Natalna svastara

 • 215 Odgovora
 • 113463 Pregleda
Re: Natalna svastara
« Odgovor #45 poslato: April 21, 2013, 05:04:41 posle podne »
Mozes i ovde ako nije problem sto su javno podaci prikazani a ako je potrebna privatnost onda mi posalji na pp :)

Re: Natalna svastara
« Odgovor #46 poslato: April 21, 2013, 05:08:04 posle podne »
Ja se nadam da nije problem,eto ostavicu,pa slobodno moze da se brise,u pitanju je moja prijateljica.
2.08.1974  19;30 Bg
Imala je jednu vezu dugu 3-4 god,i jednu 2 godine,sve ostalo potpuno nebitno,ni 2 meseca da se skupi.

Re: Natalna svastara
« Odgovor #47 poslato: April 22, 2013, 11:58:55 pre podne »


Kod ove karte je nezgodno to sto joj ni jedan tripl. vladar ne vidi Asc pa je verovatno ponajvise opisuje ovaj Mesec u Vodoliji koji je u opoziciji sa Suncem vladarem 7. kuce. Ionako nije dobro imati opoziciju Meseca i Sunca a jos kada se protezu kroz 1. i 7. znak nekako dodje jos gore jer upravo ukazuje na dve suprotnosti a ovom prilikom i bez recepcije. Verovatno je ti njeni muskarci iritiraju svojom nekom cvrstinom i viskom misljenjem o sebi. Sunce vidi desc i to je dobro, to ne spada u primer averzije ali jeste tacno da se sa vl. asc ne vidi ni preko jedne planete ( slicno kao kod mene ). Ovaj Mars u 8. znaku ali 7. kuci je pretpostavljam doneo tu vezu od 3-4 godine. Losa recepcija ali sa Saturnom se vidi preko sextila pa je pretpostavljam taj sextl nekako drzao tu vezu.

Ako bismo gledali preko Sunca i njegovih aspeketa muza oni ne postoje, Sunce osim sa Mesecom se ne vidi ni sa jednom planetom. Nisam sigurna ali mi se cini da samo aktivacijom tog Marsa moze kod nje nesto da se desi ince ovako tesko. A taj Mars posto je u 8.znaku od asc i ne daje recepciju Saturnu verovatno nakon nekog vremena rasturi vezu,hm.
« Poslednja izmena: April 22, 2013, 12:12:43 posle podne od strane LadyInRed »

Re: Natalna svastara
« Odgovor #48 poslato: April 22, 2013, 01:46:22 posle podne »
Ja sada gledam ovu kartu,nesto mi nije jasno,ona ima ukljestenu I i VII kucu  ???

Re: Natalna svastara
« Odgovor #49 poslato: April 22, 2013, 02:57:37 posle podne »
Mislim da se u tradiciji ne spominje ukljestenost kada je postavka kuca u pitanju  :)

Re: Natalna svastara
« Odgovor #50 poslato: April 22, 2013, 02:58:46 posle podne »
Mislim da se u tradiciji ne spominje ukljestenost kao pojam odnosno pojava ili sta je to vec :)
Ok,ali druga kuca pocinje u ovnu kada uradim kartu na astro.com,a po ovoj karti je vrh druge u ribama,zato mi nije jasno?

Re: Natalna svastara
« Odgovor #51 poslato: April 22, 2013, 02:59:55 posle podne »
Pa to je zbog razlicitog sistema kuca koji je podesen na astro. comu i kod mene u Morinusu.

Re: Natalna svastara
« Odgovor #52 poslato: April 24, 2013, 02:30:17 pre podne »
Posto sam nedavno instalirala morinus,tek sada i konacno otkrih almuten svake kuce. Ono sto me interesuje kako almuten kao vladar neke kuce utice na tu kucu? Recimo vladar neke kuce je MA,a almuten je So,sta to znaci?

*

Van mreže Natasa

 • *****
 • 1570
  • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna svastara
« Odgovor #53 poslato: April 24, 2013, 11:05:13 pre podne »
Isto sto i vladar, gledaj gde se nalazi i u kakvom stanju i povezi. Ne samo almuten, vec i vladar egzaltacije, a narocito, vladari tripliciteta,  s tim sto u vezi sa njima znacenja kuce se ponegde nivelisu. Necu sada o tome ovde, jer koliko sutra planiram dve neke teme da spojim, jedna od njih ce ukratko biti i o triplicitetnim znacenjima. Kod almutena je problem taj sto se vezuje za vrh kuce, a isti moze pasti u razlicite termine i dekanate, pa i znake jer zavisi od podele prostora (konkretnog sistema), tako da je almuten prilicno relativna kategorija, osim ako nije apsolutni pa ne zavisi od vrha, poput SO u Ar u dnevnoj karti, pre MA termina, kada sigurno ima najveci sticaj, ili MO u Ta u nocnoj ili SO u Le u dnevnoj i sl. Ja, licno, ne savetujem almuten vezan za vrh kuce, jedino apsolutni i gledam ga kao i vladara, s tim sto se cesto desava da je almuten ujedno i triplicitetni vladar sto prilicno olaksava stvar jer je lako za usmeriti, ali o tome cu, nadam se, vec sutra. Vladar egzaltacije planete je, takodje, vrlo znacajan jer simbolizuje, ili nase maksimalne domete, odnosno, maksimalne domete svega onoga sto kuca simbolizuje u nasem zivotu, ili nase neostvarene aspiracije u vezi sa istom. Da li ce biti ostvarene ili ne, zavisice od stanja vladara egzaltacije, da li je na uglu, u vezi sa vladarem asc, samim asc, svetlom vremena ili bilo kojim od dva svetla. Preporucujem da u vezi sa svim vladarstvima na umu jednako imamao, sistem celih znakova i projekcioni, derivirani sistem podele prostora.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

Re: Natalna svastara
« Odgovor #54 poslato: April 24, 2013, 11:38:41 pre podne »
Da, ja recimo alumten ne gledam ali egzaltiranog vladara obavezno. Posto sam najvise gledala partnerstva nekako sam zapazila da ako su egzaltirani vladari asc i desc u losem odnosu cesto budu i problematicni odnosi. Pretpostavljam da kod onih znakova u kojima ne postoje egzaltacije ( cvorove ne racunam ) tu tripl. vladari dodju do veceg izrazaja ?! Odnosno hajde sacekajmo taj tekst pa onda mozemo da komentarisemo :)

*

Van mreže Natasa

 • *****
 • 1570
  • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna svastara
« Odgovor #55 poslato: April 24, 2013, 11:42:31 pre podne »
To ce biti tekst na jednu horarnu temu pa cu da produzim posto pravilo ima veze sa istom. Vladari tripliciteta, prema tom izvlacenju, imaju samostalno i ekskluzivno znacenje, bez vladara domicila, egzlatacije i almutena. U principu, sistem vladara tripliciteta se samostalno primenjuje, odnosno, moze samostalno, ali je istina da se neretko isti poklapaju sa almutenom, domicilom i egzaltacijom, poput SO u vatrenim znacima ili VE nad zemljanim elementom itd.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

Re: Natalna svastara
« Odgovor #56 poslato: April 24, 2013, 11:58:21 pre podne »
ja sam citala o triplicitetnim vladarima i negde mi se cini je bilo reci o njihovoj aktivaciju u razlicitim zivotnim dobima dok neki govore o prosto razlicitim stvarima o kojima upravljaju. mene bas zanima d ali deluju po 1/3 zivota ili se aktiviraju u zaivnosti od progresija/direkcija i tome slicnom.

*

Van mreže Natasa

 • *****
 • 1570
  • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Natalna svastara
« Odgovor #57 poslato: April 24, 2013, 12:21:39 posle podne »
Na to drugo sam mislila, a sto se tice podele na zivotne periode, nisam dosla do takvog zakljucka u praksi. Mislim da to bas i ne stoji, to da prvi triplicitetni vladar nosi prvu trecinu zivota itd. Do suprotnih zakljucaka sam dolazila tako da mi ta teorija, iako vrlo logicna, se pokazuje varljivom u praksi.
« Poslednja izmena: April 24, 2013, 12:44:29 posle podne od strane Natasa »
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

Re: Natalna svastara
« Odgovor #58 poslato: April 24, 2013, 12:30:28 posle podne »
E bas me je to zanimalo kako se pokazalo u praksi. Hvala ti :)

Re: Natalna svastara
« Odgovor #59 poslato: April 24, 2013, 02:43:19 posle podne »
Da, ja recimo alumten ne gledam ali egzaltiranog vladara obavezno. Posto sam najvise gledala partnerstva nekako sam zapazila da ako su egzaltirani vladari asc i desc u losem odnosu cesto budu i problematicni odnosi.
Jedva cekam text :)  Lady,da li mislis ako su recimo egz.vladari u kvadratu? Ili mislis na dostojanstva?