Natalna astrologija (primeri)

• 1425 Odgovora
  • 794365 Pregleda
*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #1335 poslato: Decembar 10, 2013, 03:33:14 posle podne »
Nije isto. VE je sa druge strana MA, izlazi posle njega, u dalekoj separaciji, a MO na kraju ciklusa. Kod ove, MO je u rastu. To su bitni detalji. Takodje, u mom primeru JU iz 10. je na 120 od drustva u Ar dok ME dodatno povezuje inace aplicirajucu VE sa MA.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

« Odgovor #1336 poslato: Decembar 10, 2013, 03:41:55 posle podne »
Jeste u pravu si, poenta mi je bila samo da nekada nesto naizgled slicno zbog odredjenih detalja postane skroz razlicito.

Citam sada Ptolomeja iznova da se pristem. Elem on pise da za muskarce treba gledati aplikacije Meseca i da one opisuju partnerku. Mene sada zanima sta se desava u slucaju da Mesec aplicira Suncu? Jel idemo na narednu planetu kojoj aplicira?

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1337 poslato: Decembar 10, 2013, 03:53:18 posle podne »
Uzmes SO, zasto. I SO moze opisati partnerku, ima Ptolomej jedan aforizam, ali samo o konjunkciji, kada kaze da ako je MO spaljen i istovremeno aflikovan od SA, da se muskarac nikada nece zeniti. Ako SA nije ukljucen, ovo ne vazi i SO mozes protegnuti na mnoga znacenja, kako procenis. Naravno, osim aspekata, gledas i znake, delove znaka, sazvezdja, odnosno, nekretnice, sektore, kuce, helijacke faze...

« Odgovor #1338 poslato: Decembar 10, 2013, 03:59:40 posle podne »
Nekog sam ranije pitala za to i mislim da je bio komentar da je Sunce muska planeta pa da ne moze da predstavi zenu nego da idem na sledecu aplikaciju.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1339 poslato: Decembar 10, 2013, 04:05:44 posle podne »
Svasta. Onda je Ptolomej lud jer je ladno povezivao MO sa svim planetama redom.

« Odgovor #1340 poslato: Decembar 10, 2013, 04:16:19 posle podne »
Jos jedno pitanje :), sta se desava kada Mesec odnosno Sunce ne aplicira ni jednoj planeti do kraja znaka ili je sam svojom pozicijom na samom kraju nekog znaka?

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1341 poslato: Decembar 10, 2013, 04:24:00 posle podne »
Ja imam takav slucaj. Pa, nista, MO racunaj prema znaku i delovima znaka, kuci, fazi...Kod mene konkretno zivot izgleda prilicno stabilno, sta znam, nekako nema vecih turbulencija, a presla sam 40. Postoji ono pravilo u TA da MO gledas prema poslednjem kontaktu i prema sledecem nezavisno od granica znaka. Poslednji kontakt je jednako vazan, narocito ako nema narednog, onda ta planeta dominira. Ako postoji blizak naredni aspekt onda sepracija simbolizuje prvi deo zivota, nesto vazno u prvom delu, a aplikacija promenu koja ce se desiti. Takodje, pogledaj i 48. cas od rodjenja, sta se desava sa MO, gde pada, sta radi, da li menja latitudu ili deklinaciju. Valens nabraja i 7. dan i jos neke, ali to vec razvodnjava stvar.

« Odgovor #1342 poslato: Decembar 10, 2013, 04:32:20 posle podne »
Hvala, ovo cu bas pogledati na tim nekim kartama gde imam ovakvu situaciju koja me je bunila. Moj tata bas ima Mesec na 30* Bika malo pre ga pogledah kada je bila prica o Algolu i njegovom orbisu.
« Poslednja izmena: Decembar 10, 2013, 04:37:13 posle podne od strane LadyInRed »

« Odgovor #1343 poslato: Decembar 11, 2013, 11:09:08 pre podne »
Ja bih za MA u Ovnu rekao da se radi o mesaru, a ono ispao cvjećar...

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1344 poslato: Decembar 11, 2013, 12:29:10 posle podne »
Ako gledas SO, kako Ptolomej kaze, SO je u zemljanom, VE znaku i sa VE izmenjuje visoka dostojanstva, ali MA, procenjujem da ce se tek pokazati u njegovom zivotu, ozbirom na planove koje ima. U njegovom natalu MA je, takodje, cvrsto vezan za profesiju i to MA u vatrenom znaku kao i kod nje.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1345 poslato: Januar 17, 2014, 04:41:37 posle podne »
Zanimljivo pitanje zene koja ima jedno dete. Da li se iz natala njenog sina vidi da li ce isti imati rodjenog brata ili sestru (ima brata po ocu)? Natal je kao primer lepo "legao" za neka TA pravila po ovom pitanju. Dakle, na osnovu ovog natala sta biste rekli u vezi sa konkretnim pitanjem?

8.8.2009. 9.33. am Novi Sad, asc na 1. Li.

*

Van mreže alea

• 160
« Odgovor #1346 poslato: Januar 18, 2014, 08:46:38 pre podne »
Lady, apropo one karte tvoje prijateljice, i ja imam SA u VII pa sam se udala jako, jako rano.
Sa 20 godina. :)
Nikada nisam bila bez partnera, oko mene se uvek neko vrzma...mislim da je meni to donelo i SO na ASC u aplikaciji ka JU i MA u 5.

Bas mi je cudno, kardinalni znaci su joj na uglovima, moguce da kod nje bude nesto sasvim iznenada...

Mene je jako pocelo da iritira sto vecini ljudi ne smes dati ni jedan negativan komentar na natal.
Boze, kako su ljudi sujetni, to je strasno!
Kao da su im karte savrsene a u zivotu im samo ruze cvetaju... :o
« Poslednja izmena: Januar 18, 2014, 08:49:26 pre podne od strane alea »

« Odgovor #1347 poslato: Januar 19, 2014, 05:37:48 posle podne »
Zanimljivo pitanje zene koja ima jedno dete. Da li se iz natala njenog sina vidi da li ce isti imati rodjenog brata ili sestru (ima brata po ocu)? Natal je kao primer lepo "legao" za neka TA pravila po ovom pitanju. Dakle, na osnovu ovog natala sta biste rekli u vezi sa konkretnim pitanjem?

8.8.2009. 9.33. am Novi Sad, asc na 1. Li.

Obzirom da je Sco na vrhu III a Ma u Blizancima
Sco posmatramo kao plodan znak, Blizanci iako vise neplodan nego plodan, Ma je u Blizancima u triplicitetu i ima sekstil sa So i trigon sa Ju
Pa bih shodno navedenom zakljucila da ce imati brata (jer su aglaseni muski znaci)
doduse ima i Ma90Sa ali mislim da se to odnosi prije na neke kasnije konflikte i neslaganja.

Ili sam trebala po Ptolomeju?
« Poslednja izmena: Januar 20, 2014, 01:34:29 pre podne od strane Lilitu »

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1348 poslato: Januar 20, 2014, 10:36:44 pre podne »
Mozes i po Ptolomeju, zasto ne. Ja sam jednog drugog autora primenila kada sam odgovorila zeni. Kasnije cu izneti svoju analizu. Vrlo je kratka.

« Odgovor #1349 poslato: Januar 20, 2014, 12:20:32 posle podne »
Ptolomej braci i sestrama po majci dodjeljuje narednu kucu od Ve po danu rodjenim (odnosno Mo po noci), odnosno narednu kucu od kuce majke, sto je XI kuca. U XI kuci se ovdje nalazi So u Le sto bi opet ukazivalo na brata.
(Lili kaze da ovu Ptolomejevu praksu niko nije prihvatio - slobodan prevod)
Ali eto, mozda ce biti zanimljivo da u narednoj kuci od kuce oca (u V) imamo Ju koji moze ukazati na brata sa oceve strane jer se Ju nalazi u muskom znaku.

Edit: ovom metodom sam pokusala da gledam svoju kartu (imam mladju sestru) Ve je u IV kod mene u tripl. Me, u V mi je Me Uz Sa, So(vl. III) i Ve koja je u Sco) - da ne duljim htjedoh reci da bi kod mene na osnovu ovoga bilo tesko zakljuciti broj brace ili sestara, bar meni
« Poslednja izmena: Januar 20, 2014, 12:32:02 posle podne od strane Lilitu »