Forum tradicionalne astrologije

Astrološke diskusije => Natalna astrologija => Temu započeo: Nataša Novembar 28, 2012, 09:38:58 pre podne

Naslov: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Novembar 28, 2012, 09:38:58 pre podne
 Analiziranje fizičkog izgleda sa astrološkog aspekta na prvi pogled može delovati kao besmislica jer osoba čiji se natal tumači, vrlo često, sedi u istoj prostoriji sa astrologom, a i kada to nije slučaj, njen fizički izgled je, na neki posredan način, dostupan astrologu, bilo preko opisa koji astrolog dobije, bilo preko fotografije. Pa zašto onda uopšte ovo raditi, zašto tumačiti nešto što je tako očigledno? Dva su razloga za to. Prvi se tiče onoga što nazivamo "učenje kroz ličnu praksu", a drugi rektifikacije. Uočavanje specifičnosti jedne karte i njihovo povezivanje sa specifičnostima fizičkog izgleda najbolji je  način da se simbolika astroloških faktora razvije i razume u stvarnom životu jer fizički izgled je, uz temperament, možda najkonkretnija stvar koja se astrološki može najbolje objasniti i dokazati. Rektifikacija je drugi bitan razlog  jer je analiziranje fizičkog izgleda najpouzdaniji način da se ovoj rizičnoj metodi pristupi. Stari su astrolozi vrlo revnosno i precizno pristupali ovom delu analize natalne karte. Postojanje mnogih detaljnih i ponekad neobičnih i bizarnih tabela, koje su do detalja opisivale fizičke specifičnosti svakog zodijačkog stepena, govori u prilog značaja ovog, za mnoge nezanimljivog, postupka astrološke analize. Pravila za procenjivanje fizičkog izgleda su brojna, ali sva se zasnivaju na ascendentu, njegovom vladaru, terminu u koji ascendent pada i vrlo bliskim aspektima koje prema njemu prave planete. Ipak, pre nego sto se pristupi analizi ovih stvari, mora se dobro proceniti temperament jer se on uvek odražava na fizički izgled.

     Temperament je, u tom smislu, neka vrsta preduslova za pravilnu procenu fizičkog izgleda. Uopšteno rečeno, temeramenti daju sledeće karakteristike fizičkog izgleda. Kolerični ili vatreni temperament simbolizuje uspravne, vitke, energične, pokretne i muskulaturne fizionomije. Melanholičnu fizionomiju karakteriše vitkost i slaba muskulaturna osnova, sporo i tromo kretanje. Najoptimalniju i najlepšu fizionomiju simbolizuje vazduh i sangviničan temperament koji daje lepe i skladne proporcije, optimalan odnos izmedju visine i težine, pokretne i lepo oblikovane udove i, uopšte, dopadljiv i lep fizički izgled. Flegmatici su tromi, slabo pokretni, mekše muskulature, skloni zadržavanju tečnosti i gojenju. Kako kod većine ljudi temperament predstavlja kombinacija pojedinih tipova temperamenta, analiza fizičkog izgleda predstavlja nešto složeniji zadatak.

     Pored temperamenta od najvećeg značaja za procenu fizičkih karakteristika osobe je planeta koja blisko aspektuje (do 3 stepena od egzaktnosti) stepen ascendenta, ali se i ona mora kvalifikovati u odnosu na znak i poziciju prema Suncu. Ako dve planete blisko aspektuju ascendent, veći "uticaj" imaće ona koja je bliža egzaktnom aspektu i, ono sto je specifično, potpuno će "istisnuti" simboliku druge planete. Recimo, ako ascendent prima trigon od Merkura koji odstupa od egzaktnosti 3 stepena i sekstil od Venere u orbisu od 2 stepena, Venera će imati apsolutni primat u opisu fizčkog izgleda. Aspekti sa meridijanske ose, tzv. mundani aspekti, imaju naročitu težinu i jednako su važni kao i klasični aspekti.

     Sam stepen ascendenta gleda se u odnosu na znak i termin u koji pada. Takodje, i fiksne zvezde na ascendentu imaju jendnak značaj kao i planete i preko planetarne prirode za koju se vezuju ispoljavaju svoju simboliku. Recimo, Regulus na ascendentu tumači se kao Mars i Jupiter na ascendentu je je priroda zvezde takva i osoba koja je ima tačno na stepenu istočnog horizonta biće vrlo snažna, muskulaturna  i pokretljiva. Ukoliko ascendent ne prima ni jedan blizak aspekt tada, u prvi plan, dolazi znak u kome se nalazi ascendent, termin u koji pada i njegov vladar koji se tumači u odnosu na sopstvenu prirodu kvalifikovanu znakom u kojem se nalazi i pozicijom u odnosu na Sunce (orjentalnost, okcidentalnost). Dakle, najbolje je fizički izgled tumačiti kroz kombinaciju simbolike znaka ascendenta i  planeta i fiksnih zvezda koje prema stepenu ascendenta prave vrlo blizak aspekt, a sve to u kontekstu i granicama koje nameće temperament osobe, rasa i rasni varijetet kome pripada.

     Osnovne karakteristike fizičkog izgleda koje planete simbolizuju su sledeće:

     Saturn je po svojoj osnovnoj prirodi melanholična planeta i, sa tim u skladu, daje mršave i slabe fizionomije, osim ako se ne nalazi u znaku sopstvenog dostojanstva jer tada označava snažne i visoke ljude. Često daje nerazvijenost onog dela tela koji simbolizuje znak ili kuća u kojoj se nalazi, ali pod isključivim uslovom da iz tog znaka, odnosno kuće, blisko aspektuje ascendent. Recimo, ako SA iz blizanaca pravi aspekt ka ascendentu, osoba ce imati ili slabo razvijena ramena i šake ili izražen deformitet ovih delova, naročito ako je vladar ascendenta debilitiran ili je III kuća, na neki način, aflikovana. Retrogradan ili debilitiran Saturn može dati čak i gojaznost i veoma disproporcionalnu fizionomiju, ali pod uslovom da je temperament dominantno flegmatičan. U ovakvim slučajevima do izražaja dolazi njegova sekundarna priroda koja se vezuje za flegmatičnost jer je ovo planeta koja vlada zimskim znacima, a zima, kao godišnje doba, ima simboliku vode (flegme). Njegova debilitiranost može se odraziti na izražen višak kilograma ili neurednost jer u debilitaciji Saturn označava slabost karaktera, poročnost i nedostatak kontrole. Ponekad daje gustu, oštru, suvu ili izrazito kovrdžavu kosu.

     Jupiter simbolizuje, na neki način, krupne fizionomije, bilo da se radi o visini ili težini. Daje lepa, ovalna lica, često lepo i snažno telo. U vazdušnim znacima simbolizuje natprosečno visoke osobe, a u vatrenim vrlo snažne i muskulaturne. U vodenim i zemljanim znacima ne daje uvek natprosečnu visinu, ali zato daje izdržljivost i vitalnost. U svakom slučaju, Jupiter simbolizuje lepu, uspravnu i pokretljivu figuru, meku i lepu kosu i uvećava one delove tela koje simbolizuje znak ili kuća u kojoj se nalazi. Jupiter u aspektu sa ascendentom ponekad daje natprosečno velika stopala ili šake.

     Mars simbolizuje mišićave, snažne i vrlo pokretljive fizionomije, vitkije ljude izuzetne fizičke snage i sposobnosti regeneracije. Lica su ili naglašeno četvrtasta ili okrugla, pogled je oštar, obrve guste i nisko postavljene, a izmedju njih su česte dve izražene horizontalne linije. Čelo je često nisko. Uobičajeno daje srednji ili nešto niži rast. Koža je sklona bledilu, crvenilu ili pegama, a kosa je, kod žena, vrlo gusta i oštra. Noge su često nepravilnog oblika u delu od kolena do članaka, a gornji deo tela je razvijeniji od donjeg.

     Sunce simbolizuje krupne, upadljive i veoma atraktivne ljude, naročito ako aspektuje ascendent u nekom vazdušnom znaku ili se samo nalazi u takvom. Takodje, simbolizuje izraženo okrugla, puna lica, krupne oči, krupne i nepravilne zube, širok i upadljiv osmeh i svetlu boju tena. Kada je ascendent u biku ili vodenom znaku, ili se Sunce nalazi u istim, simbolizuje puniju figuru. Takodje, daje ili slabu ili vrlo lepu talasastu kosu.

          Venera je simbol vode i okruglih oblika i, sa tim u skladu, simbolizuje oble fizionomije, srednji do niži rast, ovalno i puno lice sa lepo oblikovanim usnama, mali nos, svetlu kožu i meku kosu. Često daje rupice na obrazima i bradi. Kod žena je naglašena figura "peščanog sata". Ako je temperament flegmatičan, a Venera okcidentalna illi debilitirana ili se nalazi u vodenom znaku, fizikus je vrlo sklon debljanju. Ako je temperament dominantno sangviničan ili se ascendent nalazi u vazdušnom znaku ili je u takvom znaku Venera u aspektu sa granućim stepenom, osoba je vrlo lepih i skladnih proporcija bez viška kilograma.

     Merkur, najčešće, daje vitke i mršave ljude. Ako je ascendent u zemljanom znaku, Merkur simbolizuje slabo razvijen fizikus ili izrazito nizak rast. U vazdušnim znacima daje vrlo mršave ljude natprosečne visine. Često se za njega vezuju mali i vitki prsti i mala površina noktiju. Lice je usko, duguljasto, a kod žena grudi su male, a ramena vrlo uska.

     Mesec, kao najbrže nebesko telo, ima mnogo lica i njegov "uticaj" veoma zavisi od faze u kojoj se nalazi. U prvoj četvrti simbolizuje vrlo lepe, skladne i vitke proporcije, u drugoj mišićave i snažne ljude. Kada je u fazi opadanja od opozicije sa Suncem do poslednje četvrti, Mesec daje mršave, suve fizionomije slabe muskulature, a u poslednjoj četvrti daje najviše od svoje osnovne simbolike koja se tiče vode i flegmatičnog temperamenta pa je tada simbol debljih i tromijih ljudi. Od faza veći značaj imaju mundani kvadrati i konjunkcije sa ascendentom jer, tada, Mesec ima istu simboliku kao i u poslednjoj četvrti. Od svih planeta Mesečev uticaj ponajviše zavisi od temperamenta. Takodje, za njega se vezuje okruglo, mesnato lice, krupne oči, vrlo bled ten i izražena maljavost kada je u fazi rasta. Svoju simboliku Mesec naročito izražava ako se, u aspektu prema ascendentu, nadje na stepenima tzv. lunarnih kuća koje predstavljaju prosečnu dužinu njegovog dnevnog kretanja. Ti stepeni su: oko 23 i 26 stepeni kardinalnih znakova, 9 i 21 stepeni fiksnih i oko 4 i 17 stepeni fleksibilnih znakova.

     Što se znakova tiče svaki znak ima neke svoje specificnosti, ali generalno posmatrano, vazdušni su najviši, vatreni često nemaju izraženu simboliku što se visine tiče pa jednako mogu biti i visoki i niski. Vodeni i zemljani su niži. Ovan na ascendentu simbolizuje široko čelo, izražene obrve i arkade, uzak nos, sitnije oči i špicastu bradu. Lice je znatno šire u gornjem delu, trouglastog oblika. Bikovi su niži, snažnijeg gornjeg dela tela, okruglog lica i tromog hoda. Blizanci su vitki, dugačkih udova, malih i uskih grudi i, često, vrlo mladoliki. Rak simbolizuje spor i nepravilan hod, okruglo lice i veći razmak između očiju. Lav daje izraženo, okruglo lice i šira ramena kod muškaraca. Torzo je, često, upadljivo snažniji od donjeg dela  tela pa noge deluju kraće. Device su suve, vitke, slične blizancima, ali znatno niže. Za njih je karakterističan nos i nozdrve koje su široke ili oštre. Vage su visoke, lepo gradjene, vitke i skladnih  proporcija. Škorpije mogu biti jednako mršave i zdepaste što zavisi od vrlo bliskih aspekata koje stepen ascendenta pravi sa planetama. Obično nisu visoke i, kao i svi vodeni znaci, imaju šire bokove. Strelci, poput vaga, imaju često vrlo lepo i proporcionalno telo, duguljasto lice i izražen osmeh i zube. Od vatrenih znakova strelac je najviši. Jarac je, po osnovnoj simbolici, suv i viši, ali vrlo pokretan. Ima izraženo tanke noge i naglašene zglobove. Poput ovna daje širi gornji deo glave i špicastu bradu. Vodolije su visoke i najsnažnije od vazdušnih znakova. Često imaju jak gornji deo tela. Ribe simbolizuju niske, oble i mekše fizionomije, kraće noge i mala stopala. Vodeni znaci često daju masnu i vlažnu kožu.

   Belezi, mladeži, ožiljci i bradavice, najčešće su predstavljeni znakom na ascendentu, njegovim dispozitorom, vrhom VI kuće, dospozitorom VI kuće i pozicijom Meseca. Delovi tela predstavljeni su i znacima i kućama s tim što, po teoriji, vrh kuće se tumači prema znaku, a planeta prema mundanoj poziciji. Prvi deo kuće/znaka označava gornji deo odredjenog dela tela, a drugi deo kuće/znaka donji deo. Kada posmatramo planete, ako su one i znaci muški, beleg ili ožiljak biće na desnoj strani, ako su ženski onda na levoj.

     Najranija tradicija dosta paznje je poklanjala MO u proceni ove stvari jer, kao najblize od svih nebeskih tela, prirodno se vezuje za materiju i Zemlju kao granicar sublunarne i supralunarne sfere. MO se narocito procenjivao prema znaku i fazi. Moja praksa je pokazala da MO tek ponekad zaista opravdava ovo pravilo.

     Sto se pozicije SO po znacima tice njegova simbolika sa fizikusom ima veze jedino ako je Le na asc ili je SO blisko povezan sa vladarem asc, stepenom asc ili je mundano istaknuto, ali onda primat uglavnom ima njegova prirodan simbolika u sekundarnoj vezi sa znakom u koji pada. Tako, recimo, SO na MC u Ar je u mundanom kvadratu sa stepenom asc pa osoba moze, ili biti korpulentna na neki nacin ili krupnog okruglog lica izrazenih crta ili se sva njegova simbolika svodi na izuzetno i neobicno naglasenu kosu kroz njenu strukturu ili boju. Slicno je sa SO u Le, a u vezi sa asc, odnosno, njegovim vladarem.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Novembar 28, 2012, 09:40:05 pre podne
Da razradimo i ovu temu malo posle uvoda izlaganjem pravila o fizickoj lepoti. Kako je ova tema najfregmantiranija u materiji TA, vrlo je tesko rezimirati sva pravila o fizickim specificnostima. Od izuzetne vaznosti za rektifikaciju natala obzirom da su fizicke specificnosti jedna od 3 stvari (prediktivni ciklusi u vezi sa zivotnim dogadjajima i TA rektifikacione metode o kojima smo govorili u vezi sa animodarom i trutinom koji sluze samo kao orjentiri) koje se moraju uzimati u rektifikacionom procesu. Tema lepote je veoma osetljiva i diskutabilna jer je cvrsto vezana za subjektivne ljudske percepcije i psihicke sadrzaje. Ipak, najcesce, lepota jeste karakteristika koja se kod vecine ljudi jednako dozivljava. Evo nekih pravila u vezi sa ovim. Na natprosevnu fizicku lepotu u natalu ukazuju:

1.Asc u bliskom i beneficnom aspektu sa VE, narocito konjunkcijom.
2. Asc u bliskom i beneficnom aspektu sa svetlima
3.Asc u ljudskim znacima ili svetla u ljudskim znacima u aspektu sa asc
4. MO0JU, narocito ako isti aspketuju asc i narocito ako konjunkcija pada na ugao u ugaonu kucu itd.
5. JU u aspektu sa asc iz ljudskog znaka
6. Vladar VII u I ili ista zodijacka pozicija vladara I i VII (pozicija u istom znaku)
7. Stepen prenatalnog sizigijuma (u slucaju punog MO, stepen MO) u zodijackim delovima VE i JU, narocito pozicija u ljudskim znacima  ili aspektu sa beneficima koji stoje na uglu.
8. Stepen prenatalnog sizigijuma u bliskom aspektu sa asc, luminarima, almutenom ili dispozitorom
9. Luminari u bliskom i skladnom aspektu
10. Prenatalni sizigijum na severnom cvoru
11. Pozicija fortune po istim principima

Na izrazitu fizicku neprivlacnost i disproporcije ukazuju:

1. Debilitirani SA na asc ili u bliskom aspektu sa njim, narocito ako asc pada u cetvoronozne znake
2. Svetla u znacima koja "ne vide" asc, narocito ako i ona padaju u neljudske znake
3. Prethodna stavka kvalifikovana ugaonom dominacijom MA i SA
4. Prenatalni sizigijum u bliskom aspektu sa malefikom i pozcijom na nekretnci koja pripada tzv. "osakacenim" sazvezdjima (ne znacima): Ta, drugi deo Sa i Co
5. Sticaj faktora nepovezanosti asc, vladara asc, MO i SO  sa stepenom prenatalnog sizigijuma ili njegovim vladarem.
6. Prenatalni sizigijum tesko i blisko aflikovan od strane malefika
7. Tacka fortune na juznom cvoru ili u aflikciji od strane malefika
8. Prenatalni sizigijum na juznom cvoru.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Novembar 28, 2012, 09:41:06 pre podne
Jeste li u praksi proveravali Lilijevu tabelu sa zodijackim stepenima:svetlim, tamnim, dimnim, praznim, jamnim, slabim,srecnim? Mislim da se tabela moze koristiti kao jos jedno manje pomocno sredstvo u rektifikaciji kada znamo okvirno sat rodjenja, odnosno, deo sata pa nam ostaje da stepen asc lociramo u okviru par stepeni. Ovde gledam stepen asc, stepen vladara asc, MO i fortunu pa sve zbrajam u okviru podele na svetlo, tamno, dimno (smedje) u odnosu na ukupan utisak, ne samo boju kose vec i boju tena i ociju. Za ovo poslednje MO je najznacajniji. Naravno, imamo i ostale podele, od znacaja narocito mogu biti slabi i jamni stepeni kada je kakav invaliditet ili fizicka disproporcija u pitanju. Stepen asc mozemo locirati na takvu poziciju u okviru poznatog znaka (ako takvog stepena ima).

Evo, vrlo jednostavo na mom primeru asc pada na 12-13 Le, pozicija dimne (smedje) stepenske grupe. SO, vladar asc, na 27 Pi, svetla kategorija, MO na 25 Ar, takodje, svetla i fortuna na 11. vi, opet svetla. Zaista, ja sam veoma, veoma svetle puti, tesko crnim, gorim ko prase na raznju, dobijam tu boju. Oci su svetle, kosa svetlije smedja ili tamno plava, nemam pojma, zavisi kako ko gleda. Da sam rodjena oko 20 minuta ranije po stepenu almutena prenatalnog sizigijuma imala bih dva izrazito tamna pokazatelja. Fortuna bi, recimo, morala da se pomeri unazad u Vi tako da je od tamnog sektora deli samo 1 lucni stepen. Ovo je jedan od razlog zbog kojeg verujem da sam rodjena sa 11 ili 12 Le. drugi razlog su prediktivni ciklusi koji se sa ovim vremenom rodjenja poklapaju kroz stvarne zivotne dogadjaje, a treci razlog je sto ja, kod rektifikacije, koristim i natale oca, majke, brace i sestara. Obicno imamo ukrstanja po egzaktnosti stepena asc, SO, MO ili po znaku. Moja majka ima SO na 12 Le, otac na 18 Ta pa moj asc pada tacno na mamino SO, a ocevo preko antiscije. Moj suprug, recimo, ima asc tacno gde i njegov brat mc itd. Moze biti zanimljivo kao pomocno, ne osnovno, rektifikaciono sredstvo.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Novembar 28, 2012, 09:42:00 pre podne
Ukoliko SA vlada VII ili Venerinom  tackom, a nalazi se u I i pri tome je cas rodjenja Venerin ili MO ili je SA u dobrom aspektu ili solidnoj recepciji sa VE, MO ili tackom fortune simbolizovace uglavnom suprotno od svoje osnove prirode. Veza vladara I i VII kako vec stoji kod signifikacija privlacnosti vaze apsolutno i za SA kada ima neku od ovih uloga. Uz SA obavezno treba videti ispunjava li se vecina navedenih preduslova lepote. Ovo sam primetila u svojoj praksi. Takodje, vladar casa rodjenja jednako je bitan za pitanja fizikusa koliko i asc prema znaku, terminu i aspektima, ali tu se stvar dodatno komplikuje kada natovarimo fortunu koja se prirodno vezuje za telo kao sekundarni asc. Fortuna je znacajnija prema postavci u terminu nego prema znaku, naravno, sve sa bliskim aspektima. Kada procenjujemo fizikus moramo gledati u svaku pojedinacnu kucu prema anatomiji tela. Bliski aspekti do 3 stepena, priroda fiksnih zvezda u vezi sa vrhom i matematickom sredinom kuce, takodje, igraju bitnu uogu. Recimo, jedno od pravila na koja se cesto moze naici jeste da fiksni znaci na asc, Le narocito, daju siri torzo, ali to vazi samo za asc u drugoj polovini ovog znaka koji povlaci vrh IX (zadnjica, karlica, bokovi) u Ar. Asc u prvoj polovini Le sa vrhom IX u Pi izjednacice gornji i donji deo tela pa ce bokovi biti znatno siri od uobicajenih Le karakteristika. Sve ovo opet u skladu sa ostalim faktorima. Takodje, na mladeze i belege jednako ukazuju luminari bas kao i SA i MA. Binarne zvezde na nekom vrhu ili matematickoj sredini relevantnog polja dace difuzne belege, oziljke i mladeze natprosecne velicine. MO u rastu u aspektu ka vrhu neke kuce prosirice i povecati taj deo tela iznadprosecno.

Sto se musko-zenskog rodjenja tice tu, na zalost, moja praksa nije opravdala Lilijevu tabelu. Dodekatemorije su se pokazale pouzdanijim u smislu da ukoliko je cas rodjenja pod vladavinom muske planete, MO je u muskom znaku ili muskoj dodekatemoriji, SO je isto tako i asc je u muskom znaku potvrdjuje se rodjenje muskog deteta. Dakle, dodekatemorije SO, MO, asc po znaku i dodekatemoriji te planeta koja vlada casom rodjenja kvalifikovana sekundarno pozicijom po znaku i sopstvenoj dodekatemoriji u zbiru ce, uglavnom, odrediti pol tako da ovde rektifikacija biva omogucena prostorom od 2,5 stepeni u kombinaciji sa nekom rektifikacionom tehnikom. Ovo su neka pravila na koja sam naisla kod muskih i zenskih rodjenja. Ipak, polnost mi nije prioritet u rektifikaciji vec specificnosti fizikusa prema svim mundanim vrhovima i asc zajedno sa specificnim pomeranjima prediktivnih ciklusa u vreme znacajnih zivotnih promena.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 14, 2013, 10:01:22 posle podne
Dobre su ti ove liste. Mogu ti reci da ima tacnosti  ;) Zanimljivo je da se uzima i Fortuna pa pored stavki za Asc recimo slucajno imam Mo0Ju sa Fortunom a i Venera je aspektuje, tako da je to dodatna neka stavka . Mada verovatno je planeta na Asc najdominantnija kao meni Sunce odnosno oci, mada lice mi ima i Venerine odlike, nisu sala ove 12ine  :D
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 14, 2013, 10:06:50 posle podne
Pa ti si luce neko :)
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 14, 2013, 10:37:13 posle podne
Pa onako  :-\
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 14, 2013, 10:40:00 posle podne
Ma nemoj onako. Trazi mi administrator sliku, kaze ne moze forum bez nje  ;)
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 14, 2013, 10:42:11 posle podne
A glupo mi je ovde da je stavljam  :-[ Vecina zna kako izgledam a jos fali da mi stalno bude zalepljena. Nece moci Ile onda da me napadne, bice mu zao kad mi vidi sliku  :D
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 14, 2013, 10:43:30 posle podne
Baš je skromna, ali baš :)

Ja od ovih pokazatelja imam samo vladare I i VII u istom znaku, almutena Asc u antisciji sa SAN-om (ako može i antiscija), ali zato imam Algorab na Asc ahah mislim da ne postoji gora fiksna zvezda za fizički izgled.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 14, 2013, 10:46:42 posle podne
Ma lepota , hm , mac sa dve ostrice.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 14, 2013, 10:48:15 posle podne
A glupo mi je ovde da je stavljam  :-[ Vecina zna kako izgledam a jos fali da mi stalno bude zalepljena. Nece moci Ile onda da me napadne, bice mu zao kad mi vidi sliku  :D


A da stavis sliku Belucijeve pa da i Coru bude zao   ;)
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cor scorpii Februar 14, 2013, 10:48:50 posle podne
Ma lepota , hm , mac sa dve ostrice.
Hajde bona metni vise tu sliku da se vidi iz prilozenog koliko je mocan uticaj duade VE na AC u ljudskom znaku  ;)
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: mina Februar 14, 2013, 10:55:37 posle podne
Lady je specificno lepa zaista i steta stvarno sto rece da odes u monahinje kad ima ko u tome da uziva...ajde bre da cujem konacni datum za Lady kad ce uploviti u bracne vode :)

Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 14, 2013, 10:57:35 posle podne
Lepo, lepo.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 14, 2013, 11:02:32 posle podne
U, jos lepse.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: mina Februar 14, 2013, 11:03:24 posle podne
prelepa stvarno
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 14, 2013, 11:04:13 posle podne
Lepa je vrlo.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 14, 2013, 11:05:14 posle podne
Kasnije cu da je sklonim, to eto za vas. Mada ovi ostali znaju. Mada ja to dozivljavam stvarno kao sto neko ima kefalo za matematiku, mislim kao talenat. Elem zanimljivo je sa astroloske strane kako je fino ovo sto si napisala. Ima dosta pokazatelja. Vise od pola i za Asc i za Fortunu. Moze da se upotrebi za gledanje tudjih karata lagano.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 14, 2013, 11:08:18 posle podne
Isprobavali smo to u pokusaju na artu. Uzmite karte cuvenih lepotica pa probajte.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 14, 2013, 11:09:44 posle podne
Mogao bi Ile njegovu omiljenu Moniku da nam interpretira ako zeli. Ona je stvarno vrhunac lepote.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 14, 2013, 11:10:42 posle podne
Nemoj da sklanjaš nek stoji kao primer :)
Meni je predivna i ona tvoja što ti je bila na profil slici na fb-u, kao neki poluprofil i ona divna frizura, i kao neka bundica, ta je fenomenalna, kao iz nekog filma :)
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cor scorpii Februar 14, 2013, 11:11:31 posle podne
Lady je specificno lepa zaista i steta stvarno sto rece da odes u monahinje kad ima ko u tome da uziva...ajde bre da cujem konacni datum za Lady kad ce uploviti u bracne vode :)

Sutra u 16:05  :D

Cekaj, jos se na taj posao nismo ozbiljno ni bacili. Treba to studiozno i minuciozno ISPONDERISATI, sto bi se reklo ovim nasim anglo-srpskim jezikom u brzom procvatu.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: mina Februar 14, 2013, 11:13:15 posle podne
Pa isponderisi ga bre sa sve indeksom tacnosti i preciznosti kako samo Vi moze :)
toliko bre ove zene hoce to da cuju, a vi muski koji znate, cutite...ufff.... :-\
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cor scorpii Februar 14, 2013, 11:17:24 posle podne
Mogao bi Ile njegovu omiljenu Moniku da nam interpretira ako zeli. Ona je stvarno vrhunac lepote.

Pa vec smo i nju odradili na Riznici  ;)

Pa isponderisi ga bre sa sve indeksom tacnosti i preciznosti kako samo Vi moze :)
toliko bre ove zene hoce to da cuju, a vi muski koji znate, cutite...ufff.... :-\

Eeeee, ali te zene kao hoce i da uce astrologiju pa zato ne valja bas sve davati na dlanu - tako ostaje interesantnije i napetije  :D
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 14, 2013, 11:21:48 posle podne
Nemoj da sklanjaš nek stoji kao primer :)
Meni je predivna i ona tvoja što ti je bila na profil slici na fb-u, kao neki poluprofil i ona divna frizura, i kao neka bundica, ta je fenomenalna, kao iz nekog filma :)

Mislis na ovu? E tu sam imala bas zanimljivu frizuru, neka pundja sa masnicom. Bio je odlican taj fotograf, dobro smo svi ispali na toj svadbi. Boje, svetlost, sve. To je jako bitno.

Sto se Monike tice, ne secam se po kojim kriterijumima je Ile objasnjavao ?!
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: mina Februar 14, 2013, 11:22:26 posle podne
jooj cuj napetije i interesantnije...pa ja pocela astrologiju davnih dana iz istog cilja, pa osta i dalje u istom cabru...pa mi i nije interesantno :thumbsup2:
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 14, 2013, 11:25:10 posle podne
Meni ne treba nikakva detaljna prognoza samo cinjenica da cu naci nekog sa kim cu izgraditi porodicu. A kontam valjda ce neko na kraju pasti na moje cari hahah kad tad :)
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 14, 2013, 11:27:48 posle podne

Mislis na ovu? E tu sam imala bas zanimljivu frizuru, neka pundja sa masnicom. Bio je odlican taj fotograf, dobro smo svi ispali na toj svadbi. Boje, svetlost, sve. To je jako bitno.

Da, to je ta. Ja sam čak u svojoj glavi stvorila sliku da je bundica u pitanju a ne kaput, jer mi baš ide uz tu sliku :)
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cor scorpii Februar 14, 2013, 11:30:02 posle podne

Citat
Sto se Monike tice, ne secam se po kojim kriterijumima je Ile objasnjavao ?!

Bili su neki drugi u pitanju, onda sam ja dao link do ovoga teksta pa smo je pogledali i iz toga ugla.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 14, 2013, 11:31:54 posle podne
I kako stoji po ovim pravilima? Sta ste zakljucili, sta ima jos na ovu temu?
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: mina Februar 14, 2013, 11:32:27 posle podne
Meni ne treba nikakva detaljna prognoza samo cinjenica da cu naci nekog sa kim cu izgraditi porodicu. A kontam valjda ce neko na kraju pasti na moje cari hahah kad tad :)

 ??? ja mislila da ipak zelis vremensku odrednicu...
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 14, 2013, 11:33:12 posle podne
Da, to je ta. Ja sam čak u svojoj glavi stvorila sliku da je bundica u pitanju a ne kaput, jer mi baš ide uz tu sliku :)
Pa kratko je, kao pelerinica, mislim siri se i rukavi se sire prema saci . To je moj model hehe , sila sam . Imam jos jedan mnogo simpatican na neke sivo bele kockice kao od cebenceta neki materijal. On vise lici na bundicu.

A ok Cor ( cudan mi ovaj nik ) , nije mi secanje najbolje :).

Ma jok Mina, samo da ne bude kasno za decu, sve ostalo mi je prihvatljivo.

Mozemo da probamo i na Jessiki Alba kad je vec postavljena karta.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cor scorpii Februar 14, 2013, 11:35:35 posle podne
I kako stoji po ovim pravilima? Sta ste zakljucili, sta ima jos na ovu temu?

Stoji dobro, donijeli smo zakljucak identican onom nasem na starom forumu  :)
A stao mi mozak sto se tice onoga sto je Ile tamo pisao i odakle mu.
On ce se toga vjerovatno bolje sjecati.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 14, 2013, 11:43:15 posle podne
Možda je neki znak: drugarica mi je upravo javila da je dečko verio  :) :)

Ja stvarno mislim da je bolje da se ne zna vreme. Tj. bar ja ne želim da znam, mislim da bih se opteretila. Prošla sam prošle godine sa drugaricom kroz to, ona se razume u astrologiju, ja nešto više od nje, i taman sam kao i naučila profekcije i lociram ja tu godinu i neke mesece, a ona je bila dugo sama. I onda kako smo to locirali, a krenuli smo na mesečnom nivou, nije mogla do prodavnice da ode, a da je ja i drugarica još jedna ne pitamo: I? jel si nekog upoznala? ::)
To je postalo toliko opterećujuće da sam rekla da neću nikom da prognoziram na mesečnom nivou više.
jeste malo off topic al eto
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: mina Februar 14, 2013, 11:44:50 posle podne
Citat
Ma jok Mina, samo da ne bude kasno za decu, sve ostalo mi je prihvatljivo.

Apsolutno razumem, ali ono sto iskustveno znam jeste ono cuveno 'da mi je neko rekao...ne bih mu verovala'...odnosno bolje bi mi bilo cini mi se da su mi rekli cuj ostaces sama pa mozda u 50...nego se svaki jubilarni istripujem...i ponadam...ovako bi imala neku vremensku odrednicu...i bilo bi mi lakse onda kad sam se porodila, a ne nadala da cu se preudati eventualno roditi i drugo dete bla bla
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: mina Februar 14, 2013, 11:45:35 posle podne
i cherry jel upalilo...jel nasla nekoga, ili ste omasili sa predikcijom?
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 14, 2013, 11:50:24 posle podne
Pa u suštini nije, ona se užasno zaljubila, ali od toga nije ništa bilo..Mada ona je Riba a one što znaju da iskomplikuju :)
Našla sam joj i za sledeću godinu, nadam se da će imati više sreće..

Ovoj drugoj što podseća na tebe, dobar solar, ima primarnu u 29 vladari I i VII se susreću, trantitni Sa u VII i na tački Fortune, u solaru Ve na mestu natalne i evo još dva meseca do rođendana, ona ako ne nađe nekog ja ne znam šta ću. :)
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Tanja Februar 15, 2013, 01:42:33 pre podne
OK, cure, kakve veze imaju ovi vaši zadnji postovi sa temom?
Je li mora svaki forum i svaka tematika imati za predmet partnerstva, muvanja, brakove i sl.?
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Ile Februar 15, 2013, 08:02:05 pre podne
Gledao sam putem Tačke Stabilnosti (između ostalog).
Tačka Stabilnosti (Istrajnosti), Pars Durabilitatis, Pars Veneris, Pars Fiduciae Ascendentis (održavanje ascendanta) je tačka koja ukazuje na fizičku lepotu između ostalog.

To je tačka koja se računa od Tačku Sreče do Tačku Duha po danju i ta se razdaljina projektira od ascendanta (Asc + Tačka Duha - Tačka Sreče), obrnuto po noči.
To je tačka koja proishodi od dve najsnažne tačke u horoskopu, tačke luminara, Fortuna (Sreča) kao Tačka koja naliči Mesecu, i Daimona (Duha) kao Tačka koja naliči Suncu. Kao što su Sunce i Mesec, duša i telo, tako i ove dve tačke reflektiraju isto. Eto zašto je Pars Durabilitatis veoma bitna tačka u horoskopu i ima mnogo značenja. Regiomontanus u svojoj čuvenoj analizi caru Maksimilijanu, je koristio ovu Tačku u analizu svake kuče pojedinačno. Kad god je viđao neki problematični segment povezan sa te kuče, on bi posmatrao Tačka Stabilnosti i njen vladar, i ako su oni na dobro mesto i nekako povezani sa tematikom koja se obavlja, rekao bi da zato što je Vladar Tačke Stabilnosti sa tim faktorom u karti, onda če se stvari stabilizovati i neče otiči u krajnosti.
Abu Mašar kaže da ova tačka ima nešto što nijedna druga tačka nema, iako se ona poistovečuje po formulom sa Tačkom Venere ili Pars Veneris; Bonatti dodaje da je ovo tačka koja ima veliku metafizičku ekselentnost.

Kad je ova tačka - ili njen vladar - dobro postavljena u karti, osoba če biti fizički lepa, lepa u licu i u svaki deo njenog tela.
Osoba če ne samo biti lepa, več če biti opkružena lepim stvarima, osobeno ako su Tačka Sreče i Tačka Duha i njeni vladari, takođe, dobro pozicionirani. Ovo nam daje indikacije da shvatimo kako su stari ovu tačku zaista ozbljno uzimali, svrstavajuči je odma posle Fortune i Duha.

Onda suprotno od ovo, ako tačka i njen vladar budu loše postavljeni, recimo, aspektovani loše od neki malefik, ili u neki znak što ne ukazuje baš na fizičku lepotu, onda če natus biti ružan, a možda i fizički deformisan; ali takođe i nesretan (još jednom, akcenat na dušu i telo, a ne samo na telo).

Ovo i ima logike, pošto znamo da je lepota povezana sa unutarnjem stanju čoveka, i kako stresovi mogu od najlepše lice da učine groznjaka. Stari su znali dosta toga što današnji psiholozi misle da znaju. Ustvari, ono što današnji psiholozi ne znaju, može se napuniti u čitavu enciklopediju.

U mojoj praksi ja često, pri analizi prve kuče, analiziram i ovu tačku. Ova tačka često daje naznake i na koji če roditelj natus više ličiti, da li na majka ili na otac. Ako je povezan sa signifikatorom majke u natalnoj karti, onda osoba više liči na majku (osečam da če se razviti ponovo ista ona diskusija kojoj smo, mislio sam, završili na Riznici), ako sa signifikatorom oca, na ocu.

Svakako, ne sudi se samo na jedno svedočanstvo. Na primer, fizičku lepotu može dati, i često to da, vladar ascendanta u ljudski znak (vazdušni znaci, devica i prva polovina strelca). Kao i to da li osoba liči na oca ili majku, može da ukaže i vladar dekana ascendanta, ako je muška planeta često ukazuje na ličenje ocu, ako je ženska, ličenje majci. I opet, ne radi se o jednom svedočanstvu samo. Ako vidite muški planet kao vladar dekana, ne žurite da karakterišite kako tehnika ili astrologija ne valja, pogledajte u Tačku Stabilnosti i ka kojim signifikatorom inklinira, da li onaj na majci ili na ocu, pa onda donesite zaključak, ako nemate još koju tehniku da bi potvrdili svoj sud.

Kod Monike (ne sečam se sad na analizi koju sam dao na Riznici, možda je drugačija), vidimo da je Tačka Stabilnosti u 29Bik. I neko če reči da je Saturn dominira kroz kvadrat partilno i da joj to šteti, ali brze zaključke, u astrologiju se nikad ne smeju davati. Saturn je Vladar Ascendanta i u ekselentno zodijačko stanje u Kuča Života (2.)! Saturn kao L1 je u ljudski znak, pa evo vam još jedno svedočanstvo lepote.
Jupiter koji je vladar Duha, je zajedno sa Tačkom Stabilnosti, a i njen Vladar Venera je aspektira kvadraturno.
Tačka Stabilnosti je Angularna i od asc i od Fortune, a njen se vladar Venera nalazi u 10 od Fortune!
Vladar Akvizicije (11 znak od Fortune, ukazuje na mesto uzdizanja u životu kao i na akvizicije koje primamo) je Merkur u svoj znak i aspektira Tačku Trigonalno, što nam povezuje njenu lepotu sa akvizicijama, što i jest deo njenog života, jer ju je ljepota uzdigla, pored talenta.

Itd.. znači SVE se treba uzeti u obzir.
P.S. Ako primetite, i duada Venere pada u taj znak u dostojanstvo, a Venera je vladar Tačke Stabilnosti.
Primetite kako su Venera i Mars dorifori Meseca, a po Hefaistiu, dorifori daju indikacije ne samo za prosperiteta več i afinitete duše: "stvari koji se odnose na sreča u ranku, su povezani sa afinitete duše", i zato kaže da za to trebamo pogledati u stanje Svetla i njihove Dorifore. Merkur je Dorifor Sunca u ekslentno stanje i posmatra Pik Mesto (MC), trigonalno aspektira Tačku Stabilnosti. Opet, viđamo kako je ova Tačka povezana sa doriforima oba svetla (Mars je terminski vladar tačke i vladar Fortune i MC-a).

(https://www.tradicionalnaastrologija.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi48.tinypic.com%2Fnpor68.jpg&hash=976ad64b48b6ffe8373b1a9c184eee5a4dc2aaa9)
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: mina Februar 15, 2013, 08:34:29 pre podne
Ako sam dobro izracunala meni je na 18*32 Sg znaci u konjukciji sa So...ima li to ikakvog znacenja u smislu konjukcije sa luminarom?
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 15, 2013, 10:19:05 pre podne
Ile, ne bilo ti zapovedjeno. Ajde sada, sve ove tacke sukcesivno izlistaj kroz formule. Za jednu od pomenutih tacaka znam, ali ne kroz naziv koji si dao. To je i nebitno u sustini, formule su najvaznije. Znaci, samo formule, nista vise. Moji aforizmi su sakupljani bukvlano iz svakog izvora na koji sam naisla, onaj koji bih uspela da pohvatam, a koji je direktno, cesce indirektno, govorio o fizickim atributima. Kod Ptolomeja, Bonatija, Ezre, Lilija, cak i Kalpepera i Sondersa, moze se naci ponesto o ovome jer su, narocito ova poslednja dvojica, bili i medicinari, odnosno, praktikovali su terapije.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Ile Februar 15, 2013, 10:36:38 pre podne
Ile, ne bilo ti zapovedjeno. Ajde sada, sve ove tacke sukcesivno izlistaj kroz formule. Za jednu od pomenutih tacaka znam, ali ne kroz naziv koji si dao. To je i nebitno u sustini, formule su najvaznije. Znaci, samo formule, nista vise. Moji aforizmi su sakupljani bukvlano iz svakog izvora na koji sam naisla, onaj koji bih uspela da pohvatam, a koji je direktno, cesce indirektno, govorio o fizickim atributima. Kod Ptolomeja, Bonatija, Ezre, Lilija, cak i Kalpepera i Sondersa, moze se naci ponesto o ovome jer su, narocito ova poslednja dvojica, bili i medicinari, odnosno, praktikovali su terapije.

Radi se o jednoj jedinoj tački, koja nosi razna imena i ima razne upotrebe  ;D

A več sam dao formulu:
Asc + Tačka Duha - Tačka Sreče (po danju)
Asc + Tačka Sreče - Tačka Duha (po noči)

Tačka Sreče, mislim na Fortuna.
Tačka Duha, mislim na Daimon.

Znači sve su to jedna formula:
Pars Veneris, Pars Durabilitatis, Pars Fiducae Ascendentis, čak i Part of Love. Sve je to jedna formula.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 15, 2013, 10:41:01 pre podne
Jesi, dao si, ali za citaoce, lepo da se udzbenicki sortira i da bude pregledno.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 15, 2013, 10:42:17 pre podne
Zato sam ja prepoznala samo jednu.  :smiley:
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Ile Februar 15, 2013, 11:20:19 pre podne
Jesi, dao si, ali za citaoce, lepo da se udzbenicki sortira i da bude pregledno.

Ma to če ionako zahtevati ponovno postiranje i sortiranje.  ;D
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 15, 2013, 12:08:21 posle podne
Ova prva tacka koju spominjes ima istu formuli kao Valensova tacka ljubavi ili mi se samo cini ?
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: mina Februar 15, 2013, 12:15:09 posle podne
Ako sam dobro izracunala meni je na 18*32 Sg znaci u konjukciji sa So...ima li to ikakvog znacenja u smislu konjukcije sa luminarom?

pogresila posto sam nocu rodjena...elem ispada da mi je 17*46 Sco...ccc...u 12, vladar Ma...hmmm
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 15, 2013, 12:23:33 posle podne
Ova prva tacka koju spominjes ima istu formuli kao Valensova tacka ljubavi ili mi se samo cini ?

Jeste, jedna od sedam velikih lotova.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 15, 2013, 12:47:12 posle podne
By the way Valensova tacka braka kod mene koju su pominjali ranije Cor i Ile se sa pomeranjem Asc unazad pomera u Skorpiju, ne ide u znak Strelca. Sada gledam tablicu pa zapazih da im prenesem.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Ile Februar 15, 2013, 01:12:49 posle podne
By the way Valensova tacka braka kod mene koju su pominjali ranije Cor i Ile se sa pomeranjem Asc unazad pomera u Skorpiju, ne ide u znak Strelca. Sada gledam tablicu pa zapazih da im prenesem.

Ja sam isto to prek-juce napisao. Valjda nisi procitala.
A to sto ide od 7 u 6, je jos jedna negativna signifikacija sto se braka tice, jer je samo mesto akrematistikos (neprofitabilno), cak sto vise, vladar ga Mars ne vidi. Venera je takodje akrematistikos u 12. Jupiter ne vidi Sedmi domicil itd. Eto nam goimlu svedocanstva u jednom pravcu.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 15, 2013, 01:14:49 posle podne
Mislim da si rekao da je tacka onda u Strelcu pa vladar Jupiter i tako dalje sve ovo sto si nabrojao. Ne kazem da je ista bolje sto je u Sco nego samo htedoh da kazem da nije na pocetku Sag. Da je lose lose je kako god obrnes  :thumbsup:

Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 15, 2013, 01:16:24 posle podne
To je Venerina tačka koju izbacuje Janus. Ja inače, da ne bih nešto zapetljala (šta se okreće, šta ne) sve tačke gledam u Janusu, pošto baš ima te tradicionalne tačke.

Meni je u VII, dispozitor Mars u Lavu. Više ličim na tatu, sa mamom baš nemam veze ni po čemu, možda jedino su nam oči slične..
Dekanat Asc- vladar Saturn..imam i na dedu dosta toga, psihički kao da sam kombinacije tate i dede (koji su pa totalno suprotni tipovi), opet Sa je vladar IV pa možda generalno da se zaključi da pre ličim na oca i njegovu familiju..

Dok moj brat mislim da je više na mamine, mada sa druge strane dosta liči i na mene. Njemu je vladar dekanata Mars ili Sunce, opet muška planeta, a tačka je u VII, dispozitor u IV, opet IV kuća..jedino možda što je to Ve u Raku..(ne liči fizički na mamu uopšte ali mislim da ima malo na tu familiju, na babu sa mamine strane..u stvari kod njega je baš teko da se proceni)..
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Ile Februar 15, 2013, 01:23:04 posle podne
Mislim da si rekao da je tacka onda u Strelcu pa vladar Jupiter i tako dalje sve ovo sto si nabrojao. Ne kazem da je ista bolje sto je u Sco nego samo htedoh da kazem da nije na pocetku Sag. Da je lose lose je kako god obrnes  :thumbsup:

Dokaz zaboravljanja i nepazljivog citanja.
13 Februar, 2013, 21:40

Ile,
Citat
Eto Taćka Braka ti pada u 0° Strelac. Ako je rektifikacija Cora tačna, i ako ti je vreme rađanja nekoliko minuta nazad, onda i ona ode u Škorpiju, a to je 6 znak, pa se negativne signifikacije strahovito množe, što se bračne zajednice tiče.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 15, 2013, 01:28:55 posle podne
OK, lose sam procitala, izvini. Verovatno me je zbunilo sto prvo kazes da je na 0 Strelca a onda da ode u Skorpiju, mislila sam da se odnosi na vladara tacke ( Jupiter ).

Htedoh da se nadovezem na temu izgleda. Ja svakako licim na oba roditelja jer inace sam srednje dete a starija sestra lici na oca, mladja na majku a ja sam neka sredina. Pokupila sam i na jednu i na drugu familiju. Ova Tacka Stabilnosti mi se nalazi negde na 6* Device a vladar je ujedno i vladar Asc, zajedno sa Suncem na Asc i zajedno sa duadom Venere. Sunce je otac a Venera majka u zenskim kartama pa eto licim na oboje. Pritom tu tacku blisko aspektuje i Venera i Mesec0Jupiter pa i sam Merkur i Sunce. Znaci bas miks svega i svacega.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Ile Februar 15, 2013, 01:39:20 posle podne
OK, lose sam procitala, izvini. Verovatno me je zbunilo sto prvo kazes da je na 0 Strelca a onda da ode u Skorpiju, mislila sam da se odnosi na vladara tacke ( Jupiter ).

Vidi, kako god da okrenes, dobro si rekla, nijedan vladar ne vidi tacku.
Kako i da je, malo je bolje imati je u 7. nego u 6. Mada, Doroteus, cini mi se, pominje da ni u 7 nije bas najsjajnija. 6 i 12 su problematicni, neprofitabilni, sve sto je tamo je nekako 'gurni me da proradim", to su zlikobna mesta, mesta u koje se malefici raduju. 12 je Kuca Loseg Duha, a 6 Kuca Lose Srece. E sad, zamisli da je Venera u kuci loseg duha, Tacka u kuci lose srece, a njen vladar, pored to sto je zodijacki slab, ne vidi tacku da je "spasi", da joj pomogne. Jupiter ne vidi 7 domicil da vodi stvari sa lakocom, a ujedno ni L1 ne vidi L7, u znacima koji nemaju ama bas nikakvu srodnost. Cak su i luminari u averziju. Jedna od poteskih karata za brak, ali ajde, nadajmo se da postoji neka svetla iskrica.  ;)


Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 15, 2013, 01:54:35 posle podne
Ma da, uzas u svakom slucaju ali dobro, sta da se radi. Tnx  :smiley:
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: mina Februar 15, 2013, 02:27:04 posle podne
Jesam dobro razumela

Citat
Asc + Tačka Duha - Tačka Sreče (po danju)

znaci ujedno i tacka Stabilnosti i tacka braka po Valensu...(bez obrtanja po Valensu ili ne)?

i kazes 6 i 12 ne valjaju, naravno, znaci ako mi je tacka Stabilnosti u 12, vladar Mars ima sekstil sa dispozitorom Ma u Jarcu, ima li to neku olaksicu?

(ako je ona formula Valensova za brak ta koja je navedena kao ova tacka stabilnosti za dnevne geniture, onda je meni ona na 18 i nesto Strelca...i ostah sama ahahahah)
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Ile Februar 15, 2013, 02:31:03 posle podne
Mina, poima nemam kako si poistovetila formule Tacku Stabilnosti i Valensova Tacka Braka?! Potpuno razlicite formule.
Tacka Ljubavi, nije Tacka Braka.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 15, 2013, 02:37:08 posle podne
Samo je ista ova formula kao i formula za jednu varijantu tačke Erosa, čini mi se.
Može jedino sa njom da se pomeša.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 15, 2013, 02:47:26 posle podne
Da Valensova tacka ljubavi ne braka. Mislim treba pogledati lepo formulu jer za Tacku stabilnosti i ovu Valensovu tacku ljubavi figurisu POF i POS a za brak Venera i Saturn .
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 15, 2013, 03:06:06 posle podne
Ima jos tih tacaka za spajanja. Recimo, u Carmen A. se navode:

Pomenuta SA-VE tacka, pa SO-MO+VE za muske i SO-MO+MA za zene i tacka udaljenosti VE od asc prema broju stepeni od dsc, u hemisferi VE.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 15, 2013, 03:09:03 posle podne
Tacke za brak?
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 15, 2013, 03:11:53 posle podne
Za brak.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 15, 2013, 03:19:47 posle podne
Dzon je na davno odrzanom predavanju Pavlovu tacku ljubavi predstavio kroz formulu asc+VE-duh i doveo je u vezu sa istoimenom VE tackom prema formuli asc+duh-fortuna. Obe svrstava u veliku sedmorku deleci tako tacke na esencijalne i izvedene (derivativne).
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: mina Februar 15, 2013, 04:44:36 posle podne
Mina, poima nemam kako si poistovetila formule Tacku Stabilnosti i Valensova Tacka Braka?! Potpuno razlicite formule.
Tacka Ljubavi, nije Tacka Braka.

ne znam negde sam se zabunila kad je Lady rekla ista formula i onda sam po inerciji mislila da je to formula Asc + Fortuna - Duh...

e sad posto vidim da pominjete tacke braka, ljubavi itd...koje se razlikuju po Carmenu, Pavlovu, itd...jel moze  :king:stvarno sto rece Natasa citav spisak na jednom mestu? Za nas koji smo retrogradni   :scared:  :applause:
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Ile Februar 15, 2013, 04:53:33 posle podne
Citat
:stvarno sto rece Natasa citav spisak na jednom mestu?

Đabe Mina, sutra če se opet tražiti isti takav spisak. Postirao sam ranije več sve tačke braka.

BTW Nataša nije potražila nikakav "kompletni spisak", več formula toj jednoj tački, što sam i dostavio.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 15, 2013, 08:25:16 posle podne
Gledala sam juče fgilm Liz & Dick, i sad baš hoću da se nateram da uradim analizu sinastrije, a palo mi je na pamet da bi mogli da pogledamo kartu Elizabet Tejlor i što se tiče ove teme:
Po čemu se vidi da je bila toliko lepa..

(https://www.tradicionalnaastrologija.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi49.tinypic.com%2Fnybc7c.png&hash=7a5b71d62f46be912dad9472d4bbff3adc5bafb8)
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Ile Februar 15, 2013, 08:53:20 posle podne
Cherry, kad aploadiras sliku, postavi je u 640x480:

(https://www.tradicionalnaastrologija.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi46.tinypic.com%2Ffcsbie.jpg&hash=1a8ac8eaaf6cfeaf68b5392b50994e185c244e84)
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Abyss Februar 15, 2013, 09:42:20 posle podne
Kod nje je bar situacija očigledna. Podznak Strelac inače daje lepe ljude, pri tome oba benefika prave trigon na podznak (ne vidim stepene ali mi se čini da su aspekti baš baš bliski) pri čemu su i međusobno u trigonu. Dodatno je i podznak u terminu Venere. Sunce je isto u terminu Venere, Saturn takođe, jedino Jupiter nije, ali je u trigonu sa Venerom. Da pomenem još da je Venera u sekti, na IC-u. Saturn i Mars ne prave ni jedan jak aspekt na podznak ili vladara podznaka...
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Ile Februar 15, 2013, 09:46:11 posle podne
Cherry lol
Sad treba da uskladis tvoje secenje slike sa dimenzijom prikacivanja  ;D
Sta ti radis kad sejvujes sliku na PC iz Morinusa? Samo Save as bitmap? To nije bas dobra opcija jer kako vidis, daje mnogo siroki opseg slike. Dobro je da sebi spustis neki od ove Snag It programe pa da Snagujes sliku.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 15, 2013, 09:49:58 posle podne
Interesantno je da joj asc pada u prvu polovinu Sa, ljudsku polovinu, a da je vladar asc u aspektu sa VE koja dodekatemorijom dolazi u znak mc-a. Ipak, da, dovoljno je i to sto VE sa ugla aspektuje asc skupa sa drugim benefikom.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 15, 2013, 09:55:13 posle podne
Cherry lol
Sad treba da uskladis tvoje secenje slike sa dimenzijom prikacivanja  ;D
Sta ti radis kad sejvujes sliku na PC iz Morinusa? Samo Save as bitmap? To nije bas dobra opcija jer kako vidis, daje mnogo siroki opseg slike. Dobro je da sebi spustis neki od ove Snag It programe pa da Snagujes sliku.

Da, to sam radila pre ali sam onda počela sa save as bitmap jer mi je brže  ::)
Ajde sledeći put ću tako raditi, sada me mrzi da menjam po treći put  :smiley:

Ja sam tu Ve na uglu, opet nekako mi je to malo za takvu njenu lepotu..mada, da verovatno je dovoljno..
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 16, 2013, 11:42:11 pre podne
Moja mama je bas lepa ona ima Veneru na Mc-u, takodje i starija sestra, a i mladjoj je tu negde i pritom vl. Asc. Tako da svakako jeste uticajna sa te pozicije i uopste sa ugla.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 16, 2013, 12:38:29 posle podne
Verujem da je tako kako kazes jer osnovna astroloska pravila dovode do takvog zakljucka. Ipak, moram biti iskrena i reci da VE vrlo cesto nikakve veze nema sa ociglednom lepotom, cak i kada je na uglu i u vezi sa asc. Bilo koja planeta moze manifestovati svoj princip kroz lepotu, cak i SA, ako je skladan prema SO i znaku u kojem se nalazi iako, najcesce, SA kvari simetriju. Nije sve tako jednostavno. Veliki broj lepotica ima MA istaknutog u vezi sa asc ili JU, recimo. Prosto, primetila sam i cini se da veza MA i VE prema znaku, aspektu i asc imaju neke veze sa tom simetrijom koja prethodi vizuelnoj percepciji. Istaknuta VE se moze ostvariti i van ocigledne lepote tela i lica (narocito prema savremenim standardima), kroz esenciju necije pomirljive i sustinski dobre prirode (da ne kazem humanosti, rec je izlizana od nesvrsishodne upotrebe). Kako je lepota ona karakteistika koja objekt, osobu, situaciju, delo koje percipiramo pokrece u pravcu izazivanja osecaja zadovoljstva na najdubljem nivou, apstraktne ideje da je ona kvalitet unutrasnjosti jednako kao i spoljasnjosti, zapravo, prestaju da budu apstraktne. Mislim da ljudi sa istaknutom VE u vezi sa licnim faktorima jesu ljudi koje je lako voleti mozda i vise nego sto su lepi prema nekim objektivnim kateogorijama. Svaki se princip moze manifestovati na razlicite nacine. VE ne mora imati uvek direktne veze sa lepotom lica i tela. Jedan moj kolega sa fakulteta, secam se kada sam prvi put videla njegov natala, VE mu je bila na asc tacno u Ca, a on izrazito asimetrican u licu. Ipak, taj tada jos uvek momak je vrlo lako ulazio u veze, uvek imao devojku, on je bio taj za kim se pati itd. Naravno, danas je ozenjen, ima stabilnu porodicu, decu, srecne okolnosti ga prate jer ima fantasticno placen posao i poziciju autoriteta. Ta VE je kod njega donela sve lepo osim lepote u najuzem smislu te reci. Mnogi savremeni modeli danas verujem da mozda i nemaju istaknutu VE uopste.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 16, 2013, 12:46:42 posle podne
A da li je uopšte moguće, ako nismo nekog videli, naravno, odrediti da li će se ugaona planeta i/ili planeta u vezi sa Asc (ne mora biti Ve, koja god), odraziti na izgled ili na karakter ili već nešto treće?
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 16, 2013, 01:04:21 posle podne
Ne sa sigurnoscu jer danas lepotu percipiramo ekskluzivno kroz vizuelne karakteristike lica i tela. U antickoj Grckoj stvar je bila slozenija pa je lepota imala veze sa apstraktnom simetrijom koja dovodi u sklad unutrasnji i fizicki nivo bica. Taj sklad se, pre svega, odnosio na to da se licnost dobro nosi, temeprament koji je urodjen, a ne da se bude te i te visine, sa tolikim grudima, strukom i infantilnim licem. Grcka prva rec koja je koriscena za lepotu etimoloski je imala veze sa skladom i vremenom. Biti u saglasnosti sa vremenom (okolnostima, cinjenicama) je bio osnovni preduslov lepote. To je znacilo da je lepa ona devojka koja zivi svoju vremenicnost devojke i ne pokusava da bude neko drugi i ona zena koja svoje zrele godine zivi u skladu sa tom cinjenicom, bez da pokusava da bude nesto vise ili manje mladja. Danas, ono sto nam se prezentuje kao standard objektivne lepote (androgenost fizionimije, sesnaestogodisnje devojcice u kostimima zrelih zena i sl.) ni pod razno nisu mogli da prodju estetiku antike. Kako se ti standardi menjaju, i VE koja je mozda nekada i radila ovu stvar, danas vise nema smisla jer se savremenost odrekla simetrije i sklada. Neki kazu da iza ovog stoje vrlo sveni, ekonomski, racionalni razlozi, ali to je sasvim druga i duga kulturoloska prica. Dakle, ne, necemo moci uvek pouzdano da dodjemo do zakljucka da je VE na asc lepa osoba, a SA ruzna, moze sasvim suprotno da se pokaze jer je nasa percepcija lepote danas prilicno ogranicena na vizuelno. Nekada se ta vizuelnost dovodila u vezu sa ontoloskim principom pa je renesansna zena bila lepa samo ako je ima 15+kilograma vise u odnosu na savremeni standard i to u vrlo odredjenim delovima tela koji se tradicionalno vezuju sa VE. Dubina ovog koncepta daleko je veca od pukih seksualnih asocijacija sa kojima, u sustini, nema mnogo veze. Prosto, ontoloski princip u manifestaciji na ispravan nacin daje lepotu. I to vazi sa sve planete. Ispravna VE mnozi okrugle oblike (Pitagorejci su ovo do perverzija razvijali kroz koncept svoje misticne matematike), MA mnozi ostre i definisanije itd. Sa lepotom u danasnjem smislu reci, to nikakve veze nema pa je sve moguce sa VE na uglu, u vezi sa asc. I da je osoba lepa ili cak i ruznjikava, ali lepa kroz svoju prirodu, narav ili okolnosti koje je u zivotu prate. Ovo bi bilo najjednostavnije objasnjenje. Ipak, ovo vazi za natalnu astrologiju. Ako je horarno pitanje koncipirano u pravcu odgovora da li je neko lep, privlacan (onako kako mi to danas percipiramo), onda ce VE u vezi sa asc dati prozitivan odgovor jer je i horarna astrolgija vrlo subjektivno odredjena prema pitanju i motivu onoga ko pitanje postavlja.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 16, 2013, 01:17:16 posle podne
Da, razumem..ipak danas, sa tačke osoba koje se ne razumeju u astrologiju previše, velika je razlika u tome biti fizički lep (sa varijacijama- ili simetrija u licu ili obline ili i jedno i drugo) ili biti blage naravi ili prolaziti lagodno kroz život. Može se mnogo pogrešiti u proceni sa njihove tačke, mislim mi znamo da je sve to ista stvar, da je sve to Venera..
Čak manje mislim da će se pogrešiti ako se punijoj ženi kaže da ima karakteristike Ve koje se obično ispoljavaju kroz fizičku lepotu ili privlačnost. Mnogo ljudi još uvek višak kilograma doživljava kao i ranije i ne smatra ga nepoželjnim.

Ali već neće razumeti ako im se kaže: imate karakteristike Ve, ili ste lepi, ili idete lagodno kroz život, ili ste blage naravi :)
Zato je negde šteta što to ne može da se razluči jasno..
Mada verovatno kada se sklopi cela slika, nekako i može..
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 16, 2013, 01:20:58 posle podne
Postoje ta neka pravla koje su ovde izneta. Ako se ponavljaju verovatnoca da se pogresi u proceni je manja. I generalno, problem sa astrologijom je sto mi baratamo sa vrlo osnovnom simbolikom koju je najcesce nemoguce prevesti u jednu konkretnu zivotnu manifestaciju. Zato je razgovor sa klijentom od esencijalne vaznosti jer taj razgovor usmerava simboliku jedne horoskopske slike konkretnije.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Tanja Februar 16, 2013, 01:38:58 posle podne
Ovo za piomanje lepote ili njenog odsustva prema planetama na uglovima zaista se ne može tretirati kao pravilo u čisto fizičkom smislu.

Npr. imala sam pred sobom natal devojke sa MA u Li na Asc-u. To bi prema nekom pravilu dalo ružnoću jer malefici "nagrđuju" lice ili telo natusa, a ovde je čak bio jedan u izgonu. Međutim, kada sam devojku uživo videla prvi utisak je bio: "kako je slatka". Dakle, nema nikavih "anomalija", čak vrlo pravilne crte lica, i to onako okruglastih linija, okruženo bujnom kosom u krupnijim loknama. Što se tiče tela, ni mršava, ni debela, onako usklađena, ali opet sa nekom okruglastom linijom iako nije preterano naglašenih oblina, visine koja više naginje na nisko nego na visoko. Jednom rečju bolje bi je opisala Li i VE nego taj MA. Ali, imala je nešto u pogledu, oštro, prodorno, odlučno pa čak i nekako ratoborno. Kada te gleda kao da te skenira što je u stanju da celokupan fizički izgled zaseni.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 16, 2013, 01:42:57 posle podne
Veza MA i VE o kojoj govorim za simetriju. MA u VE znaku na asc.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cor scorpii Februar 16, 2013, 01:44:36 posle podne
Veoma je cest slucaj lijepih ljudi kod kojih je vladar 7. u 1. ili obrnuto, bez obzira o kome se planetu radi.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Tanja Februar 16, 2013, 01:48:28 posle podne
Moguće, ali opet i ne mora biti fizička lepota u pravom smislu reči, već nešto što je privlačno drugim ljudima tako da oni to doživljavaju kao lepo onako na blic.

Ipak u ovom slučaju koji sam navela taj MA jeste izbijao iz nje i na neki posredan način učestvovao u fizičkom opisu iako nije bio deo njega.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 16, 2013, 01:50:13 posle podne
Lepota je u ocima posmatraca.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Tanja Februar 16, 2013, 01:57:55 posle podne
Upravo to, i u doživljaju. Zato ne možemo pouzdano da kažemo za nekog da je lep ili ružan samo na osnovu natalne slike. Možemo samo da predvidimo kao mogućnost da se recimo VE, pa i JU i ME na Asc-u odrazi kroz čisto fizičku lepotu, ali isto tako to se može prikazati i kroz lepe manire, seksipil, šarm, neki faktor X itd...
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cor scorpii Februar 16, 2013, 02:40:22 posle podne
Lepota je u ocima posmatraca.

Ne znam koliko ta pomalo izandjala fraza moze opravdati slucajeve kod kojih se svako normalan slaze da je ljepota definitivno prisutna.

Drugim rijecima, ne vidim ko bi to mogao osporiti da je Monika lijepa. Jasno da ne mora svakom biti i privlacna,ali to je vec sasvim drugi par cipela.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 16, 2013, 02:47:26 posle podne
Jeste, kao i u slucaju Karleuse. Moj komsija rece da je najlepse bice koje je video dok meni, ne samo da nije lepa, vec je i esencijalno ruzna. Ne znam sta bi rekao za Belucijevu, ali me ne bi iznenadilo da ravnodusno slegne ramenima. Davno, secam se, jedan covek rece za Monroovu da je bila "kanta".
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 16, 2013, 02:53:05 posle podne
Pa dobro, ali to više govori o komšiji, nego o Karleuši, realno.

Treba pogledati njegove ženske signifikatore, i signifikatore uma ahaha

Meni recimo nisu privlačni muškarci sa onako lepim crtama lica, ali neću naravno reći za nekog ko poseduje takve kvalitete da je ružan, već samo da to nije moj izbor, nije mi privlačno.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cor scorpii Februar 16, 2013, 02:55:54 posle podne
Karleusa...tome komsiji bas i nije dobro  :D
Mislim uostalom i da brka pojmove estetskog dozivljaja ljepote i ciste fizicke privlacnosti.

 



Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Ile Februar 16, 2013, 02:58:02 posle podne
Jedan moj veoma postovan profesor na akademiji je rekao jednom studentu koji je pricao kako su to pank grupe izvrsne i kako mnogo ljudi vole tu muziku i da je to dovoljan dokaz da oni vrede, ovaj mu odgovorio kratko i jasno: "Tu ne pricamo o ukusima".
Meni na primer, Monroe nije privlacna, ali da je lepa jest lepa i to je fakt koji bi niko razuman ne bi osporio. Privlacnost je jedna stvar i to je individualno, dok Lepota je univerzalni segment, koji, neko ga vidi a neko ne vidi. Mnogo ljudi nemaju dovoljan recnik izrazaja, pa umesto "ne prvlaci me" oni kaze "ne svidja mi se", ili "nije lepa". Ljudi su plitki, osobeno za Estetiku. A Estetika je vec druga tematika koja jest kompleksna, kao i sami ljudi. U samoj toj grani postoji problem izdvajanja Ukusa od Vrednosti, kao sto rekoh, tematika kompleksna sama po sebi. Znam to jer sam pisao esej o muzickoj estetici dok sam studirao. Problemska problematika, sto bi rekao moj prijatelj.

Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: mina Februar 16, 2013, 03:03:01 posle podne
Ma lep si kad si srecan, sijaju ti okice, sav si usplahiren i kad si prirodno ruzan...eto unutrasnje ogledalo spoljna manifestacija :)
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Ile Februar 16, 2013, 03:04:46 posle podne
Ma lep si kad si srecan, sijaju ti okice, sav si usplahiren i kad si prirodno ruzan...eto unutrasnje ogledalo spoljna manifestacija :)

Sta znam, meni ljudi kazu da sam bas simpatican kad se iznerviram. Pusti te New Age manifestacije i kazivanje afirmacija ispred ogledalo: "ja sam lep, ja se osecam dobro". Bulls*it!! :)
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 16, 2013, 03:05:37 posle podne
O tome se i radi. Mi ne znamo tacno sta procenjujemo u natalu jer ni natal nije objektivno merilo stvari, kao sto nije ni subjektivno do kraja. Brojne su manifestacije koje mi cesto menjamo za sustinu.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Ile Februar 16, 2013, 03:10:24 posle podne
O tome se i radi. Mi ne znamo tacno sta procenjujemo u natalu jer ni natal nije objektivno merilo stvari, kao sto nije ni subjektivno do kraja. Brojne su manifestacije koje mi cesto menjamo za sustinu.

Vidi, objektivno merilo stvari je sam zivot. Astrolog subjektivno posmatra natal, i pokusava, koliko je to mozno u njegovom domenu, da da objektivnu sliku realnosti natusovog zivota. To sto osoba ili negira svoju realnost, t.j. pokusava da je ne vidi dok je vidi, ili ne priznaje dok je vidi, je sasvim druga stvar. U ovo "Novo" Doba je izuzetno tesko biti tradicionalni astrolog, jer ljudi pokusavaju realnost prisposobiti svojim pozeljkivanjima a ne svoja pozeljkivanja realnoscu. Previse smo razmazeni.

Druga tema ali apropo subjektivnosti :)
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: mina Februar 16, 2013, 03:13:04 posle podne
Citat
Pusti te New Age manifestacije i kazivanje afirmacija ispred ogledalo: "ja sam lep, ja se osecam dobro". Bulls*it!! :)

uopste nisam o tome pricala, vec o sustini, ja licno kada sam zadovoljna i srecna, i kad se pogledam ili kad me drugi vide kazu mi - lepa si, odnosno 'sijas', promenila si se, lice ti se zateglo ili bilo sta...
a kada sam depresivna, kada nisam ni za sta...meni i kosa krece da se slepljuje i izduzi mi lice...bore mi se pojacaju, itd...to je bila poenta...
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Ile Februar 16, 2013, 03:19:51 posle podne
Citat
Pusti te New Age manifestacije i kazivanje afirmacija ispred ogledalo: "ja sam lep, ja se osecam dobro". Bulls*it!! :)

uopste nisam o tome pricala, vec o sustini, ja licno kada sam zadovoljna i srecna, i kad se pogledam ili kad me drugi vide kazu mi - lepa si, odnosno 'sijas', promenila si se, lice ti se zateglo ili bilo sta...
a kada sam depresivna, kada nisam ni za sta...meni i kosa krece da se slepljuje i izduzi mi lice...bore mi se pojacaju, itd...to je bila poenta...

Znam da ti nisi mislila na to, ja sam se nadovezao.
Ta "sustina" o kojoj pricas je upravo sustina Novodobne Metafizike koju ti zelim u start predociti.
Istina je da kad si srecan i kad nemas grize, jednostavno bolje se osecas i to se da videti. Kad si stresan to se poznava i na licu. Ali toliko.

Reakcija mi je bila propracena secanja skorasnog razgovora sa jednom ultra novodobkom, koja me je ubedjivala da je afiramcijama uspela da oslabni 10 kilograma a jela isto kao pre. Strasno se jezim, reagujem, cak i gnevim na ovakve gluposti i sirenje te lazne metafizike.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 16, 2013, 03:20:41 posle podne
Kod mene je suprotno, baš u nekim periodima smora sam bolje izgledala..
Čak i u periodima u kojima je Sa bio aktiviran mislim da sam najbolje..
Samo što sam tada energetski na nuli pa ne zračim, ali recimo po slikama baš primetim..
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 16, 2013, 03:23:37 posle podne
Ljudi su najlepsi kada su zaljubljeni jer im se nivo polnih hormona dize. Egaktno je dokazano.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cor scorpii Februar 16, 2013, 03:30:21 posle podne
Ljudi su najlepsi kada su zaljubljeni jer im se nivo polnih hormona dize. Egaktno je dokazano.

Cist VE princip na djelu  ;D
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 16, 2013, 03:31:40 posle podne
Ima tu nečega, često primetim da ljudi iz mog okruženja kada su u srećnim vezama nekako se baš prolepšaju. (bar na početku, a kasnije se zapuste :D)
Kod mene recimo nikad nije bilo tako, ja se prolepšam kada izađem iz veze obično. :D
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 16, 2013, 03:33:24 posle podne
Provereno najefikasniji kozmeticki i estetski tretman. Zaljubljenu zenu primecuje mnogo vise muskaraca nego u periodu emocionalnog mira.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 16, 2013, 03:35:15 posle podne
Kad je neko lep on je uvek lep. Ponekad mozda vise sija, ponekad manje ali generalno gledano je lep. Pohadjala sam jedan letnji kurs/skolicu arhitekture pre neko leto i u okviru predavanja je bila tema estetike gde nam je objasnjavao da ljudi ustvari pod pojmom lepo vide simetriju. Odnosno da su ljudi kod kojih je izrazena simetrija svima lepi. Postoji na internetu negde da se to izmeri i znam da sam ja sebi merila . Kod mene je simetrija u jako velikom procentu, ne secam se tacno. Takodje je bitna i proporcija sto znaci da ne moze biti lepo da imas sitne oci a nos kao babura itd. Privlacnost je vec neka druga stvar. Sto se recimo Monike tice ona je meni nekako bas izrazito privlacna dok mi je Ketrin Zita Dzons mnogo lepa ili one Indijke neke , znaci bas bas prelepo. Krupne oci, mali pristojan nos, puna usta, srcasti oblik lica ...
KOd muskaraca se sasvim druge stvari cene. Npr pozeljno je da ima jace konture lica, jacu vilicu recimo, ne tako krupne oci, isto lep nos. Ovo pricam za lepotu, ne za privlacnost. Jer moze i neki ruznjikav covek ovako po crtama da bude privlacan jer je sarmantan, zanimljiv itd. Cak mislim da pre ruzan muskarac moze da bude privlacan nego zena jer muskarci nas zene slabo nesto ocenjuju na osnovu zanimljivosti  :D
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 16, 2013, 03:37:30 posle podne
Mislim da se u vezi sa poslednjim veoma varas.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 16, 2013, 03:48:57 posle podne
Što se tiče tog poslednjeg, što sam starija sve više mislim da je Lady u pravu.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 16, 2013, 03:50:55 posle podne
Nije to objektivna kategorija uopste.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Ile Februar 16, 2013, 03:56:55 posle podne
Ko ne voli da bude sa nekome ko mu je zanimliv, bilo da se radi o muskarcu ili o zeni?
To bi samo neki ama bas Saturnovac mogao odoljeti, koji je sklon disciplinom (uz dozu Merkura) ili samocu. I opet, ne radi se tu o polaritetima: zensko-musko.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: LadyInRed Februar 16, 2013, 04:03:35 posle podne
Ne, naravno da ne mislim da to nije uopste bitno ali defnitivno dominira izgled kod zene prilikom procene. Odnosno skloniji su tome da zanemare njenu zanimljivost/nezanimljivost ako im je fizicki privlacna sto je kod zena mnogo redje. Ja duboko zelim da verujem da sam ja zanimljiva ali ne znam nesto mislim da bih bila u zabludi kada bih verovala da je to cinjenica koja muskarce vuce ka meni  ;D
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 16, 2013, 04:05:15 posle podne
Jasno, ne može biti da je uvek tako, ali muškarci me iznenađuju svakom godinom sve više i više. Upravo pre neki dan mi se desilo da sam slučajno saznala da moj bivši ne može da se seti šta sam ja po zanimanju (mislim jeste malo specifična situacija jer sam menjala fakultet i sve ali sam pobesnela  >:( i razočarala se užasno, budući da je u to vreme bio baš zaljubljen).  Ali hajde i to, nego što mi je dosta žena kojima sam ispričala za taj "skandal" reklo da je to veoma česta pojava kod muškog sveta, nije im bilo toliko strašno, kao da su navikle na takve ispade :scared:

Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 16, 2013, 04:13:12 posle podne
I jeste i nije tacno. Zavisi od velicine licnog univerzuma. Svet je pregurao sedmu milijardu iako je lepota retka, kao uostalom svaka vrlina. Zene danas previse ocekuju i previse su centrirane oko toga koliko su lepe, voljene, pametne...Samo da su u vecitom centru paznje i to je opsti, civilizacijski problem, to sto iz svog lako lomljivog ega sve procenjujemo. Sto zracimo, to i privlacimo. Ovo vazi i za muskarce. Nije polna stvar. Valja se izmaci iz razloga zasto nas neko hoce. Nema sanse da se istinska vrednost ne afirmise. I nije sve u lepoti jer mladost kratko traje, a zivot treba izgurati do kraja.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cor scorpii Februar 16, 2013, 04:18:18 posle podne
Kako nije sve u ljepoti...pa zivot uz odgovarajucu sminku,friz, cipele i odjecu za mnoge zene traje vjecno  :D :D :D
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 16, 2013, 04:29:35 posle podne
Uopšte ne mislim da je sve u lepoti, dovoljno je da žena bude privlačna, da je duhovita (naravno privlačna i duhovita po njegovih standardima tih pojmova, u realnosti ne mora biti uopšte takva), i ljubomorna tek onako malo da on vidi da joj je stalo. I da ga ne davi. I mislim da dalje od toga je potrebno retkim primercima.
Ma koliko žena da je produhovljena, pametna i sposobna, treba to da čuva za decu i prijatelje, to muškarce ne zanima.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cor scorpii Februar 16, 2013, 04:39:37 posle podne
Uopšte ne mislim da je sve u lepoti, dovoljno je da žena bude privlačna, da je duhovita (naravno privlačna i duhovita po njegovih standardima tih pojmova, u realnosti ne mora biti uopšte takva), i ljubomorna tek onako malo da on vidi da joj je stalo. I da ga ne davi. I mislim da dalje od toga je potrebno retkim primercima.
Ma koliko žena da je produhovljena, pametna i sposobna, treba to da čuva za decu i prijatelje, to muškarce ne zanima.

Narocito ih ne zanim onda, kad se na centar paznje bolesno zakacena zena kao takva uporno a bezuspjesno pokusava prezentovati.
I Karleusa za sebe misli da je nenad*ebiva.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Tanja Februar 16, 2013, 04:44:41 posle podne
Ma koliko žena da je produhovljena, pametna i sposobna, treba to da čuva za decu i prijatelje, to muškarce ne zanima.

Odkud ovakav zaključak?
Onog koga treba da zanima - zanimaće. U protivnom, takav joj ne treba...
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 16, 2013, 04:59:52 posle podne
Ma možemo mi njoj da skinemo kapu ima muža s kojim se, izgleda, dobro slaže. Ne treba zaboraviti da je ono što mi vidimo njena javna persona, i da je vrlo moguće da je privatno ipak negde drugačija. Ima tu i jedna bitna stvar, njen muž je fudbaler, i ona ga bez pogovora prati gde god treba da igra, dakle nije toliko egoistična.
Videla sam par puta žene koje na poslu imaju sasvim drugačiji "imidž" nego kod kuće, onako baš dijametralno suprotan.

Tačno je zamišljam, kući je sva na note, doduše i tu veoma vodi računa o fizičkom izgledu, i ponaša se normalnije (čak mi deluje da je privatno draga osoba). A on pola stvari koje ona priča u javnosti ne razume, u to mogu da se kladim. :)

Tanja,
zaključak je na osnovu dugogodišnjeg iskustva, mojih drugarica, raznih devojaka s kojima sam pričala, mog ličnog iskustva, i ponešto što sam skupila od mudrijih žena od mene.
Jesam ja optimista, ali mislim da neke takve stvari ne dopiru do muškaraca,  u jednom širem smislu. Što naravno ne znači da na tim kvalitetima ne treba raditi, ali ne treba gajiti iluzije da ćeš ako imaš te kvalitete bolje da prođeš u ljubavi..možda ranije kada je bilo provodadžisanja, sada ne..
Drago mi je da čujem da neko ima suprotno iskustvo, naravno, mada negde intimno mislim i dalje da nisu baš ti kvaliteti doprineli da se taj muškarac veže za nju.

Izuzimam iz ovoga koristoljubive muškarce, kojih je danas maltene skoro isti broj koliko i žena sponzoruša..
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 16, 2013, 05:12:12 posle podne
Zbog cega se neka osoba veze za drugu je vec stvar za psiholosku, a kod nekih i psihoanaliticku analizu. Univerzum je prevelik za objektivne kategorije i astrolozi to znaju jer svi mi zakljucke vucemo iz svog iskustva i iz sebe kvalifikujemo svet oko sebe. Umece se radja onda kada uspemo da se izmaknemo iz takvih preduslova. TA, verujem, upravo to mogucava, ako prihvatimo tradicionalne vrednosti. Onomad na pisanju o magiji sam rekla nesto u vezi sa tim kako mi vrlo cesto vrline menjamo za nevrline, nesvesni da to cinimo. Nas najveci nedostatak danas, cini mi se, jeste da lako iskljucujemo tudje iskustvo zarad nametanja svog. I tu ima istine, ali svaki pojedinac i dalje luta po svom univerzumu jer ne zeli da prihvati da postoji nesto izvan pojedinacnih iskustava. Nije tako tesko prihvatiti svoje okolnosti ako se standardi postave.
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Tanja Februar 16, 2013, 05:17:10 posle podne
@Cherry

Mislim da svako uopštavanje lako može dovesti do pogrešnog stava.
Ima onih koji vole "trofej" pored sebe, ali ima onih koji sa lutkom bez mozga ne bi izdržali ni nedelju dana.

Čak mi se ponekad čini da je više usamljenih žena koje bi se mogle podvesti pod lepe, nego onih drugih, što direktno obara stav da muškarci ne traže druge osobine sem ovih fizičkih.

Naravno i sa druge strane ima i ovakvih i onakvih jer je ceo ovaj naš svet šarenolik, ali opet malo zavisi i od lične sudbine na kakve ćemo naletati.

PS
Nataša ulete sa komentarom pre mene... a i nadam se da neće ova tema ponovo prerasti u nabrajanje raznoraznih iskustava sa muškarcima...
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Nataša Februar 16, 2013, 05:24:33 posle podne
Nece valjda, skrecemo je ka stoickim zakljuccima kao sto vidis :smiley:
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Cherry Februar 16, 2013, 05:40:23 posle podne
Pa ja i ne kažem da traže fizičke kvalitete, koliko ove druge: spontanost i duhovitost.
Hoću reći da ne traže više od toga, uglavnom, a i nema tu ničeg lošeg po muški pol, jednostavno postoje neke razlike, a žene obično misle da oni uzimaju mnogo više faktora u obzir..jer one same to rade kada procenjuju muškarce.

Od sekundarnog je značaja da li si trofej ili neka preobična devojka, ako si trofej a pored tebe mu nije prijatno, neće preći na preobične devojke već zameniće te drugim trofejom. Dakle, bitne su te osobine, ali one koje će ga navesti da se oseća lepo sa tobom, kao što je prijatna narav, i smisao za humor itd., itd.


p.s. neće skrenuti naravno, mada jeste i ovo skretanje, ali u smislu zašto fizički izgled nije presudan.
Pomenula sam ono iskustvo moje eto više zbog te neke ilustracije..

Mislim da dodam- ovo pišem zato što mislim da je realan savet za neudate devojke..a ma koliko izgledao površan, u suštini to nije.
Problematika mog stava i mog natala verovatno jer što kod mene odlazi i dalje od ove situacije, jer im pažnju skrećem u drugom smeru..ali za sada to i nije toliki problem, jer još nemam nameru da se udam..
Naslov: Re: Astroloski pokazatelji fizickog izgleda i specificnosti
Poruka od: Gnomo Avgust 08, 2015, 01:56:44 pre podne
Esence mog iskustva sa izgledom zodijačkih znakova:

(https://www.tradicionalnaastrologija.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.morlach.de%2FFacesN.jpg&hash=b19d8eddcd8be7a8f7c0d33bc7ff7c319f32843e)

(https://www.tradicionalnaastrologija.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.morlach.de%2FOciVatraVazduh.jpg&hash=7e72cdc11050d210bcea9ccf1556c00f0f7187a4)