Mozes to u vezi sa temperamentom naci kod Ptolomeja i Lilija, s tim sto ja kod superiornih planeta, kada su orjentalne, uvek uzimam njihovu osnovnu prirodu bez obzira na znak pa je SA zemljani, ali ako je u vezi sa VE aspektom ili u VE znaku, a orjentalan, onda je vodeni. MA i JU su uvek vatra i vazduh kada su pre SO, a VE je orjentalna uvek vazdusna, ME nema definisanu prirodu, zna se i zasto (ne pripada niti jednom od dva principa u potpunosti) pa je upotpunjava prema znaku u kom se nadje. Topao kada izlazi jer ga iz pozadine greje SO, suv kada zalazi, jer je suvoca njegova osnovna osobina. MO vec prema fazama, s tim sto ja uvek, kao dodatni faktor, bez obzira na fazu, uzimam MO znak, njegovu prirodu i dodajem formuli. Ovo sa vodenim orjentalnim SA ima svoje opravdanje u prici o prevari koju je Lucifer podmetnuo Evi i hronicnom protezanju greha kroz manifestaciju dok orjentalna VE postaje muska lazno predstavljajuci se da je zena, odnosno, to je zena koja se lazno poziva na iskupljenje, a iskupljenje od greha u tradiciji ima veze sa vazduhom i vazdusnim vlagama (kisama). I to je integrisano u prici o Semirami ili je ovaj, jednako istorijski i mitski lik, otelotvorenje ovih prvih principa. Dalje ovde necu da idem jer ce to biti tema najavljenog teksta. Ovako izvan konteksta nema nikakvog smisla, a da nasiroko objasnjavam ne mogu jer nisam sredila misli. Znam sta hocu da kazem, ali zelim to da doteram. Orjentalna VE, u sustini, uzima dosta od MA manifestacija, imitira MA zbog cega nije neobicno kada se u kartama ratova, sukoba i rastava ovakva nadje na uglu. Ratova narocito. Ona se spaja sa MA jer stoji sa "druge strane ogledala" kada povezemo unutrasnju i spoljasnju sferu preko SO pozicije. ME kada je orjentalan imitira JU, a MO u fazi pada imitira SA.