Mislim da se radi o nekom porodicnom problemu, konkretno o bolesti i potencijalnoj smrti jednog od roditelja.
Profekcioni AC pada u natalno 4. u Pi, a to je solarno 8. Natalni AC je u solarnom 4., a solarni AC pada u 10.znak Le, obuhvatajuci MC.
Posto je profekcioni MC pao u solarno 6., a solarni MC u natalno 6., mislim da je aktuelna bolest/smrt majke. Taj zakljucak mi se namece i zbog toga, sto je vladar godine JU istovremeno i vladar tacke majke u Pi, nalazi se u solarnom 10.(majka) a napravio je ingres na natalni SA u 8. znaku(smrt). Solarnim 1. obuhvacen je MA u Vi, vladar natalnog mundanog 5., sto je majcino 8.
Profekcioni MC je u Co, pod dominacijom SA a on je u solaru pod napadom MA u Li(detriment, kontra sekte), partilna konjunkcija+aplikacija u kadentnom solarnom 3.(natalni 12. znak, derivativni 8. od profekcionog AC) a taj MA je natalni vladar majcine 8.
MO je prirodni signifikator majke, pa iako je karta dnevna i treba gledati prvo VE, taj MO je opet bitan jer je dispozitor VE i s njom u bliskom aspektu(unutar 3 stepena) trigona. MO je u solaru u 12. u Ca, u bliskoj aplikaciji ka MA/SA konjunkciji bez recepcije, pa i to ukauzje na opasnost za majku. Profekcijom, vladar natalnog 8. MO pada na tacku majke u Pi.
SA je postao vladar firdarskog perioda/potperioda, a tu se zatvara krug price o SA kao profekcionom vladaru MC(majka).
Januar(2.1. - 31.1.'13.) donosi AC mjesecne profekcije na 26. stepeni Le, on za 4-5 dana progresijom nalijece na natalni MA, vladara majcine 8.
Isti taj period donosi mjesecnu profekciju MC u Ge, gdje za 5 dana nalijece na natalni SA u 8. znaku a kad se uzme u obzir i njegovo stanje u solaru...
Zanimljivo je i da MO primarnom direkcijom nailazi na anareticni Antares 25.1.'13.(bez uzimanja latitude u obzir.)
Stepen mjesecne profekcije MO stize u Januaru u Le, pa za 5 dana progresijom udara na natalni ME, vladara natalnog 8. i 8. od MO, sto je smrt majke.
Eto,na pocetku isplaniram da cu biti sazet ali ja ne znam kratko