...Ja sam neko ko ne zna skoro ništa o dogmama na tom nivou, kažem naslućujem Pravoslavlje, ali vjerujem tvrdo, ko vi u ove determinizme. I da je u neđelju bilo Vaskrsenje.

I da se Hristos javio učenicima 10x, od toga 6x je bila neđelja, za 3x se ne zna, a poslednji put je bio četvrtak.

"Hrišćanstvo je suboti dalo onaj značaj koji joj i pripada: ona prethodi neđelji, kao što i Stari Zavjet prethodi Novom Zavjetu, i kao što Zakon prethodi ljubavi i blagodati."

*

Van mreže boki

• 64
« Odgovor #58 poslato: Oktobar 23, 2013, 07:26:39 pre podne »
A da ne bi polemika nastajala bespotrebna, jer je tema o Vavilonu, evo ovdje imate više nego dovoljno: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Sekte/Lat_Crkva-I-Sekte05.htm

*

Van mreže boki

• 64
« Odgovor #59 poslato: Oktobar 23, 2013, 07:52:39 pre podne »

Mozes i ovo da mi objasnis. Kako to da postmortem prica o dusi i prica o 40 dana koje je Hristos proveo sa apostolima, odgovara Merkurovom 40 dnevnom orjentalnom ciklusu (izlazi pre Sunca), a trojstvo Sunca i inferiornih planeta jesu hermeticka stvar, pandan Svetom Trojstvu vere. Slicno je i sa Venerom, 40 dana joj traje ciklus od r do d stanice u maksimumu. VE je kod nas gnostika simbol Duha Svetog, ako se posmatra kroz trojstvo SO/ME/VE. Samostalno duh je uvek SO, odnosno, SO ga simbolizuje. Ovo trojstvo svoj pandan ima i u starom Vavilonu, u prici o Semirami, poznata stvar. 50 dana je VE "nevidljivi" ciklus, kada je preblizu SO da bi se mogla videti golim okom pa se i ovo poklapa sa Pedeseticom, silaskom Duha Svetoga. Duh Sveti silazi, a VE postaje vidljiva (Duh se javlja). Ili treci dan uskrsnuca da se poklapa sa trecim danom lunarnog kresenda iz starog Vavilona (MO postaje vidljiv, ponovo uskrsava 3. dan posle konjunkcije sa SO. Iz ovoga je i izveden stepen lunarne egzaltacije na 3. Ta). Davno pre Hrista, za znak Ar se govorilo da je znak uskrsnuca Sunca, pa je Ta znak 3. dana posle tog uskrsnuca, kada se MO odvoji i postane vidljiv. Uskrsava telo, ne javlja se samo duh. Ar je solarni, to je duh, MO je u tradiciji telesni i uvek je telo, odnosno, dusa vezana, integrisana sa telom. I tako iz duhovne simbolike znaka Ar  u kome SO ponovo krece ka svom tronu, u zemljanom Ta dize se telo covekovo (lunarna egzaltacija). Jel' to Lucifer poklopio simbolike na svim nivoima. Ako jeste, opasno nas je sve navukao na nedelju i solarne cikluse. Ima jos podosta, ali bi ti bilo previse. Kasnije cu ako na ovo odgovoris.

E da za ovo Natasa!

Ovo je jako zeznuta stvar namjestanje kako odgovara kome, praćenje poklapanja!!! Čuš 12 znakova, 10 planeta pardon 7 za vas, 12 polja (čudo te ih nije 7, da se našalimo, nemoj objasnjavati sad o tome, znam), i zamisli ti ovo u vašem slučaju 12x7x12, pa to je bezbroj kombinacija!!! Plus savršenstvo kružnice na po 30 stepeni, pa egzaltacije, pa sjedišta, pa zavrti? Uvijek se nesto mora poklapati. Pa i ta vesela gnostička neđelja!

Ali je opasno davati termine solarni duh, lunarne zadušnice, šta li? Naravno može se poklapati! Ali ne zezajmo se, sa tim. Naravno da je Pravoslavlje prepuno običaja predjasnjih, što mi i smeta nekad ako bi tražio dlaku u jajetu svojom ludom pameću, ali ljudi su živjeli Božjom blagodaću i prije Hrista, bilo je valjda nečeg Svetog i tada.

Ovaj rogati što ga pominješ lucifer, pa naravno da zna štošta, naravno da falisfikuje štošta, naravo da često istinu priča čovjeku u pomisli, pa i astrolozima ali nikada krajnju jer ne zna, strovalio se odakle se strovalio, ni manje ni više iz Raja. Daleko više od svih ljudi ovoga svijeta rogonja zna! Može on šta oćeš, ali samo jedno ne može, što može svaki čovjek pa i najlošiji koji ima kap Božanskog u sebi, nikad više osjetiti Ljubav.