Hajz

• 77 Odgovora
  • 52649 Pregleda
*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Hajz
« Odgovor #45 poslato: Januar 23, 2013, 01:18:23 posle podne »
Ne sumnjam uopste. Ipak se vidi u tvojoj licnosti jednako kao i MA. Vrlo si solaran (citaj tradicionalan i idejan). Dobro i sujetan, ali bez toga se nista u ovom svetu ne moze postici.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #46 poslato: Januar 23, 2013, 01:20:01 posle podne »
Ali sam u osnovi podeljen između ME, koji je sa najviše dostojanstva i JU na ASc-u
Mada po Ezrinom malom, almuten mi je MA

*

Van mreže Ile

• 313
    • Beyond The Heaven
« Odgovor #47 poslato: Januar 23, 2013, 01:37:18 posle podne »
SO, zar sumnjaš???

lol i ja isto  ;D

Inače kod Toru je taj Mars previše dominantan na mnogo načina. Ne samo što je Vladar Sata, nego je to planet koji najbliže aspektira ascendent (putem trigona) unutar jedan stepen orbisa. Almuten je Duše, Iznad Horizonta u egzaltaciji i na neki način "vadi" almutene ascendenta (Mesec i Venera) iz 6. divizije i debilitet, jer je njihov domicilni vladar. Pritom, on je unutar 5° od MC u 9 divizija, što znači da mu kvantitativna snaga još uvek nije počela opadati, po onom sistemu Advancing-Retreating putem primarnog kretanja neba.
Veoma dominantan Mars, ali ne na napadalačko-borbeni način kako bi to radio Mars u Ovan recimo. Ovaj je njen Mars u Proper Face, iznad horizonta po noču, nočna planeta, u ženskom kvadrantu i u ženskom znaku, u egzaltaciji, ni malo slab Mars, izbalansiran i elementarno jer mu je ekscesivna toplina izmoderirana u Jarcu. Veoma očito daje njenu unutarnju snagu za borbu kroz život. To je jedan interesantan primer gde Mars donosi benefite.

« Poslednja izmena: Januar 23, 2013, 01:39:29 posle podne od strane Ile »

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #48 poslato: Januar 23, 2013, 01:39:56 posle podne »
Kakve muškarce joj donosi? jer kako god okrenemo, taj Ma i nije njen.

*

Van mreže Ile

• 313
    • Beyond The Heaven
« Odgovor #49 poslato: Januar 23, 2013, 01:46:24 posle podne »

Ima on Vladarstvo Termina i Tripliciteta na Asc pa dobija ne malo 5 poena tamo :)
Ali da, opisuje i njene Partnere :)

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #50 poslato: Januar 24, 2013, 08:44:43 pre podne »
Tora,

Ja ti se izvinjavam jer sam, umesto citata, izgleda greskom izabrala ceo tvoj post i modifikovala ga. Nema nacina da ga vratim. Vrlo nezgodno, pokusaj da ga ponovis nekako. Izvini, nenamerno je. Ne znam sta sam uradila jer se secam da sam pre toga odobrila ovaj tvoj post koji spada medju ona prva tri koje moderator mora da odobri. Zabrljala sam.

*

Van mreže Tora

• 27
« Odgovor #51 poslato: Januar 24, 2013, 01:00:27 posle podne »
(Nema problema, Nataša)

Bas me interesuje iskustvo osobe rodjene u MA cas jer je i moja devojcica rodjena usred noci, u MA vreme, a ima VE u 1. Ono sto me najvise interesuje jeste da li jednostavno mozes da opredelis koji od dva principa tebe direktnije i tacnije opisuje, VE, vladarka asc ili taj MA iz casa rodjenja. Ja, recimo, vrlo zivim svog MA svakodnevno iako sam rodjena u VE cas, VE dan, VE almuten, VE finalni dispozitor i VE 90 asc gotovo egzaktno sa zenita. MA je signifikator moje duse, prema Ptolomejevoj delineaciji, jer dispozituje ME i MO i u recepciji je sa MO (ne aspektu, vec izmeni dostojanstva). Da bih bila do kraja iskrena prema sebi i drugima, moram priznati da me MA nosi i uznosi :D

Ile je (hvala, Ile  :) ) na to dao lijep teorijski osvrt, a iskustveno još mogu dodati da, iako iskustva proživljavam putem VE (aplikacijska konjukcija MO/VE), povratna akcija, tj. reakcija mi je uglavnom do MA (također, i meni MA dispozitira ME, koji je, pogađate, u terminu MA).

S obzirom na osnovne astrološke postulate i Natašin primjer, možemo li zaključiti da je VE, bez obzira na njezin upliv, temeljno pasivni princip?

One sa istaknutim MA.
''Kada preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće.'' ~ Izaija 43,2
http://www.youtube.com/watch?v=NdYWuo9OFAw

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #52 poslato: Januar 24, 2013, 01:06:37 posle podne »
VE jeste pasvni princip, ali samo u okcidentalnoj poziciji. Spremam tekst upravo na ovu temu, temu VE simbolike u religijama gde se pokazuje da ona nosi jednako pasivni i aktivni princip koji ima veze sa odnosom prema SO. Ipak, ontoloski ona jeste pasivna, a aktivna postaje u manifestaciji odstupanja od ontoloskog, inicijalnog. Simbol je Lucifera u mnogim kulturama. Dakle, ona bi trebalo da bude pasivni princip, ali kada je iskvarena postaje aktivan ili barem princip koji tome tezi, pa ovde dolazimo do one Frolijeve price o razlici izmedju volje i zelje, odnosno, razlici izmedju prirodne datosti i zelje.

« Odgovor #53 poslato: Januar 24, 2013, 03:45:37 posle podne »
Cekam taj tekst, posebno me zanima takva Venera , s obzirom da sam nosioc iste - orijentalna u Biku , i u tom smislu na sta se odnose termini datost i zelja.

*

Van mreže Cherry

• 258
« Odgovor #54 poslato: Januar 24, 2013, 04:01:05 posle podne »
Moja je orijentalna u Lavu, ali u melanholičnoj fazi, tako da valjda je ta faza čini manje aktivnom..

Nevezano za to, kada je Hajz u pitanju, setih se moje drugarice koja ima Mesec u Raku u hajzu u devetom znaku ali osmoj kući. Da li ikakva korist postoji od ovakve planete ako je u osmoj kući.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #55 poslato: Januar 24, 2013, 04:35:57 posle podne »
Mora biti da ima jer 8. kuca ima i neka korisna znacenja, poput pokretne imovine drugih ljudi. U vreme kada sam radila u banci, moja sefica je imala MO u Ta u 8.

Datost se odnosi na ontolosku inicijaciju principa, ono sto on predstavlja u savrsenom, neiskvarenom svom stanju. Datost VE je da bude pasivna i ona ce to biti ako se nadje u ispravnoj helijackoj poziciji (ali ne predaleko od SO, na maksimumu moguce udaljenosti jer je to isto kao da je 180 od njega). Zelja planete kvari njenu datost onda kada je ona izvan svog inicijalnog astronomskog (matematickog) stanja. Ako je esencijalno debilitirana, ako je orjentalna, retrogradna ili okcidentalna na kraju kanapa. Najbolje je da je izmedju 15 i 20 stepeni od SO, u zapadnom pomeranju (okcidentalnosti). Ovo su vrlo okvirni brojevi, radila sam ih nabrzinu, prevodeci trigone punog kruga na proporciju od 47 stepeni koliko VE najdalje moze da ide. 15 stepeni se dobija proporcijom 360:120=47:x.
« Poslednja izmena: Januar 24, 2013, 04:37:33 posle podne od strane Natasa »

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #56 poslato: Januar 24, 2013, 04:43:09 posle podne »
Ne do 20. vec do 31. stepena od SO jer svaka planeta ima svoju istocnu i zapadnu fazu pa udaljenost inferiornih valja pomnoziti sa dva. Proporcija se menja tako sto umesto 47 stoji 94.

« Odgovor #57 poslato: Januar 24, 2013, 04:50:55 posle podne »
Da, kapiram , zanima me i ova druga "vrsta " Venere, ona orijentalna ( u okcidentalnoj fazi ) s obzirom da joj se menja priroda , odnosno ona postaje muskija, aktivija da li joj je to ovako zivotno gledano hendikep ili ako ona signifikuje profesiju li bilo koju akciju sada to mozda bude cak i plus ?

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #58 poslato: Januar 24, 2013, 05:00:43 posle podne »
Moze da bude plus prema principu da se sve orjentalno bolje realizuje u svetovnom. Ovo su neke hermeticke dubioze za inicijacijske magije, odnosno, dubioze apstraktnijih nivoa. Zena bi trebalo da bude zena i da bude "poslusna" jer odstupanje od toga vodi kao pobuni. Starozavetna prica o prvom muskom principu (Adam je stariji od Eve) i zenskom koji se iz njega izdvaja (Adamovo rebro). Kako pobuna cesto obezbedjuje svetovni sjaj za nagradu, tako i orjentalna VE moze da bude divna, privlacna, uspesna i blistava, ali nije "zdrava" za proces individuizacije (obozenja). Ova prica vuce poreklo od Semirame, kontroverzne vavilonske vladarke i njenog, za boga, proglasenog sina. Necu o tome sada. Ove brojeve koje sam izracunala nasla sam na netu pre 7-8 godina, nisam link sacuvala, jer u tom tekstu nije pisalo nista sto nisam znala, osim ovih brojeva. Sam tekst je neki traktat o pitagorejskoj tetraktisi i hermeticka je stvar, ne iskljucivo astroloska.

« Odgovor #59 poslato: Januar 24, 2013, 05:13:14 posle podne »
Da, jasno mi je, hvala :)