Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)

• 271 Odgovora
  • 160696 Pregleda
*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Astrologija odnosa (sinastrijski metod Klaudija Ptolomeja)
« Odgovor #90 poslato: Decembar 02, 2012, 12:43:25 posle podne »
Ne da je izmesano nego je kod 99% ljudi lunarno dominantno. Kada govorimo o podeli ove vrste, mi, zapravo, mislimo na podelu koja ljude klasifikuje na one koji su totalno lunarni, sa vrlo, vrlo malo solarnog u sebi, i one koji su pretezno lunarni, ali kod kojih se solarni princip cvrsce drzi i povremeno, kako bivaju stariji, sve vise dolazi do izrazaja. Da smo lunarni svi vidi se na svakom koraku. Volimo da jedemo, da sticemo materijalno, brinu nas zemaljske stvari, svetovno smo ambiciozni, zaljubljujemo se, stvaramo, svoju patnju postavljamo na pijedestal kojem se cesto i molimo pa od patnje pravimo idola (umetnicko stvaralastvo, pesnistvo). Ako i nismo narocito romanticni, onda smo vrlo alavi, vrlo banalni, teski sebi i drugima. Solarno u nama nas podseti povremeno na taj svet zaboravljenih ideja iz kojeg je sve proisteklo i cemu se sve vraca i taj momenat solarne inspiracije neke ljude definise ka solarnom tipu licnosti, iako i takvi u sebi gaje prozdrljivu lunu jer zivot izvan ovakvog koncepta nije moguc. Zivot je lunaran, ono sto dolazi posle zivota je solarna stvar. To je ona Frolijeva prica o fortuni koja predstavlja fazu MO, kolicinu iluminacije koja nedostaje lunarnom disku da bi privremeno zadovoljio vecitu glad. Fortuna je tako nasa zemljanost, nasa putenost, nasa zudnja, nase zelje, sve ono sto nas najcvrsce vezuje za zviot i sto predstavlja inspiraciju zemaljskog zivota. Solarno u nama je maleno i zakrzljalo, vrlo prikriveno i samo oni ljudi koji su ovoga svesni, mogu se smatrati solarnim tipovima licnosti. Solarni tip u pravom smislu te reci je covek koji je prevazisao zelju za zivotom, koji je prezreo zemaljski zivot, kojem isti vise ne predstavlja nista vise do pripreme za ono sto dolazi posle. U tom smislu, tek procenat na ovoj planeti pripada solarcima. Moze biti da je to onih 144 ooo novozavetnih, spasenih dusa.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

« Odgovor #91 poslato: Decembar 02, 2012, 01:10:57 posle podne »
Da da, u pravu si. I bas si odgovorila na jos jedno moje pitanje a to je da li je moguce da neko kao mlad bude lunarni tip licnosti a da se kasnije probudi solarno. Jer za sebe smatram da sam do pre 4-5 godina bila potpuno lunarni tip a da se sada tek budi nesto u meni sto mozda ima veze sa solarnim. To vidim i po tome sto recimo ne mogu da se druzim/zabavljam sa tim prizemnim tipovima licnosti. Nemam nista protiv njih ali nekako smo kao nebo i zemlja i osecam da me uopste ne razumeju, da misle da ja tamo nesto filozofiram i bavim se glupostima ( gubim vreme ) umesto da zaradjujem novac, stvaram nesto konkretno itd.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #92 poslato: Decembar 02, 2012, 01:38:45 posle podne »
SO na asc. Da.

*

Van mreže Cor scorpii

• 244
  • ARS LONGA VITA BREVIS
« Odgovor #93 poslato: Decembar 02, 2012, 05:21:22 posle podne »
Citat
U tom smislu, tek procenat na ovoj planeti pripada solarcima. Moze biti da je to onih 144 ooo novozavetnih, spasenih dusa.

Bice spasenih ukupno ipak malo vise ;)

Ovih 144 000 su sve Jevreji iz 12 plemena Izraela koje ce Duh Sveti podici i "zapecatiti" da svjedoce svijetom za Rijec Gospodnju u vrijeme sedmogodisnjeg velikog stradanja tj. antihristove vladavine. Oni ce biti prvi "plodovi" procesa iskupljenja Izraela tj. vracanja Gospodu koga su odbacili.
« Poslednja izmena: Decembar 02, 2012, 07:59:09 posle podne od strane Cor scorpii »
https://klasicnaastrologija.wordpress.com/
https://7heavenastrology.wordpress.com/
Psalm 14:1  The fool hath said in his heart, there is no God.
Proverbs 9:10 The fear of the LORD is the beginning of wisdom

*

Van mreže Alex

• 41
« Odgovor #94 poslato: Decembar 03, 2012, 06:34:41 posle podne »
High level razmena ideja.Ovo ti je sve vrh Natasa o soli-lunarnim argumentima.Pozdravljam sve ucesnike ovog novog foruma.Alex.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #95 poslato: Decembar 03, 2012, 06:36:57 posle podne »
Vrh brate ;) Gde si Sijacicu, sta ima u Galiji? Kako si ti?

*

Van mreže Alex

• 41
« Odgovor #96 poslato: Decembar 03, 2012, 06:39:55 posle podne »
Pa evo pravo da ti kazemdobro je privatno sam malo oko kuce i deteta a inace u galiji sve po starom neka kriza celika "arcelor-mittal" industrije pa pratim i to malo,kao i ostala zbivanja u svetu nije mi dosadno u principu... :)

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #97 poslato: Decembar 03, 2012, 06:43:38 posle podne »
Vidis kako se sada lepo gledamo sa slike. Samo Gogi preti onom zaokom ;)

*

Van mreže Alex

• 41
« Odgovor #98 poslato: Decembar 03, 2012, 06:47:45 posle podne »
Jes vala super smo 8)

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #99 poslato: Decembar 03, 2012, 08:31:17 posle podne »
Vidis kako se sada lepo gledamo sa slike. Samo Gogi preti onom zaokom ;)
oće da nas prepadne 8)

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #100 poslato: Decembar 05, 2012, 02:15:29 posle podne »
Novi primer, a na vama je da date mišljenje, jeli, brak u krizi od kada-otprilike
rm 11. 3. 1965. 17:15 Bg
rw 1. 10. 1973. 8:45 Bg

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #101 poslato: Decembar 07, 2012, 10:48:20 pre podne »
Slobodno, bez frke u analizu, ovo je jedan "tipski" par, koji ne odudara mnogo od svojih horoskopa.

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #102 poslato: Decembar 07, 2012, 11:35:19 pre podne »
Ajd ja da postavim karte, možda će biti lakše za tumačenje.

Inače, moram da primetim da oba natala imaju skladan odnos među svetlima, ali kada ih posmatramo "ukršeteno" dobijamo kvadrate. Ja bih to tumačila kao prilično dinamičan međusobni odnos, mada zbog natalnih postavki ima šanse da se on kao takav održi.
« Poslednja izmena: Decembar 07, 2012, 11:46:16 pre podne od strane Tanja »
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže zmaj

• 26
« Odgovor #103 poslato: Decembar 07, 2012, 11:44:54 pre podne »
imas li neku svetliju kartu nista ne vidim
ipak je u redu otkrila sam kako da je povecam  :D

*

Van mreže Cor scorpii

• 244
  • ARS LONGA VITA BREVIS
« Odgovor #104 poslato: Decembar 07, 2012, 12:46:17 posle podne »
Ako neko prouzrokuje probleme, to je ona jer njen SA sjedi na njegovom MO. Po firdaru, od 1.10.'13. krece glavna zabava jer ona ulazi u SA period, a period 1.10.'11. - 1.10.'13. isto izgleda poprilicno kriticno jer je SA vladar njenog profekcionog AC  :) Posto je SA vladar njene 3. i 4. a u 9., problematika se generalno tice stanovanja/njene porodice/nekretnina, inostranstva, eventualno nekog gubitka/tuge(SA u mundanom 8.), smetnji uslijed losih rodbinskih odnosa i sl.

Ne znam koliko su dugo u braku, ali pretpostavljam da su doticne teme izazivale pritisak na njega pri cemu je cak mozda dolazilo i do privremenih razdvajanja kad god je njoj SA bivao jace aktiviran, kao npr. kad je 13.1.'06. - 28.4.'07. vladao sub-periodom MO firdara, koji mu je dispozitor.

Mislim da se kod njih veza zasniva na borbi/neslaganjima jer oboje imaju MA/VE opoziciju na horizontalnoj osi. Svjetla su po istorodnim parovima u averziji, ali istovremeno u znacima gdje je ona ublazena antiscijom pa to izgleda vadi situaciju. MO/SU obostrano u kvadratu... zato mislim da na fundamentalnom nivou nema pravog razumjevanja niti harmonije, brak se zasniva mnogo vise na skladnom odnosu VE/MA/SA jer su u trigonima a AC su u sekstilu. Primarno fizicko - seksualno podudaranje, s tim sto je ona tu dominatnija jer je vecina njenih faktora u dominatnoj poziciji, sa izuzetkom SA.

On je u njenom natalu predstavljen kroz VE u Sco180MA u Ta, a sam ima MA na AC180VE u Pi+ME kao vladara AC u Ar.

Ona je u njegovom natalu odslikana kroz JU u Ta(VE znak) 120 MA u Vi, dok sama ima VE na AC u Sco(MA znak).

« Poslednja izmena: Decembar 07, 2012, 01:30:54 posle podne od strane Cor scorpii »
https://klasicnaastrologija.wordpress.com/
https://7heavenastrology.wordpress.com/
Psalm 14:1  The fool hath said in his heart, there is no God.
Proverbs 9:10 The fear of the LORD is the beginning of wisdom