Solarni povratak na starogrcki nacin

  • 0 Odgovora
  • 2989 Pregleda
*

Van mreže Nataša

  • *****
  • 1570
    • www.tradicionalnaastrologija.com
Solarni povratak na starogrcki nacin
« poslato: April 06, 2018, 06:02:41 posle podne »
"Posto odredimo poziciju zvezda (planeta) na dan rodjenja u godini koju analiziramo, ascendent povratka godine izracunavamo na sledeci nacin: dok Sunce jos uvek boravi u znaku u kojem je bilo u vreme rodjenja, tragamo za trenutkom u kojem ce Mesec u odnosnoj godini doci do stepena na kojem je bio u natalu. Taj trenutak odredice i ascendent u toj godini." Vetije Valens, V knjiga Antologije.

Ovo je kvalifikovan metod solarnog povratka koji podrazumeva, ne povratak Sunca na natalni stepen i minut, vec povratak Meseca na natalni stepen (ne obavezno i minut), a prvi put za period u kojem Sunce prolazi kroz natalni znak. Kombinacije su takve da mozemo kombinovati ovako izracunate kuce sa pozicijama planeta u trenutku egzaktnog povratka Sunca ili sa pozicijama planeta za tako iskombinovan solar. Ono sto je najvaznije, sudeci po Valensu, je da uocimo da li nesto egzaktno pada na osu horizonta i da li ista nesto egzaktno zahvata u natalu.

Dakle, uradite softverski uobicajen solarni povratak za poziciju Sunca pa onda odredite posebne vrhove kuca za poziciju povratka Meseca dok je Sunce u natalnom znaku (nezavisno od toga da li je ili ne blizu natalnog stepena) i kombinujte planete iz egzaktnog povratka unutar rasporeda kombinovanog povratka ili gledajte samo planete iz ovog drugog. Kada sam rodila acendent kombinovanog povratka bio je egzaktno na vladaru moje 5. kuce. Kada sam upoznala sadasnjeg supruga Mesec iz kombinovanog povratka bio je tacno na descendentu istog. Za vreme jedne druge, vazne, emotivne veze, Sunce je bilo na DSC kombinovanog povratka. Podrazumeva se da se i ostali hronokratori rasporedjuju unutar povratka i tumace na nacin koji sam vise puta izlagala interpretirajuci Masarove prediktivne metode i njihovu kombinatoriku. Obavezno posmatrajte vladara profekcione godine i vladara terminske distribucije. Na raspolaganju, dakle, imamo, ne jedan, vec dva solarna povratka.
astrološki tekstovi, izrada horoskopa, škola astrologije
www.tradicionalnaastrologija.com