Natalna astrologija (primeri)

  • 1425 Odgovora
  • 641920 Pregleda
*

Van mreže Cherry

  • *****
  • 258
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #480 poslato: Februar 15, 2013, 05:19:43 posle podne »
Ja sam primetila da obični tranziti sporih planeta tj. Sa i Ju, na tačke Fortune i Duha donose zaljubljivanja, upoznavanje bračnog partnera, doduše više taj neki trenutak kada se emocije bude. Provereno na nekim primerima i uvek je radilo.

Zanimljivo je da Tača Fortune i Tačka mislim da se zove Time of Marriage imaju istu formulu.

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #481 poslato: Februar 15, 2013, 05:26:03 posle podne »
Narocito r SA i r JU i bilo koja r planeta.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #482 poslato: Februar 15, 2013, 05:28:38 posle podne »
Hvala na opseznom odgovoru i objasnjenju/pojasnjenju. Iako sam na nekom nizem stupnju u astroloskom znanju svakako da mi je sve jasnije o cemu se tu zapravo radi i sta stoji iza same reci astrologija. Neizmerno mi znace ovakva objasnjenja s obzirom da eto mi nije to profesija pa se ne mogu u dovoljnoj meri baviti njome. U svakom slucaju koliko god budem zasla u njene tajne svakako da je dobro imati makar osnovni uvid kako se sta povezuje i sta iz cega proizilazi. Cinjenica je da je besmisleno pamtiti neke stvari, prosto treba uhvatiti sustinu, razumeti elemente od kojih se sastoji a onda se sve nekako slozi pa se cak dosta stvari kasnije povezuje i instinktivno.

Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #483 poslato: Februar 15, 2013, 05:40:00 posle podne »
Pazite, meni ne gine onda uskoro neko zaljubljivanje. Imacete feed iz prve ruke ako dodje do toga. Sada ce Saturn u retrogradnom hodu da predje preko Fortune a progresivna Fortuna je zagazila preko desc kao i Mesec. A Jupiter mi ide na So0Me0Asc.

*

Van mreže Cherry

  • *****
  • 258
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #484 poslato: Februar 15, 2013, 05:52:52 posle podne »
Jel beše i direkcija So/Ve? Ili je ona tek 2014? Ma jasno je da će kod tebe nešto da bude, sećam se solara. Mada sam ja mislila da će već u oktobru nešto bitnije da se desi, ali tada si imala samo neki bezveze izlazak..ne znam da li će to baš da bude brak, ali bi trebalo da se baš zaljubiš..

Ja isto imam aktivaciju Fortune na vladara VII ovog leta. Progresivni Mesec dolazi na Fortunu, progresivna Fortuna na vladara VII, uz to kako i Fortuna simboličkih primarnih na vladara VII. A tranzitni Ju na Fortunu i MC..
Da i vladar VII je promenio znak u progresiji, a Ve dolazi na natalni stepen..
Mada sam trenutno skroz na nekim drugim talasnim dužinama, ne mogu da zamislim da može nešto da se desi za 6 meseci..
« Poslednja izmena: Februar 15, 2013, 05:55:23 posle podne od strane Cherry »

Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #485 poslato: Februar 15, 2013, 05:58:08 posle podne »
So/Ve je za dve godine negde kada je onaj solar za 2014 sa Jupiterom u Raku na desc. Mene je inace poteralo nesto sa udvaracima od proslog meseca kada je profekcija bila u Lavu koji je inace u solaru na Asc. Ove godine mi je progresija Venera-Merkur a i u solaru je Venera0Merkur na Asc i Firdar je Venerin. Tako da je ta Venera uzjahala a ja sam zbog njene pozicije u 12om znaku bas izolovana, ne znam kako su uspeli da me nadju uopste  :D

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #486 poslato: Februar 15, 2013, 06:08:41 posle podne »
A sta kazete cure da se ipak vratimo temi.  :smiley:

Koji od ove dvojice ima stariju suprugu, nesto stariju, nije mnogo, ali je starija.

5.4.1972. 17h, Zrenjanin (asc Li)
23.10.1974. 5.40h, Beograd (asc Li)
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #487 poslato: Februar 15, 2013, 06:24:53 posle podne »
Pametno bi bilo :)

Evo ja ovako na prvu bih rekla da ovaj prvi ima stariju suprugu jer je Mars okcidentalan i pritom je u konjukciji sa Saturnom. A i Venera je u konjukciji sa Saturnom sto opet cesto moze da ukaze na starijeg partnera.

*

Van mreže Cherry

  • *****
  • 258
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #488 poslato: Februar 15, 2013, 06:29:16 posle podne »
Kod ovog prvog je vladar VII sa Saturnom, to bi vuklo na starije, ali pošto bi to bilo suviše lako, mora da ima neka caka.
Merkur je u VII, orijentalni Merkur bi mogao da da suprotno od svoje prirode jer mu više odgovara okcidentalnost. Tako da opet nije mlađa, možda je mladolika ili merkurovski tip. Merkur je uz to i retro, pa opet starija..
Duada Ju na Dc-u pa i to može dati nešto starije..
Ve sa Sa, a Mo sa Ju, ženski principi sa superiornim planetama, opet starija..
A i samo Sunce u VII..

A u prilog toga da je možda mlađa, vladar VII u orijentalnom kvadrantu i znak Blizanaca, mada preovlađuju faktori da je starija.
Liči mi čak da bi mogla da bude i strankinja, možda čak i druge boje kože.

Drugog nisam gledala..
Sad jesam..pa da najverovatnije prvi, ovde jedino što je vladar VII u konjunkciji sa Suncem i u kvadratu sa Sa..ipak kod prvog je upečatljivije..
« Poslednja izmena: Februar 15, 2013, 07:15:11 posle podne od strane Cherry »

*

Van mreže Ile

  • *****
  • 313
    • Beyond The Heaven
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #489 poslato: Februar 15, 2013, 08:37:57 posle podne »
A da se vratimo malo na ono grupe i organizacije i 11. kuča o šta smo juče pričali.
Vidim da Zoler kontinuirano upotrebljava to da 11. predstavlja "Grupe". Na primer, u sekciju gde delineira profesiju jedne žene, koja je astrolog i govornik za ženska prava, on je povezao sa Mesecom (Žene) u 11. (grupe). To su ti ustvari, nevladine organizacije ako se ne varam. Kad bi u staro vreme postojale takve organizacije, kao što ih danas ima milion, gde bi ih ovi (strari) svrstili?

Istina je da sam video nekoliko karata sa istaknutim Jupiterom u 11. a ljudi jesu bili upličeni u humanitarnim radovima i u raznim tipovima, te. nevladine ogranizacije; što svakako ne mora da znači, ali eto, da pronađemo logiku, a da nije ona dosadna sa Vodolija kao 11. znak.

Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #490 poslato: Februar 15, 2013, 08:54:00 posle podne »
I ja bih rekla da je prvi u pitanju, odnosno da prvi ima stariju suprugu iz istih razloga kao i Lady

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #491 poslato: Februar 15, 2013, 09:28:27 posle podne »
Ovo je bilo delimicno trik pitanje. Obojica imaju tri godine od sebe starije supruge i to mi je na prvu loptu bilo zanimljivo jer se radi o dve Li na asc. Kod prvog stvar se lako moze objasniti, kod drugog, vladar 7. i VE su vrlo blizu SO pa, iako tehnicki orjentalni, u sustini to nisu jer su pod solarnim zracima. Prvom MO pada (orjentalan je), drugom raste u okcidentalnosti pa se moze okretati zakljucak na vise nacina.

Ile, ovo sa Zolerovim zakljuckom u vezi sa kolektivitetom 11. meni nekako nije pitko do kraja jer je 11. kuca preblizu asc i mc-u, a to su uglovi koji korespondiraju sa blizinom u bukvalnom i metaforickom smislu. Asc je sve licno, a mc je vrh te licne strane. Narocito mi nije logicno da 11. budu nevladine grupe, obzirom da sve sto pripada drzavi i vlasti guramo u 11. Logicnije bi mi bilo, ako bas moram da natezem, da te kolektivitete strpam u sektor koji pripada dsc u osnovnoj dualnoj podeli na jedno-mnozina ili moje-tvoje. Onda bi 5. mogla imati veze sa tim, ili 4. kao nesto sto je izvan vladine kontrole. Sa druge strane, 11. mogu biti nevladine organizacije u onom smislu u kom znamo da je veci broj tih grupa formirano, finansirano i kontrolisano od strane mc grupe (drzavna vlast) pa 11. kao 2. od 10. jeste stvar koja podrzava, sluzi ciljevima iz 10. U tom smislu da, ali grupe koje su negde zaista nezavisne tesko da bih tu smestila. 11. je solarna kuca tako da tek prema toj logici nezavisne grupe nemaju tu sta da traze.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Cherry

  • *****
  • 258
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #492 poslato: Februar 15, 2013, 09:39:34 posle podne »
Meni nekako političke partije i nevladine organizacije dođu jako slične..

*

Van mreže mina

  • *****
  • 192
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #493 poslato: Februar 15, 2013, 10:44:26 posle podne »
a sta biste rekli za ovaj natal...

28.08.1968. Bgd 22:45,

zena starija, mladja?
broj dece, ima/nema?
karijera?
sestre/braca?

*

Van mreže Cherry

  • *****
  • 258
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #494 poslato: Februar 16, 2013, 12:05:58 pre podne »
Da se vratim na temu ovog humanitarnog rada, setih se jedne devojke koja je u inostranstvu sada, i ja sam joj davno još pre 10 godina videla da će se baviti humanitarnim radom u inostranstvu, što se negde prošle godine i ostvarilo. A i ima tendenciju da se nastavi. Pitala sam je za dopuštenje da se karta objavi, ako pristane okačiću.
Vladar XI kuće je retrogradan i spaljen ali je na istom stepenu kao i Sunce. Ne znam da li da bi mogao da prođe kao kazimi ili ipak ne.
U suštini, nisam tada u vidu imala XI kuću, već najverovatnije Mesec u Vodoliji i Ve u Raku, koji su me negde asocirali da bi njena karijera mogla da ide u tom smeru..