O bojama i ukusima neba

  • 179 Odgovora
  • 79183 Pregleda
*

Van mreže boki

  • ****
  • 64
O bojama i ukusima neba
« poslato: Oktobar 21, 2013, 04:38:43 posle podne »
Blagosloven onaj koji dolazi u ime Gospodnje.  :smiley:

Zahvaljujem Nataša na dozvoli da se učlanim. Nadam se da neću dugo ovdje biti, smetati vam, kako god, zapravo insistiraću kod sebe da kratko ostanem. A i ne vidim razloga, astrologija me sve manje interesuje, posebno ne ova, a polemika još manje. Diskusija ako bi se povela bila bi isključivo u ovom sokaku, o vašem iskustvu, više kao sažetak kako vi raščlanjujete šta je ok u toj rajskoj astrologiji, šta nije, o toj nemoguce mogućoj gnozi na svoj način, o nesagledivoj neoplatonistickoj misli kroz apstraktno neprimjenjeno u 21 vijeku - i posebno ako ima neko ko je Pravoslavac praktikant medju vama, o štetnosti demonskoj kroz astrologiju - tu ste bar neprikosnoveni jer ste ucenjem najblizi izvoru kroz te knjige, i zbog toga sam tu. Ja imam knjige Tertulijana, Origena, i vrlo malo bilo cega drugog znam...Osim da Sveti Oci govore to sto govore i sto je zasad kod mene, neoborivo. Ali sve nekako se nadam da ima jos nesto, pa otud interesovanje, da ne bacim sve u vodu bez poruke. Na kraju u najmanjem smislu moze posluziti nekome da ne ide zabludjelom stazom varke kao ja. 

Dakle, vi imate neki svoj rečnik, te okultno nije okultno kako ga drugi ljudi nauceni pogresno vide, no je okultno ok na nas nacin neki, te magija je ok, te gnoza bez dualnosti je ok. Na vas nacin naravno vi nemate problem, to nije nista novo, sto je intuicija za Hegela u recniku Montenja nije, itd. Za mene je ok da neko ima stav, pa kako god, nek je ne znam kakvo uvjerenje ako je uvjerenje, postujem to.

Dakle, za pocetak molio bih linkove gdje se to pisalo na ovom forumu o gore navedenom sto upitah, da ne citam sve, posebno ne o tim karambolima genitura, tripliciteta anlansera itd. no o filosofskoj misli ako ima nesto? :)

Zahvaljujem



 

   


*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: O bojama i ukusima neba
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 21, 2013, 06:56:06 posle podne »
Zamolicu te samo da sve sto imas da kazes, kazes ovde. Dacu ti link do dve teme. Nazalost, neke stvari su recene i na drugim, ali ja to sada vise ne mogu da pronadjem jer je previse postova napisano. Bas zbog toga, da se ne bi ponavljalo, a mi onda nanovo jurili po temama, neka ova bude za ta neka "finija" pitanja. Citaj ove linkove, a komentarisi i pitaj na ovoj temi.

http://www.tradicionalnaastrologija.com/forum/index.php?topic=60.0
http://www.tradicionalnaastrologija.com/forum/index.php?topic=68.0
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže boki

  • ****
  • 64
Re: O bojama i ukusima neba
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 21, 2013, 10:16:32 posle podne »
Baš ste se raspisali na ovim linkovima što si mi preporučila. Ako vam je išta teoretski jasno posloženo od ovoga, čestitam, ako ste praktično ušli ovlaš, onda kažem toliko poznajete nebesa da vam ona poručuju: vi puštate kišu mjesto nas!

No, da se uozbiljimo, nesvodivo je bilo šta tu kao metod koji nema grešku, a i kako bi drugačije moglo, astrologija je u pitanju nije šala, pa se pravi nemoguće kroz mjesanje svega i svačega oko neoplatonista, i metežnom rabotom se poziva na Aristotela, Ptolomeja, Klaudija, stoike, iako je štošta istorijski fakt, no njih ni Hajdeger i Kant zajedno ne razumiju a kamoli astrolozi da ih raspetljavaju kako njima odgovara. Čast izuzecima a da ja nisam čuo za njih, a volio bi da ih ima. Od svega Milan Uzelac je VRH obrazlozio, njega sam najvise čitao, ali ne i stigao dovršiti, kasnije ću.

Ako bi se moralo, vjerovatno ovo Natasino iz njenog vladar NE 180 SA u Ge kao zapetljano klupko ispalo iz haosa, bi bilo geslo:

Sve su to varijacije na istu temu i za filozfiju je karakteristicno da ne postoji ispravno i neispravno. Ako cemo da budemo iskreni, sve je pocelo sa presokratovcima i filozofijom prirode, a ako cemo da budemo jos iskreniji, doci cemo do Vavilona i njegove elementalne kosmogonije.

Drugim riječima, mnogo babica kilava djeca.

No najviše sam ovdje zbog jednog, Vavilon me interesuje! Daj mi odmah one demone ako imas dje, Enohov apokrif kako shvata Tradicionalna astrologija, Barakel, Kokabil, Azazel = Lucifer, Froli u odnosu na njih (ne mislim njegov horoskop da stavljate gdje bi se to najlakse možda vidjelo), ili bilo ko od vas kako razumije Vavilon, taj prvi čas, nebesa su se otvorila, munje sijevaju, silazi ozgo ko silazi, nudi znanje, asirski čobani i kaldejski svestenici zinuli u čudu i paf primilo se...

Zahvaljujem

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: O bojama i ukusima neba
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 21, 2013, 10:25:45 posle podne »
http://en.wikipedia.org/wiki/Watcher_%28angel%29

E, na Vavilon ces da popricekas. U, kolika je to tema. Dao mi Miki knjiga za nepoverovati, komentara, citam jos uvek. Znas mene, sastavicu i to jednom. Ajd sad' popisi djavle sa ovog linka pa na spavanje.

Za domaci jos i ovo da procitas:

https://www.facebook.com/groups/astroloskidijalozi/

Na temi koju je postvaila Tanja Veselinovic o UR, NE, PL

https://www.tradicionalnaastrologija.com/tekstovi/astrologija-izmedju-vere-i-gnoze.html

https://www.tradicionalnaastrologija.com/tekstovi/perenijalna-kosmologija.html

http://www.tradicionalnaastrologija.com/forum/index.php?topic=19.0
« Poslednja izmena: Januar 03, 2020, 02:42:40 pre podne od strane Natasa »
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže boki

  • ****
  • 64
Re: O bojama i ukusima neba
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 21, 2013, 10:59:23 posle podne »


E, na Vavilon ces da popricekas. U, kolika je to tema. Dao mi Miki knjiga za nepoverovati, komentara, citam jos uvek. Znas mene, sastavicu i to jednom. Ajd sad' popisi djavle sa ovog linka pa na spavanje.


E pa sad, na vikipediji piše ko šta stigne, a za toliko znamo i bez vikipedije. No šta vi znate o ovim palim andjelima, u vašem radu kako ih interpretirate, ovaploćujete, kako god, ako nije velika tema? Opa, Miki ti dao knjige dje si ga vidjela, nije mi javljao da je dolazio u BG, otkud njemu te knjige u HN?

Ajde sastavljaj to, pusti ove periferne stvari, prapocetak astrologije je tema svih tema! Ako ne možemo o tome bar nešto onda se zahvaljujem, linkove sam i sam valjda mogao naći...A mogu i ja tebi par linkova, za pocetak Bibliju...
daj da se ne zezamo, ili nesto radimo svojim riječima ili ne?

 


*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: O bojama i ukusima neba
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 21, 2013, 11:15:01 posle podne »
Pa toliko si mojih reci procitao do sada, zasto bi problem bio jedan link. Ipak, imamo jos jednu verziju o Harutu i Marutu, samo sto isti nisu bili pali andjeli. Ajde, pisacu jednom o ovome. Ne moze to na precac jer sa Vavilonom imamo barem cetiri pravca, cetiri velike teme.

Bas ti hvala na preporuci za Bibliju, cita se i to celozivotno.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Miki

  • *****
  • 587
    • Astrologija.online
Re: O bojama i ukusima neba
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 22, 2013, 08:56:04 pre podne »
Boko, jesi li ti pravoslavac po crkvi apostolskoj, ili po posledicama koncila u Nikeji?
I kao takav pravoslavac zašto Boga unižavaš koristeći metod jednog sataniste?
http://astrologija.online/

Robert Zoller:But in order for that to happen, I had to clear a lot of rubbish out of the way. The rubbish was New-Age astrology, New-Age ideas about magic, New-Age ideas about alchemy, and things of that sort. Which are all cul-de-sa

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: O bojama i ukusima neba
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 22, 2013, 09:19:23 pre podne »
Evo da ga pitamo i kako to da kao verni preporucivalac Biblije ipak svetkuje gnosticku nedelju, a na sabat kako Bog zapoveda kroz Stari zavet i kako to da poznati nam veliki praznici padaju tu negde oko solarnih obratnica. Dobro, pricu o tri maga ce okrenuti na crkvenu interpretaciju, ali i mi mozemo da potegnemo veru u ideju o integraciji kosmoloskog i transkosmoloskog, cime astrologija dobija svoje opravdanje. Hriscanstvo je u sebi integrisalo paganiju, tacnije gnozu i to se najlepse kroz pricu o Vitlejemskoj zvezdi, trojici maga, reprezentima alhemije, astrologije i telurgije, vidi. Slika darivanja je slika integracije. E sad, jeste Crkva je ta koja se valja smatrati za jedinog ispravnog tumaca ovih stvari, ali i tome prethodi prica o nastanku iste...

Mozes i ovo da mi objasnis. Kako to da postmortem prica o dusi i prica o 40 dana koje je Hristos proveo sa apostolima, odgovara Merkurovom 40 dnevnom orjentalnom ciklusu (izlazi pre Sunca), a trojstvo Sunca i inferiornih planeta jesu hermeticka stvar, pandan Svetom Trojstvu vere. Slicno je i sa Venerom, 40 dana joj traje ciklus od r do d stanice u maksimumu. VE je kod nas gnostika simbol Duha Svetog, ako se posmatra kroz trojstvo SO/ME/VE. Samostalno duh je uvek SO, odnosno, SO ga simbolizuje. Ovo trojstvo svoj pandan ima i u starom Vavilonu, u prici o Semirami, poznata stvar. 50 dana je VE "nevidljivi" ciklus, kada je preblizu SO da bi se mogla videti golim okom pa se i ovo poklapa sa Pedeseticom, silaskom Duha Svetoga. Duh Sveti silazi, a VE postaje vidljiva (Duh se javlja). Ili treci dan uskrsnuca da se poklapa sa trecim danom lunarnog kresenda iz starog Vavilona (MO postaje vidljiv, ponovo uskrsava 3. dan posle konjunkcije sa SO. Iz ovoga je i izveden stepen lunarne egzaltacije na 3. Ta). Davno pre Hrista, za znak Ar se govorilo da je znak uskrsnuca Sunca, pa je Ta znak 3. dana posle tog uskrsnuca, kada se MO odvoji i postane vidljiv. Uskrsava telo, ne javlja se samo duh. Ar je solarni, to je duh, MO je u tradiciji telesni i uvek je telo, odnosno, dusa vezana, integrisana sa telom. I tako iz duhovne simbolike znaka Ar  u kome SO ponovo krece ka svom tronu, u zemljanom Ta dize se telo covekovo (lunarna egzaltacija). Jel' to Lucifer poklopio simbolike na svim nivoima. Ako jeste, opasno nas je sve navukao na nedelju i solarne cikluse. Ima jos podosta, ali bi ti bilo previse. Kasnije cu ako na ovo odgovoris.
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2013, 11:24:22 pre podne od strane Natasa »
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: O bojama i ukusima neba
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 22, 2013, 10:39:40 pre podne »
Moram jos i ovo jer je predivno:

"Osmog dana po rođenju, božanski Mladenac je donet u hram i obrezan, prema zakonu koji u Izrailju važi još od Avrama.Pritom su mu dali ime Isus, kako je to arhangel Gavrilo blagovestio Presvetoj Devi u Nazaretu. Starozavetno obrezanje predobražava novozavetno krštenje.Obrezanje Gospodnje pokazuje da je On primio na sebe istinsko ljudsko telo, a ne prividno, kako su kasnije tvrdili neki jeretici.Gospod je obrezan i zato što je hteo da ispuni sav zakon, kojeg je sam dao kroz proroke i praoce.Ispunivši taj propis, On ga je zamenio krštenjem u Svojoj Crkvi, „jer u Hristu Isusu niti obrezanje što pomaže niti neobrezanje, nego nova tvar"

Kakva direktna sugestija na SA. Zakon Izrailjev od vremena Avrama u ispunjenju. Dokaz primanja istinskog ljudskog tela (SA je telo, skelet, koza, anatomija u tradiciji) i vlada 8. ciklusom, 8. mundanom kucom u Haldejskom sledu. 8. dana, 8. kuca isto sto i 1. dan i planeta SA u 1. kuci. Ovde govorim o mundanim domicilima i egzaltacijama. Mundani domicil SA su 1. i 8. kuca, a mundana egzaltacija mu je u 12. Oktatopos (mundani sled do SA) sistem barem dva veka prethodi hriscanstvu.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže boki

  • ****
  • 64
Re: O bojama i ukusima neba
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 22, 2013, 11:31:30 pre podne »
Možemo i o mojoj vjeri, nije problem, ali šta postižemo time, da sam vjernik sto vjerujem, da sam u zabludi, naivan, zaveden, preobraćen, šta god može od toga ispasti već, ali to nije tema ove priče, niti mog dolaska ovdje ako ste me tako shvatili. Ili ne dao Bog da vas nešto učim, kritikujem, smaram, namećem, sve se bojim nema vecih budala od mene koji to pokusavaju, a vi preceg posla da se i sa mnom pozabavite. Nepristojno je, što moje kad bi tako htio, što vaše da mi sada dajete lekcije o Crkvi, učenju, poklapanju, preklapanju, vadjanju konteksta, 40 dana, Venera retrogradna itd.

Priča je o tome ko je dao Astrologiju, a mozemo kasnije i o Crkvi Pravoslavnoj iz onoga koliko malo o tome znam, na raspolaganju sam iako je licno, intima najdublja jednog covjeka ma kakva da je.

Od svih ljudi koje poznajem u astrologiji (a ne znam ih nesto puno), jedino TA i ja, tvrdimo da je ona data Odozgo, da nije plod jednog čovjeka koji je nešto teoretisao, premišljao uprtog pogleda u nebo, nego da mu je saopšteno. Čim je sam ne bih mogao izmisliti, vala ne bi niko pa sam morao priznati da nije od covjekovog svetovnog genija, jelte. Nadilazi čovjeka, bez obzira što nije nastala u jednom času, nego vijekovima dopunjavana. 

I tu dolazimo do nekakve rajske astrologije. Dakle, vi kao TA vjerujete u andjele koji prenose znanje, ako se ne varam? Ti andjeli po svim relevantnim religioznim misliocima jesu pali andjeli koji su ukrali to nesto iz raja i donijeli na zemlju ali su pozeljeli da se ozene kao divovi sa zenama, i jos ponesto zavedeni zemaljskim, kaze predanje, i zbog toga su procerani u ad.

Pa i ova dva iz islamske mitologije, Harut i Marut, za koja reče Nataša da nisu pali andjeli, a ja nadjoh da su na kraju kaznjeni sto su ljude naucili da vračaju iako su govorili na pocetku ljudima ne vjerujte u nas mi smo tu da vas kusamo... i vise u Vavilonu iznad bunara, poslije ocerani u pakao, tandara manadar broc.

Dakle, ko je počeo ovu zbrku, ljepotu, smisleno, zabludu što se zove Astrologija?

Na pitanje kako radim kao "satanista" tu astrologiju, UR, NE, PL, pa tako što mi fercera! Neka je ludak najveći od svih astrologa zvani Krouli medju prvim koristio UR, NE i PL i ko zna jos ko ludji od njega, oni za mene nemaju pojma o modernoj psiholoskoj astrologiji! A i nemam neki otklon presudan iako se zgražavam, ako su drugi demoni iz Enohovog apokrifa Barakel, Kokabil, Azazel zvani lucifer i ko zna koliko njih jos, isti, veći, mudriji od ovih ludaka 20 vijeka, samo sto eto nisu lupetali kao Krouli i ekipa, pa oni nisu satanisti a oni jesu... Kako god se okrenes, dupe je pozadi...
Palo je palo, demonsko je demonsko, ako prihvatimo da je Astrologija od prognanih, neshvacenih, tajnih, umisljenih, malkice skrenutih andjela, onda su svi astrolozi svih vremena vjestice, satanisti, pa sad na kom nivou smijesno malom ili rade talismane i vracaju igrajuci uz vatrenu vodu oko totema nebitno...Ili magiju zovu magijom a ne znaju sta je magija jer magija nije magija no je magija i ovi nisu imali kud pa je proglasili da je magicna zato sto je magicna??!

Ili nisu? E zbog toga pitam vas, vaše knjige, iskustva. Zbog toga sam tu. I jos jedno bih zamolio ako je ikako moguce, da preskocimo rasplinjavanje, tema je Vavilon ako je on Prvi kada se nebesa otvaraju i kada andjeli lete u niskom letu, padaju, bacaju pamflete desant na Drvar samo sto nije poceo, kad u jednom proglasu, podjela sfera, ahtung.

Ako bas nekog interesuje to moje UR, NE, PL to smo Natasa i ja davno pisali, mozemo opet, ali da budemo usredsrijedjeni na Vavilon ako je moguce, da se ne rasplinjvamo ako se slazete, pa cemo onda i o toj mojoj ili svacijoj UR, NE, PL, astrologiji ako je toliki neizdrž:
http://www.astro-art.net/forum_old/topic-2880.html

U Pravoslavlju Amfilohije jednom pričao iz Knjige o Jovu, o Mazarotu da se pominje kao Astrologija. Episkop Danilo je napisao da su zvjezdoznanci bili mudri ljudi koji su gledali u zvijezde i najavili Hrista!...i to je sve sto sam pronasao u Pravolavlju a da koliko toliko direktno ne optuzuje Astrologiju?....Sve ostalo, vam je vec poznato.

*

Van mreže Miki

  • *****
  • 587
    • Astrologija.online
Re: O bojama i ukusima neba
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 22, 2013, 11:48:34 pre podne »
Od svih ljudi koje poznajem u astrologiji (a ne znam ih nesto puno), jedino TA i ja, tvrdimo da je ona data Odozgo, da nije plod jednog čovjeka koji je nešto teoretisao, premišljao uprtog pogleda u nebo, nego da mu je saopšteno. 
Lepo to tvrdiš, al je očigledno jedna čovek izvršio desant na astrologiju koju koristiš, pa me zanima kako te dve činjenice povezuješ?
tema je Vavilon ako je on Prvi kada se nebesa otvaraju i kada andjeli lete u niskom letu, padaju, bacaju pamflete desant na Drvar samo sto nije poceo, kad u jednom proglasu, podjela sfera, ahtung.
Iz tog desantovanog Vavilona je Jehova donesen u Izrael, a iz vere njihoive je Hrišćanstvo destilovano
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2013, 11:50:53 pre podne od strane Miki »
http://astrologija.online/

Robert Zoller:But in order for that to happen, I had to clear a lot of rubbish out of the way. The rubbish was New-Age astrology, New-Age ideas about magic, New-Age ideas about alchemy, and things of that sort. Which are all cul-de-sa

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: O bojama i ukusima neba
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 22, 2013, 11:55:55 pre podne »
O Vavilonu nema to sto ti hoces,  samo opsirna prica o stelarnoj religiji iz koje su pandani preneseni na abrahamske objave.  I to je sve.  Ako su divovi ti koji su nas svemu naucili, divovi su nas i ka Bogu odveli jer kako da pod tepih stavimo ovolike analogije.  Astrologija i njena mater stelarna religija prenete su u religijske objave. I dok starozavetni Jahve otkriva Saturnovo lice, dotle Hrist pokazuje solarno, dajuci svemu prethodnom konacni smisao povratka nam u predjasnje stanje. Izmedju ove dve krajnosti se svet udvaja i nasi zivoti se na tome napajaju.  Solarno hriscanstvo je zaista konacno ispunjenje integracije saturnijanskog relma prema gnostickim pravilima.  Andjeli su samo odigrali svoju ulogu. Dalje od toga ne idemo.  Racionalizacija koja stoji iza solarne nedelje koja zamenjuje Saturnovu subotu, jednaka je gnostickoj ideji o justifikaciji astrologije.  Ako pali andjeli stoje iza astrologije, stoje i iza ovog drugog.



« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2013, 12:10:30 posle podne od strane Natasa »
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže boki

  • ****
  • 64
Re: O bojama i ukusima neba
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 22, 2013, 12:11:18 posle podne »
Miki, svaki covjek je stvoren po licu Bozjem...U svakom covjeku zivi i Dobro, pa i u onom najgorem pa i kada je satrto svim i svacim, pa se takav Zao covjek zove. Ali i takav moze dati nesto, i takav moze neko Dobro dati koliko mu je dato. Pa i Njutn tamo neki, koji je slao ljude falsifikatore na vjesala kao guverner. Pa i neki hirurg koji je i ubica usput, mozda spasi nekome zivot jer zna da reze, samo ako hoce, na spas. Pa i taj sto je napravio desant na astrologiju, ako je u pitanju samo jedan, pa zvao se on kako god se zvao.

E ovdje krece, sta je to dozvoljeno i koliko se covjek moze izboriti, kako moze birati? Po savjesti. Ali kazu sada, i savjest je moguce ukinuti odnosno znatno je smanjiti ukoliko stalno obitavamo u amoralnom.

S tim da ja nemam pojma ni o kavoj astrologiji, posebno ne o toj unakazenoj americkoj, engleskoj iz 20 vijeka? A i poznato je da sam jedan od najvecih boraca protiv tih ludaka koji uvrstavaju neke Hirone, asteroide itd...Ruzno je reci ludake, eto zavedene...Sto ne znaci da nismo svi zavedeni, vidis, astrologija je od palih andjela?

Dovoljno je reci da nikada nista nisam od njih citao. Sve sto znam je od Gorana Milekica. A on je citao Dupora koliko znam i jos ponekoga, ali vrlo malo usvojio od njih sem taj sistem koji ukljucuje UR, NE, PL, i sto se mene tice Goran Milekic je izmislio astrologiju koju znam. A to je vec neprekidno promisljanje, iskljucivi subjektivizam, rad tek sa jednom planetom, poljem, a kamoli 7, a tek sa 10, ojha.

No to opet nije tema, no Vavilon.

A za Jehovu i Vavilon, moze neko pojasnjenje?


*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: O bojama i ukusima neba
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 22, 2013, 12:17:00 posle podne »

S tim da ja nemam pojma ni o kavoj astrologiji, posebno ne o toj unakazenoj americkoj, engleskoj iz 20 vijeka? A i poznato je da sam jedan od najvecih boraca protiv tih ludaka koji uvrstavaju neke Hirone, asteroide itd...Ruzno je reci ludake, eto zavedene...Sto ne znaci da nismo svi zavedeni, vidis, astrologija je od palih andjela?

Dovoljno je reci da nikada nista nisam od njih citao. Sve sto znam je od Gorana Milekica. A on je citao Dupora koliko znam i jos ponekoga, ali vrlo malo usvojio od njih sem taj sistem koji ukljucuje UR, NE, PL, i sto se mene tice Goran Milekic je izmislio astrologiju koju znam. A to je vec neprekidno promisljanje, iskljucivi subjektivizam, rad tek sa jednom planetom, poljem, a kamoli 7, a tek sa 10, ojha.

No to opet nije tema, no Vavilon.

A za Jehovu i Vavilon, moze neko pojasnjenje?

O Jehovi i Vavilonu ce ti Miki, a ja cu ti reci da je apsurdno to sto vrdis da nemas veze sa teozofima, a primenjujes i promovises astrologiju koju su oni reformisali. To sto se pozivas na Milekicev i Duporov pristup i stil, veze nema sa predmetom o kojem mi govorimo, to su zamenjene teze. Milekic, Dupor i svi vi koji ne priznajete hijerarhiju tradicionalnog kosmosa i u ljudsku ravan uvodite sfere iz drugih nivoa, spadate u pronosioce teozofske ideje, bili toga svesni ili ne. Bolje reci, ideje jednog otvoreno satanistickog kulta jer oni su ti koji su transsaturne uveli u astrologiju sa masnim "objasnjenjima" zasto je to "pozeljno". Ovo boldirano, odatle pocinje deformacija.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže boki

  • ****
  • 64
Re: O bojama i ukusima neba
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 22, 2013, 12:19:21 posle podne »
O Vavilonu nema to sto ti hoces,  samo opsirna prica o stelarnoj religiji iz koje su pandani preneseni na abrahamske objave.  I to je sve. 

Na Vračaru se kaže valjda Avram, a moze i Ibrahim, čuš ti nje Abraham?  :smiley:

Dakle, po ovome ti nisi Pravoslavka po suštini ako razumijem? Solarno hriscanstvo, what is it?

Valjda se razlikuju andjeli koji su nadahnjivali Proroke od ovih odbacenih? Nisu svi andjeli isti na kraju balade.