Sta reci, koju posluku porati?
http://www.youtube.com/watch?v=rlecPrTqPmk 
Ova zena ima nekoliko elemenata koji ubjedljivo ukazuju na malo visi polozaj u drustvu a to su
- POF u 1. i njen vladar na MC, egzaltiran i u triplicitetu
- SAN na uglu MC, njen almuten je SU, vladar MA postavljen u beneficnom 5.
- svjetlo vremena kao vladar AC u 10. u kraljevskom znaku nosi veliku teznju ka profilisanju/isticanju/moci i uticaju
- dva od tri trigonska vladara svjetla vremena su u 10.
- i drugo svjetlo je egzaltirano u 10. znaku od POF, iako mu je hendikep sto je na samom pocetku faze pa pati od nedostatka svjetlosti
- 4. planete na uglu 10., 5 od 7. planeta iznad zemlje
SU/SA konjunkcija je meni ovdje najveca zagonetka, po pitanju njenih efekata. SU je prirodni sig. oca u dnevnom horoskopu(i vladar tacke tate na 9. stepenu Le), SA je almuten IC pa zajedno na MC upucuju na zakljucak da se nastavila baviti necim sto je otac radio, sto je naslijedila od njega a tice se nepokretne imovine/zemlje tj. njenih bogatstava. SA time prirodno vlada. MO prva aplikacija nakon SAN je upravo s njim.
On ima resurse, jer je u terminu/triplicitetu, u sekti i hajzu pa se ne moze reci da ovaj nema svojih dobrih strana. Veli Abu da ni svaki pad nije jednaka patnja, SA i Ar imaju suvocu kao zajednicki kvalitet. Sto ne znaci da ovaj nije donio sebi svojstvene kontroverze,neprijateljstva,prepreke, neku vrstu ozloglasenosti i sl. jer vlada 7. i 6. a u Ar se pored svega ipak neugodno osjeca, pa ce efekti njegovog autoriteta ipak sadrzati elemenat korupcije.
SU/SA mi nekako lici na biznis sa zlatom, a umijesanost 9. znaka bi ukazivala i na inostranstvo :)
A ova grupacija dalje u Ta mi opet lici na jos jedno zanimanje/talenat, koje ima veze sa pisanom/izgovorenom rijeci, fantazijom jer MO na ME aplikacijom gura sav svoj kvalitet egzaltacije/tripliciteta i tako ga enormno jaca. To je nesto po cemu je ona veoma zapazena jer je konjunkcija u 10. od AC/POF a MO je vladar tacke duha solarne simbolike i tacke egzaltacije koja svjedoci o drustvenom statusu. Buduci da kulminira...
Temperament je na brzinu gledajuci primarno kolerican,ali ima tu i upadljivih elemenata melanholije najvise kroz MO u zemljanom znaku, konjunkciju sa prirodno suvim/hladnim ME i njegovim najblizim aspektom ka stepenu AC iz suvog/hladnog znaka. SU do SA daje dobru dozu stani/kreni mentaliteta, ali smatram da SU preteze zbog toga sto aplicira pa ga prevazilazi i nadjacava a SA mu opet daje recepciju sto mu uzima zaoku. Ovo bi moglo da oznaci jednu poprilicno bezobzirnu osobu, koja se lakta kad nesto 'oce jer je upadljiv nedostatak vode u karti a prakticne kalkulacije melanholije i uzavreli despotizam kolera sto grabi ka vrhu ne ostavljaju mnogo prostora za obzir i samilost kad se udruze

sangvinije tu svakako ima, ali ona je u sluzbi kolera.
Sta reci...imam utisak da sam se samo nevidjeno nalupao. Spava mi se,ne radi mi vise mozak trebao sam ovo ostaviti za sutra ali ko ce toliko cekati. Kopka me sta je po zanimanju, meni se cini da ispunjava kriterijume za sve moguce - od sinje nesretnice do komandanta papske svajcarske garde