Mundani ciklusi

• 362 Odgovora
  • 199768 Pregleda
*

Van mreže Nataša

• 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Mundani ciklusi
« Odgovor #240 poslato: Jun 21, 2013, 05:09:11 posle podne »
Nastavak pocetka novog MA ciklusa u istocnom izlasku. Brazil prolazi kroz isti kalup kao i Turska. Pobuna na lokalnon nivou prerasta na nacionalni. Brazil je prva ekonomija u usponu trenutno u svetu, deo BRIK-a (Brazil, Rusija, Indija i Kina), vrlo antiglobalisticki okrenuta i desava joj se ovo. Da pretpostavimo da ce nemiri sledeci ici u pravcu moguceg "panlatinoamerickog proleca" (sirenje na jos neke zemllje kontinenta) ili ce, moguce, krenuti na Indiju i Kinu kroz kakve lokalne nemire. Kavkaz kao komsijsko dvoriste Rusije pod njenom kontrolom, takodje, ce biti zanimljiv za dogadjaje koji slede. SAD vise nemaju zadrsku, simultano rasturaju poretke prema potpuno istim obrascima.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #241 poslato: Jun 24, 2013, 04:35:47 posle podne »
Evo karte lunarne eklipse i ingresaa koje prethode sletanju autobusa u kanjon Morače

« Poslednja izmena: Jun 24, 2013, 09:46:40 posle podne od strane Miki »

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #242 poslato: Jun 24, 2013, 04:48:38 posle podne »
Mrzi me ovo da gledam iskreno, vise me interesuje linija Ankara-Brazilija jer je veza ocigledna. Sta o tome mislis? Vidis kako je novi izlazak MA aktivirao stvari i to na nivou simbolike poveznih (fleksibilnih) znakova koji se mogu dovesti u vezu sa "mesovitim" nacijama, drzavama koje povezuju dve markantne geografske oblasti ili kontinente. Kavkaz je jedna od tih prema elementalnoj, kvadratnoj klasifikaciji, a Turska i Latinska Amerika prema asocijativnoj. Nista nam ingresi samstalno nece reci, moraju se provuci kroz kontekst prvih mundanih karata iz vremena politickih pocetaka onih epoha koje su jos uvek u ciklusu trajanja. Ono sto se desava u vreme Obamine administracije je istorijski fantasticno za svodjenje zakljucaka. Ono sto bi valjalo sada raditi je da se tacno locira prva karta za sve te zemlje i stavi u kontekst njih pet ili sest, moze i vise, a i manje, ali ne manje od tri.

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #243 poslato: Jun 24, 2013, 09:50:40 posle podne »
Od Ankare do Brazila.....stari scenario na delu, revolucija koja će onako Saturnovski pojesti svoju decu....
lažne revolucije, u stvari su pobue u koma se skloni jedan dikrtstor da bi zaseo drugi a sve u skladu sa onomm maximom,"iz haosa red"
Vrhunska manipulacija nezadovoljstvom naroda, jeben je ovogodišnji Mardov sinod, jeben....

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #244 poslato: Jun 24, 2013, 09:53:44 posle podne »
Premarkantno i tacno u vreme MA novog izlaska. Onomad smo pricali na tvojoj fb stranici na temi o MA sinodu. Kraj jednog i pocetak novog ciklusa planete su dva od tri (retrogradna kulminacija) vazna perioda planete kada se stvari intenziviraju ili smiruju, okoncavaju ili pocinju. To sam htela i vec sam jednom naglasila. Izuzetno zanimljivo zaista.

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #245 poslato: Jun 25, 2013, 01:50:28 posle podne »
Vidiš, još od onog horara o južnoAmeričkom proleću, iako ne kako smo očekivali(podlegli smo stereotipu) stvari seu počele na tom terenu. Slika horara je bila da Čavez pada, pa iako je dobio izbore, na kraju je pao....
to mnogo govori o astrologiji i predviđanjau, do cilja se stiže nije bitno kojim putem

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #246 poslato: Jun 25, 2013, 01:56:46 posle podne »
Znas li kojim slucajem podatke tog pitanja? Bese na artu iznet.

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #247 poslato: Jun 25, 2013, 02:06:40 posle podne »
Mislim da jeste, pa je Tanja iskopala sa arta i prebacila, treba videti u njenim porukama.

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #248 poslato: Jun 26, 2013, 09:02:48 pre podne »
Nešto mi nije ta karta u glavi, ali recite orijentaciono vreme diskusije, ako je karta postavljena - iskopaću je  :D

PS
Je li ovo:

Gledam jutros vesti iz Venecuele, ubijena su dva opozicionara dok je u toku preditborna kampanja. Čavesu su više vredeli živi, jer nisu mogli da ga ugroze. Mrtvi su problem jer je to najverovatnije CIA organizovala kao i Stambolića kod nas.
U tom kontekstu mi se nameće horar;
hoće li nakon Afričkog proleća, uslediti Južno Američka jesen?

zanimljivo. 10.38. 30.9. 2012. Beograd
« Poslednja izmena: Jun 26, 2013, 09:30:28 pre podne od strane Tanja »
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #249 poslato: Jun 26, 2013, 12:32:57 posle podne »
Naravno da jeste. Tanja, bila bi odlican arhivar. Mozda ti je to od SO0SA.

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #250 poslato: Jun 26, 2013, 02:16:27 posle podne »
Nek ima bar neka karta

Nisam pratila događaje, pa tako da ne znam koji su signifikatori bili u opticaju, ali pretpostavljam da je ova tema reaktivirana zbog MA na Asc-u i to relativno pri kraju svog ciklusa.
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Nataša

• 1570
« Odgovor #251 poslato: Jun 26, 2013, 02:25:57 posle podne »
MA na asc, da i MO prva aplikacija ka planeti u 8. Gotovo pre godinu dana karta, a svetu se sada desava Brazil. Definitivno lici na "prolece".
« Poslednja izmena: Jun 26, 2013, 02:27:33 posle podne od strane Natasa »

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #252 poslato: Jun 28, 2013, 10:07:27 posle podne »
Ne znam gde bi ovo smestio. NASA je iznenađena nekim osobinama sunca koje nisu očekivali
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2013&mm=06&dd=28&nav_id=727383

*

Van mreže Tanja

• 310
    • AstroSensa
« Odgovor #253 poslato: Jul 01, 2013, 12:51:03 posle podne »
Ja bih se vratila na lokalne teme...
Prema najavama, danas bi trebalo da krenu pregovori oko rekonstrukcije vlade koja je nešto manje od godinu dana na vlasti.

O tome smo već nešto malo diskutovali, što ovde što na drugim mestima, ali meni je ostalo jedno Mikijevo predviđanje dešavanja dato na drugom forumu:

Citat: Miki
Pitanje svih pitanja je koliko će izdržati vlada. Ako izgura mandat izguraće i deo planova kakvi god bili proizvešće neko dejstvo. Ako padne to će biti izgubljeno vreme. Zbog retrogradnog ME, u trenutku formiranja dajem joj 9 meseci, najduže godinu.
Branka kaže da je SO jako, i pominje radovanje u 9. polju. Ok i da je tako SO nije rad spajanju(konjunkciji), i ne trpi druge (spaljuje ih), tako da će vlada brzo zaškripati na ličnim sujetama. Drugo i bitnije zapad ovde traži stabilnost, ova karta to nema šta god ko izvadio da citira što starijeg autora,pa makar En-Maradukja sa sve sabranim astrološkim delima, jer ingresi ne daju stabilnost, već upućiju na dalje promene.
Već sam negde pomenuo, da se ne citiram kako će Zarđali da nabije Botu nogom na špic u dupe, i to je već počelo. Tvrdim da oko novembarske eklipse najdalje Bota gubi kontrolu nad strankom.
Nakon toga imamo para veliku koaliciju, sa kojom će mo videti šta će biti. Ovo proizilazi iz predstojećeg Libra ingress-a

Uz objašnjenje:

Citat: Miki
Karte koje sam koristio:
-Ar ingres
-Ca ingres
-Li ingres
+ Dačićeva vlada sa ipak nedovoljno jakim So da bi se duže održala, a dovoljno jakim da dođe do sukoba unutar nje+Ma prilično jadan+Mo mundano "jak" ali ne u pozitivnom kontekstu.
Iskreno mi horoskop ove vlade liči na kartu mentalno zaostale osobe

Na sve to i moja razmišljanja:

Citat: Tanja
Ja, iskreno, ne znam da li da se radujem ili da budem ravnodušna prema ovim tvojim predviđanjima. Pošto nikako ne mogu da pokažem simpatije prema trenutnom rešenju koje se zove naša vlada, recimo da naginjem više ka radovanju.

Ne sumnjam ja u to da će biti nestabilnosti, jer celokupna situacija u svetu je klimava do besvesti tako da ni jedna vlada koja bi se ovde formirala ne bi mogla da računa na sigurnost.

Ipak, negde me neće iznenaditi da se ta nestabilnost odrazi na raznorazne promene u kadrovima vlade, ali ne i na celokupan pad. Čak, mi pada na pamet oživljavanje ljubavi DS-SPS, pa nekakav dogovor u kome će trenutni premijer opet zauzeti takvo mesto, pa i ako dobijemo novu vladu on ispliva na površinu. Sa ovom VE u VIII (karta polaganja zakletve ministara), deluje mi da opozicija ima pretenzije "samo" na finansije i da je spremna da se "proda" za pozicije iz tog sektora. Ako dođe do smene u redovima opozicije, ta ideja mi deluje još verovatnija, jer je pitanje koliko bi taj novi kadar bio spreman da vadi vruć krompir i snosi celokupnu odgovornost kada se zna, na osnovu opšteg stanja u Evropi i svetu, da se ne može uraditi neka ne-znam-ti kakva stvar u pravcu povećanja standarda.

Mikijevo razmišljanje vezano za smenu u DS-u se pokazalo krajnje ispravno.
Vladu su potresale afere zbog kojih je bivalo zahteva za smenu pojedinih minisara (poslednje ovo oko mature) i evo najave da će do toga doći, samo je pitanje da li je to priča u prazno, da li će rekonstrucija biti samo šminka ili možemo uskoro očekivati nove izbore.

*

Van mreže Miki

• 587
« Odgovor #254 poslato: Jul 01, 2013, 12:58:44 posle podne »
Izbora će na kraju ove ujdurme biti. Možda krene rekonstrukcija, ali nju će pratiti, da citiram Prasca "mala srpska svađa među prijateljima-koalicionim partnerima"