Natalna astrologija (primeri)

  • 1425 Odgovora
  • 641071 Pregleda
*

Van mreže Cherry

  • *****
  • 258
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #615 poslato: Februar 23, 2013, 10:06:54 posle podne »
Ja sam jednom u životu imala kontakt sa osobom koja je imala neku dijagnozu, lakšu od te..koleginica neka, površno smo se znale..kada mi je rekla nisam je diskriminisala zbog toga, jer sam poprilično open-minded, ali dugoročno mislim da svaki bliži kontakt, pogotovo taj gde se poveravaju  nekom, je potencijalno težak za tu osobu..nekad se okrenu protiv nje i manipulišu. Nadam se da će se ova devojka kontrolisati.
Opasno je ulaziti suviše u njihov prostor, ja im jednostavno više ne verujem.


*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #616 poslato: Februar 23, 2013, 10:19:20 posle podne »
Manipulise ona kada joj dozvolim (a dpzvoljavam je kada u tome prepoznam uvertiru u nesto vaznije) kao sto pokusava da manipulise i svojim terapeutom. Ipak, previse je kolericna (ekstravertna) za trajniju i dublju manipulaciju jer prevelika vatra ne nosi dobro sakrivenu perfidnost. Granicarima je vrlo lako izvuci stvari na povrsinu. Neki drugi poremecaji, u kontekstu drugacijih temperamentalnih struktura su laksi za uvlacenje u licni mrak. Uostalom, ja je ne lecim (poremecaji se u sustini ne lece vec kontrolisu) vec povremeno tumacim cikluse i horarce.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Tanja

  • *****
  • 310
    • AstroSensa
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #617 poslato: Februar 23, 2013, 10:21:30 posle podne »
statistika kaze da je svaka 10 osoba u nekoj meri psihopaticna

Plašim se da je povodom ovoga statistika prilično ispravna.

Za ovu devojku, ne možemo baš za sve da "osudimo" MO u XII (po znaku) iako je to vrlo gadna pozicija. Ono, ako se strogo držimo celih znakova ni vladari tripliciteta MO nisu u dobroj kući jer padaju u II znak i ne vide Asc.

Zanimljivo je da u onom jednom primeru koji je Miki dao imamo SO na MC-u samo što je u pitanju Ar, a karijera i poslovna afirmacija katastrofa. Ovde je u pitanju najličniji ugao i opet to SO ne donosi mnogo toga dobrog. No, u oba slučaja je bio upleten SA, pa tako i ovde i pored orbisne udaljenosti stičem utisak da je SA "odradio svoje".
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Cherry

  • *****
  • 258
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #618 poslato: Februar 23, 2013, 10:31:42 posle podne »
Nevezano za ovo, već za Sunce u Lavu na uglu, u X kao vladar X. Jedna ženska osoba, previše ambiciozna, gazila bi preko svih. To se nekako lako uoči kod nje, da mislim da nema prijatelje, samo poznanike. Deluje kao da bi mogla uspeti profesionalno, ali suštinski tu postoji problem, jer je ta strana previše istaknuta, nekako neitegrisana..ne vidi druge ljude, samo gleda svoj neki interes, i to se lako uoči i postane čak i smešno.

*

Van mreže Ile

  • *****
  • 313
    • Beyond The Heaven
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #619 poslato: Februar 23, 2013, 10:46:05 posle podne »
Pa dobro, ta njena Solarna priroda i potrebu paznje je ona pretvorila u idealizam partnerstva i idealnog partnera koji ce joj dati tu blokiranu emocionalnu stranu (projekcija), ili bolje receno, taj nedostatak.
Cak sto vise, njoj je Sunce kao egzalt. 9 donjeo benefite na fakultetu, i kako je Natasa rekla, ona je imala neke dobre poslove ali nista zadrzala nije (BTW zivot osobe jos uvek tece, i ona nije u poznijim godinama pa su vrate otvorene za buduce dogadjaje u ovom smeru, prakticno u svakom mogucem smeru).
Dalje, taj Mars u 2., nije "prosipalac" samo finansije, vec i svih sredstava zivljenja (livelihood), kao i posedovanja.
Hephaistio je zvao drugu kucu Zivot, mozda se i tu krije mnogo odgovore njenog zivota, takav kakav je.


Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #620 poslato: Februar 23, 2013, 11:15:01 posle podne »
Pa pazite nisam ni ja daleko od idealizacije muskaraca. I od potrebe da budem savrsena. Ono radim na sebi u svakom smislu. I imam averizju svetala ali ne da sam bezosecajna, ja sam bas jako empaticna ali problem se ogleda u tome recimo sa muskarcima, kome se dopadne moja emotivna strana ne moze da izadje na kraj sa karakterom i obrnuto. I da, ta teznja ka boljem me tera da menjam udvarace. upznam nekog neko vreme mi bude zanimljiv pa ga promenim i tako dalje. to dok sam bila mladja sada nista, sada sam sama.

Inace Sunce na Asc hoce da nekako te skroz poremeti jer postavis sebi previsoke ciljeve a onda je pitanje koliko mozes da ih ispunis. Svakako da se drami za sve i svasta i da nekako se preuvelicava sve pa vrlo moguce i sopstvena vrednost. Ali recimo zanimljivo je da je makar moje samopouzdanje onako klimavo poprilicno iako ja to retko priznam. Mislim to znaju moji najblizi a ovako u javnosti misle da sam celicna lejdi :)
« Poslednja izmena: Februar 23, 2013, 11:28:55 posle podne od strane LadyInRed »

*

Van mreže Cherry

  • *****
  • 258
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #621 poslato: Februar 23, 2013, 11:33:39 posle podne »
Pa to je sa tim Suncem na asc i jakim vladarem I problem..čak i nezavisno od averzije..trebalo bi možda da radiš na tome svesno, da ne stavljaš odmah sebe u prvi plan.
Zeznuto je to, jedna od mojih bliskih drugarica ima vladara I u I u sedištu, doduše retro je. I sad, ona je u dugoj vezi, gde joj neke stvari smetaju, i možda 5 godina već ona očekuje da on promeni svoje ponašanje, ili da se desi neko čudo pa da se on promeni sam od sebe. Ona znači za 5 godina ne može da promeni svoj stav o tom problemu. Pričam joj ja to, i ona se ljuti, ne može to da prihvati..a sa takvim stavom jasno je da nema napretka..ona kao da ne može da se izmesti u situaciju recimo tog svog dečka i da uvidi zašto se on tako ponaša, već joj jednostavno smeta zašto joj on ne pruži to..
Odužila sam bezveze, hoću da ti kažem da bi trebalo i u tom smislu da radiš na svojim kvalitetima, teško je, ali može da ti se isplati dugoročno.

(nadam se da nije off, jer o vladaru I u I u sedištu)

Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #622 poslato: Februar 23, 2013, 11:39:23 posle podne »
A ima i toga, mada sve vise sam u stanju da razumem tudje ponasanje i da ono ne mora da bude u saglasnosti sa mojim nekim razmisljanjima ali ne i da prihvatim haha. Mislim ono ja kontam da si ti drugacija , kontam zasto radis to sto radis ali ako mi smeta smeta mi i kraj, ne mogu protiv toga.

A sto se Sunca na Asc tice to su bas kompleksi teski kod mene. U smislu da sam imala te napade panike jer sam bila u konstantnom strahu da nesto ne izblamiram sebe. Da neko slucajno ne primeti da imam neki problem, da nesto ne znam, da mi nije sve na svom mestu itd. Kao da svi bas u mene pilje. Mislim totalno samoubilacki jer sam sama sebi stvarala ogroman stres. Tako da to jeste neki oblik psihickog poremecaja, ta anksioznost od koje sam patila, sada mnogo manje. Valjda sam skontala da svi gledaju svoja posla pa i da se nesto izblamiram procice.
« Poslednja izmena: Februar 23, 2013, 11:41:24 posle podne od strane LadyInRed »

*

Van mreže Ile

  • *****
  • 313
    • Beyond The Heaven
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #623 poslato: Februar 24, 2013, 12:34:24 pre podne »
Primetio bih takođe da ova devojka ima opsade Hermesa koji ide iz benefika prema malefika, odnosno od Afrodite prema Aresa (isprobavam ove Šmitove reference Grčkih naziva planeta  ;D) unutar sedam porcija (stepena). Definicija Antiohusa a prati ga i Porfirij, kaže da se opsada (engl. enclosure, grč. emperischesis) dešava kad dotični planet separira od neki planet unutar 7 porcije, i aplicira prema drugi planet unutar 7 porcije. Hermes je udaljen 9 porcija od Afrodite,ali je unutar 3 i nešto porcija od Aresa. Kako i da je, Hermes ne susteže Aresa več pre čini trigon sa Zevsom iz Vage-Blizance, dok je Ares več to ranije načinio. Interesantna astronomska slika. Ne ispunjavaju se pravila koja Antiohus nalaže, ali je zanimljiva sva ta konfiguracija. Ipak je aplikacija hermesa prema aresa več počela, a i treba se primetiti da Zevs samo što nije ušao u svoj izgon, a Hermes izlazi iz svog domicila pa je možda celokupna ova dešavka koja završava kod Zevsa, a počinje je Hermes, sklona frustraciju na ta polja koja Hermes označava. Krajnje porcije znakova su uvek problematična za planete, jer najčesto tamo se nalaze termine malefika, kao u ovom slučaju, Ares je u termin Kronosa, što čini opet, svu tu konfiguraciju još više zamršenu i problematičnu.
« Poslednja izmena: Februar 24, 2013, 12:40:37 pre podne od strane Ile »

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #624 poslato: Februar 24, 2013, 12:55:42 pre podne »
Ile, nemoj da te nateram da ceo poslednji post prevedes na starogrcki ;) Nema smisla samo tako parcijalno i to kroz nasu traskripciju. Prihvatam jedino original u integralu  :read: :applause: ;D
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Ile

  • *****
  • 313
    • Beyond The Heaven
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #625 poslato: Februar 24, 2013, 01:01:53 pre podne »
Ile, nemoj da te nateram da ceo poslednji post prevedes na starogrcki ;) Nema smisla samo tako parcijalno i to kroz nasu traskripciju. Prihvatam jedino original u integralu  :read: :applause: ;D

hahaha pa dobro mi imamo sreču sa imenama zodijaka, Šmit je morao da i to menja.
Na primer za Aries mi imamo Ovan što je bolje, Šmit je preveo Ram.
Za Taurus mi imamo Bik što je bolje, Šmit je morao prevesti sa Bull.
Za Cancer mi imamo Rak, Šmit preveo Crab.
Virgo, Devica. Šmit preveo sa the Virgin.
Libra, mi imamo Vaga. Šmit preveo sa Balance.
Sagittarius, mi imamo Strelac. Šmit preveo sa Archer.
Capricorn, Jarac. Šmit preveo sa Goat-Horned.
Aquarius, Vodolija. Šmit preveo sa Water-Pourer. Naša reč takođe dolazi od Isturač Vode (Voda - Lije).
Pisces, Ribe, je preveo ispravno sa Fishes, itd.

Vidiš da su njegovi prevodi bliže sa našim, nego naši i ovi opšto prihvačeni na zapadu?

Čekaj da vidiš kad sad počnem da upotrebljavam Marker-Sata za ascendent (hour-marker)  :D

I Porcija mu je bolji prevod za grčka reč Moira, nego li "stepen". Stvarno. Stepen je matematička, astronomska kategorija. Moira, Porcija je povezano sa sudbinom kako su Helenisti zaista shvatali svaki zasebni stepen zodijaka, kao Porciju Sudbine koja je svakome dodjelena.

P.S.
Helios - Sunce.
Selena - Mesec.
Kronos - Saturn.
Zevs - Jupiter.
Ares - Mars.
Afrodita - Venera.
Hermes - Merkur.

Čak što više, možda trebamo menjati i naziv "Termina". Mislim, znam da je odbivno iz prve (i ja sam bio protiv iste, čak što više, i sad eksperimentiram samo), ali čim počne čovek koristiti ove terminologije, usklađuje se sa filozofijom i pravom značenju koncepata i principa koja leže iza terminologije i tehnike koje koristimo.
Na primer, Šmit je preveo grčku reč "horia" sa confines, što je dobar prevod jer grčka reč to i znači "granica". Termini su granice, teritorije koje svaki zasebni planet ima i poseđuje. Na primer, Ares je u granice Kronosa u natal osobe koje smo gledali. Helios (ajde, Sunce i Mesec se mogu smatram koristiti tako kako ih koristimo) je na marker-sata, Selena (ili Mesec) je u svom zodijaku, ili zoidion, t.j. Rak, itd.
« Poslednja izmena: Februar 24, 2013, 01:19:53 pre podne od strane Ile »

*

Van mreže Ile

  • *****
  • 313
    • Beyond The Heaven
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #626 poslato: Februar 24, 2013, 01:30:20 pre podne »


Evo kakvu bi konvenciju ja upotrebio za ovu kartu.

Sunce je na marker-sata u svoj zodijak, u granice Aresa.
Čini tetragon (kvadrat je opet latinski od quadratus) sa Zevsom koji se nalazi blizu Sredinu-neba, t.j. u jedanaesto Mesto ali desete dinamičke podjele.
Zevs se takođe nalazi u granice Aresa u poslednju porciju Bikovog zodiona (ili zodijaka, pošto je zodijon jednina).
Selena se nalazi u 12. Mesto i u svoj zodij (recimo, umesto zodijak ili zoidion), ali jedanaeste podjele.
Kronos se takođe nalazi u Lavu, u granice Afrodite. Dvanaesti-deo, ili dvanaestina Aresa pada tu gde se Kronos nalazi. Dvanaesti-deo Selene, takođe pada u isti ovaj zodij, t.j. Lav.
Afrodita, Hermes i Ares čine ansambal u Devici.

Itd.  ;D

Mislim, zaista. Šmit ima pravo za mnogo od terminologije koja se koristi na zapadu danas. Sign, Znak. Mislim, znak za šta? Šta on "označuje", označuje teritoriju nekog arhetipa, konstelacije, ok. Mislim da je u zadnje godine i sam on počeo da prevodi Zoidion sa Sign, nisam baš siguran.

Dalje, angularnost, suksedentnost i kadentnost.
Cadere (pada), Succedere (sledi) su latinski termini. Ne znam za succedere, znam da je italijanski to sigurno.
Onda dolazimo do prevod reči Pivot što se odnosi na prvi, četvrti, sedmi i deseti zodijački znak. Ja bi upotrebio reč Stožer.
Recimo, u primeru gore, Zevs nije na Stožer, iako je ugaon i približava se uglom primarnim kretanjem neba.
Sunce je na Stožeru, i nε samo što je na stožeru, ono je na marker-sata.
Afrodita, Hermes i Ares su u post-ascenzijski znak. Faktički samo Sunce i Kronos su na Stožeru, ostale planete ili u padajuči znak ili u post-ascenzivni znak.

Takođe, njena je Sreča u znak koji pada sa ugla, a takođe je i njen vladar Afrodita u 12 znak od Sreča.
Duh je isto, u znak koji pada sa ugla, imeno 12. Imamo dve tačke koje su veoma bitne za intelekt i duševno stanje, kao i za generalnu sreču u života, padaju sa stožerima horoskopa.
Valens poistovečuje Duh sa Intelektom, zato što je to Tačka Sunca. On kaže da je Duh povezan sa davanjem i primanjem, pa ako je on loše postavljen, to se i da uočiti, ne samo na intelekt, več i na celokupni život natusa, jer šta je život i ivente ako ne kontinuirano davanje i primanje?!
Dalje, Duh-Intelekt, se nalazi u Mesto koje se na Grčki naziva Kakos Daimon (Loš Duh), kao i Anagke (Sudbina Neophodnosti, ono što mora da nas zadesi). Iako Antiohus kaže da neki kažu kako je ovo mesto zapravo operativno i pogodno za produkcije planetarnih kvaliteta, ipak se večinom slažu da je mesto zaista loše i neproduktivno.
Valens kaže da je i Selena Ananke, ili Neophodnost. Pa tako, vidimo kako je Duh i njegov vladar, u Kakos Daimon, donjeo te njezine osobine, pored sve ostale signifikacije koje smo več nabrojali.

Ja ipak mislim da je to Sunce na marker-sata veoma snažno, i da ona ima neku svoju veru (Sunce egzaltacioni vladar 9-te) u bolje sutra u sebi iako je Kronos žešće pritišče, kao Almutem Figuris. Mislim da je Nataša dobro primetila kad je rekla da Zevs na uglu, možda ne dozvoljava loše ispoljavanje ove problematične konfiguracije i unutarnja stanja.

Drugo nešto što je upečatljivo je to kako su mnogo planete u granice malefika. Na primer, Sunce je u granice Aresa; Hermes, Zevs i Selena su takođe u granice Aresa, dok je sam Ares u granice Kronosa.
Jedino je Kronos od svih ovih u granice benefika, t.j. u Afroditine granice.  Kao i Afrodita u svoje granice.

Ako izračunamo Duševni Almuten, primetičemo da joj je Almuten Duše upravo Ares koji se sam nalazi u granice Kronosa i polako ulazi u svoj izgon.

Sa ovoliko planeta u granice Aresa, i to što je Ares almuten duše, kao i Duh i Selena u termin Aresa, ja bi rekao da ona ima mnogo kompulzije.
Ovo je fantastičan primer za egzaminaciju dostojanstva planete. Ima 3 planete u dostojanstvo: Sunce u Lavu, Selena u Raku i Hermes u Devici, sa time što ima dve planete u debilitet, Kronos u izgonu i Afrodita u depresiju (padu), kao i dve planete koje ulaze u debilitet (Zevs i Ares).
Njena je karta glasna, ovo nije karta nekog pasivca koji dremi. Upravo se možda i tu stvaraju te kompulzivne radnje, kao i projekcije, potrebe, ona ima jedan pun unutrašnji život, nije da ga nema, samo nema koheziju, bistrinu i kvalitet čistog razmišljanja jer je pritišče Ananke, sudbinska neophodnost i iracionalnost Selene i Duha u 12.

Takođe (još jedno "takođe")  ;D
Selena juri prema Afrodite, i njena je aplikacija počela (ako uzmemo u obzir da je Selena hvata svojim orbisima od 12 porcija sa obe strane). Znamo iz srednovekovne astrologije, t.j. i od Arapske, da je loše stanje za Selene da bi aplicirala prema planetu u svoj debilitet, kao što je to ovde slučaj sa Afroditom. Pa eto nam još jedna aflikcija Selene.
Mislim, po nekim prava bi aplikacija počela kad Selena bude 10 porcije udaljena od Afrodite jer 12 + 8 = 20:2 = 10.
Ali ipak je Selena uhvata u svojim zracima uticaja, kako i da je.
« Poslednja izmena: Februar 24, 2013, 02:47:45 pre podne od strane Ile »

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #627 poslato: Februar 24, 2013, 11:21:30 pre podne »
Mene su ucili drugacijem pristupu u filoloskoj gimnaziji. Jezik je ziva stvar koja se ne moze ukrotiti. Nikakvim konvencijama, iako paradoksalno, upravo, konvencije odredjuju pravopis. Ovde, kod nas, nije obicaj sve prebaciti na reci stranog porekla, vec se tezi prevodu na srpski. Savremeni srpski trpi dosta novina, ali, recimo, niti jedan izdavac kome bih se obratila, ne bi prihvatio ovakav nacin izrazavanja, osim u sopstvenoj reziji (izdanju). Ja sam sklona, recimo, da sto vise reci, ako je moguce, prevedem na srpski. Takodje, latinizmi i turcizmi prevladavaju u tudjicama, germanizama, takodje, ima dok su ovi, da ih nazovem, sirovi helenizmi, nesvojstveni savremenom srpskom jeziku. Ja imam rodjaku koja se zove Selena i to je relativno cesto zensko ime u kraju iz kog moj otac potice. Sad' zamisli da toj Seleni prevedem kako ima nepivotnu Selenu u svom zodionu, u kakos daimonu...Ako bih na ovome insistirala, pocela bih da zvucim kao da sam izasla iz nekih Nusicevih komada. Recimo Gospodje ministarke :-\
« Poslednja izmena: Februar 24, 2013, 11:23:57 pre podne od strane Natasa »
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Ile

  • *****
  • 313
    • Beyond The Heaven
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #628 poslato: Februar 24, 2013, 11:38:31 pre podne »
Kako god da vrtiš i Mars i Ares su strane reči. Mars je latinski prevod, ili bolje rečeno, Rimski ekvivalent, za isti Grčki bog rata, t.j. Ares. Isto i Venera za Afroditu, itd.
Ne očekujem ni ja od sebe da upotrebljavam ova imena kontinuirano, ali potriduči se bar, kad radim Helenističke tehnike.
Tako da, i ako odlučiš da koristiš Mars umesto Ares, ti opet ne koristiš "srpsku reč", več latinizam.

Mislim da je Šmitovo insisistranje na ovo, kako sam več rekao, veoma opravdano.
Osobeno nastojat ču da umesto "stepen" ili "degree", koristim reč "porcija" ili "portion", jer bolje dolovljuje grčku reč "moria".

BTW poznajem i ja Venere kao što ti poznaješ Selene  ;D
« Poslednja izmena: Februar 24, 2013, 11:54:25 pre podne od strane Ile »

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #629 poslato: Februar 24, 2013, 11:59:07 pre podne »
Jesu, latinizmi, ali, kako sam vec rekla "jezik je ziva stvar" koja spontano raste i uoblicava se. Latinizmi su tako danas svojstveniji srpskom od staroslovenskih prethodnica (Jarila-Marsa, Svevida-Sunca, Krisnje-Merkura, Peruna-Jupitera, Danice-Vecernjace-Venera, Velesa-Meseca...). Kao sto ni danas slovensnice ne piju vodu, ne piju ni helenizmi. Crkva bi ovo mogla najbolje da objasni kroz pricu o istoriji napustanja liturgije na grckom jeziku i ne samo to vec i kroz izbacivanje helenizama sa doktrinarnog nivoa. Ovu pricu ne znam najbolje pa necu improvizovati, ali sustina se svodi na to da, ne samo u obrednim ritualima, vec i u teoloskim raspravama, danas se tezi dehelenizaciji. Pre neki dan bila sam na jednom predavanju u Kolarcu, u okviru serije "Laicki Apostolat" gde je vladika jedan (Porfirije) nesto pricao na zadatu temu o znanju i veri i ubacio iznenada rec "teleios" jer je ista relativno sporna novozavetna rec, prevedena sa aramejskog na starogrcki, kako je vec islo. Solidan deo cele dvosatovne rasprave vrteo se oko prevoda same reci i iznalazenja adekvatne zamene u srpskom. Saucesnik u razgovoru, koji je ovaj deo i pokrenuo, bio je V. Jerotic (znaju svi odavde o kome se radi, tebi uzgred da kazem da je on nas najveci jungista, psihijtar po struci, ali i laicki teolog po cuvenju) i on je, poput svog strucnijeg sagovornika, insistirao na prevodu jer, kako rekose, duh jedne reci prelazi na parnjaka iz drugog jezika jedino prevodom. I ovo, valjda, ima svoje neke veze sa starozavetnom Kulom i poreklom raznojezicnosti i poenta je u tome, da ovde, kod nas postvizantinaca ;D taj duh odbrane jezika, zarad silaska Duha svetoga, jos uvek vrlo vitalno opstaje, iako je danas sve teze ukrotiti najprirodnije svojstvo jezicnosti koje se tice samoformiranja. Ovo je, naravno, lingvisticki stav, crkveni je protivan, ali ovo su vec neastroloske teme.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com