Natalna astrologija (primeri)

• 1425 Odgovora
  • 806505 Pregleda
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #1110 poslato: Mart 06, 2013, 01:43:11 posle podne »
Vrlo cudna, fizicki meni izgleda kao musko, nabivena,jake obrve,strog pogled a kada progovori bas je zenstvena , lepa nezna boja glasa, kulturna,fina .

Tip je vrlo ambiciozne osobe, koja zeli da ostavi pecatk za sobom, nesto bitno ( moguce zbog istog vladara Asc i Mc-a ) ali je previse pasivna i lenja da bi to postigla i tu dolazi do sukoba zelja i mogucnosti i onda pad u depresiju. A i neka emotivna neispunjenost sigurno.Meni to vuce na Saturn, da je on blokira i baca u depresiju, samokriticnost,ljutnju na sebe ...

Sto se veza tice, ima trigon izmedju Meseca i Sunca ali su u losim kucama. Vl. desc ovaj Jupiter jos dispozicijom odlazi Saturn u opoziciju sa vl. Asc. Retko se uopste za nekoga i zainteresuje.

*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
« Odgovor #1111 poslato: Mart 06, 2013, 01:55:14 posle podne »
SA, svakako, ali u kontekstu zenskih i kadentnih principa. Da se na uglu ovo desava, druga bi prica bila ili da joj je 7. potentnija.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1112 poslato: Mart 06, 2013, 02:43:23 posle podne »
Kad smo vec kod SA, evo Frolijevog natala. Zanimljiv bas zbog te zvezde koja vlada asc i dominira mundano. Kako vam se cini i kako biste ovu opoziciju sa SO interpretirali u ovom konkretnom zivotnom kontekstu. Da gledamo malo i natale astrologa.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?wgid=wgeJwtjsEKwjAQRL_G2wq71RQ07NEKomfPWxKaYrOVNiXk701BBubwBmYmj5-RGztEFrLquFskT77AYw4KEagFA3QxBhCvZ4RAHobNAcJzVjcr3HSYRCvIhGBITwhbTausuF4let6rDg3-m3fsJHmmtsKXlOr7gO1T-dYnMQWWlG1YCx_JLivT-_4DhX8y-g

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1113 poslato: Mart 06, 2013, 03:17:46 posle podne »
Da i ovo dodam. Kako biste objasnili njegov astroloski stil koji se najjednostavnije moze opisati kao kontekst sire slike, kontekst istorijske perspektive, osecaja za prenos sustine, ne i detalja (prema sopstvenom priznanju vrlo je floppy za tehnicke finese i preciznosti)...

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #1114 poslato: Mart 06, 2013, 10:43:11 posle podne »
Da, pa zato kudi Device  >:(

Što se opozicije SO i SA tiče ne mora ona uvek da donese najveću "nesreću", jer ipak takav odnos odražava na neki način prirodni poredak stvari sukoba "svetlosti i tame", samo što ovde to može biti malo prenaglašeno i doneti posmatranje svega kroz crno-beli svet. I upravo ta "dvobojnost" onemogućava uočavanje ili pojašnjavanje detalja, finesa i nijansi.

Ne znam kakve su mu porodične prilike, da li je imao kakvih problema sa precima (ocem prvenstveno). Nešto u stilu sukoba usled toga što je odbacio neki porodični posao, ili jednostavno nije ispunio očekivanja pa usled toga nekakava razočarenja.
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1115 poslato: Mart 06, 2013, 10:54:55 posle podne »
Imao je svasta nesto, ali nije za javnost, nisam na odnos sa ocem i majkom mislila vec na nesto drugo i ne tice se to jedino SA.

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #1116 poslato: Mart 06, 2013, 11:09:53 posle podne »
On je sebe, beše, računao kao flegmatika?
Meni on najviše pasuje uz ovog SA na MC-u, sa možda premisom ME koji pada antiscijski na Asc  (uz to je Vega prirode ME i VE).
« Poslednja izmena: Mart 06, 2013, 11:18:12 posle podne od strane Tanja »
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1117 poslato: Mart 06, 2013, 11:24:35 posle podne »
Jeste, flegmatik I prema Lilijevoj I prema Zolerovoj formuli I prema njegovom dozivljaju sebe I prema mom dozivljaju njega. Ima nesto vrlo ubedljivo u njegovom natalu sto govori o njemu kao astrologu sa natprosecno razvijenim osecajem za istorijski trenutak I obnovu tradicije prema toj datosti. Nekoliko izvanrednih pozicija je u pitanju.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1118 poslato: Mart 07, 2013, 12:42:09 posle podne »
Njegov je natal primer kako iskoristiti vladara geniture i izvuci maksimum iz sopstvene datosti. R SA na vrhu moze direktno opisati nekoga ko vraca tradiciju na istorijsku scenu i njegova uloga, pre vise od jedne decenije, i jeste bila u tome da promovise neke bazicne i tada jos uvek zaboravljene ideje. Ipak, SO na uglu koje je blisko aspektom povezano sa vladarem geniture na dsc, daleko vise lici na sustinu od samog SA jer SA je ipak niza forma, derivacija prvobitne solarne sustine. Ko poznaje njegov nacin razmisljanja lako ce prepoznati solarno i jupiterijansko u njemu. Pre nego sto je astrolog, Dzon je hriscanski vernik. Njegova fortuna pada na vrh 9. Plasidusove, a VE vladar fortune, iz kadencija izvlaci ponovo taj egzaltirani JU na dsc povezujuci je posredno sa SO na uglu. JU u svom esencijalnom maksimumu je sve suprotno od ME u maksimumu jer se radi o sferama sa istog nivoa unutrasnjeg i spoljasnjeg kruga. Zbog ovog SO, JU i VE koja vlada kucom solarnog radovanja, on je, meni se barem tako cini, motivisan prvom idejom, sustinom i celovitom slikom, kontekstom vremena, a ne tehnickim izolovanim momentima. On je to opisao kroz "lenji Ta" i negde je nesvesno prepoznao dominantno solarno u sebi, pozivajuci se upravo na svoje SO. JU na dsc je njega maksimalno otvorio, naterao da prevazidje flegmaticnu introvertnost, izveo ga na put sigurne zarade i vrlo, vrlo duge popularnosti i brojnosti ucenika. ME je njegov, kao i u slucaju mnogih astrologa, na savrsenom okcidentalnom rastojanju i vidljivosti i jos u esenciji. Nije na uglu direknto, ali antiscijom pada bas na dsc cineci ga savrsenim prenosiocem esencijalne ideje i osobom koju ni u jednom trenutku nije dosadno slusati. Savrseno filtrira stvari bez suvisnih reci pokazujuci na taj nacin da veoma dobro poznaje i svoju publiku koja vise od toga ne bi ni umela da percipira. Njegov sam natal pre svega zbog primogeniturnog JU izabrala. Njegovo uputstvo s predavanja i jeste da uvek igramo na tu planetu i to svesno, na silu jer je to tesko, jer smo hronicno vodjeni podmazanom lakocom prema svom temperamentu i vladaru asc. Sad' da li je o ovo svesno cinio i potegao maksimum od onoga sto mu je trenutkom rodjenja dato, ili je i to kod njega bilo stihijski, ko ce ga znati. Ljudi nisu uvek iskreni u ovim stavrima, ne zato sto tako zele, vec zato sto nekih stvari nisu uvek svesni. Jedno je sigurno, ovaj ga JU sa ME na dsc antisciji gura evo vec drugu deceniju kroz javni astroloski rad sirom planete. Mnogima ne polazi za rukom to sto njemu ide sa lakocom.
« Poslednja izmena: Mart 07, 2013, 12:44:48 posle podne od strane Natasa »

« Odgovor #1119 poslato: Mart 07, 2013, 01:28:49 posle podne »
Ne znam nista o njegovom zivotu ali meni ovde deluje kao da njega neko gura. Vrlo moguce devojka/supruga. Pasivnim ljudima je potrebno da ih neko podstakne da bi nesto uradii. Meni ovo deluje kao da je njega zena nadahnula da se otvori i krene u sve to. Imam karte ljudi sa pasivnim Asc , vl. Asc dok su aktivne planete u vezi 7. kuce i svi oni su se pokrenuli zbog ili zahvaljujuci zenama/muzevima.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1120 poslato: Mart 07, 2013, 01:33:16 posle podne »
Delimicno ima istine u tome. Njegova supruga nosi u sebi esenciju pokretljivosti. O njoj ne bih ovde da pisem, nije bitno za temu, ali kako JU stoji na dsc, ima i tu neke istine, ali ne do kraja, obzirom na neke okolnosti i cinjenice. Dsc je i publika, ne samo bracni partneri. Dsc su i poslovni saradnici, ali on nije sklon da ih ima, vrlo je izolovan. Ima ucenike i to je ono sto ga karakterise i prilicno motivise. JU blisko apsektuje VE u 3. 3 kuca su nasi ucenici.

« Odgovor #1121 poslato: Mart 07, 2013, 01:40:35 posle podne »
A i Jupiter je vladar 3. znaka od Asc .

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1122 poslato: Mart 07, 2013, 01:46:18 posle podne »
Jeste i to. Mozda vlada i nekom bitnom tackom, ne mogu ih sve proveravati. Recimo, VE vlada i hajleg tackom, tackom korena zivota i zivotnom misijom i stoji u 3. a vlada 4. i 9. kucom i fortunom. 9.je prenos znanja, 4. ima veze sa korenima i pocecima svih stvari i to je solarna kuca, a 3. su oni koji to znanje primaju. Mogla bi se i tacka vere proveriti, ali me mrzi. Kako god okrenemo, odnos 3. i 9. mora da postoji kod ovih stvari.

« Odgovor #1123 poslato: Mart 07, 2013, 02:17:03 posle podne »
Koja je to tacka? Kako se racuna?

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1124 poslato: Mart 07, 2013, 02:23:41 posle podne »
Tacka vere se racuna prema formuli as+MO-ME po danu, r za nocno rodjenje. Tackom religije je naziva Abu Masar dok je Al Biruni zove tackom bogobojazljivosti, odnosno, tackom vere i bojazljivosti, a Ezra tackom skromnosti. Iza ovih reci se krije dublji smsao o spoznaji i veri, da vas ne zbuni. Dakle, na koji god naziv da naidjete, o istoj se stvari radi koja se u kontekstu 3. i 9. kuce tumaci. Treca kao kuca lunarne egzaltacije, a 9. kao solarna po principu ogledala i sprovodjenja vere u delo (MO kao katalizator).

Hajleg tacka ide, znate vec, prema asc+MO-SAN (sizigium ante nativitatem, prenatalni sizigijum).