"Povratak Merkura"-Dz. Froli

  • 43 Odgovora
  • 26467 Pregleda
Re: "Povratak Merkura"-Dz. Froli
« Odgovor #30 poslato: Oktobar 26, 2013, 10:14:36 posle podne »
Mislim da brzina planete osim sto daje u ovom slucaju na brzi misaoni proces i povezivanje jako puno ucestvuje i u brzini ispolavanja. Pa ce osoba sa planetama prosecne ili natprosecne brzine imati mnogo vece sanse za uspeh jos u ranoj mladosti. Kod osobe kod koje je sve to sporo nekako kao da se i sve stvari u zivotu desavaju sporo.

*

Van mreže alea

  • *****
  • 160
Re: "Povratak Merkura"-Dz. Froli
« Odgovor #31 poslato: Oktobar 26, 2013, 10:17:38 posle podne »
Meni su npr. sve planete, osim JU koji je natprosecno brz, i direktan je, sve ostale su spore, i ME i MO.  :-[
Mislim da mi je ME jedino ( mozda ) ojacan pozicijom na fixnoj zvezdi Alphecca. ( Alphecca † Behenian Star, koja ima prirodu ME/VE i smatra se srecnom zvezdom, iz sazvezdja α (Alpha) Coronæ Borealis ), to je jedino sto eventualno moze da ga izvadi iz ocaja.  :D
« Poslednja izmena: Oktobar 26, 2013, 10:23:37 posle podne od strane alea »

Re: "Povratak Merkura"-Dz. Froli
« Odgovor #32 poslato: Oktobar 26, 2013, 10:23:44 posle podne »
Pa dobro, Jupiter ti je vl. Asc on je najbitniji :). Moj je i r i spor. Venera je natprosecna a Mesec je ok, ostale su sve ocaj :) pa tako i ja u svemu kaskam. Sve mi se desava nekoliko godina nakon ostalih.

*

Van mreže alea

  • *****
  • 160
Re: "Povratak Merkura"-Dz. Froli
« Odgovor #33 poslato: Oktobar 26, 2013, 10:25:49 posle podne »
Kada se sve sabere, ma dobre smo mi, jedino sto necemo dobiti Nobelovu nagradu nizasta u zivotu, ali prezivecemo valjda i bez toga!  :D

Za neke stvari je i bolje da dodju kasnije u zivotu.
Upravo gledam kartu mog dragog. Njemu je ME najbrza planeta, natprosecne je brzine, iako spaljen od SO u Vodoliji, mada separaciono i u konjunkciji separacionoj sa MA koji je takodje veoma brz.
On je stvarno najnacitanija osoba, najsireg, enciklpedijskog znanja koju znam ( pisala sam vec, guta knjige kao bombone ) ali kada sagleda, on nista realno nije ostvario u zivotu.  :( Sve sto je postigao, i u skolovanju, poslu, nekim opstim zivotnim uspesima, postigao je kao vrlo mlad, do svoje 26. i onda sve izgubio...taj ME mu je vladar ASC i vladar 10. A stvarno deluje, kada prica, kao neko ko ima neverovatan intelektualni potencijal!
Ali, dzabe...ME vladar ASC a ne vidi ASC, brz, ali spaljen...rano postigao svoj maksimum i dalje, nista...
A bolje bi bilo da mu se recimo karijera gradila postepeno, pa da dozivi smireno zrele godine.
Ja bih volela da kod mene bude tako.
« Poslednja izmena: Oktobar 26, 2013, 10:37:09 posle podne od strane alea »

Re: "Povratak Merkura"-Dz. Froli
« Odgovor #34 poslato: Oktobar 26, 2013, 10:32:48 posle podne »
Da promenim komentar, neumesan je onaj smajli sada nakon promene tvog :).
Pa ne znam sta je bolje. Najbolje je da postignes uspeh kao mlad i da ga odrzavas godinama. E sada to bi se verovatno najpre postiglo brzim , potentnim superiorcima. Ne znam koliko inferiorci mogu da donesu nesto da traje godinama  :confused:.
« Poslednja izmena: Oktobar 26, 2013, 11:39:50 posle podne od strane LadyInRed »

*

Van mreže alea

  • *****
  • 160
Re: "Povratak Merkura"-Dz. Froli
« Odgovor #35 poslato: Oktobar 27, 2013, 12:09:36 pre podne »
Pa to bi bilo idealno, da ideš jednom uzlaznom putanjom i sve nekako postizeš na vreme. Za ovo drugo ne znam. Verovatno si u pravvu za superiorce, ali mozda tu ima veze i kvalitet, pa bi recimo fiksni kvalitet doneo neku dugotrajnost i kontinuitet?

Re: "Povratak Merkura"-Dz. Froli
« Odgovor #36 poslato: Oktobar 27, 2013, 12:59:25 pre podne »
Ba sam pogledala kartu Leonarda DiCapria koji ima Saturn u Raku u 10oj a evo ga godinama je popularan. Krenuo je jos kao klinac. sada, videcemo ima jos do pune starosti ali dobro je i ovo do sada.

*

Van mreže alea

  • *****
  • 160
Re: "Povratak Merkura"-Dz. Froli
« Odgovor #37 poslato: Oktobar 27, 2013, 10:03:24 pre podne »
Pošto smo na temi ME, meni je upravo on vladar 10 p. Mada, VE ima možda više uticaja na 10 ód njega. U svakom slučaju reč je o dva inferiorca od kojih je ME dosta spor, u 12 znaku je i faktički na početku 12 kuće. Ja sama prvi posaó dobila faktički tek u 28,  dó tada  sam imala jedan honorarni posao i to je to. To je za posao relativno kasno. Fakultet sam započela sa 30, završila sa 35. U svemu što signifikuje ME kasnila sam. A opet, udala se sa 20 i do 23 imala dvoje dece. Eto paradoksa, jer mi ME vlada i 7  a tu su se stvari desile vrlo rano! Mislim da je tu puno uticaja i Arapskíh tačaka. Tačka dece mi je  Biku a VE vladar, a mislim da mi i tačka braka tamo  pada.

Radila sam na poslu pre ovog 6 godina, ovde sam punih 6 i trudim se da odem, to je neki maksimum gde osećam da moram da napredujem. A u braku sam bila 16 a razvela sam se kada sam osetila da sam bukvalno nadrastala taj naš odnos. Ja sam želela da se razvijamo, napredujemo,poboljšavamo uslove života, a on je nekako stalno kočio. Ja sam se trudila da gradim karijeru, učila, razvijala a on je to kočio i doživljavaó kao rivalitet. Meni je napredouanje u  prirodi i karakteru i to je taj moj JU koji je sa ME u kvadratu pa ga kad tad, ali uvek nadraste. Meni se tako čini.
« Poslednja izmena: Oktobar 27, 2013, 10:18:52 pre podne od strane alea »

Re: "Povratak Merkura"-Dz. Froli
« Odgovor #38 poslato: Oktobar 27, 2013, 04:17:41 posle podne »
Merkur ti je orijentalan pa si se verovatno zato udala rano. Pretpostavljam da se ne ispolje sve manifestacije planete u istom periodu vec vrlo moguce u svakoj aktivaciji po jedno mada pretpostavljam da moze i vise stvar od jednom. Elem, za razvod braka takodje moze biti da je kriva ta njeova sporost pored ostalog. A i oko posla se eto sve pomalo oteze valjda delimicno njegovom zaslugom :). U svakom slucaju nije tvoja karijera ni malo losa. Imas ljude koji su zavrsili razne skole pa godinama ne mogu da pronadju posao ili pak su takve zivotne okolnosti da nikad i ne krenu da rade.

Ja ako budem morala da cekam Saturnov glavni firdarski period upucacu se :). Nadam se da se nesto pokrene u sledecm solaru kada mi je Saturn vladar podfirdara i kada je vladar solarnog asc a na mc-u je solara dok je profekcija u Vodoliji koja je natalno na Mc-u.
« Poslednja izmena: Oktobar 27, 2013, 10:05:38 posle podne od strane LadyInRed »

*

Van mreže alea

  • *****
  • 160
Re: "Povratak Merkura"-Dz. Froli
« Odgovor #39 poslato: Oktobar 27, 2013, 09:09:58 posle podne »
Što se toga oko posla tiče,tu bih se opet pozvala na Bonatija, koji kaze da ne treba izgubiti iy vida čiju kartu gledajmo. Sa istom kartom, plemić bi mogao postati kralj i steći veliku čast i bogatstvo, a prosjak, postovanje í status medju prosjacima. Puno tu uticaja ima i mundana astrologija i uslovi, mesto i vreme u kome živimo, pa smo prinudjfni da budemo srećni ako uopste nadjemo posao...na zalost.
« Poslednja izmena: Oktobar 27, 2013, 09:14:07 posle podne od strane alea »

*

Van mreže alea

  • *****
  • 160
Re: "Povratak Merkura"-Dz. Froli
« Odgovor #40 poslato: Jun 22, 2014, 07:10:44 posle podne »
Mozda nije bas u skladu sa temom o ME, ali jeste u skladu sa odredjivanjem potencijala uma. :)
Naisla sam na jedan zanimljiv tekst, pa cu ga preneti dole, a radi se o izracunavanju Tacke uma. Ne znam da li je ova formula ona koja se inace koristi, ali znam da su meni davno potvrdili po ovoj formuli, da mi je tacka uma na 20* Bika.

Citat
In fact, this part could also be called the part of imagination and speech. It is taken by day from Mercury to Mars and by night in the opposite direction, and it is projected from the ascendant. And they said that this part signifies sense and reason and science and imagination and understanding and speech.

Tacka uma se racuna po danu, od ME do MA pa se ovaj zbir doda stepenu ASC, dok po noci obratno, od MA do ME.

Citat
And since they saw that Mercury was naturally the significator of both and also of imagination {cogitationes which may also be translated as “thought”} and speech and understanding, and that Mars was significator of heat and motion, they extracted the the part from these two and called it the pars rationis et sensus.

Citat
But if this part is well disposed in any one’s nativity and it is with the lord of the ascendant or with the lord of the house in which it is posited, or if the lord of the ascendant {being} in his own dignity aspects the lord of the house and at the same time Mercury aspects both the part and the lord of the ascendant or the lord of the part, by trine or sextile aspect or even a square with reception, and if Mercury is fortunate and strong and not impeded, then the native will be rational, knowing, speaking, thinking and understanding; and if at the same time Mars should aspect the ascendant or its lord or the lord of the part, the native will be wise, as I said, and he will be of sharp mind, learning easily and retaining well and not forgetting those things which he has learned

Evo malo vise o tome, fenomenalan tekst:

http://astrolog.iqsociety.org/articles/hermetic-arabic-parts/
« Poslednja izmena: Jun 22, 2014, 07:18:43 posle podne od strane alea »

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: "Povratak Merkura"-Dz. Froli
« Odgovor #41 poslato: Jun 22, 2014, 11:05:39 posle podne »
Jeste to je tacka inteligencije, ne uma (mislima na ovu asc+ME-MA), vise onoga sto danas podrazumevamo pod inteligencijom u uzem smislu reci (brzina snalazenja u novim situacijama). Tacka uma je pars solis.
« Poslednja izmena: Jun 22, 2014, 11:23:59 posle podne od strane Natasa »
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže alea

  • *****
  • 160
Re: "Povratak Merkura"-Dz. Froli
« Odgovor #42 poslato: Jun 27, 2014, 07:06:52 pre podne »
Jeste to je tacka inteligencije, ne uma (mislima na ovu asc+ME-MA), vise onoga sto danas podrazumevamo pod inteligencijom u uzem smislu reci (brzina snalazenja u novim situacijama). Tacka uma je pars solis.

Mislis na Takcu duha, kada kazee Pars solis?

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: "Povratak Merkura"-Dz. Froli
« Odgovor #43 poslato: Jun 27, 2014, 11:38:45 pre podne »
Da.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com