Ne znam, meni ovo lici na isto ono arapsko prolece koje vec trecu godinu zaredom kosi islamski deo sveta. Mislim da su Turci dosli na red, a mislili su da nece jer su saveznici. I Tunis je pa je pukao. Krenuli su na devastaciju kako bi u haosu kontrolisali bolje. Nema sta. Sirija im je zapela, ali i to ce okoncati verovatno. Ne zuri im se nikuda. Verovatno ce se sada ovo i smiriti, ali ce sigurno biti nastavljeno u nekoj buducnosti i nisam vise sigurna da to ima veze sa rezimima. Nema, ima veze sa islamom. Uostalom, strateija "mirnog ratovanja" prethodila je dolasku Obame na vlast. O tome se pisalo i pricalo, postoji i dokument koji je poznat politikoloskoj javnosti, ali mu se naslova ne secam. Otprilike ide ovako kako izgleda na terenu. Toboze neke demokratske pobune koje nikada ne okoncavaju i pretvaraju se u svoju suprotnost. Rezimi se sklanjaju sa svakojakim opravdanjima, a na njihovo mesto vise ne dolazi nista sto iole lici na jedan od tri pravna kriterijuma za odredjivanje drzave, a to je vlast. Ostaje stanovnisto i teritorija, ali i to je pitanje kada ce se rastociti. Urusavaju i slabe vlasti u islamskim drzavama. Sta je naredni korak, videcemo. Moguce da ce u Turskoj u nekoj perspektivi biti instaliran osvajacki model, ali mi je tesko da to prepoznam sada i to ce biti samo zbog Rusije, ali ne dok je Obama na vlasti jer je on prilicno jasan bio u kategorisanju americkih neprijatelja. Turci jesu alavi kao i sve velike nacije i jesu ponovo ogladneli prema nasim prostorima, to je i javno proklamovana stvar, ali se cini da ih je "neko" navukao na suvu kaldrmu.