Astrološke diskusije > Natalna astrologija

Natalna svastara

<< < (2/44) > >>

Miki:
Po Al-Biruniju 11. polje, Gadburi navodi MA u 5.polju ka signifikatora nezakonite dece, ali ništa dalje.
Samo po pitanju usvajanja bi prato 10. polje, a kad je dete već usvojeno 11. polje

Natasa:
Nezakonita deca su deca rodjena izvan braka, ali su to bioloska deca pa se zadrzavaju u 5. primarno. Bonati uzima klasicnu derivaciju pa 11. kucu dodeljuje deci "oponenata i partnera", dakle, deci drugih ljudi. Cesto je 11. na prvom mestu u ovim stvarima.

U horarnoj, kako usvajanje dece nije stvar apsolutne slobode niti jednog pojedinca, na nacin na koji je to radjanje bioloske dece, 10. kuca jeste znacajna zbog pretpostavke formalne nadleznosti odgovarajucih drzavnih socijalnih sluzbi, ali 11. i tu nosi krajnju instancu jer je 2. od 10. kao kuca beneficija iz gornjeg meridijana. Tu su negde sva odobrenja, licence, dozvole i potvrde za koje apliciramo.

Miki:
Zanimljivo je kako su stari autori prosto prilazili stvarima. Gadburija san naveo samo da ilustrujem da po svim pitanjima jedno polje daje odgovor, bracna, vanbracna, usvojena, svu decu strpase na osu 5 i 11 p

Tanja:
To nije za čuđenje jer su u staro doba usvojena često uživala jednaka prava kao i biološka, a kako je brak sam po sebi imao primarnu svrhu obezbeđenja potomstva (pa otuda i blisko povezivanje X kuće sa decom) logično je da "civilna" deca budu na slični način tretirana.

Priznavanje bračne dece je išlo automatski, a one vanbračne ili tuđe je tražilo određene administrativne procese, ali sve je bilo povezano sa pravima i obavezama koje iz određenog odnosa proističu.

Tanja:

--- Citat: Ile  Februar 14, 2013, 05:20:48 posle podne ---Šta mislite o 11 kuča i njeno poistovečvianje (od strane nekih modernih tradicionalista) sa Organizacijama i Grupama?

--- Kraj citata ---

Da maknem u prilagodniju temu...

Mene ne zanima kako ih modernisti tumače, već kako bi bilo ispravno...

I da li uopšte možemo u nečijem natalu videti aktivnost na polju nevladinih, humatirnih, neprofitabilnih i dr. organizacija ili pokreta koja se bore za kakva prava itd. Ne mislim pri tome na neku usputnu priču, već o ljudima koji se nekoj ideji posvete većim delom svog života. Meni ima logike da to bude u 11. i to ne zbog Aq, već kombinacije SO i JU kroz mundanu vladavinu i radovanje.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju