Natalna astrologija (primeri)

• 1425 Odgovora
  • 794621 Pregleda
*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #1095 poslato: Mart 04, 2013, 05:05:40 posle podne »
Tesko, bilder je neki, ali MA je sigurno predstavljen jer dispozituje SO. Taj MA je u vezi sa SA koji dispozituje vladara 7. i svaki signifkator opisuje sve u nasem zivotu, u vezi sa mundanim i univerzalnim segmentom na koji se odnosi. MA i JU su samo u vrlo posrednoj vezi preko JU dispozicije, ali ja nisam u tom coveku nista zovijalno, makar i kroz losu stranu zovijalnosti, primetila. Ceo tok veze je vrlo ovnovski i taj direktni, brzopleti, siledzijski stav kod njega ne lici na JU. Svako od nas ima sve planete u sebi, ali ovde radimo sa dominatnim karakteristikama i eto, nema toga kod njega. U teoriji tradicije 7. kuca nije uvek na spisku partnerstava. Kod Ptolomeja ides odmah na SO i MA kod zena.
« Poslednja izmena: Mart 04, 2013, 05:41:25 posle podne od strane Natasa »
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #1096 poslato: Mart 04, 2013, 05:27:35 posle podne »
samo reci jel ćelav

« Odgovor #1097 poslato: Mart 04, 2013, 05:33:48 posle podne »
Da, jasno mi je. Samo se pitam sta nekako uzeti za primarno odnosno da li se osoba zeni/udaje za onaj zenski princip ( Mo, Ve vl. desc ) odnosno muski (Ma, So vl. desc ) koji po direkcijama,progresijama/profekcijama sa kojim prvo ddoje u kontakt ili pak sa onom koja je najzdravije polozena u natalu?

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1098 poslato: Mart 04, 2013, 05:39:33 posle podne »
Nije celav.

Cesti su uputi u literaturi, ili na najprominentnijeg signifikatora, ili na almutena svih relevantnih faktora u zbiru. U ciklusima jednako ce biti aktivirano sve ili samo jedno i zaista nisam primetila do sada neku striktnu pravilnost u tome. Nekada SO, nekada MA, nekada 7. Za astrologiju je karakteristicno to ili, ili. Ne mogu se zakleti na osnovu vrlo solidne prakse da se taj sled na kojem insistiras moze uhvatiti pouzdano.
« Poslednja izmena: Mart 04, 2013, 05:42:13 posle podne od strane Natasa »

« Odgovor #1099 poslato: Mart 04, 2013, 05:50:33 posle podne »
Ok, hvala  :smiley: Jos cu ja verovatno pokusavati da uhvatim neki sablon kako bih znala tacno da uhvatim planetu koja simbolizuje muza bas, znaci onog sa koga se udajemo/zenimo a ne svakog sa kim udjemo u vezu.

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1100 poslato: Mart 04, 2013, 05:56:34 posle podne »
Uzmi onu koja je mundano najjaca. Ako su sve tupe, onda, sta znam, idi na SO u dnevnim, MA u nocnim geniturama i vladara 7. ravnopravno. Ako je zena Le na asc, idi na MA i vladara 7.

« Odgovor #1101 poslato: Mart 04, 2013, 06:39:41 posle podne »
Evo imam jedan primer, slican sa nekim primerima unazad.

11.4.1984. 15:50 Jagodina

Mozete i oko ovog Meseca da se uhvatite, mozete i oko Saturna, mozete i oko 7. kuce. Kako god zelite. Moze cela neka slika, temperament, ponasanje, roditelji, skola, brak ... sve je to onako specificno na neki nacin. U pitanju je zenska osoba.

« Poslednja izmena: Mart 04, 2013, 09:30:28 posle podne od strane LadyInRed »

*

Van mreže zmaj

• 26
« Odgovor #1102 poslato: Mart 05, 2013, 08:32:57 pre podne »
lici mi na gadne price nadam se da nije prica o zlostavljanju i usluznim delatnostima prostitucije
mada moze to da se odnosi i na genezu

« Odgovor #1103 poslato: Mart 05, 2013, 11:55:09 pre podne »
Ne, ne, nije u tom smislu nista. mislim ova moja rec specificno je mozda prejaka, jednostavno spada u one ljude koji su drugaciji ( ne uklapaju se ) . Natasa je skoro negde napisala da se ljudi pod Saturnovom palicom osecaju kao da ne pripadaju tu gde jesu.

Kod nje je meni bas upcetaljiva ta opozicija Mekura i Saturna u ponasanju pa i izgledu. Cak me je i Tanjin opis ovog decka ciju je kartu postavila podsetio na nju. Melanholicno kolerican temperament ispada prema racunici i otprilike i jeste takva, mada melanholija dominira. Hod joj je spor sa rukama u dzepovima, slusalice na usi i niko je ne zanima. Crna, mracan, zatvoren pogled. Mrka i stroga na prvi pogled. Sve nekako u simbolici Saturna ( on joj i najblize aspektuje stepen Asc ). A ima i trenutke kada je vesela, pricljiva, nasmejana ( koler dodje do izrazaja ).

Averzija vl. 4. kuce sa domicilom kao i 10. govori verovatno o tome da joj roditelji i nisu bas roditelji bili u smislu da nisu mnogo ucestvovali u njenom vaspitavanju i odgajanju. Ona za sebe ume da kaze da je emocionalno ostecena, sto me je podsetilo na onu devojku od pre neki dan sa Asc u Le. S tim da ovde nije tolki ekstrem jer se Mesec i Sunce vide putem trigona ali ovaj Mesec u 12.oj je svakako problematican s obzirom na to da se jako tesko vezuje za ljude i ima trenutke kada se potpuno izgubi,izoluje i ne zeli da komunicira ni sa kim. Bukvalno nestane na po mesec dana. Ni traga ni glasa od nje a dan pre toga je sve bilo super, tu je, normalna je ...

Taj Saturn ima veze i sa osobama koje su nje odgajale,da ne otkrivam mozda nekome padne na pamet.
« Poslednja izmena: Mart 05, 2013, 12:10:35 posle podne od strane LadyInRed »

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #1104 poslato: Mart 06, 2013, 11:28:21 pre podne »

Kod nje je meni bas upcetaljiva ta opozicija Mekura i Saturna u ponasanju pa i izgledu. Cak me je i Tanjin opis ovog decka ciju je kartu postavila podsetio na nju. Melanholicno kolerican temperament ispada prema racunici i otprilike i jeste takva, mada melanholija dominira. Hod joj je spor sa rukama u dzepovima, slusalice na usi i niko je ne zanima. Crna, mracan, zatvoren pogled. Mrka i stroga na prvi pogled. Sve nekako u simbolici Saturna ( on joj i najblize aspektuje stepen Asc ). A ima i trenutke kada je vesela, pricljiva, nasmejana ( koler dodje do izrazaja ).
Nisu "krivi" Saturn i Merkur za navedeno. Niti bi osoba sa kolerom, pa makar i manje od melanh. bila takva. Ovo je ponasanje nesigurne osobe MO90MA
« Poslednja izmena: Mart 06, 2013, 11:47:41 pre podne od strane Miki »

« Odgovor #1105 poslato: Mart 06, 2013, 11:53:27 pre podne »
Mozda jeste i zbog toga ali ona meni deluje kao Saturnovac. Zatvorena, kruta, ozbiljna, ne uklapa se, voli da se odvoji i bude sama ... A moguce da jeste i nesigurna pa da jednim delom to potice i odatle , mada opet nesigurnost, blokade i strahovi su pre domen Saturna nego Marsa cini mi se, ili gresim?

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #1106 poslato: Mart 06, 2013, 11:58:35 pre podne »
Najpre MO, jer on to sve prima i obradjuje, anksioznost je najcesca kod MO90.180.0SA, histerija i strah su cesti kod MO90.180.0MA. Nesigurnost i povlacenje daju oba malefika, vise daje onaj ciji je aspekt blizi/jaci

« Odgovor #1107 poslato: Mart 06, 2013, 12:09:04 posle podne »
Da, ali recimo ja nemam kontak Meseca sa maleficima a bas imam problem sa anksioznoscu , napadima panike ... Ja to pripisujem Saturnu koje baca aspekt na So0Me0Asc. Ne bih znala kako drugacije da objasnim. Moguce je da se isto desava koje god svetlo da je napadnuto?

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #1108 poslato: Mart 06, 2013, 01:23:00 posle podne »
Oba svetla su u lošim kućama, onima koje ne vide Asc, je jedan od pokazatelja te neke izolovanosti, odvojenosti od sveta, priču o osobi koja je "na svoju ruku". Pri tome je SO prvi vladar tripliciteta i jednog i drugog svetla.
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #1109 poslato: Mart 06, 2013, 01:32:26 posle podne »
Ona vise faktora ima u zenskim znacima (asc, vladara asc, MA,SA,JU, fortunu). Svetla i VE su joj u muskim znacima, ali je MO u kadenciji. I vladar asc je u kadenciji, u melanholicnom znaku. Previse zenskih principa koji se mogu dovesti u vezu sa introvertnim i izolovanim. Zemlja je narocito takva. Takodje, uglovi su joj slabi, nema faktora na njima.