Natalna astrologija (primeri)

• 1425 Odgovora
  • 806506 Pregleda
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #1125 poslato: Mart 07, 2013, 02:27:08 posle podne »
Znaci kada kazes tacka korena zivota i zivotne misije mislis na tacku vere i bojazljivosti?

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #1126 poslato: Mart 07, 2013, 02:35:08 posle podne »
Ne, nego na hajleg tacku. Vera i bogobojazljivost idu uz pricu o 9. kuci.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

« Odgovor #1127 poslato: Mart 07, 2013, 02:56:06 posle podne »
ok a na koju tacki mislis kada kazes tacka korena zivota i zivotne misije :) ?

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1128 poslato: Mart 07, 2013, 03:30:04 posle podne »
Na hajleg tacku.

« Odgovor #1129 poslato: Mart 07, 2013, 03:59:37 posle podne »
Hhaha, ok dok ja skontam sta se na sta odnosi. Znaci hajleg tacka je isto sto i tacka korena zivota i zivotne misije i racuna se Asc+Mo-SAN a tacka vere je neka druga. Ok, tnx :)

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1130 poslato: Mart 07, 2013, 04:07:42 posle podne »
Jeste, tako je, a tacka vere je ona iz formule asc+MO-ME (r nocu). Dve razlicite stvari su u pitanju. Te dve sam na Frolijevom primeru pogledala.

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #1131 poslato: Mart 07, 2013, 10:46:52 posle podne »
Citat
hajleg tacka je isto sto i tacka korena zivota i zivotne misije

A zbog cega je ona bitna, odnosno kako se tumaci? Sebi sam izracunala ispada 11*25 Sa, znaci u 1p vladar Ju koji je kao sto znamo kakav u mom slucaju...kako onda tumaciti? Jer opet je osa 1/7 :o (bas me cudi samo jos ne saznadoh sta mi je misija :D :D :D)

(Tacku vere sam izracunala da je 12*25 Ta, znaci vladar Ve, u 6p....pa bas se ne pronalazim? (da je obrnuto u odnosu na ove dve sada novosaznate mi tacke bilo bi mi logicnije :mad:))

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1132 poslato: Mart 08, 2013, 12:13:38 posle podne »
Iskreno Mina, ja nisam ljubitelj svih tih tacaka jer nemaju pouzdanu sadrzinsku referencu. Hajleg tacka je varijanta fortune, njena referenca jer kvalifikuje dva sustinska stanja Meseca. Vrlo slicna fortuni ako pazljivije osmotrimo jer se radi o pocetku rasta ili pada MO koji se konkretizuje u trenutku rodjenja tacnom kolicinom iluminacije koja simbolizuje opsti kvalitet zivota, balans ili disbalans izmedju dusevnog (telesnog) i etericnog. Vrlo mistican koncept koji bastinimo jos od Vavilona verovatno. Taj koren zivota na koji tacka aludira moze biti svasta nesto. U tradiciji je bilo i metamsomatozicara, onih koji su verovali u ponavljanja telesnih inkarnacija, i sa tim ova tacka moguce ima veze. Kasnije, kod monoteistickih abrahamovaca verovatno dobija vezu sa nasledjenim grehom ili pak nasledjenom obavezom neke vrste, ne mora to biti profesija pod obavezno. Prosto, jedan od fokusa sudbine, ali ne iskljucivi jer i planete i termin 3. lunarnog dana sa tim imaju veze.

Tacka vera je pomocni faktor u proceni duhovnog integriteta licnosti, uz MO, ME, 3. i 9. kucu, odnosno, solarni kapacitet.

*

Van mreže mina

• 192
« Odgovor #1133 poslato: Mart 08, 2013, 03:55:21 posle podne »
Hvala shvatila sam...samo se mozes upetljati manje vise

a, ovo nisam

Citat
planete i termin 3. lunarnog dana sa tim imaju veze.

jel mislis na 3. dan od rodjenja? i time gledas u kom terminu je Mesec tog 3. dana plus polozaj planeta kao da su sekundarne progresije ili kako? ??? Cisto tehnicki...

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1134 poslato: Mart 08, 2013, 04:27:00 posle podne »
Dve su verzije u opticaju. Ona o 30 stepeni od pozicije MO u natalu i ona na 48. cas od rodjenja, dakle dva dana tacno posle, u isto vreme, pa gde MO padne, u koji termin i koje aspekte, vrh koje kuce i sl. Postoje jos neke varijante u vezi sa transpozicijom MO, ali o tome cu na temi o zaboravljenim sitnicama. Jednostavnije je da ides na 30 stepeni i naredni znak od MO i pogledas sta imas na tom stepenu. Ova prica o MO ulazi u korpus opstih predulsova sudbine skupa sa svetlima i njihovim triplicitetnim dispozicijama. Pricala sam na temi "Rodjen pod (ne)srecnom zvezdom".

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1135 poslato: April 02, 2013, 02:37:34 posle podne »
Kako vam se ova zena cini? Sta mislite sta radi, kako zaradjuje, kakva je karakterno, prema temperamentu, ponasanju...Bilo sta sto vam najvise pada na pamet na osnovu natala. Ne mora precizno.

20.11.1963. 8.13.am Nju Jork (asc 14 Sa), zona +5.00 EST

« Odgovor #1136 poslato: April 02, 2013, 03:02:55 posle podne »
Ja bih rekla da je kolericna po temperamentu uz dozu melanholije zbog pozicije Meseca u jarcu i bliskog aspekta ovih planeta u prvoj sa Saturnom. Ali ipak koler dominira. Aktivna, brza, preduzimljiva ume d abude gruba ( Mars u prvoj ) ali verovatno i vrlo prijanta zbog Venere kada joj to zatreba. Profesija hm. pa Ovaj Venera-Mars konjkcija je porpilicno odredjuje samo ne znam sta bi moglo da bude. Prvo mi je palo na pamet da je pilot jer voli brzinu a Saturn daje i dobru kontrolu pa onda tako nesto sto je brzo a treba da bude i precizno i dobro kontrolisano, pritom je Saturn u 3.kuci. Posle mi je palo da moze biti i neki vojnik ili masinski inzenjer.

Jedan siloviti karakter i muska energija. Jaka recepcija preko trigona izmedju vl. Asc Jupitera i Marsa. Mislim da je fizicki izuzetno spremna. Jos Saturn joj daje izdrzljivost. MOgla bi stavrno da bude neki specijalac, sportista mozda i to neka borilacka vestina ili nesto gde je potrebna brza reakcija a pride i da osmisli napad dobro kroz Saturn.

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #1137 poslato: April 03, 2013, 06:40:00 posle podne »
Ovde se natežu sangvinik i kolerik, mnogo priče, malo rezultata.
"Ključ" karte je u ME i SO u 12. Mnogo opterećenja psihe.
Kakva je situacija oko finansija, bavi li se nekim privatnim poslom ili kavom finansiskom uslugom?

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1138 poslato: April 03, 2013, 08:34:33 posle podne »
Privatno itekako, usluga takodje, samo ne finansijska. Ajde vrlo jednostavno i direktno. Na sta upucuju tradicionalni tekstovi u vezi sa VE u MA znaku, MA u VE znaku i VE0MA kada su na uglu? Vladar JU u 5. znaku od asc. Na sta je usmeren taj vladar, sta ga pokrece, gde zavrsava dispozicija? Taj MA, ta dispozicija zavrsava na VE i ujedno vlada i 12. Sta je sve 12? Ma i bez toga, VEoMA, vladar u 5. zivotinjskom znaku. Istina, sama JU priroda se ne uklapa u ovo sto zelim da kazem, ali stvari tako stoje. Direktno insinuiram sta?

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #1139 poslato: April 03, 2013, 08:55:42 posle podne »
Šta se svetli u ulici crveno, il zavese ili fenjerovi