Astrološke diskusije > Natalna astrologija

Natalna svastara

<< < (30/44) > >>

Miki:
Evo jedan primer zdravstvene prirode
U periodu 2003. rajk dojke, uspešno lečen hemioterapijom.
Šta se sada dešava sa zdravljem


Miki:
Još jedan zdravstveni primer, u pitanju je transplatacija organa

Nataša:
Ako moze, zanimljivije mi je, prvo da pogledamo zasto se bolest desila, sta u natalu ukazuje na to. Kao i po vecini pitanja, sled pravila u tradiciji ni ovde nisu ista. Naravno i ovde bi trebalo da krenemo od Ptolomeja, ako zelimo  da prelazimo dostojno ovaj put, jer su se na njega u tradiciji svi pozivali. Mozemo kasnije i nekog Arapina ili Evropljanina iz poznije tradicije, ko sta vec preferira, manje vazno.

Za bolesti se gledaju: asc, dsc, 6. kuca, osteceni ugaoni luminari ili planeta koja zaposeda jedan udao horizonta, a neposredno prethodi ili sledi luminara. Ovde, upravo, to imamo. MA, odmah do SO u novom helijackom izlasku na asc. Neverovatan pogodak po teoriji. Ptolomej dalje kaze da znaci koje horizont i 6. zaposedaju ili glavni malefik koji je sa ovima u vezi, ukazuju na deo tela. To ovde nemamo, ali imamo MO, opsteg telesnog i dusevnog signifikatora, u znaku grudi u Ca, u terminu i triplicitetu MA, cime ovaj postaje njegov almuten. Dakle, almuten iz Ca (grudi) kao signifikator telesne opstrukcije na asc, a prema prethodnim uputstvima. Fortuna prema Ptolomeju pada u Ge, 4. znak od asc, a to je prostorni deo dijagrama koji pokriva grudi.

Temeprament je posebna prica jer se, zaista, na vise nacina moze uraditi. Mozemo striktno slediti Ptolomeja i uvaziti ekskluzivno samo helijacke faze planeta koje dispozituju asc, njegovog vladara i MO ili iste mozemo dokvalifikovati drugim kvalitetom znaka u koji padaju, ili slediti i godisnja doba i Lilijeve upute ili, pak, kompilovati pojedinacna pravila tradicije da bismo dosli do rezultata. U ovom trenutku to je i manje vazno, a i trazi podugacko obrazlaganje sa moje strane. Orjentalni MA na asc, toplo SO u 1. kolericna MO faza, ME u Ar, prilicno zagrevaju i donekle suse, ali asc i MO po znaku vlaze i hlade pa ovde imamo oscilacije izmedju vlage i suvoce, ali to za zdravlja i nije lose, lose je sto je mlafik na asc pre izlaska u odnosu na luminara u 1. tako da taj stepen dalje kvalifikujemo za procenu tezine bolesti. Kako sam sklona da po inspiraciji mesam pravila iz tradicije na jednom primeru, ponovo se pozivam na Sondersa i njegove stepenske kvalifikacije i ispada da je prvi signifikator bolesti, MA na 4. ekstremnom stepenu humoralnog disbalansa u pravcu flegme sto odgovara znaku na asc i MO. Ovde nismo imali veliku prevagu samo jednog temepramenta, ali je malefik na uglu odlucio.

Sta se trenutno desava je pitanje analize vise ciklusa, a to je pozamasan posao. Kako vladar 6. stoji u drugom znaku 1. stvar bi mogla da metastazira ka gornjim delovima tela jer je i helijacki prezreo JU u istom znaku sa tim SO. Moze ici i u suprotnom pravcu jer je Sc u 8. a njome vlada taj MA. Kada, opet zavisi od procene ciklusa za neki buduci period, ajte i vi nesto, nemam toliko vremena i od ovoga me zabole glava.
Tanja:
Ajd i ja da se osvrnem na prvi primer (pokušavam to već par dana, ali sve me nešto drugo prekine).

Kada je reč o temperamenu, hladno i vlažno se ponajviše odražava upravo na fizikus, kroz znak Asc-a i MO (po znaku, a naglašeno jer je u svom domicilu). Da ne bih ponavljala ovo što je Nataša pisala, dodala bih još i to da u posmatranju zdravlja, tj. opasnosti po vitalnost možemo uključiti i VII polje. U ovom slučaju to je Vi, a njen vladar ME je spaljen i takođe u kvadratu sa MO.
Pored toga, SA pravi aspekt sa vladarem Asc-a (JU). Jeste da je u pitanju sekstil, ali kada je SA u pitanju vrlo malo toga je povoljno, posebno jer je on van sekte i u XII, kući svog radovanja (a znamo čemu se SA obično raduje).

Bacila sam pogled i na solar 2003. (naprosto se nema vremena za promatranje svih mogućih tehnika) i po njemu Asc se našao u Vi, tj. u natalnoj VII. ME je ponovo spaljen i preko kvadrata se vidi sa MA koga smo "detektovali" kao potencijalnog rušioca zdravlja. JU kao natalni vladar Asc-a u solaru je retrogradan i nalazi se u XII, praveći kvadrat sa MO u Sc. Taj solar je ujedno započeo firdarski period SO koje spaljuje ME u VIII znaku solarnog povratka. Sumirano: uključene loše kuće, loši aspekti i aflikcije osnovnih pokazatelja vitalnosti, što natalnih, što solarnih.

Tanja:
Kada je reč o drugom primeru, ono što mi je bilo upadljivo jeste SO u XII, ostala dva vladara tripliciteta u lošim kućama (JU u VIII i SA u VI) i oba retrogradna. Pri tome, SA iz VI opozicijom udara na SO.
Razmišljam koji organ je mogao biti transplatiran... SO mi daje asocijaciju na srce, kao i Le, mada ovo drugo može imati veze i sa jetrom.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju