Natalna astrologija (primeri)

  • 1425 Odgovora
  • 640765 Pregleda
*

Van mreže Ile

  • *****
  • 313
    • Beyond The Heaven
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #600 poslato: Februar 22, 2013, 03:37:05 posle podne »
Meni je jasno na šta Tanja misli , ali u ovom slučaju ako je sama namestila i htela da to izađe pred oči javnosti, možda nema toliko tog Saturna.
Pre taj Saturn onda u istom znaku sa Ve/Ma može da označi da je prosto nije sramota, da su njene granice što se tiče "morala" malo drugačije..
A i da je profitirala tim skandalom jeste, par dana osude, ali dugoročno privučena pažnja..

Prvo, da li ona stoji iza oficijalizovanje skandala ili ne, ne znamo sa sigurnošču, to je špekulacija. A ako grešim, onda bih volio da vidim dokaz da je ona autor iste.
Dalje, dobro bi bilo da se držimo surovoj realnošču, takvoj kakva jest i faktima sa kojima raspolažemo, a to je, da je postojao seksualni javni skandal. Toliko. Sve što je ostalo je u domenu špekulacije, ko je to i zašto je učinio. Kao što rekoh, ako ima dokaze za suprotno, onda neka se prilože, pa čemo dalje razgovarati o činjenicima.

*

Van mreže Tanja

  • *****
  • 310
    • AstroSensa
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #601 poslato: Februar 22, 2013, 03:48:08 posle podne »
ME jeste imao uticaja kod povećanja požude i razvratnosti, ali ti si govorio o skandalu, pa sam se ja na to nadovezala sa stavom da je na to pre ukazala veza sa SA i odsustvo aspekta sa JU.

Što se tiče stava da je i sama podmetnula, ja sam tu iznela samo svoje mišljenje zbog MO na Asc-u, mada eto ispade da karta nije pouzdana.
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Cherry

  • *****
  • 258
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #602 poslato: Februar 22, 2013, 04:05:05 posle podne »
Da, ne znamo sigurno da li je tačna, našla sam je na jednom hr sajtu. Na prvi pogled deluje da jeste, ali opet nema dokaza.

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #603 poslato: Februar 23, 2013, 06:25:45 posle podne »
Iako smo ovaj primer potezali vise puta, jos od astro-arta, zelela bih da ga ponovo provucemo kroz osnovnu tradicionalnu analizu. Radi se o onoj devojci ciji je otac nedavno umro i koja, poput mnogih savremenih devojaka i zena, ima vecite probleme u domenu ljubavnih i partnerskih relacija. Kod nje je stvar komplikovanija, ali o tome necu ja. Interesuje me sta biste vi rekli o ovoj osobi da nista ne znate o njoj? Krajnje objektivno, kako biste tumacili SO u Le na asc, MO u Ca, Sa u Le? Da li procenjujete da su MO i SO u averziji ili biste se poveli za pravilom da sve iz Le i Ca ne moze biti u averziji zbog vladarstva iluminara, kako biste tumacili JU u 10...? Bilo sta, ali prema tradicionalnim postulatima i bez improvizacije. Da vidimo koliko se zaista moze stici bez prethodnog konteksta u analizi.

21.8.1976. 4.50. am Beograd (asc 28. Le)
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Cherry

  • *****
  • 258
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #604 poslato: Februar 23, 2013, 07:22:27 posle podne »
Pa ja ne bih rekla da su Sunce i Mesec u averziji, povezani su i preko duada. Ja se držim toga da planete u Lavu i Raku nisu u averziji, pogotovo ovako Mesec u Raku i So u Lavu, ali bolje bi bilo onda da je muški horoskop u pitanju..

Ali čim je Sunce na Asc, još vladar I u ženskoj karti to može lako da ukaže na probleme u vezama. Vladari I i VII su u istom znaku pa bi koliko- toliko to polje trebalo da bude otvoreno. Problem je što su partneri koje dobija lošiji od nje, bar na način na koji ona to smatra. A sa pozicijom u XII često ispadaju neki mutni tipovi, oženjeni i sl.
Ona je osoba koja lako ne menja sebe, ni neke svoje stavove i možda greške..vrh XII i asc su u istom znaku..za svoje probleme sama je odgovorna.

Jel bilo pominjano da se bavi sportom? Sećam se nekog primera koji je imao flegmatični temperament pa se ispostavilo da je devojka mršava, i čini mi se da se bavila sportom..ne znam da li je to ova, ili mi se sve pomešalo..

Jupiter u X na Plejadama..pa šta ja znam..liči mi na to neki sport (dolazi iz V), ili pošto dolazi i iz VIII, možda rad u banci..

Zbog ovog Merkura između Ve i Ma u Devici, + Sunce na Asc, da nije naklonjena možda istom polu?

« Poslednja izmena: Februar 23, 2013, 07:25:34 posle podne od strane Cherry »

*

Van mreže Ile

  • *****
  • 313
    • Beyond The Heaven
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #605 poslato: Februar 23, 2013, 07:23:07 posle podne »
Kad bi joj ja gledao kartu u odnosu na brak, primetio bi nekoliko stvari (vratiču se kasnije na "averziju" svetla). Prvo što bi primetio je to da se Tačka Braka nalazi u 21°Rak a to je 12. znak, na samom vrhu 12. divizije, pa iako je Mesec, vladar, u istom znaku, mesto je puno loše signifikacije, akrematistikos (neproduktivno), mesto Lošeg Duha. To je mesto gde se nešto vitalno otima od nas, jer primarno kretanje neba nosi sve što je iz 12 dalje i dalje od asc.
Kad bi ovo prebacili na simboliku braka, a pogtovo jer je i sam vladar tačke, iako u svom domicilu, akrematistikos, rekao bi da če ona imati probleme na ovom polju. Kakve če probleme imati to je več stvar daljne analize.

Ako gledam divizije, prvo što bi primetio je da se Saturn, vladar 7., nalazi u 12 divizija u loše zodijačko stanje. Vladar 7., u 12., često donosi "pogrešne partnere". Šta to znači? To znači da su to partneri koji otimaju nešto vitalno od njen život (simboliku 12-te). Ovakav stvar u ovom stanju, možda i neče negirati veze ili brak, ali je on i te kako sposoban srušiti to što je stvoreno.
Morin je stalno pričao o to da trebamo činiti razliku, da li če neki malefik negirati nešto ili če to srušiti otkako je odobrio. Saturn ujedno vlada i 6., a to je partnerova 12., u loše je zodijačko stanje, rekao bi da se dešava nekakva destrukcija veze koja bi možda u prvom mahu bila obečavajuča, jer iako je njegov vladar u istom znaku, Saturn i Sunce se ne trpe baš.

Drugo nešto što primečujem je stanje vladara tripliciteta Venere, kao gneeralni signifikator ljubavi i spajanja. OK je, ona je u loše zodijačko stanje ali je u svojoj kočiji ipak (termin). Njeni vladari tripliciteta posmatraju MC, što je opet OK, ali je je Mesec u loše mesto (12), Mars je nešto malo bolji u 2., pa može se reči da če donjeti poboljšanje u 3 trečini života.

Opet, primečujem da su Sunce i Saturn u debeloj separaciji, što mi daje naznake za to da njeni odnosi nemaju Konkretnost, početak i kraj veze vise u vazduhu, mogu se desiti veze bez ikakvog "zbogom" i da ih snema za čas.

Istina je da Sunce i Mesec nisu u klasičnom averzijom. Mislim jesu, ali su u njihova kraljevstva.
To je njihova prirodna postavljenost, pravo lice u karti. Ne znam kako bi se to ospoljilo u njen život i u vezi braka t.j. veze, rekao bi da ona na tom polju ima više naznake pa je teško razdvojiti ovu konfiguraciju od ostalih. U svakom slučaju, stari su pričali da je harmoničan odnos Svetla dobro za slaganje u braku, a da je averzija možda najloša od sve konfiguracije ili ne-konfiguracije. Možda problem u ovom slučaju nije u averziju več u to što je Mesec L12 i u 12 znaku. Mi često potcenjujemo niskosti ovog 12 mesta u horoskopu, pa ako sad uradimo obratno, rekao bi da ova konfiguracija u kojoj je averzija Sunca i Meseca ublažena, je sama po sebi problematična jer Mesec nosi aksidentalne signifikacije lošeg duha koji nam otima nešto vitalno za nas i drago u životu. A pošto je Mesec vladar tačku braka koja se eto opet, tu nalazi u 12., eto kako se simbolika loše vesti na ovom polju povečava.

Svaka je kuča u horoskopu deo Sudbine, Moira, to su Aksidente koje čoveka zadesuju.
12 kuča donosi aksidente, sudbine koja nam nešto drago otima u životu, nosi dalje od nas, čini pakost. Ako primetimo da se i sam Saturn nalazi, kao vladarsedme, u neprofitabilne stepene horoskopa, u lošoj substanciji, rekao bi, opet, da če ona imati probleme povezane sa partnerstva, ljubavi i braka.

Duada Saturna pada na IC u Marsov znak pa to upučuje opet na krajeve, koje mogu biti Marsovog tipa, odjednom, brzo i možda napadno. Duada Sunca u mesečev znak, pa ko da postoji opet veza između ove dve planete, ali kako sam rekao, u ovom kontekstu možda i nije najsjajnija pošto se to dešava u 12 topos.

Pošto je Sunce u tankom aspektom sa Jupiterom u 10, a Jupiter je vladar Tačke Stabilnosti, rekao bi da ona svoj mir, ili svoje sveto mesto stabilnosti nalazi u kreativnosti (Sag u 5), karijerom, akcije bilo kakvog tipa, a možda čak i signifikacije 9. kuče pošto je Sunce egzaltirano tamo. Čini mi se da joj je karijera bitna pošto i Venera kao L10 se nalazi u 1 po divizije i aspektira MC trigonalno, onda Jupiter kao vladar 5. (aktivnosti koje se radi iz zadovoljstva) u 10., ukazuje da je najvjerovatno aktivna na tom planu.

Smatram da je generalni problem njenih veza nekonkretnost a to nije zbog nje, več su i partneri problematični (vidi taj Saturn u Le). Nešto sudbinsko se oept dešava u celokupnoj priči, pa kad god ima nešto ozbiljno, što izgleda obečavajuče, onda se to naprosto rasturi ili odjednom sa kavge i raspravije, ili jednostavno bez glasa i trage.

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #606 poslato: Februar 23, 2013, 07:33:00 posle podne »
A sta bi o njoj rekao (rekli)? Kakva je licnost (temperament smo vec radili na artu)? Da li je harmonicna, emotivna, dobra, losa, ni jedno ni drugo...Na sta je usmerena, gde je fokus ako se isti uopste moze naci u natalu? Ako se ta sustina da uhvatiti, kako se ista manifestuje? Da li se vidi ikakva specificnosti? Pitam vas jer je meni izmaklo iz prve analize, uradjene jos pre 8 godina valjda, mozda i vise, ne secam se sada.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Ile

  • *****
  • 313
    • Beyond The Heaven
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #607 poslato: Februar 23, 2013, 07:57:02 posle podne »
Tipičan kolerik, sa flegmatikom kao sekundarni. Primarna motivacija u životu joj je akcija u potragu za slobodom, slobodom ekspresija, delovanja, akcenat je na Sloboda. Slobodan duh.
Glupa u nikom slučaju, Pars Rationis joj se nalazi bliže Sunca u 1. a i samo je Sunce Intelektualno Svetlo na asc., u dostojanstvo.
Substancija joj je tačno na Suncu, rekao bi da to, a i zato što ima nekoliko planeta u 2., dok je i sam vladar tu, njoj je akvizacija veoma bitna u životu, a pošto je Mars tu umešao prste, siguran sam da se može isti i rasturati veoma često, prosipati.

Kako i da je, ne mogu zaobiči Duh u 3°Rak zajedno sa Mesecom.
Duh je analogan MC-om kao što je Sreča analogna ascendantom. Duh je analogan Suncem kao što je Sreča Mesecom.
Vidimo, opet, snažna konekcija svetla i njihove tačke. Mesec prolazeči Duha aplicira prema Veneru koja je L10, rekao bi performans, izvedba (i sport je performans, naravno, ako se ne radi o borilačkim veštinama). Rekao bi da su joj apetite usmerene u ovom pravcu. Čak što više, smatram da želi biti viđena, da je što više ljudi gledaju, to je signifikacije svetla, osobeno Sunca, koje je simbolizam 21 stolječa i sav medijumski svet. Čini mi se da je na neki način povezana sa medijume, na direktan ili indirektan način.
Čini mi se da su njeni apetiti usmereni ka profesionalnom životu, uspehu, akcije u tom smeru, i sloboda ekspresije, sloboda delovanja.
Pošto joj je Sunce vladar Akvizicije i samo se tamo nalazi, rekao bi da joj ono donosi akvizicije putem njene talente, publicitet (?) i kreativnosti.

P.S. sa Jupiterom u elevaciji možda je involvirana i u neke dobrotvorne svrhe, humanitarne radove itd.
« Poslednja izmena: Februar 23, 2013, 08:03:50 posle podne od strane Ile »

*

Van mreže Cherry

  • *****
  • 258
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #608 poslato: Februar 23, 2013, 08:10:05 posle podne »
Ja sam je već zamislila kao jednu osobu koju znam. Ceo život se bavila sportom, dečka ne znam dal je imala još. Onako muški tip, borac. Ne priča o svojim vezama, tj. nekako "ne da na sebe" ni po kom pitanju, valjda ne želi da je iko žali. Izgleda dosta samouvereno. Ta samouverenost bi lako odbila svakog muškarca, još u paketu sa neženstvenim fizičkim izgledom, samo joj još više smanjuje šanse. A u biti je veoma osetljiva. Vezana jako za oca, stalno priča o njemu u superlativu. Nemoguće joj je ukazati na njene greške jer odbija da priča o tome, i gradi sliku da je sve u redu.

Nevezano za horoskop te osobe koju znam, jer sam ga videla na blic, mislim da ga ni nemam sačuvan..pošto je Ile već objasnio što se tiče astroloških faktora..ovo je moj utisak o slici koju imam na osnovu ovog natala, problem je to Sunce na Regulusu, vezano za XII kuću..nadam se da joj je donelo bar neke uspehe u karijeri, jer je povezano sa Ju..
Pitam se baš kako se ponašala kao klijent, da li je uopšte bila raspoložena da čuje nešto što joj ne odgovara?

*

Van mreže Ile

  • *****
  • 313
    • Beyond The Heaven
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #609 poslato: Februar 23, 2013, 08:12:43 posle podne »
Pitam se baš kako se ponašala kao klijent, da li je uopšte bila raspoložena da čuje nešto što joj ne odgovara?

Ne verujem  ;D
Ovo su ljudi koji dolaze na konsultacije da cuju ne "sta bi radili", vec, "koju bi opciju da izabere" :)

*

Van mreže Cherry

  • *****
  • 258
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #610 poslato: Februar 23, 2013, 08:20:03 posle podne »
Pa dobro, čim je dala dozvolu da se karta objavi verovatno nije neki takav "problematičan" tip..ali egoizam može postojati na različitim nivoima..a Lavovi tipični mi se čine dosta nezgodnim sa te strane..
Čak i ja sa Ve u lavu imam malo tu crtu neku da mi se teško ukazuje da grešim, s tim što ima drugih faktora koji to ublažuju..

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #611 poslato: Februar 23, 2013, 09:03:38 posle podne »
 Tu ste negde gde sam i ja bila na pocetku "druzenja" sa njom. Nesto ste vrlo tacno prepoznali. Bez velikog uvoda, radi se o intimno nejnesrecnijoj osobi koju sam imala prilike da upoznam sa svojih 41 godinu zivota. Njena je nesreca istinita, vrlo upecatljiva, duboka i, cini se sada, neresiva. Pred sobom imate natal dijagnostifikovanog psihopate. Prva psihijatrijska dijagnoza bila je granicni poremecaj licnosti, iliti laicki receno psihopata. Od pre dve godine dobila je jos jednu dijagnozu, nekakvu reaktivnu depresiju sa teskom terapijom. Istina je da je izraziti kolerik i to na svim nivoima licnosti, vrlo je nestrpljiva, vrlo pokretljiva, vredna, otvorena, lako kaze sta joj je na umu i na srcu, direktna bez uvijanja, nestrpljiva poput kardinalca. Ona vrlo otvoreno govori o svojim dijagnozama i disbalansima, vrlo je samokriticna, u tome preteruje. Njena psihopatija podrazumeva totalnu nepovezanost sa emotivnim delom  bica. Ona, poput svih psihopata, ima poremecaj voljnog i emocionalnog kapaciteta. Prosto, ne moze da oseti ljubav, ne moze da oseti sazaljenje i vrlo je nesrecna zbog toga. Psihijatar joj je sve ovo objasnio. Na psihopatiju (koja inace nije bolest vec poremecaj) nadovezala se i ova bolest (jedna vrsta klinicke depresije). Kombinacija depresije u kontekstu kolerika je teska za opisati. Oscilira izmedju ocaja i potrebe da se krece u svakom pogledu, lekovi joj izgleda ne prijaju, uzima ih pa ne uzima. Smrt oca, prakticno, nije ni osetila na nacin na koji vecina ljudi ispraca takav dogadjaj. Odmah se, posle par dana posto je sahrana prosla, vratila svojim mrakovima, potrebama, problemima...Ocajnicki traga za vezom, imala ih je podosta. Lako zapocinje seksualne veze, ne iz telesne vec dusevne potrebe da oseti nesto i zadrzi partnera. Svi do jednog su od nje pobegli posto su shvatili kakva je. Stalno govori kako je ljubav ta koju trazi, a zaboravlja da psihopate upravo to ne mogu da imaju. Njima ljubav nije sudjena. Taj nedostatak empatije nadoknadjuje patoloskim vezivanjem za partnere koje proganja. Interesantno je da na njih prenosi svoje nedostatke pa ih sve do jednog vidi kao emocionalne idiote. Veliko je pitanje kako se stavri intimno u tim vezama razvijaju. Potpuno spremna na ponizenja, sve suprotno od SO na asc u Le, bez dostojanstva, ali, itneresantno, vrlo svesna toga i sebi iskreno odvratna.

Bila je karatista (Ile je ovo odlicno video), crni pojas, fizicki spremna, vitka, visoka, neatraktivna u venerijanskom smislu reci, ali prosecnog nekog utiska, sto se fizikusa tice. Na prvi susret zakljucila sam sve, osim da se radi o psihopati.

Njen MO i njeno SO su, ispada, totalno nepovezani jer ona emocionalni nivo licnosti ne moze da integrise. Stvari racionalno prihvata, ali kao i fizickom invalidu kome nedostaje deo tela, njoj nedostaje taj osecajni kapacitet. Potpuno bez volje, pod pritiskom svojih nemira i nagona koji je nesvesno vuku ka neostvarivoj integraciji licnosti (povezivanje muskog i zenskog nivoa licnosti, emocionalnog i racionalnog dela), ne moze da se skrasi ni na jednom radnom mestu, seli se dva puta godisnje, cesto putuje, vraca se kod roditelja (sada je kod majke), ponovo odlazi, nalazi novog partnera, euforicno zapocinje vezu i jos brze je taj novi ostavlja...

Advokat licencirani po struci. Fakultet lako zavrsila, sve po redu, nista posebno po inteligenciji, vise inteligentna nego sto to nije. Novac je uopste ne interesuje, lako ga trosi, sve bi pare dala da bude normalna kao drugi ljudi. I ja sam joj tu neku profesionalnu afirmaciju prepoznala (kako drugacije sa SO na asc i JU u 10.) i bila je dobro startovala, radila neke solidne poslove, ali sve je to palo u vodu od pre neku godinu kada je i ovu depresiju zaradila i krenula na terapije (hemijske i psihoterapijske).

Ako pogledamo dvanaestine, MO je u Le gde je i SA, SO, asc. MA, takodje, dvanaestinom dolazi na asc pa tu sada citavu guzvu imamo. Ja fortunu ne okrecem, a u njenom natalu SO je oko horizonta pa ne mozemo do kraja tvrditi da je rodjenje nocno. 12. kuca na kojoj je Ile insistirao je, cini se, ovde presudila. Ona je tipican slucaj maleficnosti ovog mundanog segmenta.

Tacka ljubavi koju jos zovu tackom koja pokazuje koliko smo voljeni ili ne je u Sa, JU je dispozituje izvan aspekta i stoji kod Plejada (placnih sestara) i vrlo bliskom aspektu sa SO, vladarem asc. Nju, zaista, ne vole. Ne vole je ni kolege, prijatelje, prakticno, nema...Tacki ljubavi suprotna tacka je, prema Froliju, tacka ocaja, sa obrnutom formulom, ME tacka koja kod nje pada na 10 Ta i dodekatemorijom dolazi u Le gde imamo pomenutu guzvu.

Sve u svemu, cini se da joj solarni i lunarni deo licnosti ne funkcionisu prema normalnoj, prirodnoj vezi i ceo njen dosadasnji zivot je borba za uspostavljanje te konekcije. To je osnova svake individuacije i vecina ljudi tu osnovu ima. Kod nje ni taj minimum nije dobijen rodjenjem. Dzon je u svom simplifikovanom nacinu astroloske interpretacije zakljucivao da nije srecno imati vladara asc na asc, u znaku asc jer to osobu odvaja od drugih ljudi, od prirodne i prave interakcije. Cini se da je ovde to slucaj.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Ile

  • *****
  • 313
    • Beyond The Heaven
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #612 poslato: Februar 23, 2013, 09:24:47 posle podne »
Aha. Veoma interesantan i pomalo zalostan primer.

Vidis, na prvom pogledu Mesec partilno na Duha, kao i dvanaestina Sunca na Meseca, cini se da povezuje Sunceve i Meseceve elemente njene licnosti, ali se ipak to desava u maleficnom 12.
Ja sam hteo da napomenem to da Mesec vlada Tackom Bolesti i Infirmities, koja je tacka 6. kuce, i ta se tacka nalazi u Raku, i da se mozda radi nesto na njenom emotivnom nivou, t.j. intelektualnom posto je Mesec na Duhu, ali sam posle krenuo u drugom  pravcu i zaboravio.

Uh taj Mesec u 12 mi je uvek nekako problematican po emocije i iracionalnosti. Nekako nema dodir sa osobi, cini od Meseca duple iracionalnosti, sto po prirodne signifikacije, sto po aksidentalne, u ovom slucaju 12.

Znaci, na prvoi pogled i utisak, ona ne deluje na psihopat?
« Poslednja izmena: Februar 23, 2013, 09:31:55 posle podne od strane Ile »

*

Van mreže Cherry

  • *****
  • 258
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #613 poslato: Februar 23, 2013, 09:27:43 posle podne »
Šteta što joj ova duada So/Mo nije pomogla da se integrišu koliko-toliko.

Meni su nekad simpatični ljudi sa averzijom svetala:),ali možda kasnije kroz godine to postaje da bude manje simpatično, čak i kod običnih ljudi koji nemaju ovakve dijagnoze. Verovatno imaju sve više problema da uspostave emotivni sklad.
Možda je problem ovde što su oba svetla jaka i oba u vezi sa XII kućom, na neki način.

Mislim da je baš teško izabrati pravi pristup, jer sa takvim osobama se nikad ne zna, kako mogu da odreaguju..
Baš je tužno gledati kada nečiji život ide od boljeg ka sve lošijem stanju..
« Poslednja izmena: Februar 23, 2013, 09:36:13 posle podne od strane Cherry »

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna astrologija (primeri)
« Odgovor #614 poslato: Februar 23, 2013, 09:49:48 posle podne »
Znaci, na prvoi pogled i utisak, ona ne deluje na psihopat?

Ne, uopste. Vrlo komunikativna i pristojna na prvu loptu. Uljudna, otvorena. Istina je, zapravo, da je ona veoma neobican psihopata jer prepoznaje meru u stvarima i okolnostima i ume da se kaje. Na silu, racionalno, ali postupa prema uputstvima psihijatra (prvo je isla kod psihologa). Neke stvari, ispade i situacije ovde ne mogu da iznosim, a sto se komunikacije tice, interesantno, ja nekako uspevam sa njom da pricam i ona mi se uvek vraca. Meni je zanimljiva zbog izrazite racionalizacije  problema sa njene strane. Ljudi najcesce ne znaju sta sve psihopatija podrazumeva i uvek se vezuje za imidze iz filmova na tu temu, a statistika kaze da je svaka 10 osoba u nekoj meri psihopaticna. Danas u psihijatriji ovaj termin nije vise oficijelan i zamenjuju ga sa "granicni poremecaj licnosti". Nebitno sada za izlaganje, ali sustina se svodi na vrlo intimno neuskladjene induvidue koje ne umeju prosecno da funkcionisu u odnosima i okolnostima. Ona je jos i dobra kakvih primera ima.Termin njenog asc  i dekada su pod MA signifikacijom i verujem da negde prikriva vrlo opaku i nekontrolisanu agresivnost. Za sada je ona verbalno usmerena prema njoj samoj, ali se bojim da moze da krene i ka spolja. Verujem takodje da mnoge stvari ni ja ne znam o njoj i da mi ih i ne govori.

I sama imam nepovezane luminare, ali ni izbliza nisam ovakva. Nisam sigurna da je samo do toga, negde dublje u natalu cuci simbolika ovolike disfunkcionalnosti. Ona uz sve ima i, kakvog-takvog, benefika na uglu i mozda je on koci od vecih nevolja i nesreca.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com