Meni je POF na istom stepenu kao i SO, i kao sto kazes, vrlo je diskutabilno da li je kazimi ili ne.
Mada, ako je spaljenost njeno najvece ostecenje, ja licno ne verujem da je moja POF spaljena.
Inace, na spisak nabrojanih pokazatelja (ne) srece, dodala bih SA u 12 polju (mada je u neku ruku vec naveden u kontekstu kadetnosti)
Mislim da je on ovde, u kuci gde se raduje, vrlo los, i vrlo tezak.
Licno imam natal osobe, koja je zaista rodjena da za svaku svoju gresku ispasta petostruko.
Recimo, jedan banalan primer, osoba u sustini ne pije, ne pusi, ono, popije jako, jako retko, i prilicno malo, ali bukvalno istog tog dana zaustavi ga policija i dobije zabranu voznje naredna 3 meseca. Reklo bi se, takav covek nema prava na gresku.
Vladar ASC spaljen od SO u izgonu VI polju, a dispozitor im je retrogradni SA u 12 p. u konjunkciji sa MO, koji je svetlo vremena rodjenja, i ciji je dispozitor opet, taj spaljeni ME. Kao zacarani krug...
:confused:
Kroz istoriju astrologije određene modifikacije razmatranja ropstva možemo tražiti u izmenama značenja XII i VI kuće koje se u helenističkom periodu vezuju za tu tematiku. Pa tako, srednjevekovni astrolozi VI kući pripisuju sluge, podređene najamne radnike koji su vrlo često živeli na imanjima vlastodavaca, radivši ponekad samo za smeštaj i hranu. XII je pridodato značenje zatvora i zatočeništva, koje više nego očigledno ukazuje na umanjenje prava i slobode. Slična značenja ove dve kuće su zadržale i do današnjih dana
Imam primer muske osobe, koja je boravila u zatvoru, malo vise od godinu dana.
ASC je Rak a MO u Ovnu na vrhu 11. kuce, i 180SA u Vagi u 5.
Ali u 1 polju, skoro na ASC ima MA od koga se odvaja ME koji je zatim jos spaljen od SO u Raku ( MA/ME cest pokazatelj lopova inace, po Bonatiju, ako se ne varam, a verovatno i jos nekim astrolozima ).
MO se odvaja od njih, pa mozda zato nije dugo bio u zatvoru.
Inace, ME je vladar 12 p. a MA u Raku u konjunkciji sa ASC od 2*, vladar je 6 p. koje je u Skorpiji.
Mozda ga je ta separacija MO od MA0ME0SO oslobodila zatocenistva u zatvoru, ali nije ga oslobodila zatocenistva u ljubavi. Otprilike, sada je rob u sopstvenoj vezi, koja se zasniva na jednom sadisticko/mazohistickom odnosu...