Karijera i posao u natalnoj karti

  • 197 Odgovora
  • 122714 Pregleda
*

Van mreže Tanja

  • *****
  • 310
    • AstroSensa
Re: Karijera i posao u natalnoj karti
« Odgovor #15 poslato: Decembar 06, 2012, 02:28:05 posle podne »
Ako bih "birala" notu, onda bih SA pripisala do, kao početnu i završnu. Analogija sa I i VIII kućom, i u sistemu od XII kuća, ali i u sistemu od VIII kuća.

A što se opštih forumla tiče, na moju veliku žalost, potpuno tačno :( što nama samo otežava posao.
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Karijera i posao u natalnoj karti
« Odgovor #16 poslato: Decembar 06, 2012, 02:50:30 posle podne »
Ajmo ovako. Proverila sam nekoliko rodjenja u vezi sa afirmisanim gitaristima. Za vecinu, natala nema, samo datum, ali i tu se nesto zanimljivo moze pronaci.

Tom Morelo 30.5.1964. Nju Jork. SA orjentalan od SO i okcidentalan od MO, istina sirok luk, ali zadovoljava Ptolomejevo pravilo. SA je u nemom znaku, ali znaku VE egzaltacije i egzaktno 120 sa VE.

Dzon Majer 16.10. 1977. Bridzport, SAD. I on ima orjentalnog SA u solarnom znaku, blizu Regulusa, u aplikacionom sekstilu sa SO u Li, njegovoj egzaltaciji. Dakle, i uzajamna recepcija.

Dzek Vajt 9.7.1975. Detroit. Kod njega SO0SA. I MO je tu, ali oko podneva, ne znamo tacno vreme.

Dejvid Gilmor, Britanac, rodjen 6.3.1946. SAoMA 120 SO. SO0VE u Pi (VE egzaltacija). Ponovo veza SO-SA-VE, s tim sto u par primera pronadjoh i MA istaknutog uz SA ili SO (ne znam da li ikakve veze ima sa ovim).

Hendriks, 27.11. 1942. 10.15. Sijetl. SA, almuten mc-a 180 SO u Ge (glasni znak)

Robert Dzonson, 8.5.1911. Hejzelharst, SAD. SA-ME-SO u istoj liniji, na 7 stepeni razlike, u VE znaku. SA prvi u orjentalnom sledu, pre ME.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Karijera i posao u natalnoj karti
« Odgovor #17 poslato: Decembar 06, 2012, 03:05:38 posle podne »
Da se razumemo, uopste Mikijev primer ne dovodim u vezu sa ovim zbog SA0SO u kraljevskom znaku. Ovo sam iznela na Tanjinu opasku o gitaristima. Znam da Mikijev primer sa ovim nema veze.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Cor scorpii

  • *****
  • 244
  • ARS LONGA VITA BREVIS
Re: Karijera i posao u natalnoj karti
« Odgovor #18 poslato: Decembar 06, 2012, 05:12:10 posle podne »
Citat
Pogledaj natal Ive Andrića i obrati pažnju na ME ;)

Sta 'oces ti od Andricevog ME?  :)

Mega brz, za rodjenje par sati nakon ponoci jos i na istom stepenu kao i SU, sto je veoma ojacavajuci/benefican faktor. Mislim da bi se trebala bataliti srednjevjekovna definicija kazimija i tih famoznih 17 lucnih minuta orbisa pa jos i poklapanje po latitudi kao suvise cjepidlacna,plod vise matematike i trke za egzaktnoscu modernog doba nego astrologije.

 Jedan stepen je cjelina za sebe, i nosi svoju specificnu sudbinu - moira pa odatle i monomoiria - a mislim da njegova ME/SU superiorna konjunkcija nije slucajno na stepenu MO(fantazija) a u terminu JU(slava/pocasti).

A o karijeri ove tete cu kasnije, moram sad opet na pos'o  ;D
« Poslednja izmena: Decembar 06, 2012, 07:57:25 posle podne od strane Cor scorpii »
https://klasicnaastrologija.wordpress.com/
https://7heavenastrology.wordpress.com/
Psalm 14:1  The fool hath said in his heart, there is no God.
Proverbs 9:10 The fear of the LORD is the beginning of wisdom

*

Van mreže Cor scorpii

  • *****
  • 244
  • ARS LONGA VITA BREVIS
Re: Karijera i posao u natalnoj karti
« Odgovor #19 poslato: Decembar 06, 2012, 11:51:57 posle podne »
Sta reci, koju posluku porati?  :D  http://www.youtube.com/watch?v=rlecPrTqPmk  :D

Ova zena ima nekoliko elemenata koji ubjedljivo ukazuju na malo visi polozaj u drustvu a to su

 - POF u 1. i njen vladar na MC, egzaltiran i u triplicitetu
 - SAN na uglu MC, njen almuten je SU, vladar MA postavljen u beneficnom 5.
 - svjetlo vremena kao vladar AC u 10. u kraljevskom znaku nosi veliku teznju ka profilisanju/isticanju/moci i uticaju
 - dva od tri trigonska vladara svjetla vremena su u 10.
 - i drugo svjetlo je egzaltirano u 10. znaku od POF, iako mu je hendikep sto je na samom pocetku faze pa pati od nedostatka svjetlosti
 - 4. planete na uglu 10., 5 od 7. planeta iznad zemlje

SU/SA konjunkcija je meni  ovdje najveca zagonetka, po pitanju njenih efekata. SU je prirodni sig. oca u dnevnom horoskopu(i vladar tacke tate na 9. stepenu Le), SA je almuten IC pa zajedno na MC upucuju na zakljucak da se nastavila baviti necim sto je otac radio, sto je naslijedila od njega a tice se nepokretne imovine/zemlje tj. njenih bogatstava. SA time prirodno vlada. MO prva aplikacija nakon SAN je upravo s njim.

On ima resurse, jer je u terminu/triplicitetu, u sekti i hajzu pa se ne moze reci da ovaj nema svojih dobrih strana. Veli Abu da ni svaki pad nije jednaka patnja, SA i Ar imaju suvocu kao zajednicki kvalitet. Sto ne znaci da ovaj nije donio sebi svojstvene kontroverze,neprijateljstva,prepreke, neku vrstu ozloglasenosti i sl. jer vlada 7. i 6. a u Ar se pored svega ipak neugodno osjeca, pa ce efekti njegovog autoriteta ipak sadrzati elemenat korupcije.

SU/SA mi nekako lici na biznis sa zlatom, a umijesanost 9. znaka bi ukazivala i na inostranstvo  :)

A ova grupacija dalje u Ta mi opet lici na jos jedno zanimanje/talenat, koje ima veze sa pisanom/izgovorenom rijeci, fantazijom jer MO na ME aplikacijom gura sav svoj kvalitet egzaltacije/tripliciteta i tako ga enormno jaca. To je nesto po cemu je ona veoma zapazena jer je konjunkcija u 10. od AC/POF  a MO je vladar tacke duha solarne simbolike i tacke egzaltacije koja svjedoci o drustvenom statusu. Buduci da kulminira...

Temperament je na brzinu gledajuci primarno kolerican,ali ima tu i upadljivih elemenata melanholije najvise kroz MO u zemljanom znaku, konjunkciju sa prirodno suvim/hladnim ME i njegovim najblizim aspektom ka stepenu AC iz suvog/hladnog znaka. SU do SA daje dobru dozu stani/kreni mentaliteta, ali smatram da SU preteze zbog toga sto aplicira pa ga prevazilazi i nadjacava a SA mu opet daje recepciju sto mu uzima zaoku. Ovo bi moglo da oznaci jednu poprilicno bezobzirnu osobu, koja se lakta kad nesto 'oce jer je upadljiv nedostatak vode u karti a prakticne kalkulacije melanholije i uzavreli despotizam kolera sto grabi ka vrhu ne ostavljaju mnogo prostora za obzir i samilost  kad se udruze  ;D sangvinije tu svakako ima, ali ona je u sluzbi kolera.

Sta reci...imam utisak da sam se samo nevidjeno nalupao. Spava mi  se,ne radi mi vise mozak trebao sam ovo ostaviti za sutra ali ko ce toliko cekati. Kopka me sta je po zanimanju, meni se cini da ispunjava kriterijume za sve moguce - od sinje nesretnice do komandanta papske svajcarske garde  :D :D :D
« Poslednja izmena: Decembar 06, 2012, 11:54:35 posle podne od strane Cor scorpii »
https://klasicnaastrologija.wordpress.com/
https://7heavenastrology.wordpress.com/
Psalm 14:1  The fool hath said in his heart, there is no God.
Proverbs 9:10 The fear of the LORD is the beginning of wisdom

*

Van mreže Tanja

  • *****
  • 310
    • AstroSensa
Re: Karijera i posao u natalnoj karti
« Odgovor #20 poslato: Decembar 07, 2012, 12:01:41 pre podne »
Ovo sam iznela na Tanjinu opasku o gitaristima.

Možda smo uzurpirali Mikijevu temu, mada mislim da nije skroz off.
Kod ove "moje" trojce, SA svuda okcidentalan, i jedino kod Santane imamo da je vladar MC-a, a na samom IC-u je u Le, između svetala.
Kod svih ima nekih fiksnih zvezda u kombinaciji, a Pejdž prednjači u tome.
Blekmuru je čak u nemom znaku.
« Poslednja izmena: Decembar 07, 2012, 12:03:17 pre podne od strane Tanja »
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Ile

  • *****
  • 313
    • Beyond The Heaven
Re: Karijera i posao u natalnoj karti
« Odgovor #21 poslato: Decembar 07, 2012, 03:38:04 pre podne »
Ne narocito, ali znam ponesto i o tome. Ja sam se povela za simbolikom Apolona, solarnih kultova i bozanstava i vladarstvom nad muzikom. SA je ukljucen u ovu pricu, negde sam procitala istu, jer je poslednja i prva sfera, sa njim, prema nekima, pocinje i zavrsava muzicka lestvica, prema drugima on vlada notom fa, prema trecima notom si, a prema cetvrtima do...Svasta sam nesto citala, ali taj SA, a u vezi sa solarnom referencom (kraljevski znak, aspekt sa SO, prvi u orjentalnom sledu, prvi do SO, doriforijska pozicija...), ima veze sa sluhom i instrumentima. JU je vise naglasen kod vokala, ali i tu imamo pricu o glasnim znacima.

SA, kao i svaka planeta, vlada stotinama razlicitih manifestacija i uvek je poenta kontekst. SA, tako, jednako moze biti istaknut kod gitarsite, zemljoradnika, fizicara ili ortopeda (imam i takav primer). Sve u okviru konteksta, manje prema vecem. Nema opstih formula. Praksa mi je stotinama puta potvrdila ovo.

Da, ćini mi se da Zoler kaže kako Jupiter daje operske pevače, t.j. oni koji utiče na ljude svojim rezonantnim glasom.

Mislim da si baš dobro ušla u simboliku planete i njihovu povezanost sa muzikom.
Ja kao muzičar bi možda trebao da kažem nešto više o tome, ali na žalost nisam mnogo čitao o korespondenciju između muzike i astrologiju.

Ovo o orijentalnim Saturnom i gitarista je interesantno. Ja imam orijentalni Saturn od Sunca i oksidentalni od Meseca, i moji je prvi instrument Gitara (drugi piano). Moj Saturn nema vladarstvo u 10, ali je u Škorpiju (nem znak), a tu se nalazi i Mars koji jest vladar MC-a.
U nekom drugom prilikom ču priložiti moju kartu, jer sa 28 godina sam neko ko je promenio nekoliko bavljenja, t.j. profesija - preko profesionalno bavljenje fudbala, muzikom,a evo sad opsednut astrologijom - mislim da kad bi bio msiteriozna karta, posramotio bi i Bonatiju i Valensa, sve redom bi pali na ispitu tumačenja profesionalnog signifikatora moje karte lol


« Poslednja izmena: Decembar 07, 2012, 03:41:13 pre podne od strane Ile »

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Karijera i posao u natalnoj karti
« Odgovor #22 poslato: Decembar 07, 2012, 09:23:28 pre podne »
Ti mora da si neki kardinalac ili ti je vladar asc kardinalan, ili na kraju nekog fleksibilnog znkaka pred kardinlanost ili su ti ulovi promenljivi pred kardinalnost...Varijacije na kardinalnu temu? Ovo sa SA izmedju svetala ga postavlja visoko u hijerarhiji.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Karijera i posao u natalnoj karti
« Odgovor #23 poslato: Decembar 07, 2012, 09:29:21 pre podne »
Posle pisanja ovog posta vidim da si pomenuo Ile, na temi Hajz, da si kardinalac  8) Volim kada prepoznam na prvu loptu. Za razliku od modernista, koji pogadjaju slabo manifestne solarne znake, mi volimo da ciljamo element i kvalitet. Istina, Cor me je zbunio od pocetka jer mu je SA na asc nekako zacinjen ;)

Ajde sad' da Miki aminuje, da ne presecamo temu. Zbunice se citaci.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže zmaj

  • ***
  • 26
Re: Karijera i posao u natalnoj karti
« Odgovor #24 poslato: Decembar 07, 2012, 10:11:42 pre podne »
Moguce je da je ova zena iz potrebe da digne saturna i veneru i prozivi svoje egzaltacije iskoristila ili bila motivisana nekim sopstvenim defektom na fizickom ili poslovnom planu postala vojni atase ili preduzimac netipican za zensko zanimanje.
 ???
« Poslednja izmena: Decembar 07, 2012, 10:14:33 pre podne od strane zmaj »

*

Van mreže Miki

  • *****
  • 587
    • Astrologija.online
Re: Karijera i posao u natalnoj karti
« Odgovor #25 poslato: Decembar 07, 2012, 10:28:08 pre podne »
Nema me jedan dan a vi se raspisali, znači treba da bacim udicu i ne prisustvujem, hahahaha.
Možda bi negde drugde u nekoj srećnoj zemlji bilo nešto od nje. Jedan od mojih primera večitih adolescenata. Napustila neku umetničku akademiju, i od 26. godine radi privremeno povremen poslove, sekretarsko-kurirskog tipa, a preživljeva okačena na majčinu penziju. Previše dobrih postavki, premalo aspekta.
Ajte na temu sinastrije, imam još jednu interesantnu priču, ali ne ovako netipičnu.
http://astrologija.online/

Robert Zoller:But in order for that to happen, I had to clear a lot of rubbish out of the way. The rubbish was New-Age astrology, New-Age ideas about magic, New-Age ideas about alchemy, and things of that sort. Which are all cul-de-sa

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: Karijera i posao u natalnoj karti
« Odgovor #26 poslato: Decembar 07, 2012, 10:45:41 pre podne »
Mozda bi se izvukla da je uzela gitaru u ruke. :)
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Miki

  • *****
  • 587
    • Astrologija.online
Re: Karijera i posao u natalnoj karti
« Odgovor #27 poslato: Decembar 07, 2012, 10:47:15 pre podne »
ili neki drugi ručni rad, no poenta je da skoro 20 godina trpi posledice emotivnog razočarenja
http://astrologija.online/

Robert Zoller:But in order for that to happen, I had to clear a lot of rubbish out of the way. The rubbish was New-Age astrology, New-Age ideas about magic, New-Age ideas about alchemy, and things of that sort. Which are all cul-de-sa

*

Van mreže zmaj

  • ***
  • 26
Re: Karijera i posao u natalnoj karti
« Odgovor #28 poslato: Decembar 07, 2012, 10:54:16 pre podne »
a mozda ce se i izvuci kad vise ne bude dete
vidis da je atase samo kurirski  :) prenosi tajne poruke

*

Van mreže Tanja

  • *****
  • 310
    • AstroSensa
Re: Karijera i posao u natalnoj karti
« Odgovor #29 poslato: Decembar 07, 2012, 11:26:45 pre podne »
Nema me jedan dan a vi se raspisali, znači treba da bacim udicu i ne prisustvujem, hahahaha.
Možda bi negde drugde u nekoj srećnoj zemlji bilo nešto od nje. Jedan od mojih primera večitih adolescenata. Napustila neku umetničku akademiju, i od 26. godine radi privremeno povremen poslove, sekretarsko-kurirskog tipa, a preživljeva okačena na majčinu penziju. Previše dobrih postavki, premalo aspekta.
Ajte na temu sinastrije, imam još jednu interesantnu priču, ali ne ovako netipičnu.

Bokte, ovo SO nikako nije došlo do izražaja?

Umetnička akademija kažeš? Pa to bi možda moglo da se poveže sa ovom orijentalnom VE, al retrogradnost, van sekte i izgon odradilo svoje.

Ipak, očekivala bih nešto više od ovog SO kao vladara Asc i tripliciteta, bar do 25-e godine.
Kurirski i sekretarski poslovi su u "domenu" ME, a kombinacija sa ovim slabo vidljivim MO očigledno nije dala da se u tome "proslavi".
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović