28 lunarnih kuca

  • 35 Odgovora
  • 22581 Pregleda
*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
28 lunarnih kuca
« poslato: Mart 13, 2013, 07:20:43 posle podne »
28 LUNARNIH ZASTANAKA (KOSMOS UNUTAR KOSMOSA)

Da se sve sadrzi u svemu objasnjavaju bazicni odnosi unutar astroloskih predmetnih postulata. Dva nebeska kruga univerzalnih ideja, solarni Zodijak i krug nebeskih kuca (manzila), odrazavaju se jedan u drugom na isti nacin na koji i Mesec odrazava solarnu svetlost prema aktuelnom vidljivom obliku na nebu. Zodijak, koji se u misticnom islamu naziva sferom zodijackih kula, jeste idejna ukupnost svega manifestovanog i nemanifestovanog izvan bozanske licnosti per se. Zodijak je tako plan sveukupnosti, ne samo stvorenog vec i nestvorenog, ne samo aktuelnog vec i potencijalnog, ne samo vremenog vec i etericnog, dakle svega koje se kroz sve ostalo (manifestovano ili ne) sadrzi prema onom hermetickom postulatu koji kaze da se cudo jedne jedine i najmanje stvari tvori kroz odnos hijerahijski ustrojenih nivoa svega postojeceg.
Ispod Zodijaka pozicionirana je sfera fiksnih zvezda koja se odslikava u sferi zodijackih kula (Zodijaku) i koja se jos naziva i sferom Mesecevih stanica (manazil). Na nacin na koji nase Sunce predstavlja centar manifestacije prve bozanske svetlosti za ovaj vremenski deo Kosmosa, sfera zvezda nekretnica simbolizuje promaljanje prve svetlosti iz superiornih, etericnih svetova. Od svih kretanja astroloskih planeta jedino kretanja Sunca i Meseca mogu biti predstavljena pravilnim krugovima na pozadini fiksnih zvezda (vidljivom nebeskom svodu) iz prostog razloga duple uslovljenosti prividnih planetarnih orbita solarnim i terestrijalnim (zemaljskim) centrom. Zemlja i Sunce predstavljaju dva centra ovog dela Univerzuma iz dve suprotne perspektive. Dok je Sunce centar za coveka, dotle je covekova pozicija centar iz perspektive bozanskih sfera.
Interakcija izmedju Sunca i Meseca, dve misticne sustine ovog dela univerzuma, manifestuje se u dvadesetosmodnevnom lunarnom ciklusu prolaska nebeskog prostora koji se deli na jednak broj lunarnih  stanica, znakova, lunarnih kuca. Ova lunarna nebeska kruzna staza, s obzirom da je projektovana prema sferi fiksnih zvezda, a ne prema sferi Zodijaka, nije staticna i njen pocetak se ne poklapa trajno sa pocetkom solarnog Zodijaka, tj. sa prolecnom tackom. Tacka preseka lunarne i solarne orbite, koje poznajemo kao dve tacke, Zmajevu glavu i Zmajev rep, prolazi ceo krug vidljivog zvezdanog svoda za 18 godina. Ovaj osamnaestogodisnji ciklus simbolicki se rezimira (sumira) fiksiranjem sfere lunarnih manzila prema solarnom Zodijaku, u tacki prvog ekvinocija. 28 ovih podeoka sfere zvezda nekretnica odgovara pitagorejskoj sumi zbira prvih 7 brojeva dekade koji simbolizuje razvijanje i izlaganje lunarnog ritma na sukcesivan nacin, bez prekida, a u odnosu prema vertikalnoj hijerarhiji planeta i elementalnom sublunarnom prostoru.
Odnos izmedju Sunca i Meseca u misticnoj tradiciji abrahamskih religija simbolizuje vezu izmedju cistog bozanskog intelekta i njegovog odraza u ljudskoj formi (covek je sazdan prema licu Bozijem). Receptivnost i transmisivnost lunarne sfere prema Zemlji i covekovom svetu pokazuje se i kroz vezu Meseca i prorocke uloge u istoriji covecanstva. Islamski ezotericizam rasporedjuje ove funkcije prema planetarnim sferama koje se dalje, prema principu s pocetka price da se sve sadrzi u svemu, transponuje na sferu lunarnih stanica, odnosno, sferu fiksnih zvezda. Unutar ovakve duhovne perspektive Avramu pripada Saturnovo nebo, Mojsiju Jupiterovo, Aronu Marsovo, Enohu centralno Suncevo nebo, Josifu Venerino, Isusu Merkurovo i Adamu, prvom coveku, nebo Meseca. Enohu pripada centralna pozicija jer on predstavlja “bozanskog coveka” par exelance, prvu duhovnu velicinu Adamovih potomaka i istorijski prototip svih ljudi koji su spoznali Bozansko. Adam je prvi covek, predstavnik onih kosmickih karakteristika koji su svojstveni iskljucivo coveku i niti jednom drugom stvorenom bicu i koji kao takav svoju svojstvenost iznosi kroz ulogu posrednika izmedju Neba i Zemlje i zato njemu pripada lunarna sfera.

« Poslednja izmena: Februar 17, 2017, 11:09:34 posle podne od strane Natasa »
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: 28 lunarnih kuca
« Odgovor #1 poslato: Mart 13, 2013, 07:21:12 posle podne »
BOZANSKI KVALITETI

Prvi razlog manifestacije svih astroloskih ciklusa jeste umnozavanje i razvijenje mogucnosti manifestacije (postojanja) i ovaj je proces simbolicki predstavljen kroz ukupnost Bozanskih kvaliteta, odnosno, Bozanskih principa. Broj tih kvaliteta je neizbrojiv, ali zarad konceptualne jednostavnosti oni se simbolicki mogu grupisati u definisane grupe. Na taj nacin i ova grupa od 28 lunarnih manzila ima direktnu vezu sa mnogim Bozanskim principima. Serija Mesecevih stanica pocinje od prve manifestacije cistog Bozanskog intelekta i okoncava se sa stvaranjem coveka. Hijerarhija koja se na ovaj nacin razvija sazima sve nivoe kosmicke hijerarhije od Zodijaka, preko Neba zvezda nekretnica i 7 planetarnih nebesa. Na ovaj nacin prikazana struktura misticnog kosmosa jeste zamisljeni vertikalni produzetak prema sferi Zodijaka, oblik vertikalne hijerarhije na horizontalnom planu.
Pre Stvaranja ukupnost Bozanskih principa postojala je u stanju kompresije (sazimanja) i tek na Bozanski zahtev (rec, ideju) prema njihovim komplementima ( parnjacima) Bozanski Duh “oslobadja” iste rasporedjujuci ih prema amplitudi posledicnosti tog cina (pustanje u manifestaciju prema maksimumu moguceg). Na ovaj nacin jedinstvo Bozanskih atributa biva upojedinaceno prema imperativu ponovnog ispunjenja. Ovaj proces je proizveo svet i postojanje. Bozanski izdah produzio je egzistencijalnu ravan u ispoljavanju identifikujuci sebe prema primi materii (Aristotelov pojam) i Univerzalnoj Prirodi.
Ciklus kosmickog poretka predstavljen na ovaj nacin, kroz 28 lunarnih kuca, moze biti, poput solarnog Zodijaka, podeljen na kvadrante, koji korespondiraju godisnjim dobima u najnizoj manifestaciji. Svaki kvadrant sadrzi 7 manzila. Prva, prolecna cetvrtina simbolizuje ukupnost Bozanskih kvaliteta pre manifestacije i ovo se stanje okoncava u tacki letnjeg (Rakovog) solsticija koji se tradicionalno i dovodi u vezi sa ascendentom stvaranja Univerzuma. To “okoncavanje” nemanifestovanog sazetka ukupnog potencijala pocinje na stepenu Bozanskog Trona koji se jos priziva kroz naziv “Onaj koji obuhvata sve”. Obuhvatanje predstavlja pomenutu ukupnost svega sto postoji, sto je postojalo i sto uopste moze da postoji. Stepen Bozanskog Trona istovremeno obuhvata otkrivanje premanifestovane ukupnosti i osu oko koje se okrece andjeoska uloga.
Dve naredne cetvrtine (leto i jesen) simbolizuju strukturu citavog formalnog sveta. Ova celina se dalje moze deliti prema svom centru, tj. prema sferi Sunca (srcu sveta) koja se dovodi u vezu sa 15. manzilom i pocetkom jeseni. Prostor izmedju dve pomenute obratnice rasporedjuju 7 planetarnih nebesa i njihovo pripisivanje odgovarajucim Bozanskim kvalitetima. Planete se na ovaj nacin otkrivaju kao prenosnici u manifestaciji ontoloskih, primordijalnih kvaliteta same Bozanstvenosti. Nebo Saturna koje nosi ime ar-Rabb, odnosno, “gospodar”, odrazva neophodnost reciprocitetne uslovljenosti manifestovanih vrednosti jer bez  suprotne kategoriji gospodara, isti ne moze ni postojati. Njemu suprotna kategorija je kategorija sluge. Saturn tako simbolizuje crno-beli pristup poimanju stvarnosti, krajnosti, noc i dan...Nebo Jupitera nosi Bozansko ime al-alim “onaj koji zna”  i za funkciju ima distribuciju intelektualne fakultativnosti manifestovanog svega. Mars, sfera ispod njega, vlada voljnom moci postojanja, nosi ime al-qahir, “osvajac” ili “krotitelj”. Sunce je analogno Bozanskom imenu al-mubin, “ocigledan”. Sunce je intelekt per se dok Mesec predstavlja njegov prenos u manifestaciju covekovog sveta. Razlika izmedju ove dve sfere, sfere Sunca i sfere Meseca, odgovaraju relacijama izmedju reci “istina” i “dokaz” ili “otkrovenje” i “komentari”. Sunce su istina i otkrovenje, Mesec su dokazi i komentari. Venera nosi princip Boga al-musawwir ili “onaj koji oblikuje” i vlada imaginativnom fakultativnoscu ispoljenja. Merkuru pripada ime al-muhsi, “onaj koji broji” sa znacenjem koje se odnosi na broj i specificno znanje.
Dve srednje cetvrtine predstavljaju tako poluciklus ukupnosti prema hijerarhiji nebeske sfere koja se tice astroloskog predmeta po sebi, sfere vidljivog neba i sfere Zodijaka. Poslednja manzila ovog dela celine ( kraj jeseni ) pripada sublunarnom kvalitetu zemlje. U prilozenoj tabeli iznete su sve sfere pojedinacno prema broju i nazivu. Iz tacke zimskog solsticija (1. stepen Jarca) znacenje ovog kosmoloskog modela se menja jer on postaje ascendirajuci (uzdizuci), vodeci kreaciju od elementarnog i upojedinacenog ka sintezi. Simbolika hriscanskog Bozica se i sa ovim moze dovesti u misticku i simbolicku vezu. Prva manzila trece cetvrtine sintetizuje minerale u metale, zatim biljke i zivotinje pa redom, prema rasporedu manzila u prilozenoj tabeli, sinteza se prostire ka stepenima koji u kosmosu pripadaju andjelima, duhovima (dzini u islamu, elementali u prehriscanskoj paganiji) i coveku. Redosled, kao sto se moze videti, pocinje od prostog ka slozenijem organizmu i entitetu, odnosno, od manje individualizovanog ka individiualizovanom u celini. Covek je zato pozicioniran na poslednjem stupnju ove zodijacke, odnosno, manzilske hijerarhije kao bice kome je prepustena poslednja sinteza sveta, iza njega hijerarhije vise nema, on je nalicje Boga samog i sa njm se okoncava upojedinacenje centralnog dela kosmosa. Kao takav, covek za zadatak ima integraciju svih prethodnih stepeni iznad njegove pozicije. Poslednja manzila simbolizuje umnu hijerarhizaciju Univerzuma, ali ne i manifestaciju koja se okoncava na stepenu zimskog solsticija. Ova apstraktna, idejna hijerarhizacija se identifikuje sa idejom univerzalnog coveka, savrsenog ljudskog bica koje postoji u perfektnoj virtuelnoj stvarnosti, cistoj ideji savrsenog modela bica koje se, integrisuci sve principe (Bozanska imena) u sebi i prirodi preko sebe, vraca Tvorcu. Ideja zrtve i obozenja su predstavljeni 28. manzilom u poslednjem delu solarnog Zodijaka, na kraju znaka Riba.
« Poslednja izmena: Februar 17, 2017, 11:16:49 posle podne od strane Natasa »
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: 28 lunarnih kuca
« Odgovor #2 poslato: Mart 13, 2013, 07:23:38 posle podne »
OVAN   1.PRVI INTELEKT   2.UNIVERZUMSKA DUSA   3.UNIVERZUMSKA PRIRODA
BIK   UNIVERZUMSKA PRIRODA   4.PRIMA MATERIA   5.TELO UNIVERZUMA
BLIZANCI   TELO UNIVERZUMA   6.FORMA   7.BOZANSKI TRON
RAK   8.DONJE BOZANSKO POSTOLJE   9.ZODIJAK   10.FIKSNE ZVEZDE I VRATA PAKLA/RAJA
LAV   FIKSNE ZVEZDE I VRATA PAKLA/RAJA   11.PRVO, SATURNOVO NEBO (AVRAM)   12.DRUGO, JUPITEROVO NEBO (MOJSIJE)
DEVICA   DRUGO, JUPITEROVO NEBO (MOJSIJE)   13.TRECE, MARSOVO NEBO (ARON)   14.NEBO SUNCA, SRCE SVETA (ENOH)
VAGA   15.PETO, VENERINO NEBO (JOSIF)   16.SESTO, MERKUROVO NEBO (ISUS)   17.INFERIORNO LUNARNO NEBO (ADAM)
SKORPIJA   INFERIORNO LUNARNO NEBO (ADAM)   18.SFERA VATRE   19.SFERA VAZDUHA
STRELAC   SFERA VAZDUHA   20.SFERA VODE   21.SFERA ZEMLJE
JARAC   22.SVET MINERALA   23.SVETA BILJAKA   24.ZIVOTINJSKI SVET
VODOLIJA   ZIVOTINJSKI SVET   25.ANDJELI    26.DUHOVI
RIBE   DUHOVI   27.COVEKOVA SFERA   28.HIJERARHIZACIJA SVIH STEPENI POSTOJANJA

astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: 28 lunarnih kuca
« Odgovor #3 poslato: Mart 13, 2013, 07:25:12 posle podne »
SINTEZA KAO BICE PER SE

Ukupnost pravaca manifestovanih  bozanskih kvaliteta u svakom trenutku, prema principu da se sve sadrzi u svemu, moze biti zamenjena zbirnom ukupnoscu svih tih pojedinacnih kvaliteta, ali se tada, takva ukupnost, ne shvata kao prost zbir pojedinacnih kvaliteta ili njihova mesavina, vec kao posebna, nezavisna stvar po sebi, s obzirom da posebnost svake odredjene pojavnosti formira jedinstveni, neponovljivi karakter u manifestaciji. Na ovaj se nacin razume i priroda vremena, astroloska priroda vremena jer astrologija  za predmet ima analizu, na prvom mestu, neponovljivog vremenskog trenutka koji, iako potpuno drugaciji od svih trenutaka pre i posle njega, u sebi sadrzi sve druge vremenske trenutke. Svaka pojedinacna stvar u manifestaciji izrazava jedan nov kvalitet koji prevazilazi jednostavnost zbira svih prethodnih stvari. Ovaj kosmicki zakon vazi i za prirode lunarnih kuca. Svaka od njih predstavlja skup pravaca nebeskog prostora i sintezu svih prethodnih kroz jedinstvenu posebnost koja vodi u pravcu objedinjenog Bozanskog kvaliteta. Manzile u nejednakim segmentima padaju na sferu Zodijaka tako sto jedan zodijacki znak sadrzi ili dve cele lunarne kuce i trecinu trece ili samo jednu celu manzilu u sredini svog prostora sa trecinama druge dve na pocetku i kraju. Znaci prve kategorije nazivaju se “cistim” i iz tabele se vidi da su to kardinalni znaci sa kojima pocinju godisnja doba (obojeni crvenom bojom). Druga kategorija su “mesoviti” znaci iz promenljive i fiksne grupe. Manzile iz ove grupe objedinjuju razlicite delove Zodijaka (razlicite znake prema prostiranju kroz dva takva) i ova sinteza predstavlja kosmicki model svih logickih dedukcija prema formi dve premise kada se a=b i b=c prevodi kroz vezu koja tvori sintezu da je a=c. Svet se sastoji od jedinstva ujedinjenih pojedinacnosti dok bozanska nezavisnost obitava u jedinstvu jedinstvenosti. Svaka novostvorena jedinstvenost ogleda se u unutrasnjosti udruzenog mnostva koja je isto sto i posebnost novostvorene rezultante. Poput deteta koje predstavlja sintezu priroda oca i majke i u isto vreme potpuno novi kvalitet i novo bice.
Lunarne manzile mogu se prevesti i na najnizi nivo pojedinacnih natala  tako sto se pojedinacni horoskopski faktori dovode u vezu sa lunarnom kucom u koju pada. Ascendent, vladar ascendenta ili njegov almuten, pojedine tacke, svetla itd. Spisak tih naziva postavljen je redno prema sledu manzila iz tabele.

1.   Prvi, Savrseni tvorac
2.   Onaj koji priziva
3.   Unutrasnjost, Unutrasnji
4.   Poslednji
5.   Spoljasnji
6.   Mudri
7.   Onaj koji obuhvata sve
8.   Onaj koji zamislja
9.   Bogat i nezavisan
10.    Mocan
11.    Gospodar
12.    Onaj koji zna
13.    Pobedonosan
14.    Svetlost
15.    Onaj koji daje formu
16.    Onaj koji racuna
17.    Ocigledan
18.    Onaj koji grabi, Vatreni
19.    Zivuci, Vazdusni
20.    Ozivljavajuci, Vodeni
21.    Onaj koji ubija, Zemljani
22.    Onaj koji sakuplja kamenje
23.    Onaj koji hrani i neguje
24.    Onaj koji ponizava
25.    Snazni
26.    Suptilni
27.    Onaj koji udruzuje
28.    Onaj koji se uzdize

Ponekad neki licni faktor u segmentu ovako opisane manzile otkriva sustinu o coveku. Narocito ascendent, vladar ili almuten ascendenta. Svaka manzila zauzima oko 12,8 stepeni lucnog nebeskog prostora. Manzile koje povezuju dva zodijacka znaka polovinom ove velicine zauzima kraj jednog i pocetak narednog.
« Poslednja izmena: Februar 17, 2017, 11:17:40 posle podne od strane Natasa »
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Tanja

  • *****
  • 310
    • AstroSensa
Re: 28 lunarnih kuca
« Odgovor #4 poslato: Mart 14, 2013, 02:51:00 posle podne »
Moj mali doprinos temi, jer ne znam kako bih drugačije...



(ako ima grešaka javite)
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: 28 lunarnih kuca
« Odgovor #5 poslato: Mart 14, 2013, 02:57:03 posle podne »
A sta da kazem osim  :applause: Mene je mrzelo da aplodujem tabelu iz worda i samo sam kopirala bez mreze.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže mina

  • *****
  • 192
Re: 28 lunarnih kuca
« Odgovor #6 poslato: Mart 14, 2013, 03:20:47 posle podne »
a za nas mrzitelje matematike da si jos stavila i tacno 12*5, 25*, 7,5*....itd bilo bi jos idealnije :king: ovako opet moram da mozgam :-[

*

Van mreže Tanja

  • *****
  • 310
    • AstroSensa
Re: 28 lunarnih kuca
« Odgovor #7 poslato: Mart 14, 2013, 03:28:27 posle podne »
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: 28 lunarnih kuca
« Odgovor #8 poslato: Mart 14, 2013, 03:59:42 posle podne »
Kako si vredna. Ja sam, prema obicaju, u oblacima, bez nerva za crtanje iako crtala jesam, a onda me mrzelo cak i fajl da sacuvam, ali i to je za razumeti obzirom da ME, planeta u helijackom zapadnom izlasku 120 prema asc (moja astrologija), stoji u manzili najvisih apstraktnih sfera (prvi znak) pa je meni sve bitnije od forme i materijalizacije. Kada smo vec na ovoj temi. Pogledajte u koju lunarnu kucu vam pada asc, almuten asc, vladar asc i ona planeta koja je izdvojena za signifikatora profesije. Kako tradicija rasplinuto sara po licnim faktorima u obzir dolazi i fortuna sa vladarem. Ha, moj asc pada u gospodarski sektor, a vladar asc sve to negira, stavlja pod tepih i sazima na najapstraktniji nivo poslednjeg lunarnog sektora. Dakle, vrlo sam nepraktican lik. Istina, i astrologija mi je takva, predmet mi je uvek bio zanimjiviji od metoda.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Tanja

  • *****
  • 310
    • AstroSensa
Re: 28 lunarnih kuca
« Odgovor #9 poslato: Mart 14, 2013, 04:20:01 posle podne »
Meni je vladar Asc-a, ujedno i almuten istog, vladar profesije (kao prva orijentalna planeta van 15° od SO i vladar X) u 8. lunarnoj, dakle, Onaj koji zamišlja  ;)

Asc je u Svetlosti, tj. Sunčevom nebu.

Hmm, Fortuna je u kući Onog koji ponižava, a njen vladar u kući Bogatstva i nezavisnosti, što baš ne odgovara za sad prilikama, ali videćemo šta donose novi dani  :D

"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Re: 28 lunarnih kuca
« Odgovor #10 poslato: Mart 14, 2013, 04:58:53 posle podne »
Osim ascendenta, ova dva mi zvuce ko radni naslovi nekog pornica  :read: Razmisli ti Tanja dobro o svom zivotnom putu  :D
« Poslednja izmena: Februar 17, 2017, 11:18:49 posle podne od strane Natasa »
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com

*

Van mreže Miki

  • *****
  • 587
    • Astrologija.online
Re: 28 lunarnih kuca
« Odgovor #11 poslato: Mart 14, 2013, 05:29:01 posle podne »
Astropornograf :)) :)) :))
http://astrologija.online/

Robert Zoller:But in order for that to happen, I had to clear a lot of rubbish out of the way. The rubbish was New-Age astrology, New-Age ideas about magic, New-Age ideas about alchemy, and things of that sort. Which are all cul-de-sa

*

Van mreže Tanja

  • *****
  • 310
    • AstroSensa
Re: 28 lunarnih kuca
« Odgovor #12 poslato: Mart 14, 2013, 05:33:16 posle podne »
Vi'š kako različite asocijacije mogu biti. Meni ovo oko Fortune dalo sliku nekog "goniča robova" koji maltretira jadne radnike da kuluče do besvesti na kakvom imanju, a tebi druga vrsta biča pada na pamet  :D Zapravo, bič je verovatno isti, samo malo drugačiji kontekst upotrebe istog  >:D

Vidi ovog Mikija, jedva dočekao da pokaže svoje snažno, anđeosko lice  8)
"Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge." M. Selimović

*

Van mreže Miki

  • *****
  • 587
    • Astrologija.online
Re: 28 lunarnih kuca
« Odgovor #13 poslato: Mart 14, 2013, 06:08:14 posle podne »

Vidi ovog Mikija, jedva dočekao da pokaže svoje snažno, anđeosko lice  8)
>:D O:-)
http://astrologija.online/

Robert Zoller:But in order for that to happen, I had to clear a lot of rubbish out of the way. The rubbish was New-Age astrology, New-Age ideas about magic, New-Age ideas about alchemy, and things of that sort. Which are all cul-de-sa

Re: 28 lunarnih kuca
« Odgovor #14 poslato: Mart 14, 2013, 06:38:34 posle podne »
Ja moram priznati da je meni treba neki primer kako se ovo radi. Imam ozbiljnu zubobolju i ne mogu da ukljucim mozak na maksimum pa ako je neko zainteresovan mogao bi da ilustruje neki konkretan primer pa da i ja pohvatam nesto :)