Ja sam rekla da ne boluje i da, verovatno, i nece. Isla sam na Bonatija i njegova pravila. On tamo pocinje sa pravilima o preraspodeli signifikacija, o tome da li ce se ici na derivaciju, asc kao kucu bolesnika ili 10. za istog, a asc za lekara. Zatim svasta na nesto za slucaj da se radi o dekumbiturama gde je bolesnik neki crkveni velikodostojnik, pa tu imamo neobicne derivacije...Ovde, on pita u svoje ime, dakle, mora se ici na deriviranje. SO vlada 10. i MO prenosi svetlost sa njega na vladara 6. kuce, ali preko recepcije. Bonati kaze, istina u vezi sa 8. a kod bolesti, da ce se stvar dobro resiti kada vladar maleficne kuce prima vladara asc ili MO. Ovde sam na to isla, kao da je bolest "izbegava", da je "dobra" prema njoj. Dalje, Bonati se poziva i na 9. kucu u ovim stvarima, verovatno zbog MO mundanog detrimenta. MO vlada u 9. i u sepraciji je sa SO, dakle, nema ispunjenja ocekivane stvari. Ovde se MO sagledava kao korumpirana materija (detriment 9. kuce).
Ako idemo po Froliju, SO je u znaku iste elementalne prirode, dakle, ne bi trebalo mnogo toga da mu fali. SO vidi svoje sediste, nije u sekti, ali i ovo ima veze sa cinjenicom njenih godina. Aplicira ka JU, ali preko recepcije i odbijanja (JU r), sto mu dodje povoljno u ovoj situaciji (izbegavaje smrt i lose stvari). Froli i o tome govori, ali preko uzajamnih recepcija. Meni se ovaj JU ucinio kao signifikator neke druge bolesti koja bi mogla da je snadje jer isti vlada elementom 6. kuce i njenom 5. pa sam rekla da bi za desetak meseci mogla imati manjih problema sa srcem jer je JU na 1. stepenu medicinske klasifikacije, a u vezi sa sangvinicnim poremecajem i 5. kucom. Obzirom na Le na mc-u, prva asocijacija mi je bila srce. Kako dupli koler nju ovde simbolizuje (Le i Sa, znak SO), kao sto Tanja rece, to mi nekako nije sinulo za opstruktivni kancer vec nesto kolericnije, krvavije, srcanije, kako se vec asocijacije redjaju u vezi sa vatrenim humorom.
Takodje, vladar derivativne 6. SA ne vidi uopste SO.
Kako imam nekoliko primera gde je recepcija vezivala primarnog signifikatora i vladara 6. ovako sam zakljucila. Istina, radi se o katarhai kartama pregleda i sumnji na bolest, ali princip jeste isti.