Tačno sam znala da će se ovako pričati o Andjenilinom slučaju.
I ja sam prvo reagovala slično, zašto vaditi zdrave organe, ali posle sam dosta razmišljala na tu temu jer me i lično pogađa. Možda i ja imam taj gen..prababa je umrla od raka dojke u 40-oj godini, babi su izvađeni ženski organi, ne znam tačno šta je bilo u pitanju, mama ima spaljenu Ve u Raku kvadrat Sa u Vagi.. Tim gore što ja prvo nisam ni znala za tu genetiku jer moja majka ne priča ni o čemu..pa mi je u svim kartonima upisano da niko u porodici nije bolovao ni od čega..
I možete da pričate šta god hoćete, Angi je možda luda na neki svoj način (zapravo rekla bih da ima nešto slično kod Cece i nje..možda su jako loše osobe..samo se o tome ništa ne zna sigurno), ali u ovom slučaju uradila bih isto.
Znam da je to nova moda da bi se industrija vađenja organa obogatila, ok..modna industrija nas tera da kupujemo skupe torbe i šminku, industrija andola nas tera da kupujemo andol...da li možemo bez toga- naravno, da li smo svesni da je to manipulacija- verovatno, ali ipak ćemo kupiti tu robu jer dobijamo neku "dobit"..mislimo da smo srećniji sa novom odećom ili da će nam srce raditi bolje ako svakog dana popijemo pola andola..
Tako da ako postoji nešto što će da šanse oboljevanja od te bolesti svede na 5 posto i ako to mogu da platim u tom trenutku..pa čak i da je to možda realno malo čudan čin..taj čin mi dugoročno kupuje mir. A to vam govori osoba koja se zdravo hrani, ne puši, ne pije, eliminiše toksične osobe i odnose iz života..ali je svesna da i to nekad nije dovoljno.
Dakle ja sam za to ako postoji najava problema, eliminiši problem pre nego što se pojavi u punoj snazi (a uz to eto taman prilike da se sredi i estetsko stanje grudi

)
možda si igračka te industrije, ali eto moja prababa nije bila ničija igračka pa je živela 40 godina..
Ne znam da li ste svesni šta znači 87% posto šansi da oboliš..i da eto znaš taj procenat..sedeš kući i moliti Boga da te sačuva da tvoja deca ne ostanu rano bez roditelja..
Čak i da moj karakter nije ovakav, isto bih mislila..njena odluka mi se čini savršeno razumnom u toj situaciji..
I to nije u Americi uopšte novina..možda je ona prva javna ličnost koja je o tome govorila, ali tamo se to uveliko radi.
Čak evo da vam ilustrujem, gledam jednu seriju za mlade, nova generacija one serije Beverli Hils..i jedna od likova prolazi kroz ceo taj proces..s tim da ona i dobija rak pre nego što se izvrši ta operacija...u suštini to tamo postaje normalna stvar..ne samo privilegija bogatih ljudi....i stanje se redovno prati, verovatno se ne odstranjuje ako je mogućnost mala...